АВГУСТ още не се знае с колко момиченца и момченца ще ни смае

• 25 581
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
Привет и от мен Simple Smile Не смогвам да ви изчета, момичета, много пишете. За да не ме проследят в кой сайт се ровя и какво чета на работа съм си свалила страничките и ще ги чета оффлайн. Дано намеря време. Виждам, че вече сте на вълна колички Rolling Eyes

Аз да се похваля newsm44. Днес бяхме на преглед и чух сърчице. Цяла вечер слушам Heartbeat на Енрике Иглесиас Laughing Малко слабо се чуваше, но видях и пулсации на екрана и сега съм малко по-спокойна. Ние споделихме радостта със семействата и аз съм казала на най-близките приятелки (едната тъкмо роди, другата ще ражда февруари, а третата- юни). Не мога да се въздържам да не кажа и на останалите от компанията. Още повече, че почват да ме подозират като кажа, че готвим сватба за март месец.

Нещо ми е много натоварено на работа, ходя и на интензивен езиков курс почти всяка вечер и съм все уморена, спи ми се, кръвното ми е ниско. Едва успявам да прочета какво сте писали. Добре, че поне е само тази сънливост и нямам гадене.

Февруари месец трябва да си правя ФМ и БХС. Много се чудя за БХС да не ме хвърли само в паника излишно. Вие правихте ли? Някои беше писал, че и без него може.

Хайде, оставям ви. Много се радвам, че от страниците тук лъха много позитивизъм и подкрепа  bouquet

# 151
  • Където си поискам:)
Здравейте, мацки  Sunglasses много сте изписали. До сега съм чела  bouquetрадвам се, че темата се пълни толкова бързо Hug
Блонди, мерси за темата  bouquet
Аз съм почти в 9 г.с. , но чак края на месеца ще ходя пак на преглед и се надявам за тогава вече да имам термин Embarassed
На работа ми е адски натоварено и не знам до кога ще изържа. А и не съм казала още ,че съм бременна,защото се страхувам как ще реагира шефа и да не ми погодят някой номер.
Гаденето започна да ми отминава, но работя на компютър и се налага през час ставам да се  поразхожам...И като ми  лошо гризкам обикновени бисквитки. Wink
Витамини не пия,доктора не ми е изписал. Само фолиевата.
Искам още неща да ви кажа,но ми се повръща от компа..
така , че тез дни пак Wink

# 152
Е, да, улиците в БГ и особено в София са голям проблем, помня, като се прибирахме с Кики за ваканциите колко се нервирах. И като че ли не чак толкова на дупките, колкото на паркиралите коли по тротоарите и няма откъде да се мине, както и непригодените подлези  Twisted Evil

В БГ и аз страдах от разни комплекси за памперс до късна възраст, биберон, количка, ау, ама как може, на година и половина и още с памперс, ау, ау, как не съм го слагала да келчи на гърнето, още на 6 месеца трябвало, и всякакви такива тъпотии,  но тук се научих, че хората са спокойни и се улесняват максимално, в което няма нищо лошо и сега и аз съм много по-спокойна  Simple Smile

Комбинираните модели са и зимни, и за новородени и летни, всичко в едно, затова ги предпочитам.

Разбира се, за всичко си има приоритети, не бих дала последните ни пари за количка или заради нея да се лишаваме от нещо важно, всеки си прави сметката. Но съм опитала с евтини модели и евтиното си е евтино, сега искам удобство  Blush Но баба знае 2 и 200, разбира се. С Криско бяхме в кофти период и скалъпвахме трудно всичко; сега ще се наслаждавам по-добре  Heart Eyes

Аз например никога не бих дала много пари за легълце, шкаф и гардероб, разните там готови стаи, дето струват майка си и баща си, като за една десета от цената пак ще взема хубави мебели и ще вършат същата работа  Grinning

ladysherry, честито сърчице  Hug

# 153
Здравейте! Hug
Ей, Блонди аз още повече се радвам да те видя тук Hug супер количка си си харесала Peace
АБебитка и Би би, верно съм Ви омешала  Mr. Green
Имах впредвид, че съм преживяла лекарската некомпетентност като Би би и некоректно отношение от работодател като Бебитка Hug Hug
Честито на всички чули сърчица! Ееех, колко е хубаво  Hug

# 154
Здравейте момичета и от мен!
Много сте активни браво Hug

Аз бях на преглед в понеделник, всичко е наред  Two Hearts , само хемоглобина ми е нисък (евентуално може да приемам допълнително желязо) и СУЕ е леко завишено, но лекаря каза, че за момента няма повод за притеснение. Термина ми е определен за 04 август, моля се този път всичко да е наред newsm03

Поздрави на всички и лека нощ от мен! smile3507

# 155
Здравейте, едвам ви изчетох  Crazy
Аз чак в събота съм на преглед за сърчице. Да кажа за момичетата от Бургас, че ще ходя при Мърмърова, имам добри впечатления. И да ги успокоя, че като раждах втория път през ноември 2008 болницата изглеждаше прилично, няма хлебарки, има си топла вода и душове със слушалки, чисто е  Wink
Ще си ползвам старата количка, здрава и тествана е достатъчно, само малко е избеляла на места. Това е модела  http://www.bebe-best.com/detska-kolitchka-cangaroo-vision-tchervena-p-9165.html
Витамини пих и с двете бременности, първото ми дете се роди 3950, а второто 3100, фонтанелите им бяха нормални.
Честито на всички чули сърчица  Hug
Блонди, термин според калкулатора ми е 27.08. Много им се радвам на смартчетата между другото  Wink

# 156
В БГ и аз страдах от разни комплекси за памперс до късна възраст, биберон, количка, ау, ама как може, на година и половина и още с памперс, ау, ау, как не съм го слагала да келчи на гърнето, още на 6 месеца трябвало, и всякакви такива тъпотии,  но тук се научих, че хората са спокойни и се улесняват максимално, в което няма нищо лошо и сега и аз съм много по-спокойна  Simple Smile

А, това тук е много дразнещо, обаче то си идва и от неосведоменост и, откровено казано, простотия на хората, която си е често срещано явление. Какво да се прави Confused

Иначе за комбинираните и летните ясно - то и харесаната от мен е комбинирана, ама има къде-къде по-компактни и леки летни, при това нескъпи, с които можем да допълним. А за легло, стая и пр. - и аз не си падам по прекалено напудрени истории, предпочитам нещо по-семпло и удобно, в тоя ред на мисли IKEA сигурно ще свърши работа.

А иначе го има и това, че в България малко се надскачаме кой ще има по-скъпа кола, жилище, включая количка за детето Laughing, на фона на общия, хм, доста нисък стандарт - малко странно ми е изглеждала винаги тая конкуренция. Ние с мъжа ми имаме приличен за нашите условия стандарт, обаче сякаш никак не ни блазни подобна демонстративност, живеем си с нашите си приоритети и така. Извинете за лиричното отклонение Hug

Ladysherry, честито  Two Hearts Усещането е наистина неописуемо Wink

Като казахте хемоглобин, и на мен личната ми назначи пълна кръвна картина + глюкоза и холестерол. Тия дни трябва да отида да ги направя най-после, да видим каква е картинката. А по-нататък вече си чакам Васермана, HIV и т.н. от АГ-то, мен от изследвания изобщо не ме е страх, слава Богу Wink

# 157
  • Добрич
По принцип въпроса за количките винаги е бил причина за по-крайни изказвания. Разбира се, че 2000 лв не са малко пари за количка. Ако трябва да съм честна, нашата количка си беше чисто и просто моя прищявка, която разбира се можем да си позволим, пък и идеята беше да се ползва и за второто ни дете. Само че преди една година, когато я поръчах, си нямах идея, че второто ще дойде толкова рано. Simple Smile Както и да е. Всеки си преценява нуждите и възможностите си. Няколко месеца след като родих се случи така, че имах досег до много и различни колички и мога да кажа, че има страхотни колички и за много по-малко пари.  Peace
Колкото до евтините модели, също не са решение за разбити тротоари. Понякога евтиното излиза скъпо!  Wink
Аз също не смятам, че едва проходило детето и количка няма да ми трябва. Поне 2 години по мои наблюдения се ползва в повечето случаи.
Между другото утре ще видя и една нова марка - Мима се казва. Също не са никак евтини, но имат вариянт да се добавя и да се сваля допълнителна седялка и изглежда много удобна.
Блонди, аз съм с Фиат 500, така че не съм далеч от Смарта.  Laughing

# 158
Леле,колко много сте писали!  newsm09
Само на бързо да кажа:днес бях при личната,утре ми е първия преглед при гинеколога.Личната ми каза че термина ще ми е на 17.08,но за всеки случай ще чуя какво ще каже доктора утре.Страшно много ми е притеснено дано всичко мине ок!  newsm17

# 159
  • София
за количките - то малко раничко де, тепърва ще ни тресат такива страсти  Laughing но да се изкажа и аз - с комбинирана на Х-лендер съм и съм доволна. Има кошница за кола съвместима с шасито, а и определено при едно ноемврийско бебе, каквото беше първото ми дете, си трябваше кош за новоредно. На моя позната, която роди седмица след мен, количката беше Грако, но без кош, и честно казано зимата се чудеше как да го увие бебока и в колко допълнителни чувалчета да го сложи... За летните бебчета, мисля че няма да е чак толкова наложително, но трябва внимателно да се види дали количката пада на 100 процента /моята например пада до 30 градуса, и не може повече и беше абсурд да я ползвам за новородено/.
Недостатък на комбинираните колички че са малко по-тежки... И аз уж нямаше къде да я вдигам, пренасям и т.н, но докато стигна от метрото до вкъщи имам едно хълмче за изкачване и там определено издъхвах. И затова си взех и само лятна количка - само 6 кг, направо се родих, но е истина че тази количка е неприложима при дете по-малко от 8-9 месеца.
иначе Стокето наистина има хубав дизайн, честно казано не съм се заглеждала отблизо доколко е удобно на бебето, ама сигурно са го измислили хората де Wink

за улиците в София и подлезите - трагично, но от година на година има подобрения.
аз например участвах в един "господар на ефира" за това че няма асансьор на изхода на метрото на Опълченска  - влизам в подлеза с асансьора и не мога да изляза от другата страна защото няма асансьор.  А бул. отгоре няма пеш.пътека и всеки път трябваше да разчитам на някой добър човек да ми помогне. Иииии горе долу 2 год по-късно вече има асансьор и от другата страна на Т.Александров и Опълченска  Laughing

но като цяло с метрото е доста удобно и цивилизовано за майки с колички - поне от опълченска до младост, на обратно не съм го тествала.

за БХС в Майчин дом - нямаше записване преди 2-3 год, мисля че на място се теглеше някакво номерче, според което те извикваха да вземат кръв.

варицелата - и майка ми не помни дали аз съм я карала или сестра ми  newsm78 и ще взема да си пусна едни антитела допълнително

за надскачането - не го разбирам това да купуваш все маркови дрешки за детето си но да не му даваш да играе в пясъка примерно защото ще си ги изцапа  newsm78 #Crazy. но разни хора, разни идеали...

леле, аз не пиша, не пиша, пък като се разпиша, спирка нямам...

# 160
Здравейтеее, помните ли ме  Laughing тези дни не пиша, защото съм си в София и ученето взе превес над компютъра  Laughing иначе ви из4етох, относно коли4ките и аз не смятам, че трябва да се изхвърляме, при нас ще бъде количката и леглото и всичко от сестра му на мъжа  Laughing поне  е от Англия и е качествено, ина4е аз искам син, но каквото Господ даде разбира се  Hug
иначе аз продължавам да нямам никаквииии симптоми  Laughing ве4е и корема не ме боли толкова, само като се наям като сега с китайско  Laughingи болката в гърдите понамаля, не ми се повръща, само много рано сутрин като стана към 6 ми се гади, ама ми минава... и така, малко си е тъпо да нямаш никакви симптоми и да не си чул сърчице  Sad Sad Sad  и така при мен.. иначе видях и че витамини сте обсъждали, аз знам, че фолиевата засега е напълно достатъчна  Peace
на всички честити добри новини и продължавайте в същия дух
за последно да кажа браво на блонди за хубавата тема   bouquet и така от мен, няма да съм много редовна, но после ще ви чета, лека вечер от меннн  Hug Hug

# 161
Хайде и аз да се запиша в новата темичка  Hug Чета ви, но няма нищо ново за писане.
Наистина е рано, но аз още преди да забременея се заглеждах в сайтовете с колички. В десетте дни между трансфера и теста за бременност разглеждането на бебешки нещица ме зареждаше положително. Heart Eyes Засега много харесвам http://xn--h1aaebdr9d.com/2011/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B8%D0 … -espiro-atlantic/ .
Честито на всички мами видяли и чули сърчице! Аз незнам как ще издържа чак до 2 февруари...
Хайде и аз да засегна темата за БХС. Мисля да не го правя, а вие?

# 162
piafff, мерси за калкулатора, страхотен е, а и е по седмици, аз все още съм в нормата по наддаване newsm44

elvirka, много полезен пост за количките, аз лично нямам опит, но съм чувала от близки, че комбинираните са по-тежки, а това е проблем за мен, защото не съм от най-едрите Mr. Green Бих си взела отделно лятна и зимна колички, а пък ако има от кого да заема, не бих се подвоумила. Също така и важен момент е да се сгъва лесно до възможно най-малък размер, защото багажникът на колата ми не е кой знае колко голям. След годинка-две бих взела от тези леките, които приличат на велосипед, а се управляват (насочват) от родителя, не мисля, че ще успея с една покупка да покрия изискванията си за години напред, още повече, че не знам какво искам. Joy

Имам аз едни наблюдения, че в чужбина повече време се носят памперси, биберони и децата се возят в колички докъм видима възраст от 4-5 години. За мен е малко странно, но пък действително явно всяка страна си има традиции и в тези неща. За количката съм съгласна, то ако не мъкнем колички, ще влачим велосипеди или детски коли, но биберон и памперс на 3-4 годишно дете, както при наши близки, някак си ми беше много странно.  Не искам да изпадам в крайности, но всяко нещо с времето си.

# 163
Този калкулатор с кг  е мн полезен . ПОлзвах го миналата бременност и не , че не надхврълих позволените, ама хайде  Laughing

Аз мисля ,да взем акош за новородено , тъй като тук от октомври -ноември като духме един вятър... а бебо ще е малък още. Ама има време да мисля де Simple Smile

БХС ще направя. НАправих предния път само първия и беше достатъчно, не съжалявам. Сега пак така ще процедирам.

beauty_  и аз съм безх симптоми никакви. С Марио бях така и това ме караше да ходя на ехограф на 10 дни. Коремът ми порстна видимо чак края на 6месец и все се вкарвах във филми  Grinning Сега ми е малко по-спокойно , ама да видим до кога!

Един съвет - на някой ако му се налага да пие НО шпа , нека да не го прави на празен стомах. това беше единственото нещо , което ме караше да се чувствам адски зле, гадене и повръщане само 5 мин след приема. Просто превантивно. 

# 164
Да се запиша и аз в преполовената тема (срам и позор  Embarassed).

Поздравления на всички за хубавите новини, дано има само такива и занапред  Hug Hug Hug

Бебо е добре, расте, мърда и шава по мъничко (или по много) с ръчички и крачета, вече прилича на човече  Heart Eyes. Продължава да поддържа пулс около 180, на мен ми се вижда висок, но те твърдят, че е нормално. Той и без това ще падне по-нататък.
Запознахме се с новата лекарка, някои неща ми харесаха, други не, ама днес ин витро лекарката ми и даде едно рамо, та ще и дам шанс, пък и нямам за кога да сменям. Имат една малка особеност в офиса. Понеже работят заедно в екип и се редуват за дежурствата с ражданията май по-нататък ще се запознаваме с всички лекари, ще бъде голям купон. Току-виж някой друг ми допаднал повече  Simple Smile.
За витамините - тук държат на фолиевата и на мултивитамини за бременни. И на мен някои дози ми се виждат зверски (но казват, че организма има повишена нужда от тях), та аз измислих нещо друго, не знам дали е най-доброто и не съм сигурна, че го препоръчвам. Купувам си витамини, от които трябва да изпиеш 3 хапчета на ден, за да глътнеш дозите и аз правя малко компромис. Пия си отделно фолиева киселина и по 1-2 от мултитата на ден, вместо 3. По-нататък мога да почна да пия по три.
За БХС и ФМ тестовете - на нас ни ги препоръчват заради ин витрото, пък и тя ги предписа направо автоматично. Сигурно нямаше само ако бях оказала яростна съпротива. На всичкото отгоре са въвели и нов план, според който ще ме тестват дали съм носител на 100 генетични заболявания (ако застраховката го покрие). Днес разбрах, че този тест е малко изхвърляне, в много малко офиси го практикуват. Ще видим докъде ще я докараме с него  newsm78.
За колички - идея си нямам, та ще чакам да ме просвещавате  Laughing. И да, в чужбина карат много големи деца в колички, за да имат контрол над малчуганите. Мъчно ми е понякога, защото децата не са виновни, че света им е толкова интересен и искат да го опознаят от първа ръка, ама няма как Simple Smile

Успех на всички с предстоящи прегледи, повече положителни мисли и по-малко страхове  Hug

Общи условия

Активация на акаунт