АВГУСТ още не се знае с колко момиченца и момченца ще ни смае

• 25 450
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
Би би, след много мъки и отрицателни тестове, след много сълзи и безмилостна борба и аз заченах напълно неочаквано и един лекар като твоя ми каза, че никога няма да имам деца, а аз вече съм била бременна Crazy след като му казах след 1 седмица, че съм бременна, той ме прегледа и каза, че нищо не вижда и с тези нива на хормоните и с това мое виско кръвно или няма да го износя, или ще умрем и двамата с бебето Crazy #2gunfire е няма да ти кажа колко ми беше след тоя прегед кръвното и как треперих до 3м. дали ще задържа детето. Мъжът ми беше тръгнал да го бие, но го спрях /иначе е мн спокоен човек, но тогава полудя/.
Слава Богу си родих нормално и по живо и по здраво въпреки кръвното и хормоните Hug
Лекарят е Алфред Якуб-Варна. Така, че такива лекари много, важното е никога да не се оставяте с 1-2 мнения, миниму 3 мнения от 3-ма независими лекари. Peace

# 76
Здравейте момичета ! Днес за първи път пиша в сайта, и силно се интересувам дали някой може да ми препоръча добър акушер-гинеколог в Бургас. Прочетох толкова много негативни неща за лекарите в Бургас, че честно да Ви кажа направо не знам към кой да се обърна за проследяване на бременността ми, за която знам от миналия месец. Личната ме насочи към д-р Дорийска, но честно казано толкова много лоши мнения има за нея, че единственото добро на личната лекарка ми звучи нереално. Моля Ви споделете Вие при кои лекари сте се записали. Наближава времето да си избера лекар и наистина не знам към кой да се насоча. Бременността ми установи д-р Парушева - изключително внимателна и интелигента  жена, но за съжаление не работи по ЗК и затова не може да проследи бременността.
Моля помогнете ! newsm78 Sad

# 77
  • София
Аника Б, значи много добре ме разбираш!  Hug Радвам се, че всичко се е развило добре! Hug
di999, ще ти пусна на лични кого да питаш - една мацка от форума с 4 деца, родени в Бургас   bouquet

# 78
Би би, защо те махнаха, какъв ти е ТД и защо не пробваш да си търсиш правата? Не можах да прочета по-напред, затова питам. Hug

# 79
  • София
Откъде да са ме махнали? Мъжът ми беше замислил нещо, но няма сигурно да се занимаваме.
Вече е зад гърба ни и искаме да гледаме напред, нужни са ми положителни емоции.
Момичета, много се уморявам и ми се спи по всяко време, лека нощ!  Hug

Последна редакция: вт, 10 яну 2012, 22:08 от bi_bi

# 80
Здравейте момичета,по въпроса за витаминките аз целия декември си пих,защото бях понастинала,сега като чета тези работи за фонтанелите и ми става страшно.Диде,ти си писала,че си от стз,някой ден ще е хубаво да се запознаем,а Анита_б,колко ти е било кръвното,че казваш,че ти е било толкова високо,нали високо се взима ако е постоянно над 140 горна граница и над 90 долна,аз над тези стойности разбирам високо.една моя колежка ми каза,как цяла бременност била с много високо кръвно и аз викам колко и тя ми вика 130 на 80 и аз викам моето понякога е толкова 130 на 70,но това е нормално кръвно,викам й преди колко ти е било,тя ми вика никога не съм го мерила.Това за мен не е високо кръвно.

# 81
  • By the sea
di999 И аз като теб съм на кръстопът и просто не мога да спра да мисля как времето си минава, а аз още сондирам мнения  и умувам къде и при кого. Моята бременност я установи д-р Бояджиев в Девата. Тогава, 20.12.2011 г,. бях в 7 г.с. За ЖК като го питах ми каза да ида след средата на януари, но не по-рано от 12 г.с. и то в Св. София, където ще преглежда през януари, пък аз така да не я харесвам тази болница. Confused Моята лична лекарка ми беше препоръчала д-р Миринчев, обаче той пък работи в МБАЛ-а Naughty Аз не искам и да чуя за държавната болница, а и ми се иска живот и здраве да раждам при наблюдаващият ме ак.-гинеколог. За д-р Парушева и аз съм чувала само хубави неща Peace

Момичетата от Бургас и околността, споделете, къде се записахте на ЖК или при кого смятате да го направите?  bouquet

# 82
  • Бургас
Аз ще ходя при Стоянов в Транспортна. Супер неизвестен за мен досега, но два пъти съм го виждала и ми допадна. Преди Нова година ходих при досегашния си и щях да го набия. Много ме издразни.
Мисля да ходя и при Люцканов, но не съм решила със сигурност.

# 83
Откъде да са ме махнали? Мъжът ми беше замислил нещо, но няма сигурно да се занимаваме.
Вече е зад гърба ни и искаме да гледаме напред, нужни са ми положителни емоции.
Момичета, много се уморявам и ми се спи по всяко време, лека нощ!  Hug

Бъркат те с bebitka май Wink

milanova123, не се шашкай сега и ти за вредата на витамините върху фонтанелите - за такива сериозни изводи се правят и сериозни научни изследвания, а не се съди по идиотските заключения на педиатри, акушерки и пр. медицински персонал Peace

# 84
би би , ето този твоят "лекар" е за  #2gunfire Как може такова нещо ? Изумявам се!

di999  , многоооо сложна работа. То няма как да немериш за един лекар само добри отзиви. Винаги има доволни и недоволни. Аз още миналият път се лутах, накрая родих в Поморие при д-р Попов и д-р Димитрова (секцио) . Само че д-р Димитрова вече не работи в отделението, което отново ме вкарва в размисли.Иначе останах многооо доволна.  Една вечер инцидентно бях ходила  до Девата , при д-р Бояджиев(той се падна на смяна) Останах доволна , но то с един преглед....не може да се каже кой знае какво. Много е сложно с бургаските лекари , та те са толкова известни със "способностите " си Simple Smile

# 85
  • София
Записвам се и отивам да ви чета, че съм още на миналата тема.
 Hug

# 86
Здравейте Момичета,

Аз за 1 ви път се включвам в темата и съм много щастлива, че ще мога да споделя и моята история/бременност с вас.  Терминът ми е 1 Август  Simple Smile.   Видях, че има дискусии за витамините и това, което мога да споделя, е че моята докторка ми каза, че са важни, а също така и четох в книги за преди и по време на бременност.  

Това което е важно е да са витамини специално за бременни жени. Нормалните витамини имат много високо количество витамин А, който приет под формата на витамин, а не храна може да бъде опасничък, защото може да причини дефекти ако се взима редовно в големи количества. Общо взето тези за бременни жени са основни витамини с дозировки предназначени за мами Simple Smile.   Чувала съм, че Центрум не е мн хубава марка и качество, но аз лично не съм ползвала и не смея да дискутирам. Според мен всеки все пак си решава и както се чуства най-добре дова да прави. Аз лично с това повръщане къде ги взема къде пропусна... Simple Smile

Искам да попитам за това което ме тревожи за мнения от вас- ами аз имам високо кръвно от преди да забременея. Беще ми 125-140/87-95, като забременях лекарката ми каза, че на повечето бременни им се понижава кръвното в първите 3 месеца, и после се връща старото. И при мен имаше понижение за около 2 месеца, а в събота скочи на 158/99 и ми прилоша. Притеснявам се дали ще мога да родя нормално и как ще се развиват нещата от тук нататък. Сега съм добре и имам час в петък, но май се съмнявам, че ще ми изпишат някое лекарство за кръвно, което не пречи на бременноста.  

Някои да е минал през подобен сценарии или да има инфо по темата?

Благодаря

# 87
  • Добрич
Добър вечер и от мен!
Доста теми сте подхванали, та каквото съм запомнила... Simple Smile
Въпросът за витамините е малко спорен и съветвам всяка да послуша първо инстинкта си и след това доктора. Общо взето, както пише и на самите опаковки на витамините, те не заместват пълноценното хранене и не бива да се чака само на тях. Пълноценното хранене е най-добрият вариянт. Аз също ще ги почна от третия месец, както и преди. Не е зле да се правят и паузи в приема на витамини.  Peace

За храненето - както вече и Блонди е казала, нищо не е вредно или опасно в нормални количества. Ягоди си хапвах и по време на кърменето, по 3-4-5 на ден, но не съм се лишавала. Това е като мита с бобовите култури, които предизвиквали колики у кърмачетата.  Wink

Съветвам всяка, която има колебание за гинеколога си, просто да го замести с такъв, на който вярва безрезервно. Спокойствието на всяка бременна е на първо място и ако ще се пита всеки път дали да му вярва или дали е прав, негативът ще остане само за нея си.

За шефовете - като знам какви гадове има и напълно ги разбирам момичетата. Моят шеф  навремето прие много добре новината, зарадва се и нямаше проблеми. Неговите главоболия дойдоха 7-8 месеца след като му съобщих - втората от трите общо жени в офиса забременя и преди месец роди, а в момента и третата колежка е бременна и вече не е на работа.  Laughing Да сме живи и здрави и да родим здрави деца, но моят шеф повече жена няма да вземе на работа.  hahaha

Новината ние я съобщихме на родителите си още след положителния тест, а от скоро и приятелите ни знаят. Не съм суеверна и немога да крия такива неща. Това са хубави новини и обичам да ги споделям с близките си хора.  Blush

би би, и преди подозирах, а сега вече разбрах, че си попаднала на някакъв некадърник. Дано главоболията са зад гърба ти.

На всички, видяли човечетата си, им завиждам благородно!  Hug Аз ще почакам до понеделник, пък да видим Simple Smile

# 88
За храненето - както вече и Блонди е казала, нищо не е вредно или опасно в нормални количества. Ягоди си хапвах и по време на кърменето, по 3-4-5 на ден, но не съм се лишавала. Това е като мита с бобовите култури, които предизвиквали колики у кърмачетата.  Wink
При моето дете не беше мит  Peace Поне първите няколко месеца ( аз кърмих 1.5 г). Експериментирала съм от какво й се получават колики, бобовите, газирано и натурални сокове,( май в частност портокаловия) и дразниха корема.Доста ги проверявах тези нещата, защото рева й от коликите ми късаше сърцето.
За тези плодове и аз знам, че трябва да се внимава с консумирането им защото са силни алергени, но аз постепенно ги въвеждах както докато кърмех, така и когато я захранвах и нямах проблеми. И наистина е важно количеството  Wink Mr. Green
Блонди аз съм тигър, каката е бик, малкото живот и здраве ще е дракон  #Crazy И недей да скромничиш за темите, и аз съм пускала бременлийски, знам, че не е само едноминутно копипейст  Hug
Ще дописвам утре, че аз си върнах режима от предната бременност да си лягам късно, но тогава нямаше една фурия да ме буди сутрин  Mr. Green Heart Eyes

# 89
  • София
Здравейте момичета, изпуснах ви, толкова много сте писали а аз тук почти не стигам до интернет - имаме 1 стик за мобилен интернет и времето в нета ми е ограничено.
Би би нямам думи за този "лекар", но за съжаление не е единственият и за съжаление не си първата или последната поставена в такова положение. Някои търгаши просто използват положението и притесненията ни и злоупотребяват.
Преди да замина, ходих и се записах на ЖК по ЗК за да използвам направленията за изследвания, които ми се полагат и съм шашната от приказките на доктора и това, че повече се интересуваше от предишни бременности отколкото от сегашната ми. Каза, че след като съм в 10 гс може и сърце да чуеме, а сърчицето го чух още в 6гс и 2 дни. Каза ми че до 20 гс бил рисковият период , защото тогава завършвала органогенезата, като взех да обяснявам какви лекарства пия и защо, какви изследвания правя и защо, той ме гледаше тъпо и накарая каза , ами ако искаш ги пий лекарствата, ако не искаш - ги спри, но постепенно  #Crazy  и за капак на всичко акушерката му ми изчисли термин, който е различен от този който масовите калкулатори в нета ми изчисляват, като искам да вметна че съм с редовен 28 дневен цикъл и продължителност 5 дни - просто класика. Направо не си представям да се оставя в ръцете на тези хора. Питам се - за такова здравеопазване ли плащам осигуровки - направо ужасно ме е яд.
Иначе не смея да се похваля, но тук не се чувствам толкова изморена, сутрин ставам по-лесно, от време навреме ме боли кръста и чак започвам да се притеснявам дали всичко е наред с човечето.

Общи условия

Активация на акаунт