АВГУСТ още не се знае с колко момиченца и момченца ще ни смае

• 25 460
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Добър вечер и от мен!

Аз продължавам да се разписвам рядко в темата, но ме гони такъв мързел, че и аз не мога да се трая  ooooh!.

bebitka, наистина сега те вълнуват безкрайно приятни моменти, но как така ще се примиряваш с подобна ситуация? Как така няма да отстояваш правата си? Какво като шефката ти има познати тук и там? Дори и да не успееш да се върнеш на работа, то поне заради собственото ти самочувствие, а и заради жените след теб в подобна ситуация, трябва да го сториш. Наистина Raya80 е безкрайно права. Не можем да оставяме такива идиоти да правят каквото си искат и да го приемаме като даденост. И за да не помислиш, че ти говоря голословно, в момента с мъжа ми се опитваме  да се борим с Община Варна заради несправедливостта спрямо децата, наречена томбола за влизане в детските градини.

Borebore, преди време бях открила една тема за майките вегетарианки. Там бяха дадени доста храни, с които успешно можеш да замениш месото. За съжаление отдавна не посещавам активно сайта и нямам спомен къде беше темата, но ако не я намериш, мога да я потърся и аз.

bi_bi, много съжалявам за това, което се наложило да преживееш заради този "лекар". Всеки път, като чета за такива лекари, се чудя за какво го правят и защо като нямат желание да помагат на хората са се захванали с тая професия. Парите изобщо не искам да ги коментирам.

Честито на всички момичета, чули и видели сърчица! Прекрасно е, нали?!

Аз в четвъртък ще се регистрирам, а в петък съм на преглед. Другата седмица, живот и здраве, ще съобщавам на работа.

Лека нощ на всички сови като мен, които не могат да спят  Party

# 91
Добро утро момичета
мнооогоо сте изписали, не мога да ви изчета. Аз съм в болнични, мноогоо повръщам и не мога да хапна и пийна  нищо, днес съм на преглед и ще питам какво мога да пие за това повръщане, че вече не се издържа, отслабнала съм 2 кила на 1 седмица.
Добре дошли на новите момичета

# 92
Цитат
Вижте на какво попаднах. Когато коментирахме приемането на витамини, се чудих какво ми убягва и с какво беше свързано мнението за неприемане на витамини по време на бременност. Все пак правилно си спомних, че има отношение към костите на бебето:

Цитат
Според наблюденията на акушерите и неонатолозите, напоследък се раждат по-често деца с малки размери на фонтанелата. Обикновено тя е 1-3 см, но може да бъде и по-малка. Много от лекарите предполагат, че това се дължи на по-голямата доза витамини, които майките приемат по време на бременността.

Става дума за наблюдения върху честотата на такива раждания и за предположение на какво би могло да се дължи.     И преди съм писала - аз също пия витамини. С първата си бременност не съм, защото когато се коментираха витамините вече бях в 5м. и на една от лекциите, които посещавах ни обясняваха как прекомерното поемане на калции и вит. Д имат отношение към по-бързото вкостяване. Което навява на на това дето си го повтаряме по отношение на всичко - Да не се прекалява!!! 
за мъхестите и семчестите плодове - те самите не са алерген. Алергиите се проявяват, заради плесените които се задържат по семчиците и мъхчетата. Добре измити (теи които позволяват и обелени) не представляват опасност. Както  и умереното количество разбира се!

# 93
Здравейте момичета Wink Отдавна не съм писала. Вчера бях на преглед и видях и чух сърчице. Heart Eyes Аз продължавам с повръщането и аз съм свалила 4 килограма за 2 седмици. Днес отивам да ми взимат изследвания,а доки иска да ми пуска системи,та сега като отида ще видим какво ще става. Иначе съм си пуснала неплатен отпуск до края на седмицата  и сигурно другата ще излизам в болнични,ако положението е такова. Бебитка - потърси си правата. Може без проблем да осъдиш работодателката си. При доказана бременност нямат право да те уволняват. Не оставяй така нещата. Хайде момичета,аз тръгвам към клиниката. По-късно пак може да ви навестя. Hug

# 94
di999 И аз като теб съм на кръстопът и просто не мога да спра да мисля как времето си минава, а аз още сондирам мнения  и умувам къде и при кого. Моята бременност я установи д-р Бояджиев в Девата. Тогава, 20.12.2011 г,. бях в 7 г.с. За ЖК като го питах ми каза да ида след средата на януари, но не по-рано от 12 г.с. и то в Св. София, където ще преглежда през януари, пък аз така да не я харесвам тази болница. Confused Моята лична лекарка ми беше препоръчала д-р Миринчев, обаче той пък работи в МБАЛ-а Naughty Аз не искам и да чуя за държавната болница, а и ми се иска живот и здраве да раждам при наблюдаващият ме ак.-гинеколог. За д-р Парушева и аз съм чувала само хубави неща Peace

Момичетата от Бургас и околността, споделете, къде се записахте на ЖК или при кого смятате да го направите?  bouquet

PaperMonster, здравей! И аз съм ходила при Бояджиев в Света София. И аз само веднъж но съм доволна като за 1 път ходене. Човека си свърши както трябва работата и ми реши проблема, като ми изписа едни лекарства. Иначе и той е в Дева Мария, така че принципно става. Да за държаваната и аз не искам да си помислям, мисля че е ужасна, а и условията до колкото знам са нечовешки.  Пиши като решиш при кой ходиш. Аз още размишлявам, но тъй или иначе имам желание да е жена - акушер-гинеколог, може би е малко консервативно, но все се надявам, че жената би трябвало да пристъпи с повече разбиране, все пак и тя ще е раждала някога.
Приятен ден и до скоро !

# 95
Аз пък винаги предпочитам доктори гинеколози. По-спокойни и внимателни ми се струват.  Simple Smile

Четох за Николай Генов. Доста противоречиви мнения има за него - крайно положителни и крайно отрицателни. Спомням си, че някакъв разгневен кандидат-баща го беше пребил преди няколко години. Аз съм правила аборт при него и нямам оплаквания, моя близка приятелка ми го препоръча, която също ходи при него и е много доволна. Но знам ли... Важното е, Би би, че сега всичко е наред, не го мисли, минало-заминало  Hug

Аника, много се радвам да те видя и тук  Heart Eyes

Добре дошли на di999 и liliomfi6  Hug

Ди999, не разбрах, ти за август ли си? Термин знаеш ли, да те добавя в списъка?  Simple Smile

# 96
  • София
Да, зад гърба ми е, няма да го мисля повече, но е хубаво да се знае, че той няма клиничен опит и е добре, че при теб всичко е минало добре, Блонди. Повечето мнения, които открих за него са отрицателни...
Аз забравих да кажа, че термин все още нямам. Докторът, при който ходих онзи ден каза, че следващия път ще определи, заради объркания ми цикъл. Аз първоначално си го сметнах 17-18.08. по акушерския календар от първа страничка.
Ей, как се пълни темичката ни с нови бременни, направо е невероятно, очевидно преди Коледа са се случили чудесата при нас, много положително настроени бъдете!  Hug Hug Hug

# 97
Става дума за наблюдения върху честотата на такива раждания и за предположение на какво би могло да се дължи.     И преди съм писала - аз също пия витамини. С първата си бременност не съм, защото когато се коментираха витамините вече бях в 5м. и на една от лекциите, които посещавах ни обясняваха как прекомерното поемане на калции и вит. Д имат отношение към по-бързото вкостяване. Което навява на на това дето си го повтаряме по отношение на всичко - Да не се прекалява!!! 

Е, по принцип витамините за бременни си имат дневна доза - ако някой прекалява с нея, то би било вредно вероятно Wink Относно калция и витамин Д - погледнах, че в моите витамини калцият е 16% от препоръчителната дневна доза, а витамин Д - 100 %, като се има предвид, че аз поне не прекалявам с витамин Д от естествени източници (освен с любимия ми дроб от треска, който е най-ценният източник на витамин Д, но все пак не го ям всеки ден по понятни причини) Peace Така че, дори хипотетично, няма как с тези дози калций и витамин Д в поливитаминния препарат да се получи калциране на фонтанелата, това е простата логика. А "предположения" не означава в научен план абсолютно нищо - то и аз мога да си предположа нещо, защото ми е хрумнало, но докато няма реални доказателства - тия ми допускания не значат нищо. Така че най-добре по-спокойно и без излишни паники, и който е решил да пие/или са му изписали витамини за бременни (то е ясно, че ще са именно за бременни Wink), нека си ги пие и да не се тревожи излишно.

Да ви се оплача - тия дни май ме тръшна някаква настинка, опитвам се да я преборя с парацетамол, плодове и чайове, ама да видим. На всичко отгоре днес имам работа в НАП и няма кой да ми я свърши, та пак ще се наложи да студувам Confused Уф, вече ми омръзна зимата, да вземе да идва пролетта вече Crossing Arms

# 98
  • Пловдив
С предната бременност пиех от 3 месец Матерна до края без даже да прекъсвах.Малката се роди с голяма предна и малка задна фонтанела(педиатърката каза че детето ще има връзка с Космоса с тая задна фонтанела Laughing)Постепенно се затвори чак след годинката,като зимата и давах витамин Д.

# 99
И Криско имаше голяма фонтанела и се затвори почти на 2г, а пиех от първия до последния ден витамини  Simple Smile

# 100
  • До морето
Здравейте момичета, малко измествам темата за витамините, но имам друг въпрос и ще помоля тези от вас, които са наясно да се включат.
Искам да знам как стои въпросът с вземането на болничен примерно от днес до края на бременността- месец за месец или както там ги дават? Имам ли право на такова нещо и зависи ли от лекаря т.е само от неговата преценка ли зависи или има и някакви други условия по Здравна Каса и т.н. Чвала съм мами, които казват моя лекар не му се даваха мн болнични, а пък в същото време знам и за такива, които си изкарват бременността вкъщи, без да имат усложнения, Слава Богу! Едната ми колежка излезе в болничен, веднага щом разбра, че е бременна, няма никави проблеми, каза че просто иска да се наслаждава на това време, не и се занимава с проблеми (работата ни е мн натоварена) и предпочете да си почива, но тя не ми е мн близка и не мога да я питам как стоят нещата. Та мисълта ми е, имам ли право да си взимам такива болнични и още нещо важно - какви пари ще получавам в този случай и въобще ще взимам ли някакви пари? Моля ви, мн ми е важно да ги знам тези работи, защоо ми предстои разговор с шефовете и искам да съм предварително наясно какви са ми опциите като цяло? Благодаря предварително Simple Smile

# 101
Добро утро момичета Simple Smile, то докато ви изчета станало добър ден де...
Не съм писала от известно време, ама първо пътувахме, а сега пък и аз съм с настинка  Tired ,
засега чай, мед и капки стеримар ползвам, ама ще видим дали ще удържа фронта...
Аз за витамините мисля да изчакам, най-вече защото по принцип не съм голям привърженик и рядко пия, но... може и да си променя мнението поне до идването на повечко свежи плодове и зеленчуци.
В понеделник и аз чух (по-скоро видях как бие де) сърчицето Simple Smile))... ама докторката се изпусна с някакви съмнения дали не започвала да се оформя плацента не където трябва  Cry , но каза да не съм обръщала внимание - много рано било да се коментира плацента... Е да де, ама нали се сещате как изобщо няма да го мисля  newsm78 . Още се колебая дали да не си запиша ЖК при по-близко АГ, въпреки че имам записан час в Токуда, но пък чак за 14.02...
По въпроса със шефовете при мен хем е лесно... хем е особено, работя за родителите си, а от известно време съм в "учебна" отпуска... Още не сме им казали, а и никой не ме подозира  Crazy , мислех да изчакам още малко за по-сигурно, но пък се сетих, че бях говорила с майка ми ако забременея да ми вдигнат осигуровките - дали ще има смисъл за 6 месеца  newsm78
Пак много писане накуп, ама... Трудно е да си мълчиш пред всички  Blush

# 102
irony, ще има и още как- значително може да ти се повиши майчинството- вс. като се има предвид,че ще вземат вече доход за 24 месеца май няма да е толкова значително, но все пак.
Ние пък на нашите им казахме веднага след прегледа, чак ми е чудно че криете от родителите си.

# 103
  • Бургас
Здрасти от мен.
Току що се връщам от прегледа и всичко е наред.
Фъстъка вече е 18,15 мм. Размерите му отговарят на седмицата по изчисленията.
Много съм щастлива.

# 104
Калка, браво, радвам се, че всичко е наред  Hug

irony, таз пък овца хем коментира, хем било рано да се коментира, за какво тогава се обажда изобщо  Twisted Evil Много е рано да се говори за плацента, на мен едва вчера на прегледа доктора видя къде е започнала да се сформира, а аз съм две седмици преди теб, така че споко  Hug

Общи условия

Активация на акаунт