Фотография - 69та тема

• 41 402
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Калина, и в мен уби всичко детско с това за Сигмата... аз и без това никъде не мога да намеря тази сигма, която искам  Crossing Arms ще взема накрая да взема и аз 85 /1.8, кадрите на Трейси голяма реклама   Hug

тази вечер си бях навила на пръста да пробвам на светлина от свещи да снимам, от 10 дни сигурно никъде не сме излизали от тия болести, това ми хрумна за из вкъщи, хем и да пробвам нещо ново... ето го долу продуктът, като на първата има някакви призрачни светлинки посредата... с формата на сърца  Shocked някой добър по оптика, има ли идея от какво се получават? махнах филтъра на обектива и изчезнаха  newsm78  

за втората мнения за цветовете ще се радвам да чуя, критики, т.н.

IMG_1576 by Аlexandra, on Flickr

union of souls by Аlexandra, on Flickr

Последна редакция: вт, 07 фев 2012, 05:06 от ray

# 661
много ми харесват, меки и хармонични цветове.

# 662
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Имам три Сигми -

http://www.sigmaphoto.com/shop/70mm-f28-ex-dg-macro-sigma

http://www.sigmaphoto.com/shop/50mm-f14-ex-dg-hsm-sigma

http://www.sigmaphoto.com/shop/10-20mm-f35-ex-dc-hsm-sigma

За нито един не съм имала нужда от сервиз.

Честито, Роси!
Лека и безпроблемна  Simple Smile

# 663
Ray, на мен много ми харесват, романтични и топли са...

Аз имам Сигма 17-35mm и за жалост е за ремонт, а от сервиза на Сигма ни отговориха, че ако вземат обектива, ще  го задържат поне 3 месеца.  Crazy Бях питала в другата тема за друг сервиз, но никой не ми отговори.  Rolling Eyes

# 664
  • София
А иначе в музея ... тук не разрешават да се снима, а и винаги е фраш с народ (по принцип). Сега обаче така или иначе централния музей е затворен за реконструкция в следващите 5 !!! години!

За тези, на които им е интересно как изглежда метро станцията. Замислила съм вечерно снимане там, толкова жалко, че е тоооолкова далеко от нас, но ще направя още една разходка дотам.

При нас пък е напълно забранено да се снима в метростанцията, дори един полицай ми направи забележка, докато си стоях на пейката и си разглеждах снимките във фотоапарата  Joy

# 665
  • София/Осло
Идея е това...Тук има хубава гара и съвсем нова библиотека..ще трябва да ги посетя ,въпреки че дебнат и любезно предупреждават да не се снима.
Един благосклонен днес Макси, малко разфокусиран, но такъв поглед ми подари, боричкахме се на кревата  и аз се опитвах да го "хвана" с ръчнофокусния..винаги ми е забавно това  ръчно ловене на фокуса!

6/52 weeks of 2012 by Deata, on Flickr

Скапала съм си единия хард....включва се , мига, мига, намира го компютъра, но дава ерър като опитам да отворя нещо. Аз съм си виновна държах го в един шкаф с кабеляци и кой знае какво му е станало..всичките ми снимки от Норвегия са там  ooooh!

# 666
Госпожичка Клавèл Лелеее Дес, ако това ти се е случило с харда просто незнам, ужасно е! Но ако не става по- добре не го мъчи, защото рискуваш да го скапеш съвсем. Все пак има надежда се спаси но трябва да го носиш при специалист. Ужас направо. ooooh!
Що се отнася за Cirque Du Soleil, не съм снимала защото не е позволено Sad

# 667

Аз имам първия 70/2,8. Laughing
Съвършения обектив.Не съм имала никакви проблеми с него.

# 668
[като на първата има някакви призрачни светлинки посредата... с формата на сърца  Shocked някой добър по оптика, има ли идея от какво се получават? махнах филтъра на обектива и изчезнаха  newsm78  

Сама си си отговорила - пламъчетата се отразяват във филтъра.... ленс флеър, както и да е това на БГ, за което си невежество се извинявам:
Lens filters, as with lens elements, need to have a good anti-reflective coating in order to reduce flare. Inexpensive UV, polarizing, and neutral density filters can all increase flare by introducing additional surfaces which light can reflect from.
http://www.cambridgeincolour.com/tutorials/lens-flare.htm

# 669
Добра вечер!

Роси, чудна новина! Прекрасна бременност ти желая! Много се радвам за теб!
Трейси, дано ти върнат бързо обектива и да свърши тази каръшка серия
Фрии, честит обектив!

IMG_2047 by daniela.stoianova (Espa), on Flickr

Последна редакция: вт, 07 фев 2012, 00:21 от Espa

# 670
  • Пловдив
Аз имам Сигма 18-200, взех го за универсален за семейните разходки. Не ми е правил проблеми, още повече, че е втора (а може би и трета) ръка.
качих соок, когато го тествах и при контражури и мисля, че и бокето се получава добре ))
http://www.flickr.com/photos/50524251@N07/6832086381/in/photostream

# 671
Ха, Витаминче, ми то се оказа, че и тук е забранено. Вдигнах се аз днес вечер дотам, пътувах един час, за да отида и да ми каже един чичко, че ако нямам разрешение от общината не мога да снимам  hahaha hahaha hahaha Бая щях да му кажа - ми къде беше вчера като един час се дупих и се гонихме с хлапето да го снимам, ама си викам айде да не ставам дърза. Направих си въпреки всичко аз две три снимки, прибрах си скромно стативчето и се качих на втория етаж да направя и там две три докато се усети и там чичкото от охраната да дойде да ми каже, че не може да се снима  Joy Joy Joy

Щях да ходя да снимам на Карлов Мост, ама при тези -19 градуса ми стана леко студенко ... Все пак се бях ентусиазирала да ида и в тоя момент ми се обади мъжото, че трябва да се прибирам да гледам децата ... та някой друг слънчев ден.

За сигмите нищо не знам ...

# 672
Докато сме на вълна сравнения и препоръки...
Аз се чудя дали да сменя 40Д за 7д или за 5д...
От една страна 7д много ме блазни като характеристики, от друга страна ми се ще да видя що за чудо е фул фрейма...
Или да си нялаягам парцалите да си оставя 40д и да инвестирам в нещо по-широко че ми писна от китака Simple Smile)))

# 673
Еди, най-добре едно твърдо обективче, закачено на едно 5д Simple Smile ако имаш възможност. Аз бих скочила направо на 5д. Ако н якой ден сменям камерата (не се знае кога и дали), но ако го направя ще мина на фул фрейм, мисля че има голяма разлика, въпреки че е по-стар като модел.

# 674
Еди, най-добре едно твърдо обективче, закачено на едно 5д Simple Smile ако имаш възможност. Аз бих скочила направо на 5д. Ако н якой ден сменям камерата (не се знае кога и дали), но ако го направя ще мина на фул фрейм, мисля че има голяма разлика, въпреки че е по-стар като модел.

Да е голяма, да е голяма колко да е голяма. Mr. Green За себе си не можах да я открия тази разлика. НЕ казвам, че няма, но не се харесахме с това 5Д. А и след като разбрах, че трябва да си купя всички обективи наново, просто се отказах. Направо се изкушавам да взема едно 5Д и да снимам паралелно със 7Д да видя голямата разлика. По хорските снимки различавам 135 мм, 85 мм, но камери не мога да различа все още.

Общи условия

Активация на акаунт