Фотография - 69та тема

• 41 841
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
tracy_t, за броя на кадрите  
цифрите които виждаш на фотоапарата или свалиш снимката е името на файла, а не брой на кадрите. Брояча се нулира на 10 000. Аз като си продавах моя апарат апарата ми показваше около 7000 кадъра, а програмата ми отчете 27 000 сработвания на затвора. При отчитане на броя на кадрите се брои броя на щракване на затвора на апарата. Програма с която може да се види броят кадри:
Сваля се от тук:
http://astrojargon.net/files/misc/setupeosinfo.exe

Повече инфо:
http://astrojargon.net/EOSInfo.aspx

Обектива по добре го замени, защото може да си прецакаш апарата от това отвъртане и завъртане.

Фрий
, честит ти обектив! Добре се разбирате с него  Wink

Последна редакция: нд, 05 фев 2012, 16:18 от шоши

# 601
Трейси, мисля, че е същата грешка, за която Райън е обяснил на 39-та страница (трябва да сложиш обектива на бленда 16 и да преместиш червеното езиче); той е показал за 50м, същото е за 85м.

# 602
  • Стара Загора
Треси много неприятно това...с кадрите и с новия ти 85. АЗ имам 50-ка и 85-ца и двете са на 1,8...но 50-ката определено ми е фаворит. С 85-та почти не съм снимала.
Домашната ти лудница...нищо ново и при мен е така..но много ми хареса снимката, емоцията и разбрах, че не само у нас е като след тайфун Mr. Green Оставям да се разхвърля....подреждам след като и двамата вече са умрели за сън вечерта.

4/29 by anton.slavi -hera, on Flickr

5/29 by anton.slavi -hera, on Flickr

# 603
  • София/Осло
Трейси, то не е за смях душко, ама не се стърпях... такава злополучна серия те е подхванала по отношение на техниката, дано е за добро..но с 85 правиш чудеса !
Крис- последните кадри са умопомрачителни откъм светлина и цветове.
Светле, да ти е честит ръчнофокусния Samyang, фен съм знаеш на тези обективи, чуден суук!
Я пусни обработена през твоя поглед тази с клетката и лалетата..

5/52 weeks of 2012 by Deata, on Flickr

# 604
Времето и при нас най- сетне се отчете с един сняг, за голяма радост на малки и големи (даже и аз направих едно спускане с шейната) и ето - аз се отчитам с едно кадърче Simple Smile[/url]
най- после и при нас дойде снегът Simple Smile by mamenceto, on Flickr[/img]

# 605
Прекрасни неща показвате, аз снимах последните дни навън, но нещо започвам да се отчайвам.

Ето и една измъчена снимка по седмичния проект, да не е само спам и мрънкане:

5/52 by Фреш, on Flickr

# 606
Хич ме няма по снимането напоследък,но ви чета,разглеждам.Тази зима установих,че зимните снимки не са  ми страст.. Някои момичета имат страхотен напредък и евала за постоянството в това кофти време Peace
Честито за новите придобивки,Фрий и Малена...аз бях се надъхала напролет да заменя 85-цата от 1.8 на 1.4,но често се разколебавам,честно казано...знам,че е по-хубав,но аз и от 1.8 съм си много доволна,почти не е имало случаи да си кажа,снимайки с него "еееех,сега ако беше....".Но май се завръща старият ми мерак за 60-ка,пък времето ще покаже...
Трейси,какви неприятни случки около теб ooooh!

Аз пък ще си имам наесен,живи и здрави,бебче и реших да ви го споделя Heart Eyes

# 607
Аз пък ще си имам наесен,живи и здрави,бебче и реших да ви го споделя Heart Eyes

Ей така между другото да споделиш..... Wink Добре, че прочетох до края и много, много ти се зарадвах!
ЧЕСТИТООООО!  Hug

# 608
Хич ме няма по снимането напоследък,но ви чета,разглеждам.Тази зима установих,че зимните снимки не са  ми страст.. Някои момичета имат страхотен напредък и евала за постоянството в това кофти време Peace
Честито за новите придобивки,Фрий и Малена...аз бях се надъхала напролет да заменя 85-цата от 1.8 на 1.4,но често се разколебавам,честно казано...знам,че е по-хубав,но аз и от 1.8 съм си много доволна,почти не е имало случаи да си кажа,снимайки с него "еееех,сега ако беше....".Но май се завръща старият ми мерак за 60-ка,пък времето ще покаже...

Какво ни занимаваш 6 реда с коментари за обективи! Трябваше да започнеш с последното изречение! Много съм щастлива! Много радостна и направо завиждам  Heart Eyes
Всичко да е наред, да мине леко и неусетно бремеността и на есен с ново здраво бебче!!!!!  Hug Hug Hug

# 609
Ех, че хубави новинии!!!
Леко и безпроблемно да е всичко! И наесен още един прекрасен модел за прекрасни снимки на мама!!! Hug

# 610
Чудесна новина! Пожелавам ти лека и прекрасна бременност!

# 611
 Hug много ви благодаря,трогвате ме! Биля,разсмя ме, знаех,че ще оспамя,затова викам поне да е към края на темата Laughing Асинка,бебешките снимки са ми сложна материя на мен,но имам време до прекрасния септември да разглеждам,да се уча и вдъхновявам...

# 612
ей, бингълче, честито!!! всичко да мине леко и приятно!

биляна, хайде, твой ред е  Wink

# 613

Eй това е прекрасна новина! Лека бременност и прекрасно есенно бебче ти желая Simple Smile

Ето и от мен по седмичният проект :

5/52 weeks by Mira Roydeva (Aquariel), on Flickr

# 614
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, каква страхотна новина! Бингълче, честито, леко и безпроблемно бременеене, да мине бързо и неусетно, да запечатащ много прекрасни моменти на коремчето и наесен ще чакаме страхотни, сладки, прекрасни снимки на бебче. Ах размечтах се и аз. И направо ви завиждам за куража да имате трето, моя мъж каза да забравя за трето. Та пожелавам ти едно момченце септември (или каквото си желаеш естествено).

Благодаря ви за милите думи.

Шоши, аз знам, че само до 9999, но знам колко пъти съм я превъртала камерата до 10 000 и знам на колко кадъра е, така сега с тези числа малко се затрудняват изчисленията ми, но ще гледам да не загубя бройката. Тази програмка при мен не работи, която си дала ...

Мишолина, това което Раян описа е за грешка Ф и е за Никоните, аз съм с канон, нямам такива червени зъбчета ....дано се оправи все пак, понеже днес излизах пак да снимам, реших да ходя на една метростанция, която е на другия край на Прага, но пък е много красива (мисля, че си заслужаваше), пътува се 45 минути с метрото и като стигнахме най-накрая и като взе да ми дава грешка, грешка, 7-8 пъти, вече се бях отчаяла, че няма да го подкарам ...

Клавелче, страхотен кадър Simple Smile
Утре ще ходя до сервиза и ще върна 85ката и ще искам нова, дано да ми я сменят сега след като е драсната .... Или поне да я оправят ... И дано занапред да нямам повече такива проблеми, че ....

Общи условия

Активация на акаунт