Три свещички греят, а ЯНУАРЧЕТА се смеят

• 33 754
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
Дони да те питам за градините в квартала...една приятелка е с дете в 4та група май и каза, че само телевизор им пускали, пък в една от другите групи, където е тяхно приятелско дете правели много неща и ги занимавали, ама в тяхната Ц...и също каза, че за 2009г нямало още група в детската, а доколкото помня на мен ми пишеше, че понеже е януари мога да подам документи за градината...ама аз се ослушвам, защото както се очертава от септември градина, от октомври бебе, много ще са и новите неща и не знам дали искам да я пускам, пък така ще ми помага и ще ни е по-весело...аз все още съм противник на градините...

# 496
  • София
Ами за 4та група и аз така чух...и за това така се притеснявам, защото няма да им се занимава и с Гого. Като цяло от 27 или 28 февруари можем да кандидатстваме за новата учебна година. Сега все още директорките подават свободните места. За випуск 2009 в нашата градина ще са 25 места, понеже изписват толкова 2005 Sad 25 места ще са и на Самолет...Само от яслата ще излязат 75 деца набор 2009, но ще кандидатстват по различни градини. Ти подай документи, пък знае ли се. Ако я приемат, а тя не се адаптира - винаги можеш да я отпишеш Wink
Иначе госпожите на Хриси ги занимават доста. Сега са на вълна Васил Левски и ме изуми колко много неща е запомнил. Къде бил роден, как го заловили на "Къкинското" ханче Joy Майка му се казвала като моята майка. Научил едно стихотворение - "Бате, кое този синеок герой..." и го рецитира на брат си hahaha Та обещахме като се стопли да го заведем на разходка в Карлово, пък защо не и в Къкрина Simple Smile

# 497
  • Русе
Привет!
В петък излизахме с колежките ( на 10.02 го отложихме). Ходихме на кръчма и диско. Прибрах се в 5ч. То бяха едни коктейли, шотове, текила, танци..Върнах се 7 години назад.  Laughing Карито се надигна в 8 без нещо и реши, че иска чай. Венци беше на работа и трябваше сама да се боря с махмурлука.  Tired
Иначе сме добре. Ходи ми се на разходкаа. Дано малкото нещо да не прихване и през уикенда да излезем. Радостчо, много е хубаво така да се чувства човек. Дано тези дни са повече за всички ни.
Тоби, да ти е жив и здрав мъжа! Много да се обичате и уважавате!  Wink
Елена, да оздравявате!
Хубав ден, момичета!

# 498
Здрасти и от нас Grinning

Сополиви и кашлящи, но то май всички сме така.
Вчера бяхме на детски рожден ден на едно приятелско момиченце. Анджито се забавлява страхотно. Направо ми се пълни душата като я гледам в такива моменти как се кефи. Бела, и тя си погледа как скачат децата, порева си малко, поспа си малко и така.
За следващия уикенд планувам, ако времето позволи, да скочим до една гора да походим. Мисля, че ще е добре и за нас, и за децата.

Имам и питанка- в Бг-то как се процедира при упорита кашлица, даже насън кашля, и температура 37. Тук и сироп не дават. Аз си имам лекарства, но не ми се ще да давам на своя глава. Въпросът е, който ме притеснява е, че тук практиката е, тялото да се остави само да си бори кашлицата. Което е много логично. Но съм чувала от докита в Бг, че ако не се лекува кашлицата, секретите остават там.  newsm78 Уф, ако спечелим от тотото и се чудим какво да правим по цял ден, с Мишо сме се заканили да запишем медицина, хем интересно, хем полезно Laughing

Люби, браво за якото изкарване! Звучи страхотно! И човек си има нужда от тези неща. Такова нещо не ми се е случвало откакто Анджи беше на 9 месеца и си бяхме в Бг. Тогава поскитахме по нощите, но не беше на сто процента яко, щото се чувствах дебела, а като самочувствието не е на 100% и изкарването не е.  Дано живот и здраве, другия път като си ходим да успеем да насметем баровете на 100 Grinning

Иии, да се оплача, намерих си един кариес. След почти 9 години в Англия, ще ходя на зъболекар тук за първи път. Много ме е шубе да не ми прецакат зъба. Мишо ми предложи да скоча до моя си зъболекар в БГ, понеже ако излезе по сериозно ще ни струва същото като пътуването до там плюс лечението, ама сама с две деца на самолета, хич не ми се ще и дано се размине.

Лорини, Дони е права, подай, пък винаги можеш да размислиш. Представи си, че много й хареса общуването с децата, игрите и тн. Тя ще е достатъчно голяма дотогава, за да има собствено мнение по въпроса. Пусни я пробно и я питай какво иска. Анджито е много щастлива  да ходи на градина. Има си приятелчета там и учи много нови неща, после ми се надува като ми разправя Grinning

Тоби, честит рожденик!!! Да ти е жив и здрав, и все влюбен в теб!!!

Последна редакция: пн, 20 фев 2012, 15:12 от Радостчо

# 499
Дони, в Къкринското ханче продават туристически книжки. От новите. Купи на детето да я пълни с печати.  Hug

Радост - ми зависи от педи, зависи от "клиента". Аз давам сироп за калица, когато има криза, т.е разболяване и кашлица като симптом. Като тръгнат нещата на оправяне сменям сиропа с билков (мащерка, живовляк) за 2-3 дена и после оставям да си отшуми. Понякога и 2-3 седмици отиват в кашляне и подкашляне. С педи се консултирам по тел. ако имам съмнения ги водя да ги преслуша т.е кашлицата да не е слязла надолу. Ако ме увери, че е горе, не се притеснявам.

# 500
  • София
мчи то ние книжки си имаме; р
Баси,  опнала съм се на една пейка в парка все едно е лято. .. Thinking

# 501
  • Варна.....
Да не те изгониха?
Или ти избяга....

Радост, аз също избягвам да давам лекарства, вкл. и сиропи. Чай с мед, в голеееми количества, да се попикаят  Mr. Green

# 502
Радостчо, аз не давам нищо...т.е. ние така или иначе сме на хомеопатия, а при нея принципа е същия на който са и вашите лекари, та Катерина псоледно беше с такава кашлица, насън, будна - кашля като магаре една седмица и се оправи със сокче от портокал, понеже е магаре и чайове и мед не иска...а свеки само вървеше по мен и плюеше и ми викаше, това ще стане на бронхит, като не се лекува кашлицата ще стане на бронхит, ама как ще стане, като аз я чувах, а и ме хвана същото от сополите и стичащия се секрет ме дразнеше гърлото, само дето а отхрачвам, а те милите не знаят как още и се давят, както казва катерина, тая плюнка ме кара да кашлям...божеееееееее, какво изречение написах... #Crazy #Crazy #Crazy

абе аз ще я запиша на градина, ако не забравя за класирането...а пък колко ще ходи, ще си реши сама, аз така или иначе ще я пусна да опита...

# 503
Ей нервно ми е и не мога да заспя  Rolling Eyes Легнах преди два часа и сега пак станах, че ми писна да се въртя  Rolling Eyes А може и да не ми е чак толкоз нервно, а се опитвам да си наложа режим, на който не съм свикнала, разбирайте лягане преди 02.00  Confused Ама като лягам в 02.00 и като съм на работа през деня съм парцал, насилвам се да бачкам, а от друга страна не мога да заспя по-рано  Rolling Eyes Баси и малоумния случай дето съм  Confused
Радост за кашлицата ми казаха нещо, което било супер ефективно, аз така и не сколасах да го пробвам, но нищо не ти пречи да пробваш. Издълбаваш черна ряпа /каквото и да е това животно  Crazy/ и я пълниш с мед /ставало и с пудра захар/. И после даваш по чаена лъжичка на няколко часа. Пробвай не вярвам да навреди  Peace
Аз лично при кашлица залагам на билковите сиропчета Peace
Лека ви, аз ще взема да изгледам някоя комедийка, щото по-добре да се похилотя по нощите, отколкото да се въртя като ненормална в леглото  Crazy

# 504
Всички болни да се оправят бързо!!!  Hug Hug Hug

Лорини, честито! Лека и безпроблемна да е!  Hug Да ти кажа много е хубаво да имаш и от двата вида отрочета, но на теб пожелавам каквото искаш, такова да ти се е паднало!  Hug
Усмихнатото, държа те под око аз тебе!  Hug
Дони, браво на Хриси! Виж колко бързо запомнят децата! Сигурна съм, че и Гого ще се отприщи изведнъж! Дано да разрешите проблема с воденето и взимането от градината, която си намерила!  Hug
Ралче, честито на мъжа ти! Сега вече да се успокоиш и да си отдъхнеш, че много напрежение ти се насъбра тези месеци!  Hug
Тобито, честито на мъжа ти! Да ти е жив и здрав и по-често и по за дълго да сте заедно! Пунката, разбирай печката, кухнята е страшна!  Hug
Радостчо, защо да ти излезе толкова скъпо лечението на зъба?Ти нямаш ли карта за безплатен зъболекар и рецепти по време на бременността  до навършване на 1 год. на малката? Аз имах такава и ходих няколко пъти да позакрепя положението до БГ. Ако нямаш се подава молба до ен ейч ес и ти я пращат по пощата. Иначе, дори и да нямаш такава карта, поне по мое време беше така, пак не би трябвало да излиза скъпо, май за кариес беше 43 лири, което ти включва прегледа и пломбата. За кашлицата, при нас се оказа същото като при баткото, в хода на някакво вирусно заболяване с кашлица прави спазъм и лекарката ни даде помпички Салбутамол и един кортикостероид. Лечението трае няколко седмици при нея. Кашлицата беше, как да ти опиша - трудна. Не може да отхрачи, нито суха, нито влажна и кашляше през нощта. Та мисълта ми е да я заведеш все пак на лекар да я преслуша. Дано да не е нищо сериозно!  Hug

Да се похваля, че и ние най-накрая махнахме изцяло дневния памперс. За два месеца имахме 5-6 напикани чифта дрехи. Сега вече си казва сама. Мноооого по-лесно стават нещата, отколкото с баткото, дето почнахме от 10 месечна възраст. За нощния не бързам. Иначе Ивайла ходи на градина, т. е. ясла, защото няма места. Щяло да се освободи място през лятото. Всеки ден с по някоя нова дума ме изненадва, вече си припява и една песничка. Не спи следобед. Слагат ги от 12 до 2, но тя така или иначе ми отказва следобедния сън и вкъщи. Имат дежурна учителка, която гледа будуващите деца. Ходи от 9 до 2, почти нищо не яде там и вкъщи си наваксва. Научи се сутрин да седи на масата и да яде, иначе все търчеше из къщи и аз й бутах в устата. Някой питаше за плодовете - яде но определени, например ягоди - защо ли!?  Laughing, банани, круши, киви, мандарини, портокали на сок, трудно ябълки и то обелени. От суровите зеленчуци - само чат пат краставица, но най-много обича моркови. Другото си го наваксва с манджи, в които не знае аз какво съм сложила.  Laughing
Утре ще имат фашинг, карнавал в градината, и понеже аз никакъв костюм не съм й купила, преди час реших, че все пак трябва да разбере, че е празник, та ще я облека с една туника и клин, ще сложим два различни чорапа и ще й вържа косата като Пипи Дългото Чорапче, само дето при нея ще бъде Пипи Късото Чорапче, че чорапите са къси, пък, който я познае - познае!   Laughing

Последна редакция: вт, 21 фев 2012, 00:48 от yagodka

# 505
Не знам за Бубса, ама мен как ме е хванало безсънието. И знам защо, ама ме е срам да си призная hahaha

Дони, хвана ли тен Wink

Ягодке, браво за памперса! А аз имам карта, но по читавите NHS зъболекари в квартала ми предлагат час през Април, което не ме устройва. А при случаен не искам да отида. Откъде да го знам къде е учил и специализирал. Българката поне я проучих, учила във Варна и е работила там 10 години. Ще ходя да ме прегледа и ако е по сериозно от кариес, или пък ако нещо не ме накефи, ще си търся друг.

Бубс, това бих го пробвала, щото сигурно е и витаминозно, ама откъде да я намеря тази черна ряпа, хич не се сещам Grinning

И мойто не ще чай да пие. Затова й стоплям сокче и това давам за загряване.

# 506
...ама откъде да я намеря тази черна ряпа, хич не се сещам Grinning

В турските магазини може да има.

# 507
  • Варна.....
Да не е станало модерно да се пише в темата по нощите???

# 508
  • София
Да не те изгониха?
Или ти избяга....

Цъ, чаках Хриси да приключи с логопеда. Кабинета е до един парк...имах нужда малко да ми се продуха главата...Сега ме чака събиране на документи и ТЕЛК комисия за Гого Sad
Туй за ряпата ви го бях писала. както и на 1 кафяна чашка мед една чаена лъжичка сода - действа безотказно. Последно и онзи ден го прилагах Wink Гого чай с мед поне пропи ooooh! Още си е вкъщи със запушен нос. Как се прибрах снощи и се лепна за мен да се гушкаме...
Иначе и аз не мога да спя - то един проблем ли ми е на главата Confused Днес сериозно мисля да си взема нещо, защото...ще стане по-лошо...
Ягодке, на децата не им трябва кой знае какъв костюм - само въображение Hug
Ради, и аз съм за зъболекар и само отлагам Sad

# 509
  • София
Люби- много добре сте си прекарали, браво! Ние мислим този петък да излезем така на клуб някъде, че и на мен това последно ми се случи, като бях бременна в третия месец с ЙоЙо, струва ми се, че е било преди хиляда години ooooh!
Радостчо- и аз бих завела за всеки случай да я чуят Бела, а това с ряпата и аз съм го чувала от свекито, но лично аз не съм го пробвала. Успех със зъболекаря, важно е на кой ще попаднеш. Ние семейно ходим при на една моя колежка, сестра й и сме много доволни, момичето нищо, че е младо и няма много опит, работи добре, а и аз я познавам, още като беше студентка и виждах колко влага в това. След като и мъжа ми се нави да седна да го види, а не беше сядал повече от 15 години на зъболекар, заради някакъв инцидент.
Дони- браво на Хриси в градинита. И прегръдки за теб и Гого Hug
Ягодка- радвам се, че се разписа, точно вчера си мислех за вас с Ивка, как сте Hug. Браво за памперса и се радвам, че болестта е останала зад гърба ви.
Усмихнатко- радвам се, че сте добре с бебка Hug
Елена- бързо оздравяване Hug
ЙоЙо пък от скоро пие чай и обича, даже последно бях купила ментов, гледам, че и от него й прави баба й. Вчера мъжът ми е бил при личната да си вади медицинско за работата Grinning и аз го бях помолила да я пита кога можем да отидем, че искам да пуснем на ЙоЙо едни профилактични, ама тя казала, че сега в това грипно време, нямало смисъл да я водим, само да висим пред кабинета, след като е здравичка. Та това ще остане согурно за април месец някъде. Иначе за градината, аз мислех, освен в тази до нас, да подам и за една, дето на мен ми е удобна, за път към работата, нищо, че не е в нашия район на местоживеене, ама се оказва, че ще си местим офиса на друго място след някой и друг месец и за нея няма да има смисъл да пускам, след като не се знае къде ще ходя на работа Thinking. Така, че пак ще си разчитам на градините в нашия район, пък дано този път има късмет да я приемат. Ако не, аз съм решила, че поне за половин ден в някой детски център ще я водим, аз просто виждам как има нужда от тази комуникация и социализация с другите деца ЙоЙо Rolling Eyes.

Общи условия

Активация на акаунт