Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 6

• 102 714
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Да попитам тук- с какво да махна жълтите петна от део сапуна под мишниците на белите потници?
и аз искам да попитам!

# 451
"Обновявам информацията за Ариел и фосфатите, за които се интересуват.
Румънският Ариел съдържа фосфати. В Кауфланд има и чешки Ариел, който е без фосфати. При всички положения трябва да се следи опаковката за състава и за печата на държавата производител (RO — Румъния, CZ — Чехия)."

Кой е по-добрия избор от двата и каква е разликата с или без фосфати и коя е суставката за коята да следим на латиница? newsm78  bouquet

# 452
  • Варна - Черна гора
Ето тук можете да прочетете как да третирате петна от дезодорант.
А за фосфатите .... ползвайте Google  Peace.

# 453
Може ли някой да ме ориентира каква е твърдостта на водата във Враца, за да мога правилно да дозирам перилните препарати, че сега за застраховка слагам като за твърда.

П.П.
Guess Who, моля те не напускай темата!!!

# 454
  • София
Ей, добре, че я намерих тази тема  Hug От години боря гадните петна от дезодоранти. Наистина, има и такива без алуминиеви соли, ама останалите, които са с такива, а ги харесвам...

# 455
Може ли някой да ме ориентира каква е твърдостта на водата във Враца, за да мога правилно да дозирам перилните препарати, че сега за застраховка слагам като за твърда.

П.П.
Guess Who, моля те не напускай темата!!!

отвори   сайта  на  ВиК  ,  там  са  дадени  много  точно  тези   параметри.  Така   можеш  да  си  сигурна на  100  %,  както и да си  направиш  правилните   настройки   на  миялната   машина.  Имай   в  предвид   , че  параметрите  в  един     град  може и да  варират  в   зависимост от   районите, тъй като има   райони  които  се  захранват от различни  водоизточници.  Успех  Peace

# 456
www.vik.vratza.com Ами или не пише, или аз съм толкова тъпа, че не мога да го открия Joy затова и питам Peace

# 457
  • София
www.vik.vratza.com Ами или не пише, или аз съм толкова тъпа, че не мога да го открия Joy затова и питам Peace

Аз също не открих нужното ти инфо,но тъй като имам роднини,които са компетентни ще питам тези дни и ще ти кажа.По мое мнение водата във Враца е като в София.Поне аз там не употребявам никакви препарати за омекотяване на водата, пък не са ми й казали роднините.

# 458

Виж поста на Amazing_nice, и според мен водата във Враца е твърда. Peace

# 459
  • Пловдив
Записвам се да следя темичката!   bouquet
Вече съм вдигнала ръце и незнам праховете ми ли не перат, пералнята ли не пере (уж е на 3 години, Индезит). В момента ползвам течен прах на Первол - съответно за черно, цветно и бяло и омекотител на Ленор. За черното що годе бива, може би защото е черно и не се забелязва. Но бялото е кошмар  ooooh! - просто ми засича съвсем нови неща необличани. Пробвах и с Персил течен за бяло, същата работа. Да не говоря, че петната от покривките нямат махане и все нови купувам след 2-3 слагания  Tired
Сега се връщам да чета назад в темата, та да идя с какво перете да го пробвам!

# 460
  • Стара Загора
Можеш да изпратиш запитване от формата за контакт или да звъннеш на някой от посочените телефони , за да ти дадат нужната информация .

# 461
Записвам се да следя темичката!   bouquet
Вече съм вдигнала ръце и незнам праховете ми ли не перат, пералнята ли не пере (уж е на 3 години, Индезит). В момента ползвам течен прах на Первол - съответно за черно, цветно и бяло и омекотител на Ленор. За черното що годе бива, може би защото е черно и не се забелязва. Но бялото е кошмар  ooooh! - просто ми засича съвсем нови неща необличани. Пробвах и с Персил течен за бяло, същата работа. Да не говоря, че петната от покривките нямат махане и все нови купувам след 2-3 слагания  Tired
Сега се връщам да чета назад в темата, та да идя с какво перете да го пробвам!

"Первол" мисля,че е специализиран препарат-само за вълна и деликатни тъкани.За стандартно пране не съм го ползвала,мисля че няма да е ефективен.Имам спомен,че тук се коментираше,че не е добър избор.Течен "Персил" имам само за цветно.Не съм фен много на течните препарати,не че не ги ползвам в определени случаи.За бяло ползвам винаги "Ариел"-прах.
А петната на покривките третирай предварително с "Вениш" или какъвто препарат за петна използваш.Или пък с народни методи.На бяла покривка махам петно от червено вино като го намажа с кисело мляко,държа го една нощ,отстранявам с нож и тогава пера.

# 462
  • София
Във Враца водата е много твърда, то се и усеща някак, а се и вижда. Wink Не може да се сравнява със софийската. Това, разбира се, е мнение не на специалист, а на човек, ползващ редовно вода от врачанска и от софийска чешма. Simple Smile

# 463
Благодаря Ви за съпричастността Hug veka, интересно ми е какво ще кажат роднините  bouquet Иначе съм търсила информация, но на едни места я пишат мека, на други много твърда. За селата около Враца знам, че е много твърда, баба ми казва, че вода за чай да си кипне и джезвето и побелява. Иначе аз съм живяла преди във Варна, а там водата е наистина много твърда, та преди да заживея там аз не знаех какво е това котлен камък, а още на първата седмица там и душът в банята беше побелял. Та може би истината е някъде по средата. Peace

# 464
  • София
if_you_seek_ammy ,

за града със сигурност не е твърда Peace Попитах, но няма никъде официална извадка.

Ще ти споделя по какво съдя и аз: тъй като имам честа да пътувам между всичките си роднини и знам как е в Пазарджик - там измиваш стъклена чаша и като изсъхне тя не прилича да е мита,защото цялата е на бели пръски.По кранове,по душове - навсякъде има бяло.
Аз съм родена и отрасла във Враца,но там никога не е имало такива неща,включително и сега Peace Смених наскоро пералня,която е купувана 1995 година и нямаше грам отложен котлен камък или варовик, или както и да се нарича това бялото Simple Smile
За селата може би е така, както казва баба ти,но водата във Враца идва от язовир "Среченска бара" и пишейки това ми идва идеята да провериш водата в Монтана, ако за нея има данни - същата е и във Враца, защото е от едно и също място Peace

Общи условия

Активация на акаунт