Фотография - 69та тема

• 41 850
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
  • София
До колкото знам опастност за обектива и фотоапаратът има при рязка смяна на температурата - например при дълго стоене или снимане навън при температури под 0-лата и влизането в топло помещение, където градусите са над 25... лещата се запотява.
Аз за това, като влизам в къщи след снимки навън, оставям малко чантата с фотоапарата в коридора на по-студено, а не директно в стаята с климатика.

# 256
Благодаря за идеите   bouquet За щастие точно като излязохме спря да вали и снимах на воля Simple Smile Някъде бях чела дори за шапка за баня с дупка за обектива, но тогава конденз пак се получва вероятно.  newsm78

Не се притеснявам за петната по предната лещата /особенно като си има филтър/, нито за конденза като се прибера /следвам си правилата за адаптиране/ . А за навлизането на вода вътре в обектива и апарата, което може да го прецака фатално. Има си обективи, които са влагоустойчиви /имала съм такъв канонски и с него миналата зима не съм се и замисляла/, но този изрично си пише, че не е устойчив /както и апарата/ и няма как да рискувам и да го пробвам Simple Smile А и днес сутринта един познат си купи обектив за 50лв на старо, защото е намокрен от сняг Sad При нас доста валеше сутринта с навявания. Дори и като не валеше на няколко пъти го мушках под якето като задухваше и целият сняг от дърветата падаше върху мен Simple Smile

# 257
Хубаво пишете как ги пазите вашите камери от студ и сняг и ги адаптирате към по-високата температура вкъщи след външни снимки ... аз, като един пълен идиот, не съм правила нищо от гореизброените неща  ooooh! снимала съм и в дъжд и сняг, а като се прибера чантата я оставям на първото място, което ми попадне пред очите ... явно е много боен моят изстрадал апарат. Щом оцеля и след падане.

Готин беше днешния сняг. Остави ужасна киша обаче.

Untitled by Daeneris, on Flickr

# 258
  • София
От мен един кадър от миналата година по това време  Grinning

Още от старите папки Simple Smile by tchara, on Flickr

# 259
След няколко експеримента с чадър и голямо шубе си купих такъв "протектор за дъжд/сняг"
http://www.adorama.com/KAPLE690.html
... има най-различни видове и цени, за всеки вкус и джоб, но и голяма зип-лок торбичка става, ако всичко друго не е под ръка...

# 260

много ти благодаря за линка   bouquet изгледах едно-две клипчета, обаче ми се струва, че напълно се откача обективът... така или иначе, чини ми се, че не съм дорасла още за фрийленсинг  Laughing

един опит за абстрактен минимализъм  Mr. Green след като останах без модели за уикенда (да са живи и здрави бабите  Laughing):

graphic obsession by Аlexandra, on Flickr

# 261
Добър вечер! Не знам дали въпроса е точно за темата, макар че се отнася до фотоапарата... Гледах това клипче http://www.youtube.com/watch?v=7ziog20rM4g&list=UUPiIGHGXuZt … &feature=plcp и много си харесах чантата,която носи жената за фотоапарата (вижда се в началото 0:24 и след това на още няколко места) Въпроса ми е някой знае ли марката на тази чанта и къде мога да я намеря?

# 262
записссс

# 263
Мхмдааа, и аз днес яко в снега снимах, ей така, без каквото и да е предпазно средство за фотоапарата. На всичко отгоре снимах навън Дани, прибрах се на топло, метнах апарата на шкафа, преоблякох се, той през това време се запотил и като тръгнах да излизам да ме снима мъжа ми, той кондензирал, скарахме се .... уф и какво да ви кажа .... сега ме гложди да не си повредя апарата ... Изчистих го после. Иначе навън и аз със хууда снимах, не ми се намокри обектива.
Та това нещо дето го показа агентката е чудно, ще го потърся Wink
Chаnel, не я знам тая чанта.

Сядам да оправям снимки на Дани, който днес пък много съдейства, толкова се радва на снега, че ми напълни душата. За съжаление вече спря да вали и се стопи.

The snow path by Тracy Tomsickova, on Flickr

# 264
по повод ей тази снимка http://www.flickr.com/photos/midduke/6706454069/in/photostream искам да попитам какво е това freelensing?  Rolling Eyes откача се обективът от тялото, превключва се на ръчен и снимаш, така ли? какво точно се постига, по-плитък доф ли, що ли? каква е разликата с това просто да си снимаш на ръчен фокус? някой има ли идея, много ще ми бъде интересно да обясни...

Идеята на този прийом е да се имитира действието на тилт-шифт обектив чрез изместване на фокусната равнина. Друг доста по-евтин (но по-трудно контролируем) вариант е ленсбейби.
Примерът е жесток кадър!
И обективът наистина се откача от тялото и се държи с ръка пред байонета под желания ъгъл.

# 265
Agent Provocateur еха, имах подозрения, че е измислена някаква джаджа и за такъв случай Simple Smile Благодаря за линка, ще разровя, много ми хареса! Simple Smile

Ето малко снежни игри от мен, ех как се вдетинява човек с този сняг Simple Smile Страшно се забавлявахме с Габи Simple Smile

Let it snow 2 by Mira Roydeva (Aquariel), on Flickr

Let it snow! by Mira Roydeva (Aquariel), on Flickr

Fun games wiht snow by Mira Roydeva (Aquariel), on Flickr

Последна редакция: нд, 22 яну 2012, 00:10 от Aquariel

# 266
Дами, сигурно е коментирано 10000000 пъти, но бихте ли ми препоръчали сайтове за добри фото-книги и на що-годе нормални цени? Аз познавам само кравичката, но не съм правила книга досега. За колко време пристигат книгите от него? И да имате някакви купони за намаления?
Извинявам се за грубото нахълтване Simple Smile

# 267
kambanka 2304, има отделна  тема, посветена само на това, ето линк:)

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=633664.0

# 268
Ето два кадъра и от мен, сефтосах апарата на открито:

3/52 by Фреш, on Flickr

winter by Фреш, on Flickr

Последните две снимки ги качвам jpg необработени, raw не мога да обработя, цветовете са ми едни измити ... Изгледах 100 клипчета в youtube, чета и Scott Kelby - The Adobe Photoshop CS5 Book for Digital Photographers и не става и не става, явно усетът ми хич го няма Sad

# 269

Mr. Green Mr. Green Mr. Green

айде народе на фрий ленсинга! кеф ти тилт, кеф ти шифт, фокусът не е задължителен Wink
http://www.woohome.com/home-gadgets/photojojo-lens-mount-turns-y … phone-into-a-dslr

Общи условия

Активация на акаунт