Фотография - 69та тема

• 41 407
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Дайте го тоя гастрол де  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 646
# 647
Момичета ще споделите ли някой туториал за работа с текстура? Praynig Praynig

# 648
Момичета ще споделите ли някой туториал за работа с текстура? Praynig Praynig

http://www.google.com/search?q=how+to+apply+texture+in+photoshop … x&ie=&oe=
И аз не мога да работя с текстури, надявам се да намериш полезни уроци ...

Калина, много благодаря за помощта! Довечера ще преработвам Grinning

# 649
Много е просто.
Отваряш снимката във ФШ.
Отваряш текстурата във ФШ.
Със стрелката дърпаш текстурата върху снимката. Ако е по-малка/голяма, натискаш Ctrl+T, появяват се маркери за размера - оразмеряваш върху снимката, както желаеш.
Отиваш вляво на Лейърите. Избираш режим на смесване. Примерно Мултиплай. Намаляваш процент прозрачност.
Слагаш маска върху текстурата. Маската е бяла. С черна мека четка и процент прозрачност примерно 20% триеш от местата, където не искаш текстура.
Когато си готова, смесваш двата лейъра.

# 650
Фрий уж всичко ясно, но не мио дава да дам Мултиплай на двата файла ...Sad

Нещо май или не го отварям както трябва или не го завличам както трябва, защото после в ляво всички леъри са ми като замръзнали неактивни.

# 651
Когато завлечеш текстурата върху снимката и я оразмериш, натискаш Enter.
После с мишката стъпваш при Лейърите върху лейъра на текстурата, за да ти е активен той и да можеш да смесваш. Би трябвало да стане?  Thinking

# 652
Нинка, написах ти под снимката един друг начин. Пробвай него  Wink

Последна редакция: пн, 06 фев 2012, 15:16 от шоши

# 653
Сори, че наводних темата с тия текстури, ужас.
Пробвах на една снимка отворена във шопа, обаче май много брутално затрих около краката и си личи зверски. Закъснявам за фризьор и ще оправям после, даже ще правя пак кадъра с пелерината, миля ми даде една много добра текстура за нея. Та като изключим краката как е?
На мен ми дава флатен имидж, става и с него нали?

Първи опит текстура by Abrasheva, on Flickr

# 654
Нинка , преди време търсих в туба и намерих този туториъл ЦЪК, има и други Simple Smile Този също е хубав - цък

Отичатам се по 29 дневният проект, че бях изостанала доста:

Day 3 - Family by Mira Roydeva (Aquariel), on Flickr

Day 4 - Favorite object by Mira Roydeva (Aquariel), on Flickr

Day 5 - Flower by Mira Roydeva (Aquariel), on Flickr

# 655
Мили момичета,много ви благодаря Hug чудесно е да разбереш,че толкова хора са се зарадвали за теб Hug Селфове силно се съмнявам да има,знаете,че ме няма хич по самоснимането,но аз се надявам скоро  (или поне напролет) да ме напусне мързелът,обзел ме сега (и другите неприятни усещания,с които явно никога не ми е писано да се размина Crazy ) и да се вдъхновя за снимане,то наистина ми липсва.

Ели ви е споделила за моя гастрол при Мария (която бързичко да вземе да сподели и тук последния си умопомрачителен селф в червено!!). Благодаря ти,Мария,за поканата да гостувам в твоя прекрасен блог наред с толкова чудесни личности,чиито гастроли истински са ме вдъхновявали не един и два пъти  bouquet

Трейс,наистина чудесна светлина в последната ти серия и като стана въпрос за метро - виждали ли сте това? Някаква мечта просто....

# 656
Роси  Hug много, много се радвам за вас! Страхотна новина!
(и една тайна - докато те мъчат всички екстри на бременността най-лесно се снимат селфове; толкова ти е изтормозено, че излизат едни суперемоционални кадри, а и не ти пука колко неперфектно изглеждаш)   Hug Hug Hug
Ще чета интервюто с кафе, йей!

И другите кандидат-бременни да не се помайват  Grinning

Трейси, ама много се кефя, че те кефи  Laughing след толкова подкокоросване от моя страна сериозно се бях замислила как ще се почустваш, ако не ти допадне (такова чудо рядко се случва де!)

Понеже стана дума за метростанции и хубава светлина - пробвайте и в библиотеки и музеи (някои от тях са с перфектни огромни прозорци по тавани и стени; а както добре знаем от една приказна сесия на Рибката (пардон, 2!) мръсните прозорци на музеите са прекрасни дифузьори  Grinning

Последна редакция: пн, 06 фев 2012, 16:21 от Agent Provocateur

# 657
Айде разделих се с 85мм, сега 2 седмици ще го чакам да видим дали ще ми го сменят или ще се мъчат да го оправят.
Мерси много на всички за прекрасните думи за последните ми мерто серии Simple Smile
Бингълче, и аз се чувствах така първите два месеца, откак имам ДСЛР, втория месец от бременността беше единственото време, през което нямах желание да пипна камерата. За щастие с отминаването на гадетено, отмина и нежеланието ми да снимам и изведнъж ме налегна страшен кеф за снимане. Така че стискай зъби още малко Simple Smile А тази руска метро станция е УАУ!

Агентке, мерси много  Hug Убав е наистина обектива  Mr. Green Аз да си призная даже нямам представа къде е тук централната библиотека, ще взема да се поразровя. А иначе в музея ... тук не разрешават да се снима, а и винаги е фраш с народ (по принцип). Сега обаче така или иначе централния музей е затворен за реконструкция в следващите 5 !!! години!

За тези, на които им е интересно как изглежда метро станцията. Замислила съм вечерно снимане там, толкова жалко, че е тоооолкова далеко от нас, но ще направя още една разходка дотам.

Metrostation Heaven Garden by Тracy Tomsickova, on Flickr

# 658
Еди - мноого е готин, много! браво за идеята Simple Smile
А за Цирка.......да ти кажа съвсем друго е при вас в страхотните театри, с всичко предивдено за съответното шоу и съвсем друго тук в спортната зала - няма я магията, няма я атмосферата...абе....знаех си, че ще е разочарование, но отидохме заради малкия - той пък хич не се трогна Mr. Green

Днес и моят син е у дома и така ми се искаше да поснимам, но в този мрачен гаден ден едва ли ще ми се получи на 2.8 нещо свястно  Cry Cry Cry
Асинка, аз съм още по-превилигирована, доста приятели (руснаци и българи) работят в цирка и имат право да си водят приятели, които седят не долу в залата, а горе при операторите и хората, които осветяват....Всичко се вижда като на длан, и стоиш на височината на летящите  момичета Simple Smile)))...но пак е забранено да се снима за съжаление ....
Хм...май и теб ще заразим с ленсшопинга ... аз всеки път се заглеждам по обективи, когато стане въпрос за тях тук...

.........

еди, сигма има смисъл да си купиш ако имаш наблизо сервиз, който да я поправи. ама истински. снимката е много яка. мисля, че ми става любимата твоя.

Калинковчееееее, много се радвам да те видя тук  Hug ....сега как да ти кажа, че уби всичко детско в мен  с коментара си за сигмата.....Mr. Green

Трейси, много съчувствам за твоите неволи...дано го оправят бързо  Hug
Бингълче, честит гастрол! Покрепям и Ейдж в поста за емоционалните селфове, много ми се иска да видя нещичко  Hug

Аз послушах съветите и конвертнах снимката в Ч/Б:

# 659
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Някой пита за мен?! Тук съм, но напоследък нито снимам, нито ми се снима, нито пък ми се говори за снимане и снимки. Радвам ви се на ентусиазма и проектите и ви прочитам отгоре-отгоре, но за коменти не остава време и не достига настроение.

Сега обаче как да не вляза да поздравя Роси Party Честито и лека бременност желая Hug

Мда, Мария да хване да си покаже и тук селфа Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт