АВГУСТ още не се знае с колко момиченца и момченца ще ни смае

• 25 455
  • 744
  •   1
Отговори
# 720
  • София
изчетох ви  newsm44

ама не съм сигурна колко си спомням всички теми  newsm78

ще карам отзад напред докъдето помня, все пак съм бременна  Joy

пиафффф, много съжалявам за случилото се!!! Бъди силна и вярвай че ще имаш своето бебче!!!!

БХС и ранна фетална или по-скоро скрининг за нухална транслуенция /или нещо такова беше.../ ще правя в 12 седмица, демек другата май се падаше. Дано има добри резултати. Simple Smile
Иначе да, интересното че се  говори за ранна и късна ФМ  newsm78, а според моята докторка /при която си ходя на частно по принцип, не само като съм бременна/ изследванията са три:
11-13 г.с - скрининг плюс БХС /едното без другото не върви/
19-23 г.с - 1ва ФМ
28-32 г.с 2 ра ФМ

Личното ми мнение че ако човек има фин.възможност по-добре да се направят и трите. на 2 рата ФМ е най-гот, бебко не прилича на осъществената фантазия на някой режисьор на филм за извънземни /дано някой не се обиди  Mr. Green/ и аз имам снимки на личицето на малката, и е удивитилно сега като ги гледам, че наистина си прилича, имам предвид очертанията на устните са същите като тези от ФМ, нослето и т.н..

Вече правят ФМ на доста места, но все пак като знаеш кога ти се падат е хубаво да си запишеш часовете овреме Mr. Green. По тая логика ЖК ми е записана до април месец вкл. , защото в Токуда където се правя ЖК, часовете по ЗК за ЖК свършват доста бързо. Тепърва ще пускам кръв и урина и цитонамазка май трябваше newsm78. За късмет съм с + резус фактор.

друго.... а да, да поздравя мамчето с близнаците   bouquet много е яко, да имаш близнаци, и всичко ще е по 2  Simple Smile и белите, ама и готините моменти

е срам не срам - друго не помня....

имаше нещо за снимка бг, и за ФБ , че още не съм се присъединила, ще потърся инфо на 1ва стр.  ама да видим кога ще е че за съжаление в работата има много бач, отделно сега ни одитират /ей много гадни същества са това одиторите, но това е друга тема, иииии нищо лично ако межу вас има едно такова същество/ и ама въобще нямам никакво време.

леле, пак ферман изписах. благодаря на всички които ще ме изчетат  Wink

# 721
Здравейте, момичета! Радвам се за чудесните новини на повечето от вас и ви пожелавам от сърце да са все такива!  Hug Praynig
При мен се налага втори кюртаж по медицински причини - ембрионът отново е спрял да се развива, както и миналата година... Cry Много ще се радвам, ако някой, минал по този път, ми даде съвет за по-нататъшни изследвания (миналият път не пожелаха да ми пуснат никакви).

Лека и безпроблемна бременност на всички!   bouquet
Ама как така не пожелаха...оххх тия лекари са ужасни понякога и мен ме мотаха с изследвания. Съжалявам много, отиди в някоя тема тук където обсъждат това- предполагам,че ще получиш много ценни съвети.
Успех и късмет следващия път Hug

# 722
Привет и на другото ново Мамче в темата:)

Мисля, че аз поне ще се възползвам от съветите ти за кърменето:)

Предния път не можах да накарам госпожицата да суче и 6 месеца цедях на всеки 3 часа, за да и давам кърма с шише, но сега съм твърдо решена да се преборя и да кърмя нормално:) че ако с двете бебета живот и здраве трябва и да цедя....май няма да ми се получи:)

п.п. И какво против одиторите, моля?  Grinning Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 723
  • София
според моята докторка /при която си ходя на частно по принцип, не само като съм бременна/ изследванията са три:
19-23 г.с - 1ва ФМ
28-32 г.с 2 ра ФМ

Моят лекар, при който също ходя на частно и от преди ми каза същото. Когато питах миналата седмица на прегледа за първата ФМ, той ми каза, че първата се прави към 16-18 седмица, а 10-12 седмица се прави ранен скрининг. Аз все още не съм се записала на ЖК (и нямам идея къде да го направя), но следващата седмица пак съм на преглед при същия лекар и ще коментираме вече по-подробно нещата и мисля да го поразпитам малко повече за всичките тези изследвания, само се притеснявам да не взема да пропусна да си направя някое изследване Laughing  

# 724
Аз и до колкото знам много от др. момичета знаем друго- първата фетална е 12-13 седмица. На мен ми правиха такава 2008 и тя беше за Даун и др.

# 725
  • София
Здравейте, момичета! Радвам се за чудесните новини на повечето от вас и ви пожелавам от сърце да са все такива!  Hug Praynig
При мен се налага втори кюртаж по медицински причини - ембрионът отново е спрял да се развива, както и миналата година... Cry Много ще се радвам, ако някой, минал по този път, ми даде съвет за по-нататъшни изследвания (миналият път не пожелаха да ми пуснат никакви).

Лека и безпроблемна бременност на всички!   bouquet

Hug Hug Hug знам колко ти е тежко и тъжно за изгубеното ембрионче   Hug Hug Hug
на всичките ти въпроси можеш да намериш отговори тук -  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=633892.msg20845993;topicseen#msg20845993 всички тези момичета са минали през това и освен подкрепа, разбиране и опора ще намериш и много полезни съвети - пиши за абсолютно всичко което ти минава през главата , за всяка мисъл и за всяка пролята сълза.
Сигурна съм, че ще намериш своя лекар с чията помощ ще стигнеш до успешният финал.
Незнам досега какви изследвания си правила, но е хубаво сега да направиш консултация с имунолог, ендокринолог и тн  Hug Hug Hug Успеххх

# 726
  • София
ПОчти забравих какво щях да пиша , нямам много време , а страниците за четене са много...
За ОТРИЦАТЕЛНИЯ РЕЗУС Фактор - аяз съм с отрицателен, мъжът ми с положителен. ИЗледванията СЕ ПОЕМАТ ОТ ЗК. Трябва от ЖК да дават бележка. С миналата бременност ми пуснаха може би 3-4 пъти. След като родих (по принцип след раждане ) се взима кръв от бебо . Ако и той е с РХ (-) , всичко е ок (както  моя случай) , ако бебо е рх (+) , на мама и бият една инжекцийка , която ПО ПРИНЦИП трябва да се поема от ЗК , но в болниците казват , че не се поема и мама трябва да си я заплати. Ако някой го интересува още нещо за РХ(-) , насреща съм !

Имаш ли представа коя сносна лаборатория работеща със ЗК може да направи изследването. Аз си взех талонче по ЗК за изследването, но днес като пусках в Бодимед останалите изследвания ми казаха, че за това нямат сключен договор и не ми казаха къде мога да го направя.

# 727
пиафффф, много съжалявам, но мисли позитивно, радостта ще дойде!  Peace

За съвети, аз на драго сърце приемам... като празен лист съм сега  Blush

изчетох ви  newsm44

БХС и ранна фетална или по-скоро скрининг за нухална транслуенция /или нещо такова беше.../ ще правя в 12 седмица, демек другата май се падаше. Дано има добри резултати. Simple Smile
Иначе да, интересното че се  говори за ранна и късна ФМ  newsm78, а според моята докторка /при която си ходя на частно по принцип, не само като съм бременна/ изследванията са три:
19-23 г.с - 1ва ФМ
28-32 г.с 2 ра ФМ

Elvirka, на мен ми дадоха точно този списък с изследвания и се чудех има ли я т.н. ранна-няма ли я  newsm78 . Всъщност ние май (ако си останала за ЖК при д-р Евтимова) сме при една и съща док.  Аз съм си записала първи час за ЖК средата на февруари (чак тогава имаше по ЗК), но като попитах дали има нужда да записвам и следващ час, ми казаха, че не било необходимо  Thinking сега да не увисна...   ooooh!
Аз дори кръвната си група не знам още  Embarassed

Ужасно съм разсеяна  Tired не знам как ще си свърша задачата за този месец изоооообщо... акълът ми все е другаде! Whistling

# 728
Ето ме и мен на финала на темата Wink

Piafff, съжалявам много за лошата вест, но наистина - следващият път вече всичко ще бъде О.К., не се отказвай да вярваш, нищо че сега със сигурност ти е много трудно Hug След първата загуба не са искали вероятно да ти пуснат изследвания, защото не е бил хабитуален аборт, т.е. поне втори по последователност. Сега вероятно ще ти се пуснат изследвания Confused - наистина е добре да си направиш генетични и имунологични изследвания, понякога причината лъсва и е съвсем лесно преодолима. Предполагам, че при теб ще е така!

bg_trinity, добре дошла и от мен Wink Ех, близнаци в темата, колко хубаво Hug

Иначе при мен нищо кой знае колко интересно, освен че вчера имах близка среща с тоалетната след закуска Embarassed за първи път. Странно, че днес нямах никакво гадене, чудя се дали да се притеснявам, че вчера го имаше, пък днес - не. Да ми има човек притесненията Crazy

Dioni, не мога да ти препоръчам конкретна лаборатория, която със сигурност прави резус фактора по ЗК, но пробвай с други освен Бодимед - Рамус, например. За тях знам, че имат сключен договор с Касата. Аз резус фактор няма да си правя - знам си от ученичка, че съм А+, мъж ми е 0+, така че няма да имаме резус конфликт, така или иначе.

# 729
  • Пловдив
Пиафффф много неприятно, дано сега поне открият причината за да може следващия път всичко да мине като по вода.

Супер за близначетата в групата.  Hug

# 730
  • Добрич
Ехх, Пиаффф, гуш и от мен! Съжалявам, че се е стигнало до кюртаж, но както и момичетата са казали, сега вече ще трябва да намерят причината за тези аборти. Тук наистина могат много мами да ти помогнат, не се замисляй да им пишеш.  Hug
Аз правих БХС в 16 седмица миналата бременност, сега също тогава ще бъде. В 12 и 20 седмица ще направя ФМ. В Майчин дом Варна така ми ги пускаха, но в платения пакет ЖК влиза само една ФМ, втората беше от порядъка на 60-70 лв.

# 731
Пиаффф, много съжалявам за сполетялото те нещастие, но бъди силна и съм сигурна, че следващия път ще имаш своето съкровище!  Praynig
Добре дошли на новите мами, дано да имате леки бременности, много се радвам за близначетата и че си имаме специалист, който да ни помага с поне едно от всичките важни неща...! Hug
Шех, няма смисъл да се притесняваш, аз като един ветеран в повръщането, мога да те успокоя (ако това въобще може да те успокои, де), че при мен след лудото повръщане, има 2-3 дни на покой. Въпреки, че аз имам хиперемезис, но нали трябва да коментирам все нещо, че на въпросите на момичетата май не мога да помагам много...хихихихих! newsm78
Днес си занесох болничния на работа (34 дни)...направо ще се побъркам от лежане до 14-ти февруари!  #Crazy

# 732
  • Плевен
А има ли някои момичета, които няма да правят ФМ? Задължително ли е да се прави? Аз нито имам желание да го направя, страх ме е от евентуален резултат... нито пък имам финансовата възможност. Би ли било проблем ако не го направя това изследване?

# 733
ифка - не знам дали е задължителна ФМ, защото нито предишната бременност, нито тази съм по ЗК, но със сигурност поне едната (по-скоро ранната) е добре да направиш. Там се гледат всички органи на бебето, кръвните потоци, как работи сърцето на бебето, за Синдром на Даун, за заешка устна, брой пръстчета на ръцете и т.н.....страшно много неща, не е нещо което да пропуснеш!!!! Wink
Аз лично първия път БХС не съм правила и все още се чудя и за сега, но ФМ няма да пропусна!!! Simple Smile

# 734
  • Плевен
А това само в София ли може да се направи. Търсех инфо за Плевен, но не успях да открия. Някоя от вас ако знае...

Общи условия

Активация на акаунт