Парфюмни размисли и страсти - 148

• 42 930
  • 723
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Харесвам Мон Жасмин Ноар, но не бих казала, че припадам по него...май ще си пасувам. Не съм поръчвала скоро на сляпо и ме присарбяват ръцете, но пък резултата рядко е добър, затова ще си трая Peace

# 151
  • София
някой тук го имаше, но не помня кой .. на лятната среща обра много овации  Blush

ъъъъм, мисля си от известно време, ако напръскам копринена панделка и я затворя в пликче "с цип", би трябвало да си се запази мокра и уханна, нали така  Rolling Eyes дали ще може после при натъркване на кожа (или завързване на китката например) трето лице да придобие представа за аромата  newsm78

много пъти съм си го мислела и да ме пита човек защо не съм пробвала  ooooh! ако стане, това ще е един мнооооого лесен начин за тестване на неща, които ги няма по нашите земи... иначе не върви да направя проба във виалче насред фри шопа Mr. Green Mr. Green

# 152
Уханна да, но мокра няма да се запази панделката.

# 153
  • София
Уханна да, но мокра няма да се запази панделката.

защо, ако е затворено плътно не би трябвало да се изпари течността.. в смисъл, къде ще отиде  newsm78 сори, физиката не ми е силната страна, не се заяждам, наистина се чудя  Crazy

поне за ден-два няма ли да свърши работа този метод  Rolling Eyes

# 154
За ден два - да, но ти не определи времето, за което би искала да се запази лентичката и мокра, освен уханна. Трябва пликчето да е вакуумирано, за да се запази мокра. Ако имаш машинка за вакуумиране на пликчета за съхранение на храна - става. Пликът с "цип" не се затваря толкова плътно, че да не изсъхне лентичката за кратко време. Peace

Горе-долу и мокрите кърпичики са на този принцип.... newsm78
Да, но там са много слоеве и влагата се запазва между тях. Simple Smile

Последна редакция: пт, 13 яну 2012, 16:43 от Бижy

# 155
  • София
За ден два би трябвало  Simple Smile

Горе-долу и мокрите кърпичики са на този принцип.... newsm78

# 156
  • Германия

ъъъъм, мисля си от известно време, ако напръскам копринена панделка и я затворя в пликче "с цип", би трябвало да си се запази мокра и уханна, нали така  Rolling Eyes дали ще може после при натъркване на кожа (или завързване на китката например) трето лице да придобие представа за аромата  newsm78

Действително ще се запази ароматът и според мен ще може да се добива представа за него. През септември ми подариха във Флоренция един шал, който напръскаха три пъти пред мен с това, което тъкмо се беше появило и брандът беше на "hot spot" ( На изложенията това са точките, на които излагат новопоявили се брандове). Ароматът се беше съхранил доскоро и дори смятах да нося шала на срещата. За жалост избледня съвсем, но не и преди да минат почти пет месеца.

В Германия навлизат полимерните, пластмасови блотери PolyIFF®, с които концернът IFF според мен направи революция . Дори в Кауфланд има от тях - на рафта със спрейове за амбиенте в дома. Тези пластмасови блотери съхраняват неимоверно дълго аромат. Изумих се просто. От тук научих за тях, обяснено е подробно. Много се надявам да са факт и в Дъглас скоро - проучването на парфюма може да продължи колкото е нужно докато вземеш решение, без да препускаш да тестваш през ден. Интересно ми е дали са стигнали и до БГ вече.

ПП За влагата Кръстницата е абсолютно права, според мен. Няма да се запази влажно за дълго, освен ако не е вакуумирано.

# 157
  • Германия
Руми, ето тук долу, в левия ъгъл има чудесно каре, в което се изброяват по-известните книги на ароматна тематика. Превърти страницата и точно под банера на fragrance.net ще го видиш. Сетих се, че много от тук съм взимала като идея и е по-добре да дам линка, отколкото частичната си колекция.   bouquet

Последна редакция: пт, 13 яну 2012, 17:55 от Натали Никол

# 158
Руми, не купувай парфюма на Ели Сааб насляпо никога. Той се мени много върху различните кожи. На парфюмна среща момичетата до мен като примерно Калина и Атти бяха свидетели, че ми стои точно като Джуси Кутюр. На други мацки обаче беше различен. Тогава писахме доста за това. Аз не харесвам никак Джуси и това важи естествено и за Ели. Не намирам никаква прилика с Мон жасмин, нито с КМ както съм чела, но е възможно и това да проявява. доста капризен аромат и при тази цена е доста рисковано да се гърми без неколкократна проба хубаво на кожа.

# 159
  • Козлодуй
Нат,защо се ослушваш,две гатанки подред позна,ти си наред да сътвориш нова Hug

Днес за пръв път се запознах с Емоционалния Агент.Наистина наподобява Кабаре,само дето е доста по-бледия и невзрачен близнак.Започва по-остро,по средата са почти 1:1,утихва по-бързо и незабележимо.Върху моята кожа си е нещо като нищо.Доста негативни мнения бях срещала за него,загадката на Касандра активизира интереса ми-беше единствения Агент,който не познавах.Наистина е най-слабият.

# 160
Привет, дами  Simple Smile
Имаме ли актуална неразгадана загадка?
Върти ми се нещо в главата и бих се пробвала да стихоплетствам, но само ако не сме по следите на друга ароматна диря. Peace

# 161
  • Германия
Обич, ти си!  Hug

Не знам дали ви се е случвало аромат да се видоизмени тотално след намокряне, но аз най-после открих липата от Пеперудите на Милейди. За целта трябвало просто да се намокря. Shocked

# 162
Днес разносих 21,започна много гушливо и леко опушено,нежен и с характер наистина,като кашмирена дреха.Точно както го описва Сънчо.Пожелах го на мига,но преди малко като се преобличах,го усетих като Галиано едп,това ми стопи ентусиазма,да го придобивам Sad

Мимс,прочетох нещо малко по-назад за CdG,ти сериозно ли Mr. Green

Нели,работя следобед,да Peace

Натали,случвало ми се е неведнъж.Не само под душа.Влагата последните години в горещите летни дни край морето,понякога ми обяснява различията в усещанията ни с дами от форума,освен индивидуалната химия.

# 163
  • София
Натали, тук още не са навлезли пластмасовите блотери. От тях съм виждала единствено в кутиите на Ейлиъните. Но те не се ползват в магазина, там има само картонени лентички. Неотдавна получих към една размяна подарък оригинален блотер на Герлен във вид на копринена лента с прикачено на нея малко истинско птиче перо и медалионче с логото  Heart Eyes красота, толкова фино и изящно направено!

Ели Сааб е много променлив парфюм според кожата на приносящия го. При мен седи много белоцветно, с превес на гардения и мед, жизнерадостно, но плътно. На моята кожа не прилича нито на Джуси Кутюр, нито на Мон Жасмин Ноар. Задължително тест и то не един преди покупка. Цената му в сайта изобщо не е френдли за мен, така че засега ще си го гледам на картинка.

Обич, пускай загадката  Peace

# 164
Натали, малко ме е срам, че нещо голяма халтурка сътворих  Embarassed

Зелен дъх на свежест премина
над цветна градина край езерото.
А аз похапвах праскови и мандарини
в тихата сянка на кедрите.

Общи условия

Активация на акаунт