АВГУСТ още не се знае с колко момиченца и момченца ще ни смае

• 25 616
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте мами,да се запиша и аз в новата тема,че като гледам как напредва Wink
Много ви се радвам на ентусиазма,с който обсъждате количките. Hug Аз още не съм на тази вълна,като знам колко изследвания предстоят.... и само се моля всичко да е наред Praynig
Аз днес съм на преглед,стискайте палци да чуя само хубави новини!
Пожелавам на всички хубав и слънчев ден!

# 181
  • Бургас
iv4e@pif4e, вярвай, че всичко ще е наред и нещата ще се наредят. Чакаме новини.
Аз вчера бях на преглед, всичко е наред и ето че снощи прокървих. Лекаря ми каза, че е възможно зацапване. Снощи естествено полудях, но днес вече съм спокойна и вярвам, че всичко ще бъде наред. Времето ще покаже. Дори да се смачкам от притеснения какво ще промени това.
С Мария имах много спокойна и лека брeменност (изключвам килограмите) и едва ли не като даденост приех,че така е винаги.

# 182
Здравейте и от мен.
Тази сутрин се регистрирах официално за наблюдение  на бременността. Гледаха бебчо на ехографа. Видя се сърчицето, а самият бебчо мърдаше насам натам.
Попитах за БХС и Фетална морфология - докторката каза, че БХС се прави 15 седмица, а Фетална морфология в 21с. Това ми се видя странно, защото гледам на по-вечето от вас я предвиждат за доста по-рано.
Изписаха ми и витамини за бременни - Pregnancy.

Приятен и спорен ден!

# 183
  • Пловдив
Здравейте дами и от мен.  Hug
При първото дете не си взех кош за новородено, но сега при второто мисля да си взема, защото в началото като си навън детето предимно спи и колкото да имат напълно лягане количките все има една дупка на кръстчето, а в столчето за кола седи свито като кравайче. Лекарите казват, че това е естествения начин за детето, но всеки, който спи 3 часа на кравай и му става неудобно. Другото нещо, което е важно за количката поне за мен е да има голям кош отдолу за багаж. Първата ми количка беше тази . Много голям кош имаше и като ида на покупки до магазина всичко побираше отдолу. Голям плюс е и цялата дръжка за бутане. Може да се бута с една ръка, а с отделните дръжки е много трудно / докато свикнеш естествено/. И другото важно нещо поне за мен е от пред да има тарелка за детето, много е удобно да му сложиш нещо за гризкане или играчки.
Недостатъка на чикото е че е тежка, двойните предни гуми и съответно обемиста при сгъване.
Много ми се иска да мога да си взема количка каквато искам, но най вероятно пак ще е някакъв компромисен вариант.
При мен продължава единствения дискомфорт да ми е в гърдите. Снощи направо имах чувството, че ще се пръснат. Joy
Първото ми дете се казва Антония. Второто не знам още. Имам няколко идеи, но още не съм ги споделила с мъжа ми да видим той какво ще каже.

# 184
За количките да кажа и аз, че не бях доволна и от двете колички, които купих за първото дете, така че ще ми се наложи и аз да си купувам нова живот и здраве.

Първата количка беше Mag England, много тежка и неудобна количка. Като беше бебе и лекичка добре, ама после като понатежа и не можех да я мръдна тази количка. След това й взех лятна на Bertoni уж с въртящи се колела да може да завива без да я вдигам, пък тя пак не можеше да завива като хората, запецваха й колелата и трябваше да повдигам самата количка, за да ги оправя. Въобще каквото съм купила на Bertoni изобщо не съм доволна и повече нищо няма да взема с тази марка. Така че ще чета вашите мнения да видя какво ще си избера по-нататък.

# 185
  • Sofia
И моята  количка е chicco duo ct 0.2 като на loa.Аз съм доволна от нея. Мисля, че е лека и маневрена. Основният и недостатък е, че не се обръща дръжката и бебето винаги е с гръб към теб. В началото слагах бебето в столчето за кола и ми беше удобно. Но не сме правили разходки по-дълги от 2 часа, т.като се кърмехме и винаги се прибирахме до вкъщи. Има пълно легнало положение и е подходяща и за новородени. Сега изчаквам да видя дали ще приемат малката на ясла. Ако да ще взема за нея лятна, а бебето ще е в старата. Но ако не - ще търся за породени. Тези който имат възмойност да се  сложи допълнителна  седалка отзад,май нямат пълно  легнало положение на основната седалка. Ако някой знае такава,моля да сподели Simple Smile
Иначе за махането на количката когато бебето проходи си мисля, че епо удачно да се придвийва до парка с количка, по безопасно е. Пък и като му се приспи мойе да си подремне навън Simple Smile

# 186
Това е нашата. Както вече казах много съм доволна. С Мария я ползвах до 1 година и 8 мес. И след това тормоз да върви сама Mr. Green, нейното желание със сигурност беше по-голямо.
http://ekropka.com/img/chicco/chicco_ct01/chicco_ct01_discovery.jpg
Втората ми количка е такава, но с оранжево и може би по стар модел и аз съм доволна, но нея я ползваме предимно за път. Има много екстри- жесток сенник и др., само гумите са ми проблем и затова в София изключително рядко я ползвам. Peace

# 187
На мен много ми харесва на пръв поглед http://www.stokke.com/en-bg/stroller/stokke-xplory-concept.aspx?_s_icmp=UcjrJ1oR , изглежда много лекичка и компактна, но ще го мислим Simple Smile

# 188
s.koycheva , dbs    bouquet
Благодаря ви, момичета за бързите отговорите!
Вече съм горд собственик на лентичка, да ми казва колко съм бременна  Laughing

За Количките, аз си мислех че знам какво искам, но вия момичета ми скривате шапката! За половината неща не беше ми и хрумвало, така че мерси !

За БХС да попитам оринтировачно за цената в Майчин дом, София?
Хубав ден, мами!

# 189
Здравейте мами, да се похваля, че почти нямам гадене вече, предимно след обед и то ако хапна повечко. Казах на колежките ми за бебето и сега са като орлици. Нищо не ми дават да правя, само ме карат да сядам и непрекъснато ме питат как съм и току ме прегръщат развълнувано. Една от мадамите вчера била изпратена в къщи, защото мениджърката заподозряла, че е болна от шарка. Ей тази е много тъпа, общо сме 4 бремени на етажа, а освен това обслужва и клиенти. Как може такова нещо, много съм разочарована от тази нация.
Интересно сте подхванали темата за количките, ще следя с интерес, понеже ми е първо бебче и въобще не съм запозната. Много ми се иска да кърмя и си мисля, че ще ми трябват малко дрешки, креватче, абе не много работи на първо време.  hahaha

# 190
Здравейте,
аз няма какво ново да напиша-лежа си вкъщи след като ме изписаха от болницата(някои от вас знаят,че ме приеха  заради  отлепване на плодният сак и последвало кървене,но да се надяваме ,че  всичко отмина).Сега съм по-добре и пия лекарства..след два дни отивам на контролен преглед.Попаднах на една полезна  статия,която е написана много приятно и се чете с лекота-повечето неща ги знаете,но я прочетете-смятам,че ще е полезна,за момичетата,които за първи път ще стават майки:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=vi … 758&Itemid=61

Хубав ден!

Последна редакция: чт, 12 яну 2012, 13:29 от villie

# 191
Цитат
Joy Шехина, доста крайно и невярно изказване. Като чете човек, ще помисли, че тия деца живеят в количките, а не просто да се придвижат от точка А до точка В  Wink Ако съм го завела с количката до парка да играе и съм го върнала вкъщи пак с нея, защото пресичаме улици или парка е далече, изобщо не смятам, че съм го ограничила интелектуално и опознавателно. И аз съм психолог, ама гледам да не откачам на тая тема  hahaha

Хайде сега, ти защо се разпозна в думите ми Wink Аз имах предвид написаното преди мен за децата, които масово се превозват в колички на голяма възраст, за да бъдат контролирани Wink Когато това е масово и е основен начин на придвижване, коментарът ми изобщо не е краен и можеш да направиш справка с всички по-утвърдени от мен, детски психолози Peace Не става дума за никакво професионално "откачане", а за елементарно правилно отношение към детето и неговите потребности на конкретната възраст Peace Аз лично не се сещам, между другото, изобщо за някоя основна психологическа теория за детското развитие, която да поощрява возенето на деца в колички "за да ги контролират родителите" до предучилищна възраст или ползването на памперс до същия период, което също се среща в някои държави, да не ги назовавам Wink Може да потърсиш някаква подобна теория, но няма да намериш, просто защото такава теория няма - независимо дали ще е психоанализа или бихевиоризъм, няма теория, която да подкрепя подобни крайности Simple Smile

# 192
  • София

За БХС да попитам оринтировачно за цената в Майчин дом, София?
Хубав ден, мами!

40-50 лв по спомен  newsm78

# 193
  • Обетованата земя
Олеее, колко сте изписали !
Прочетох последните 1-2 странички, количките обсъждате рано-рано  Laughing Аз имам 2 и от двете съм супер доволна, като втората я купихме, защото е по-малка и по-компактна за из път. Ето я първата ABC Design Mamba, с кош за новородено и т.нар. летен кош, който при нас беше зимен  Mr. Green
Ето я и другата http://www.amazon.co.uk/gp/product/B004D9VAI0/ref=pd_lpo_k2_dp_s … 04XSV7W3A90DSSR7V
 И от двете съм супер доволна, зависи кой какво търси, ще има още толкова пъти да ги обсъждаме до края  Laughing
 А за породени деца, както в моя случай ще се оглеждам или за бъги или малкия(коригирам се -Големия   Laughing) ще го опъна да върви, ще мислим по-нататък...
 Мен ме бяха вкарали в един филм със сгрешено изследване за австралийски антиген, направо бях изпаднала в ужас, добре че всичко се опроверга и в крайна сметка съм отрицателна и за Хеп. Ц и за Хеп. Б. Само нервите, притесненията и сълзите кой ще ми ги върне  #Cussing out
 За книжки коментирахте предната тема, ето аз какви имам, като определено с първата бременност ми беше по-интересно да ги чета, въпреки че и сега си следя нещата по седмици Simple Smile
–Вашата бременност седмица след седмица на Глейд Къртис и Джудит Шулър
-Какво те чака, когато чакаш дете на три авторки, да не ги изброявам, вие тази сте я обсъждали
-Бременността седмица по седмица на Джейн МакДугъл
-Първите стъпки на таткото(за бащите Wink ) на Робърт Сиърс и Джеймс Сиърс (нашия тати още не я е изчел, май не му е много интересна  Mr. Green )
 Аз вчера повърнах за първи път, дано е еднократно. А незнам дали сте обсъждали, но има едно поверие, че повръщането спира, когато майката "прочуе", т.е. когато усетим за първи път бебето в коремчето (около 18-20 г.с.).  Wink
 Връщам се да ви чета назад...

# 194
Здравейте момичетааа  Hug

Мога и аз да се похваля - чухме сърчицето на бебо  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  сега се връщам от преглед - всичко ни е наред термина ми е на 07.08.2012 г. за сега   bouquet  утре ще ида да дам кръв и урина за изследване и да си взема резултатите от цитономазката  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт