Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 6

• 102 712
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
  • There I was on a July morning
if_you_seek_ammy, има официална извадка, според нея Враца е с мека вода. Ще се опитам да дам линк, за твърдостта на водата в цяла България. Малко дребно се получи, но се чете, мерната единица е немски градуси.

# 466
Мерси момичета Hug ще пробвам да понамаля дозата и ако не съм доволна пак ще слагам като за твърда вода Wink

# 467
  • София
Наистина за първи път чувам/чета, че Враца е с мека вода, имайки предвид факта, че съм родена и израсла в града и все още често го посещавам. Но все пак извадка си е извадка, явно съм живяла в заблуда. Simple Smile

# 468
  • София
Мерси момичета Hug ще пробвам да понамаля дозата и ако не съм доволна пак ще слагам като за твърда вода Wink

Според мен,ако не си доволна от качеството на прането - просто смени препарата Peace

Сещам се за един магазин,ако не се лъжа казва се "Финес" до Прокредитбанк на центъра, където има препарати от т.нар. паралелен внос.Аз лично като си пера прането във Враца с удоволствие си го оставям на терасата, защото за разлика от София съхне на 100 пъти по-чист и незапрашен въздух  и след това мога да се насладя на аромата на препарата Laughing Обичам си я тази Враца Heart Eyes

# 469
Главно от Финес пазарувам, то освен там на друго място няма паралелен внос в малкия ни град, но добре поне че е големичък и добре зареден. Иначе съм доволна от препаратите които ползвам и от качеството на изпиране, но искам да дозирам правилно, защото като предозирам хем бие по джоба, хем по природата, хем не е полезно за дрехите и пералнята.

# 470
Аз петната от дезодорантите махам с обезмаслител - 10 мин. и в пералнята после...

# 471
  • Пловдив
Момичета, след четене реших да премина на прах Ариел, но се чудя от къде да го взема. Има ли значение дали е от специализиран магазин за перилни препарати или някой от хипермаркетите - предполагам зареждат от различни места и може и качеството да е различно. Става въпрос за Пловдив.

# 472
  • There I was on a July morning
Да, има значение къде е произведен, гледай да е от Германия или Австрия, продават се само в някои специализирани магазини.
Другото, което се сетих да ти пиша е,  да провериш на какви програми переш, дали не са много кратки, щом прането не се изпира добре.

# 473
  • Пловдив
Скубиду, благодаря за инфото - ще търся такова производство  Peace Иначе пера на различни програми, някои кратки други около 2 часа и все тая общо взето. Явно е от Первола, макар и да е уж от висок клас препарат. Ще пробвам Ариел сега и дано има ефект!

# 474
Извинявай но Первол не е висок клас препарат, а специализиран такъв. Той не е heavy duty, тоест не е предназначен да пере силно замърсени, памучни дрехи. Той се ползва на синтетичните програми където дрехите са 2-3 килограма, а не на памучните където зареждането е максимално (5 или повече кг) и е за дрехи които се носят малко и не оставяме да се замърсят силно. Peace

# 475
  • Пловдив
Да, може и така да е. Просто ми го бяха препоръчали като исках да сменя Персила. А и като цена не е от евтините и атова се навих. Иначе чинно си купих за бяло, за цветно и за черно. Но явно съм сбъркала, което е очевидно от бялото пране право с Уайт маджик уж  Tired

# 476
Виждам, че си от Пловдив, та бих те посъветвала да си купиш от Карфур избелващите им таблетки с кислород и да си доизразходиш Первола (така и така си дала пари), като му добавяш по една или максимум 2 таблетки. Peace

# 477
Первола много успешно може да се употреби сега в края на сезона за пране на не много носени дрехи през зимата - пуловери имам предвид.
Аз също съм от Враца, присъединявам се към мнението, изказано по-горе, че водата ни не е твърда.  Peace Не особено приятна за пиене е, но в никакъв случай не е твърда.
Препоръчвам също Персил, купен от Пени маркет, холандско производство, много съм доволна от него.  Peace

# 478
Аз петната от дезодорантите махам с обезмаслител - 10 мин. и в пералнята после...

става и обезмаслител, но има специален спрей за петна. На най-различни марки. Писала са преди за този тип обработка. Нито едно петно не ми се е опънало. Холандския персил момичетата коментираха, че е с по-лошо качество от немския. Но нямам лични впечатления от него. Ще го пробвам от Пени, ако е достъпна цената и ще споделя. Там са сравнително ниски цени.

# 479
  • Пловдив
енито, моля те сподели конкретен спрей за петна, от който си доволна. На мен ми трябва специално за жълтите петна от рол он под мишниците на потниците.
И още нещо, тъй като от прочетеното разбрах, че пазаруваш и от Пловдив перилни препарати- от къде в Пловдив мога да взема прах за пране (Персил, Ариел, Weisse Riese), произведен в Германия?

Общи условия

Активация на акаунт