Опитала съм целия спектър на психологически тактики, до които съм се добрала- е не става и това е. Когато каже , че не иска , няма сила която да я убеди в противното. Опитвам с добро, с разговор, тя се тръшка, аз пак опитвам и така докато не си изпусна нервите и не се разкрещя като пълен ИДИОТ! Е тогава става на моята. Но не може така, побърквам се просто и не мога да се справя със собственото си дете!
След като й се скарам започвам да се тормозя, че съм ужасна майка, че детето ще ме намрази, че й вредя на психиката, че ще й навредя на самочувствието и всички тези неща , които ужасните родители причиняват на иначе прекрасните си деца. А Габи наистина е прекрасно дете, много добра, любвеобилна, мила, енергична и понякога се разбиране невероятно, но понякога ме превръща в чудовище и просто не мога вече да се позная. Ако някой има идеи, приемам всякакви, мисля че скоро ще потърсим и професионална помощ, но не знам аз ли имам нужда повече от психолог или Габи, кой е крив и кой е прав, всичко ми е каша в главата. Не знам след като съм се опитвала да дам най-доброто от себе си, се получава тъкмо обратното на това към което съм се стремяла . Ако съм имала някакви идеи за методите на възпитание, които искам да следвам, те са на пух и прах, защото Габи не споделя същите идеи...и така.
Като гледам във форума не е много популярно да се споделят проблеми, повечето са идеални майки и идеално общуват с децата си, така че режих да не пусна тема , а да споделя просто, докато си режа след поредната караница, на тема "Няма да спя след обед" А аз настоявам да спи, защото има нужда от този съм, защото иначе се преуморява и става нещо ужасно- все едно историята с лягането но умножена по десет. И така...
Сега ще се върна малко назад да наваксам с информацията...
Илка, честито ви нов член на семейството! Да е жив и здрав и много да ви радва

говорене му е майката 
. Не е много за смях де, но мисля, че всички сме хора и е нормално да излизаме извън контрол понякога. Мен ме вбесява, когато повтарям неща сто пъти и никой не е чул - ами повишавам тон. На улицата, когато единият пере напред, а другият зацикли като магаре насред пешеходната пътека - е пак крясвам. Дребното пък ни е абсолютно темерутче на моменти, не знам дали съм споделяла, че от неговите ревове се стигна до ситуация съседът да ни обяснява, че ще викал полиция... а аз в същото време съм била с мускулна треска по цялото тяло да го държа да не се тръшка, защото може да се нарани (това покрай зъбите, но си остана навикът да реве по 20-30 минути като не е на неговата, особено пък навън се истерясва да го нося). Имали сме случки да ляга в снега на тротоара под уличните лампи вечерта, отказвайки да се качи в шейната и да върви, трябваше баща му с Йоши да се прибират да оставят шейната и да вземат количката, за да го придвижим - скромно 40 минути рев без прекъсване и никакво уговаряне не помага. Някой път се е случвало да го метна като агне на рамо, за да се приберем вкъщи. Та толкова за рубриката и аз съм човек... Вярно, не се бием, не се удряме, но понякога си викаме. Разбира се в момента, в който се успокоя обяснявам още веднъж защо се е стигнало до тази ситуация и че ги обичам повече от всичко на света, и т.н. Знаят, че не искам да показвам лошата си страна, но има ситуации, в които е неизбежно, което обаче не значи, че ще спрат да са ми най-любимите същества...
после бърса прах както тя си може...много обича да й се дават някакви задължения "за големи" , де да ми беше и на мен толкова весело докато чистя!
Наложи се майка ми да влезе в болница и сега с мъжа ми треперим да не се разболее Габи ПАК. Всяко кихане ми изправя косите, направо...дано устиска, че предния месец почти не е ходила.