Game of Thrones: В очакване на сезон 2 (тема 4)

• 47 942
  • 730
  •   1
Отговори
# 615
Мдаааа,  Thinking
не трябва да забравяме, че поредицата има и фентъзи страна  Grinning

пп Много лигав Ланселчо, според книгите очаквах да бъде по-скоро като по-млада версия на Джайм

# 616
Не съм съгласна.
Скрит текст:
Известно е , че Мартин първо убива всички идеализирани образи, като се почне от Нед. Щеше да е много приказно, ако беше оставил Ренли да властва на железният трон и да го спечели. Защото реално той е най-добрият претендент за трона и щеше да бъде наистина добър крал. По добър от всички предишни.
Не съм съгласна, че Станис е най-силен от магьосническа гледна точка иначе нямаше да го разгромят при Черна вода в битката при Кралски чертог. Simple Smile Няма логика Ренли да умира, само защото е претендент, защото не всички претенденти умират. Защо тогава той да умира и след като Станис не ползва магията /за да не кажат после, че е спечелил с магия/, значи армията на Ренли е по-силна и би трябвало той да спечели трона, както и можеше да спечели битката при Черна вода. В интервю съм слушала Мартин да говори колко обича да инищожава идеализирани образи Simple Smile И мисля, че Ренли не е изключение Simple Smile
Фентъзи страна има /дракони, магий, митични същества и тн/, но да не забравяме, че Мартин е черпил идеите си и героите си от европейската историята в която имало само реални събития и реални персонажи:)

# 617
Ренли - най-добрият крал или "най-добре облеченият крал"?  Joy

Скрит текст:
всички претенденти от първата петица умират освен Станис - Роб, Бейлон, Джофри, Ренли  Laughing - тези, за които Мелисандра мачка пиявиците Simple Smile
Станис използва магия и то не само за да убие Ренли
Мелисандра я няма при Кралски чертог, Станис също не участва е битката  Wink
не най-голямата армия печели задължително
изобщо не съм съгласна с нищо от това, което пишеш   Peace

за мен Станис би бил по-добър крал макар и по-малко обичан от поданиците си

# 618
Лелееее, буб, ако някоя голяма почитателка на сериала не е чела книгите и ти отвори скрития текст, ще я съкрушиш  Joy

# 619
Ренли - най-добрият крал или "най-добре облеченият крал"?  Joy

Скрит текст:
всички претенденти от първата петица умират освен Станис - Роб, Бейлон, Джофри, Ренли  Laughing
Станис използва магия и то не само за да убие Ренли
Мелисандра я няма при Кралски чертог, Станис също не участва е битката  Wink
не най-голямата армия печели задължително
изобщо не съм съгласна с нищо от това, което пишеш   Peace
Трябва ли да изброявам качествата на Ренли като крал, мисля, че в книгата ги пише. Не вярвам да е събрал такава армия и поклоници само защото е облечен добре. Simple Smile Май трябва да си преговориш тази част Simple Smile

Скрит текст:
А къде забравяш Денерис? Тя не е ли претендент? И аз не съм съгласна с това което пишеш, просто защото няма логика Simple Smile А кой според теб би бил най-добрият крал сред претендентите и защо? Ако няма такъв, значи пак стигаме до същото за което писах в по-горните си постове Simple Smile
За мен цялата поредица грабва с това, че е скандално реалистична и в същото време премесена с умерена доза фентъзи. Това го може само Мартин. Simple Smile

Последна редакция: пт, 20 апр 2012, 10:39 от Aquariel

# 620
нямам нужда от преговор, за мен Ренли не е най-добрият претендент за крал  Wink
но ако желаеш, може да споделиш твоята гледна точка защо той според теб

Войната на петимата крале - Денерис изобщо не участва в нея, не разбирам защо я намесваш - тя води нейните си битки отвъд морето ... ще претендира за каквото и да било в книга, която още не е излязла  Joy

пп армията от поклонници е събрана покрай Тирел, защото татенцето се е докопал до леглото му чрез Мардж и Лорас
помниш ли защо Бриен иска да е с Ренли? не защото е чуден претендент, а защото е влюбена в него ...

Скрит текст:
нямам нищо против да е реалистична - може би тук не се разбрахме правилно - за мен Ренли умира не защото е подходящ претендент и трябва избиване на идеализираните герои, а защото има по-силни от него и от това идва реализма

# 621
Което не значи, че не е претендет, нали? Сама си противоречиш Simple Smile

Как може човек осланящ се на магия, който няма нито сплотено семейство, нито дипломатически качества, нито достатъчно ум, нито армия, да не говорим за обноски, осанка и тн. Да не говорим колко лесно го манипулират. Как може човек с такъв чепат характер, с  интровертски наклоности да стане добър крал. За мен той би станал добър диктатор. Пак да ти подскажа - историята познава десетки такива Simple Smile
Сега обърни всичко казано за Станис наобратно и ще получиш Ренли Simple Smile

# 622
  • Варна
Което не значи, че не е претендет, нали? Сама си противоречиш Simple Smile

Как може човек осланящ се на магия, който няма нито сплотено семейство, нито дипломатически качества, нито достатъчно ум, нито армия, да не говорим за обноски, осанка и тн. Да не говорим колко лесно го манипулират. Как може човек с такъв чепат характер, с  интровертски наклоности да стане добър крал. За мен той би станал добър диктатор. Пак да ти подскажа - историята познава десетки такива Simple Smile
Сега обърни всичко казано за Станис наобратно и ще получиш Ренли Simple Smile

Еххх, какво е това понятие добър крал?  Laughing
Какъв смисъл влагате?

# 623
сладкият Ренли не подлежи на манипулация?  Shocked Joy
просто го харесваш повече  Wink
дори Роб е по-подходящ от него за крал, макар че Роб иска само Севера, а не целия Вестерос

надявам се, че не спорим, а водим приятелски разговор  Wink

# 624
Ренли, се поддава на влияние, както видяхме, но не е чак толкова лесно манипулируем и това ни го показаха с репликата за Бриен.

Реализмът на поредицата не е само в убийствата, а най-вече в показването на живота на обикновените хора в средновековието по време на война, това което ще се пропуска в екранизацията.

Последната серия имах неблагоразумието да си я пусна със бг субтитри - много груба грешка,
не спряха да наричат роби, слугите в Червената цитадела.

Aquariel, магията е оръжие, което Ренли и Ланистърите не използват въобще, а Роб не изполва достатъчно и това е техен пропуск.

# 625
до колко Станис се поддава на т. нар. манипулации? все пак, неговият бог е единственият, който е показал някаква ефективност и за това допуска да бъде направляван от Мелисандра; Удавеният, Седемте, Северните богове ... ник'ва работа не вършат  Laughing
един друг претендент също се обръща към него в #5 и то по същата причина - вижда Бог в действие

Скрит текст:
претендент по-скоро за да измести брат си и да му отмъсти отколкото заради желанието да бъде крал

спорен мен преувеличавате значението на репликата на Ренли за Бриен  Peace
за съжаление нямам време в момента да погледна книгата, но усещането ми е за това, че тя се присъединява към Гвардията на дъгата по-скоро за забавление на Ренли и защото едиственото, което тя иска, е да бъде около него, а не заради някаква особена далновидност от негова страна

пп не искам Станис на трона  Peace

# 626
Момичета, гледам тази карта и не мога да се ориентирам за всичко: http://gameofthrones.net/images/Westeros_Maps/Map_Westeros_Political.gif Ясни са ми The Wall, Winterfell, King's landing, Pyke и Casterly rock. Може ли кратко разяснение за другите? Praynig И къде трябва да е Денерис?

# 627
bubanka само аз говоря за тази реплика, защото според мен е важна и внася уточнение в характера на Ренли, което го няма в книгите...

Мисля,
Скрит текст:
че и Северните богове вършат някаква работа, но далеч не са така ефектни и ефективни като жреците на Р`Хлор,
другите религии са пълна бутафория, много ми харесват паралелите в лицемерието на 7-те и християнството

bebo4ko това е карта на Вестерос - континентът на 7-те кралства.
Източно от него има много по-голям контитент Есос, нещо като Евразия
Денерис, обикаля там

За последните книги намирам тази карта за особено полезна
http://7kingdoms.ru/wp-content/uploads/2011/07/westeros-map.gif

# 628
Boomer, мерси. Hug И аз предполагах, че трябва да е доста далече.
Всъщност по-конкретно къде са Ренли, Станис и Роб в момента според сериала?

# 629
  • София
И къде трябва да е Денерис?

Картата е много хубава  Peace , но на нея ги няма земите, където е Денерис. Тe се намират отвъд Тясното море (Narrow Sea).

Общи условия

Активация на акаунт