Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 6

• 104 030
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Такаа... докато издирвах темата се оказа, че има и отделна за течните перилни препарати...  Crazy Laughing
Но аз все пак ще задам въпроса си тук, че оттук получих първите съвети.
Преди няколко дни отидох до магазина на Борн да купя Корал Сензитив, както ме посъветвахте. Според момичето в магазина обаче, този вид Корал не се произвеждал повече от 2 години. Нямаха такъв в момента и си тръгнах с течен Персил Сензитив. За момента съм доволна от него (веднъж изпрах само), не очаквах толкова силен аромат. На опаковката на този Персил пише , че е произведен в Австрия, така ли трябва да бъде?  Thinking

# 586
  • София
Темата нещо задряма...не мога да кажа за течния Персил сензитив. Аз си купих миналата седмица таблетки Персил за бяло и за цветно пране от Кауфланд и на тях също пишеше, че са от Австрия. А дали е така, кой ще ми каже? Laughing Пробвах ги, добре си перат, само един път, когато сложих 1 таблетка и прах 1/2 пералня с ежедневната програма, която при мен е 30 мин., част от таблетката не се беше разтворила, стоеше си в контейнера горе, само поомекнала от водата.

Последна редакция: ср, 21 мар 2012, 11:19 от Karimma

# 587
Здравейте момичета:)

Как стои въпроса с Калгона и препаратите п/в котлен камък? Знам, че ако праха е така да се каже хубав, няма смисъл от такива таблетки. Това вярно ли е? Моите прахове са Течен Прах Ленор и Персил. Но не успявам да видя дали омекотяват водата...

Бихте ли ми помогнали, че смятам да купувам днес таблетки против котлен камък. Helpp!
Благодаря предварително  bouquet

# 588

Как стои въпроса с Калгона и препаратите п/в котлен камък? Знам, че ако праха е така да се каже хубав, няма смисъл от такива таблетки. Това вярно ли е? Моите прахове са Течен Прах Ленор и Персил. Но не успявам да видя дали омекотяват водата...

Бихте ли ми помогнали, че смятам да купувам днес таблетки против котлен камък. Helpp!

аз попитах точно за течните и се развихри един спор в другата тема. Guss Who e на мнение , че не е необходимо добавяне, а Дедо твърди, че в райони с варовита вода трябва да се слага. Ти как си с водата, аз с геловете си слагам гел против варовик, но по малко.
Виж спора тук Mr. Green    http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=615030.msg21180960#msg21180960

# 589
  • София
Аз да си кажа от опит - когато пера с варовита вода, течният препарат за пране не успява да изпере така добре сам, както, ако добавя Калгонит.

# 590

При нас водата е твърда така да се каже.
аз попитах точно за течните и се развихри един спор в другата тема. Guss Who e на мнение , че не е необходимо добавяне, а Дедо твърди, че в райони с варовита вода трябва да се слага. Ти как си с водата, аз с геловете си слагам гел против варовик, но по малко.
Виж спора тук Mr. Green    http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=615030.msg21180960#msg21180960

# 591
Не съм прала никога с твърда вода, но ако ми се наложи бих ползвала основно прах, а гел по изключение. Мисля, че това до известна степен решава дилемата - адекватно дозиране на праха за пране, предвид твърдостта на водата.

# 592
Момичета, от масовите прахове кой Ви по-харесва или кой по-предпочитате Ариел или Персил?

# 593
Момичета, от масовите прахове кой Ви по-харесва или кой по-предпочитате Ариел или Персил?
Аз съм твърдо за Ариел. Последният (всъщност един от редките) път, когато купих Персил, бях изключително недоволна. Не знам чие производство е, първата цифра на баркода е 5. Може би е английски.
А иначе другият ми любим прах за пране (в България) освен Ариел е Сано.

# 594
Ариел много повече ми харесва. Ползвам капсулките, от тях съм най-доволна. Последния път реших да пробвам с таблетките на Персил и останах разочарована. Чакам да свърши и се връщам пак на Ариел. Simple Smile

# 595
Незнам дали сте го коментирали ,досега не бях пробвала,но да споделя за този Тайд+Ленор,страхотна свежест,мекота и качество  Heart Eyes

Няма петно или мръсотия която да се опре на Тайд.

#2gunfire

Имахме петна от пресни орехи размазани по една кърпа - кисна в какво ли не - Persil, Savex - не може да се изчисти.

Направихме последен опит с Тайд, и точица петънце не остави  Joy

Сега съм зарибил и други и минават и те на Тайд  #2gunfire

Веднъж пробвай Тайд и няма да погледнеш друга прах  Mr. Green

# 596
Пералнята ми не пере Crossing Arms Не изпира добре #Cussing out #2gunfire

# 597
  • София
И за мен Ариел е №1, напоследък ползвам само течен и пера предимно цветно, но откакто му развалиха миризмата немците, нещо... се въздържам от тая марка. Добре, че си имам Корал-а.

# 598
  • София
Аз пък да се оплача от капсулите на Ариел, зелените, които ми бяха любими до скоро.

Намерих си наскоро сред дрехите за простиране, влажни още, една грейка със лепнало неразтворено пликче по нея, като...сопол едно такова Close. Много гадно!
На друга дреха съм пропуснала да видя неразтворената торбичка на капсулата и тя засъхнала и се втвърдила на пластмаса. Сега само с нож мога да го изстържа от там! #Cussing out

Да кажа, че, досега не съм имала това явление. Случва ми се при последните купени партиди.
А, пералнята ми е с горно отваряне, ако има значение и това.

Другото, за което искаха да попитам тук беше- прочетох в началото, че течният препарат се слагал в чашката в самият барабан на пералнята. Струва ми се логично, като се замисля. Thinking
А, важи ли същото правило и за пералните с горно отваряне или? Thinking newsm78

# 599
Другото, за което искаха да попитам тук беше- прочетох в началото, че течният препарат се слагал в чашката в самият барабан на пералнята. Струва ми се логично, като се замисля. Thinking

Да, писали сме това много пъти - течните препарати за пране се дозират в чашката и се поставят над зареденото вече пране в барабана на машината.

Общи условия

Активация на акаунт