НОЕМВРИ месец мина, иде баба Зима!

• 71 021
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Няма как да гледаме децата под похлупак и да ги допускаме само до полезното и правилното. Т

Утро, тук не става въпрос за похлупак.  Naughty
Става въпрос за културата и възпитанието, което им се поднася в детската градина. И не става въпрос за просто чута от някъде мелодия, която й е харесала, защото е ритмична, а за съвсем съзнателно пускане на определена музика на малки деца и то не инцидентно, а очевидно - редовно.  Naughty

Знам, че всяко поколение си има музиката, културата и мирогледа, но защо на едни 4-5 годишни деца, които са си "бял лист" трябва да им се налага именно тази агресивно-сексуална поп-култура!  ooooh! Не и с моето дете!  Naughty Crossing Arms

Като стане на 10-12 да си слуша каквата музика иска. Тогава няма да имам думата, но докато все още мога да култивирам някакъв вкус и ценности мисля да взема нещата в свои ръце!

П.С. Днес отново слушах "опа, ганган стайл, хееей, сеси леееде" на път за градината  #Cussing out

# 646
Е, да в градината определено не би трябвало да ги учат на подобни песни и танци. Слава Богу в нашата градина нямаме такъв  проблем. Аз имах предвид нещата като цяло. Това, че от всякъде те залива всякаква помия.
Доколкото знам, вашата градина беше по-специална. Освен да поговориш с възпитателките...

# 647
  • София
Да е жива и здрава госпожицата на Юлето!   bouquet Дано да има време да мине и да ни се похвали, а и да разкаже баткото как приема бебето.
Илка, излишно се ядосваш според мен. Децата харесват тази песен не защото пеят за "секси лейди", а защото е мелодична. И не е задължително инициативата да е дошла от госпожите. Като 1/3 от децата са научили песничката вкъщи после преподават танца на другите в градината. Косьо я беше научил от някое другарче. Освен това си просят да я пуснат на всеки рожден ден, на който сме ходили последната половин година. А и без друго всяко чудо е за три дни.

# 648
Юле, честит нов член на семейството! Да е жива и здрава и нека радостта и щастливите моменти за вас се увеличават с всеки изминал ден!

За темата с песните, аз нямам чак такива притеснения - лично аз съм и я пускала тази песен, както и Макарена, Густаво Лима, Дим да ме няма и т.н. и т.н. Чува ги някъде, харесва ги и не виждам нищо лошо да ги слуша. Слушаме всякаква музика - дори и чалга се случва. Макар аз да не харесвам особено. Не мисля, че сега ако я огранича да не слуша конкретна музика това ще че я направи по стойностен човек. По скоро гледам да и обяснявам, че някой думи, неща, сцени.... не са хубави. Но това е само мое виждане!

Макар, че като цяло съм против да им пускат чалга или каквато и да е друга модерна музика в детската градина, но аз съм против да гледа и детски в градината, против съм и да учи лоши думи от другите деца, но няма как. Искам пък и да ходи на градина и да се среща с деца....Неизбежно е  Mr. Green
Хайде хубав следобед на всички  Hug

# 649
  • Варна
Този Гангнам стайл ще се забрави толкова бързо, както Макарената навремето. Тогава си спомням че бях към 10-11 годишна, всиииички я танцувахме. А наскоро я слушах и ми направи впечатление, че текста и танците са си именно агресивно сексуални, а тогава хич не съм забелязала нащо такова.
Искам да кажа, че не вярвам тая песен да нанесе трайни вреди, въпреки че наистина е ужасна и не е подходяща за деца. Особено клипа. Вкъщи не гледаме музикални програми (не че не ми се иска но само като съм сама мога да се добера до музикален канал, а преди само тях гледах  newsm45 ) и Габи я научи въпросната песен от Комиците- та и тя танцува понякога "О-о- о маста"  Laughing
Не се притеснявай, Илка, като спрат да ни тормозят отвсякъде с нея ще я забрави Ида.
Въпреки това да им пускат клипове в градината е странно  ooooh! Не съм чувала друг път, в нашата им пускат филмчета, което също не ми харесва много, но е само през зимата след обед, когато останат по-малко и си чакат родителите.

Аз без бой си признавам, ще ме изгорят на клада всички детски психолози, но вкъщи Габи гледа доста детския канал. Слава Богу че го има Супер 7, там филмчетата са съобразени, че са за деца, не като тия изроди от Cartoon Network,  дето аз ще сънувам кошмари от тях. Знам че не трябва, знам , че времето т6рябва да се уплътнява с креативни занимания, но в делничните дни време за такива почти не ми остава. Тъй че докато готвя или правя нещо друго домакинско- гледа филмчета, какво да се прави... Confused

Сега едно огромно  на Илка за вдъхновението- и аз реших да пробвам твоята система със звездите, но моята е със сърца ( че по лесно се режат  Laughing) Е наистина е невероятно какъв мигновен ефект има, не съм повишавала тон от седмица!!!!! Аз малко поукрасих системата- при десет събрани сърчица ще получи сладолед - да знае за какво се бори детето все пак  Mr. Green а при черна точка- отнемам едно сърце. За протокола, черни точки е нямало , само като чуе за това веднага се коригира  Laughing

Честита дъщеричка на Юлето, да й е жива и здрава   bouquet  bouquet  bouquet

# 650
Хаха, и аз пробвах номера със звездичките, обаче раздавам червени и черни точки....работеше безотказно първите 2 дни, но вече май отмина еуфорията Simple Smile Само дето аз малко се издъних и реално няма точки, а само и помним...ама ще направя днес, че да продължи да работи Simple Smile Илка,   bouquet
Честита дама на Юлето - много да я радва!

# 651
Христос Воскресе момичета.
Живи, здрави и много щастливи.

Ние сме при мама в Лондон и сме цялата тайфа-със сестра ми и брат ми.Къщата почти се пука по шевовете  Joy

Приятно прекарване на всички  Hug

# 652
Честито Възкресение Христово!

Нека душите Ви бъдат винаги озарени от светлина, любов и спокойствие! Hug

# 653
Привет, момичета!  Hug Hug Hug
Благодаря за хубавите пожелания!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Да се отчета с малко закъснение  Blush Blush Blush
За 15 април имах планирано секцио, но госпожичката реши че ѝ харесва датата  Mr. Green и на 14 вечерта започнаха да изтичат водите и тапата ми падна  ooooh! Отидох в болницата с контракции на 5 мин., сложиха ми системи и успяха да ги направят на 20 мин и да си дочакам часа/лекаря за секциото. Whistling
Момата се роди 2,788кг./49,5см.
Баткото много ѝ се радва  Heart Eyes да видим до кога   newsm78:35:

# 654
Брей, че отдавна не сме писали! Много се излагаме значи!

Влизам да ви се похваля, че каката я приеха в езикова гимназия по първото й желание - с немски език. Много сме радостни! Най-сетне можем да си отдъхнем!

Иначе сме добре. Симона едва от няколко дни не е плакала сутрин на раздяла в детската градина. Дори още не мога да свикна с това ново състояние. Очакваме с нетърпение отпуските след десетина дни, когато ще стягаме багажа и ще отпрашваме към южното черноморие - Арапя.

С послушанието сме все на тоз хал - т.е. липсва напълно. Но то няма как да е друго при нас, щото каката е в такава възраст, че само отговаря и не изпълнява дори прости команди и молби! Шегувам се, но всъщност не ми е до смях. Съвсем сериозен проблем си е това. Размишлявах доста и доста наблюдения над децата осъществих. Абсурдно е да очаквам Симона да е послушна и да изпълнява, когато тя откакто се е осъзнала като човек е свидетел как се държи кака й - а именно като каже нещо родителя се отговаря чисто и просто "няма" и толкова. Единствения вариант е просто да порасне още и сама да достигне до извода, че е правилно да бъде послушна... Но дали...

Вие как сте всички?!

# 655
  • София
Бързо на отчет!
Утро, добре че ти писа, та да ми изскочи темичката. Липсвате ми, момичета!  Hug

Ние сме добре.
Бяхме за две седмици на почивка в Израел. Наистина си починахме, всички. Снимки - няма. Нещо напоследък не съм по снимането. Дори не взехме Големия фотоапарат, просто нямаше място за него, а само малката сапунерка грабнах на излизане от вкъщи и тикнах в дамската си чанта. Но то предимно Ида и Йоси снимаха, така че няма читави фотографии.  ooooh!

Зверчетата са добре. Дивеят с пълна сила. Ходят на градина, дано за по-дълго да е този път  Praynig
Ида е мила, добра и спокойна. Сравнително послушна и изпълнителна. Имаха скоро тържество в градината и бях изумена колко много песнички и стихчета е научила, не ми е от паметливите, но за тържеството знаеше целия репертоар на всички деца и всеки ден "репетирахме" у дома.

За разлика от Йоси, при когото хормоните си казват думата - не се спира на едно място. Само се чуди къде да се покатери у дома, прави челна стойка на дивана, крещи и вика. В Израел за малко да го загубим в един Мол - докато се обърнем за секунда и той драснал на някъде. Хукнахме в различни посоки да го търсим. Ида като една голяма кака я оставихме да пази Ели. Милата така се притесни за Йоси, като се разплака после 10 мин. не можем да я успокоим. А малкия хайванин духнал към асансьора и си играе с копчетата и ни се хили.  #Cussing out Въобще не чува какво му се говори - ни викане, ни бой помага. Направо си е опасен понякога. Така ме беше шубе, че ще духне някъде из летището на връщане и ще го загубим, а тяхното летище си е истинско, със сериозен човекопоток.  ooooh! Слава Богу, прибрахме се благополучно, без инциденти и събрали много емоции.  Crazy

А Ели се превръща в такова ангелче. Само се смее и гука, нямам спомен Ида и Йоси да са били толкова комуникативни. Появи ли се някой в полезрението му и веднага търси контакт, ухилва се до ушите и започва да бръщолеви.  Heart Eyes Чудя се само и той ли ще бъде такъв бяс като Йоси  ooooh!
Но да са живи и здрави!  Praynig

Прегръдки от мен! Чака ми другите на отчет!

# 656
Илка, сигурна съм, че не е лесно с три малки деца. Но пък сигурно е и голяма радост. Направо ми пълнят сърцето снимките на тримата!  Hug Браво на Ида, че е послушна и изпълнителна - така се полага на една истинска кака. А Ели като има късмет да е с по-голям брат и по-голяма сестра няма начин да не расте по-общителен.

# 657
  • София
Момичета, имам една наболяла дилема - да записваме ли Ида на есен на предучилищна или на изчакаме още година?  Thinking

Тя нали не е в официална детска градина, на практика е в занималня ли, детски център ли, нямам идея как се води документално. И на практика в общината не се води като посещаваща детско учебно заведение. По тази причина и вчера ни пристигна "повиквателната" от общината, че трябва да я запишем в подготвителна група. Ако не я запишем подлежим на някакви санкции, мисля 60лв, нещо такова, не е проблем да ги дадем, но се чудя кое ще е по-добре за нея?  newsm78

Вашите деца започват ли предучилищната подготовка сега в градините си?

Уж бяхме решили, че ще си платим глобата и ще я оставим и тази година в градината, но вчера като пристигна писмото и се замислих отново по въпроса. Имаме вариант да е на предучилищна в същата сграда, до обяд, а следобяд да е в детската градина, с приятелите си или на занималня към предучилищната, все тая, сградата е все една и съща.
Малко ме притеснява това, че септември тя ще е едва на 5г.10м., дори няма да има 6г., малка ми се струва да седи на едно място и да учи.
Но пък от друга страна все ми мрънка, че иска да се научи да пише, да чете. А и си мисля, че няма да й се отрази зле някой малко по систематично, и строго да се занимае с нея. Туко виш се научила малко на ред и дисциплина ....  Thinking

# 658
Може и аз да греша, но доколкото зная последната година в детската градина се води предучилищна. А на нашите деца им остават още две години. Т.е. рано е още! Освен всичко са родени и в края на годината и ще бъдат по-малки от наборчетата си, когато тръгват първи клас.

Не знам и сега дали дават като едно време да тръгват децата шестгодишни на училище...
Ако не мислиш да я даваш първи клас догодина есента... Може ли две години да си кара в тази предучилищна група?!

Аз имам сходен проблем със Симона. Тя посещава група, в която децата са  една година по-големи от нея, защото нямаше свободни места в другата. Т.е. сега ще са предучилищна от септември, това ще им е последната година в градината. Чудя се дали да я оставя с тях. Учителките предложиха. Ако я оставя с тях, така или иначе тя има още една година повече и ще трябва последната година пак да смени групата. Другия вариант е сега да мине в отговарящата на възрастта й, а тя тъкмо си свикна с тези деца. Но със сигурност още две години имаме до първи клас. И да има вариант за по-ранно тръгване на училище, не я давам. Нека още една година са безгрижни. То училището няма да избяга.

# 659
Здравейте, мамчета.......... Колко бързо минава времето, сякаш вчера следяхме кой кога е родил, а вече започваме да говорим за училище  Whistling
До колкото знам  предучилищната си е пак в сградата на детската градина, режима на хранене и спане си остава същия, само където започват да  се подготвят за първи клас. Заменят заниманията с по сериозни така да се каже. Но честно казано не съм питала нашите госпожи кога влизаме така да се каже в предучилищна група, но мисля, че няма да е тази есен  Thinking
Живот и здраве мисля да сме първи клас когато е на 6г и 10м, т.е. 2015 година. Дали са ми грешни сметките  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт