НОЕМВРИ месец мина, иде баба Зима!

• 71 044
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Привет ви  Hug

Загубих се, защото животът ми се превърна в трилър. Не е за разказване в публичното пространство... Тече ми разводът и таткото на Фаф никак даже не ме слуша, то нямаме и комуникация де. От пълното полудяване, както и от спане в колата с детето ме спаси по някакво безумно стечение на обстоятелствата един много добър човек, когото тогава почти не познавах. Постепенно нещата се развиха и той е таткото на беб номер 2  Mr. Green Дано всичко да е наред докрая...

# 541
Шамси Hug Радвам се, че са се понаредили нещата  Heart Eyes Стискам силно палци всичко да е розово от тук нататък  Hug

Илка  Joy разузнавача в мен не трае  Joy hahaha

И аз обичам животни, котки по-точно.Ама не искам вкъщи.Анита пъкк много се страхува от кучета, ама много.А не е имала никакви близки срещи, че да се стресне от нещо  newsm78 Ама да взема куче вкъщи  Naughty не е за мен.

Елеее
стискам палци бързо да се оправяте ако сте я хванали.Анита супер леко ми я изкара-точно с десетина пъпки, поне пет от които в косата.Нито температура е имала нито нищо.

Ние сме болни, на АБ  Tired
В събота ми вдигна 39.9 и пощуряхме с мъжоо докато я смъкнем, отделно уши я болят и вчера като видях пак 38.6 и я заведох на лекар  ooooh!

Та така при нас  Hug

# 542
Шамс Все едно филм разказа.....Важното е , че всичко е минало и дано подреждането занапред тече добре. Леко и спокойно бременеене!  Hug
 А, Фафи, как е след цялата тази история?

Ох и мен точно тези космаци ме спират да гледаме коте вкъщи, но пък мисля, че е хубаво детето да има домашен любимец. Ние едно време сме имали - кучета, котки, канарчета.....и имам хубави спомени от това. Но сме ги гледали предимно навън  Peace

Диде, стягай го мъжо  Naughty Малко и ти да му отпуснеш края  Simple Smile

Нас тая шарка само ни  подминава, колко приятелки и познати "изреваха" Рая "тц". По едно време мислих зорлян да я навирам да се зарази, ама....когато тогава.....

Ели Май са и слабо място ушите на Анитка. Бързо да и минава  Hug

За не чуването - няма да коментираме. Понякога така ме хващат бесовете, но като цяло се държим. От скоро съм по строга и не повтарям много много. Казвам веднъж, ако се ослушва следва някакво "наказание" в следствие от не изпълнената заръка. На пример - Ако сутринта се бави повече с приготвянето за градината, не я водя аз или няма мляко, бисквитка.....нещо такова.

Последна редакция: ср, 06 фев 2013, 16:21 от marojinka

# 543
Шамс, пожелавам ти нещата да се развият по най- добрия  начин за теб и Фафчо. Лека бременност и много щастливи мигове  с човека до теб! Hug

Венци, и аз те съветвам да обмислиш добре въпроса  с котката. Ние имаме три броя, но са на двора и Алекс много ги обича. Но веднъж едното беше влезнало в къщи и се беше изпишкало, за каква воня става въпрос просто не е истина  SickClose! Другия проблем е че децата се привързват много и е невъзможно да го подариш на някой друг дори и да искаш Wink. По-добре си вземете декоративни зайчета, по-чистоплътни са и правят много по-малко бели от котките!

Болните бързо да оздравяват! Simple Smile

# 544
Шамс, всяко зло - за добро!

Ей, ама големи сте "свекърви"!!! Котката имам предвид.
Аз съм израснала в семейство, където са се отглеждали куче и котка едновременно и също имам само хубави спомени. Е, има си някои недостатъци - косми, чистене и т.н., но пък и позитивното не е за пренебрегване. До сега точно тези неща ме спираха, но напоследък много ми се прииска.  Crazy

# 545
 Шамс, много се радвам за теб! Изтъркано, но вярно - Всяко зло за добро! Пожелавам ти много прекрасни моменти с новата любов! Кога очакваш бебчето? Фафи радва ли се, че ще има братче или сестриче?
За варицелата - понеже при нас в момента тя е в разгара си (5-ти ден) - инкубационният период е до 21 дни. При Влади започна с кашлица, една нощ го боля ушенце и след ден-два започнаха пъпките. Висока температура не е вдигал, около 37,5 най-много. Зарази се от градината, там вече повечето деца са болни. Лекарства не давам, само едно хомеопатично, което според нашия хомеопат ще помогне болестта да мине по-леко.

# 546
  • Виена
Добър ден, дами bouquet

Казвам се Елица и моето момиченце (Катерина) е родено на 10.11.2008г. Случайно попаднах на темата и с удоволствие прочетох последните страници. Сега ще се върна и назад Simple Smile

Катерина се роди с акушерска пареза, но слава Богу, след намесата на българските лекари и физиотерапевти (ние живеем във Виена и тя се роди там) в момента само специалист би видял малките дефекти, които останаха. Иначе е усмихнато, гальовно и нежно момиченце с нас и скептично и игнориращо дяволче с всички непознати... Борим се с правилното изговаряне на думички, защото мама не говори немски, татко не говори български и от раждането й я бомбандираме с три езика Simple Smile За нея не е проблем, не ги бърка, но все пак се старая често да се прибираме, за да контактува повече на български, защото в детската градина говорят на немски и английски и определено усещам, че когато има избор, предпочита немския (за филмчетата, които гледа например).
В началото на април очакваме и второ момиченце Simple Smile Надявам се, че ще отиграем добре ситуацията с ревности и т.н., въпреки че към момента не дава никакви такива сигнали. Поръча си момиченце, измисли песен за нея, реши какво да е името Simple Smile С две думи - участва дейно в подготовката... за момента Simple Smile

На всички бременни дами пожелавам лека бременност и раждане, а на всички вас - усмихнат ден   bouquet

# 547
  • София
Момичета, скапана съм!
Бяхме в болница!  Tired

В сряда следобяда Ида се събуди с доста учестено дишане и ужасен бронхоспазъм. Ходихме при педиатърката и тя веднага каза да почваме вентолин. Цяла нощ дежурих на инхалатора, но Ида не се подобри грам. Сутринта стана плачеща, че не може да диша и на обяд вече бяхме приети в Александровска. Малко не им се искаше да влизам аз с нея, да не вземе да пипна някой вирус или пък да не взема да им родя там, но просто нямаха избор!  Crossing Arms
Снощи ни пуснаха да си ходим да си спим вкъщи и сутринта бяхме на отчет за АБ. Утре пак и се надявам официално да ни изпишат.

Снощи като се прибрах, вечеряхме, приспахме децата, изкъпах се и просто се сринах.
Тотално бях изцедена от преживяното. Напрежението относно здравето на детето е едно, но в комбинация с хорската несъобразителност .... ooooh! #Cussing out
От една страна, в четвъртък ни оставиха да чакаме два часа пред кабинета на педиатърката, аз с подобаващ корем, дето няма как да решиш, че съм преяла, с Ида, сгушена в мен и хленчеща, че не й е добре и не може да диша. Никой не ни даде предимство! Всеки се ослушваше и гледаше да не ни поглежда. Една баба дори изкоментира, че бързала да си вземе внучето от градина. Що за хора оставят бременна жена с видимо болно дете да чака ред на опашка пред лекарски кабинет!  #Cussing out #Cussing out #Cussing out
После се чудех сумати време дали да кажа на майка ми, че сме в болница. На финала реших да й кажа, да получа някаква подкрепа. Да, ама не! По-скоро получих негласни критики как съм допуснала да стигнем до там!  ooooh! Опитах се да й обясня, че нещата се развиха за няма и 24 часа, но все едно нищо не й казах! На всичкото отгоре, като се опитах поне да й се оплача за чакането пред кабинета, тя ми каза, че това не е спешен кабинет!  ooooh! И разбира се ми изнесе лекция колко вредни са урбазона и антибиотиците  #Cussing out Е, ок, вредни са, но има случай, в които не бих рискувала с разни уки-недоуки хомеопати, които да експериментират за сметка на здравето на детето ми!  Crossing Arms

Ох, извинявам се за негативния пост, но просто трябва пред някого да си излея поне част от насъбраните емоции! Tired

Шамси, много се радвам, че нещата при вас се нареждат! Ти си човек, който го заслужава, а и Фафи е такъв сладур!  Hug

На новото Ели - добре дошла и леко бременеене до края (то и при теб не е останало още много)

# 548
  • На топло...
Илиянче, оставяй негативните емоции зад гърба си и гледай напред! Важното е, че ще оздравее детето!
Всички знаем как се грижиш за децата и как не се даваш от раз на лекарите, когато има и друго решение. Антибиотикът не е измислен, за да трови хорта, има случаи, когато наистина е необходим и толкова. И аз решавам според състоянието на детето какви да ги вършим, защото си го познавам най-добре и търся помощ, когато смятам, че е нужна и не мога да се справя сама.
Важното е да сте здрави! Пък за бабите на опашките, и ние ще станем баби, дано и ние не реагираме така. Само не се ядосвай за хорската глупост, има неща, които не можем да променим, отговаряме само за собственото си психическо здраве и реакции към нетактичността на околните Wink.

Ели, добре дошла и от мен! Само хубави неща да ни пишеш вбъдеще и едно весело, здраво бебче да гушкаш скоро! Simple Smile

Шамси, понякога трябва да се случват разтърсващи неща, за да открием щастието! Стискам палци и за четирима ви, да имате прекрасно семейство и призраците от миналото да не ви преследват! Смятам, че си се доказала като невероятна и борбена майка, дано да бъдеш и безкрайно обичана, ценена и да се радваш на живота оттук нататък! Добре дошла отново, липсваше ни! Hug

# 549
Илка,важното е Ида да се подобрява, а ти не се хаби напразно и се пази Hug !

# 550
Здравейте,
И аз влизам с оплакване - Рая от два дена се оплаква от главоболие - неопределено явно - челото, отдясно, отляво, отзад.....След обяд бяхме на едно шоу с бате Енчо и мислих, че и е дошло много емоцията, даже я напръсках със светена вода, поспа..... Не, малко било, ама я боляло. Снощи даже бълнува нещо, стряска се..... Може и да е прихванала от нашето напрежение  Confused
Чудя се сега, да чакам ли малко време да мине без ТВ и по-спокойни дни или направо на лекар.....но на какъв?  Embarassed

Илка Сигурно ти е минало вече, но да кажа - опитай се да не се ядосваш. Знам колко е гадно да търсиш подкрепа, а да получаваш укор, но всеки вижда нещата по различен начин. Ти знаеш, кое е най доброто за твоите деца и това е важно  Hug Стягай се, че скоро ангажиментите ще нараснат  Heart Eyes

Добре дошла и от мен на новата мама  Ели    bouquet

# 551
  • На топло...
Марожинка, главоболието най-вероятно е свързано с растежа, но за всеки случай идете на общопрактикуващ, който да ви насочи към по-специализиран лекар ако е необходимо, аз така бих постъпила. Директно при невролог не бих отишла.
Помня, че като малка и мен постоянно ме болеше глава, и тъй като родителите ми не ми обръщаха внимание на болежката, баба ми ме заведе на лекар. Ами растежен дефект се оказа, мина след един по-дълъг период.
Само не се шашкай, просто идете да проверите за какво става въпрос Peace.

# 552
Ей, нямат край тез болести, бе!
За трета поредна седмица сме си у дома, щото след лекия стомашно-чревен вирус ни почна някаква кашлица и още кашляме.  Не знам от кака си ли се зарази.  Thinking Общото й състояние иначе е добро, весела е, има и апетит. Но кашля по време на сън, което не е добре. Нещо не може да се изкашля хубаво. С нетърпение чакам по обяд майка ми да я преслуша и ако има нещо съмнително довечера сме при педиатърката. Че като слушам за разни вирусни пневмонии.  Rolling Eyes Каката и тя ми кашля вече втора седмица, но нейната кашлица вече е сякаш на минаване.

Илка, наистина кошмарно сте си прекарали. Дано вече оздравява Ида и да нямате повече подобни главоболия. Наистина е потресаващо как са те оставили да чакаш толкова време бременна и с малко болно дете...

Марожинка, моят съвет също е да посетите доктор. Първоначално бих помислила да не се е ударило детето по главата и затова да го боли, но ти казваш, че посочва различни места...

Шамс, ще се радваме да ни посещаваш по-честичко занапред!!!

Ели, какво стана с Анитка?! Оздравяхте ли?

elitsa77 , добре дошла!

# 553
Добре дошла на адашката  Hug и леко бременеене до края.
Сестра ми се е родила с акушерска пареза (или се е проявила след това, не знам точно), но всичко си й е наред сега, сигурна съм, че и на твоята принцеса нищо й няма  Hug
За езиците спрях да се притеснявам вече-каквото такова.Анита е много по-добра с английския, много ги меша двата езика вкъщи(независимо, че говорим само на български), и много по-лесно намира нужната дума на английски.Ами не я зоря да говори само български, в крайна сметка ние сме тези, които я докарахме тук.Надявам се с времето леко да го поизчисти от английски думички и да пооправи родовете, че говори понякога като цигане  Crazy

Утро по-добре сме вече, АБ-то свърши ама говори едно такова носово Анита.Та ще видим.Иначе е на градина, буди се в добро настроение, играе си.Така като гледам и вие сте се разбухали нещо-бързо да ви минава вкъщи  Hug

Илка голям кошмар сте изживяли.Стискам палци да не се повтаря вече и да оздравява принцеска Ида.Ти как си, как е шкембето?

Марожинка
и аз бих се консултирала с лекар, така за успокоение.Сигурна съм, че всичко е наред с Рая.Анита много ми се оплаква от болки в краката, но знам че е от порастването.Дърпа изведнъж на височина и мускулите не се разтягат толкова бързо.

Лек ден на всички   bouquet

# 554
привет,

чета си ви аз и аха да ви отговоря  Hug Мерси за милите думи и пожелания, дано всичко е наред с всички нас, че много се напатихме с оня психар. Тази седмица ходим по карнавали и мероприятия всякакви, Фафи е във ваканция, аз си взех отпуск и сме го ударили на живот  bowuu Каним се да правим пано на тема рицари, да видим докъде ще я докараме  Hug

Общи условия

Активация на акаунт