Парфюмни размисли и страсти - 148

• 42 931
  • 723
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
На Годесчето гатанката ме навява на едни мисли за Датура ноар, ама не че я познавам, просто ей тъй ми хрумна  Embarassed

Не умрях днес от Хабанита ПП. Съвсем цивилизовано се държа, че и аз покрай нея. Мека е след като улегне, обаче в началото като се напръсках направо ми писнаха ушите, после заглъхнаха. Залютя ми в носа също. След 5-10 минути стана ок и напрежението в главата ми спадна. Чак да я поискам в пълен размер няма да стане, ама ще си пръсвам като имам настроение от едномилилитровата отливка, напълно достатъчна ми е.
А, сетих се още нещо. Никога не съм свързвала Хабанита с кубинска екзотика, а с пури. Тя и на такова ми мирише.

# 511
  • USA, Steak State
Момичета отървете ме от Соир Де Лун 30мл. Sad Изтеглих си размените и това е последната размяма, която правя.

# 512
  • на североизток от Рая
Момичета отървете ме от Соир Де Лун 30мл. Sad Изтеглих си размените и това е последната размяма, която правя.

Hug Hug Hug

Много тъжна звучиш. Дано само аз да го усещам така.

# 513
  • USA, Steak State
Нееее, всяка една съфорумка с която съм разменяла е абсолютно точна и съм щастлива от размените си. Просто имам прекалено много за размяна, стояха прекалено дълго и реши да ги подаря на майка ми и сестра ми /пак ще се пращат до БГ Simple Smile /. Соир де Лун има много привърженички тук и затова го предлагам, ако някоя реши да го вземе.

# 514
Mims,Датура не я познавам,нещо по-простичко и лесничко е.

Паяче,да те отърва,ама като нямам какво да предложа Rolling Eyes

# 515
Годес е майстор на поетичните метафори!  Аз като видях загадката си помислих за Отровите на Диор, но Пойзън не е "само цвете"  за мене, а пък Чистата Отрова не мисля, че се спряга като шипър....

Datura Noir e бял, пудрен, хелиотропен аромат; не може да мине за "хищен"   Peace

# 516
  • на североизток от Рая
  Силви, да не е Кристал Ноар?  newsm78

# 517
Годес е майстор на поетичните метафори!  Аз като видях загадката си помислих за Отровите на Диор, но Пойзън не е "само цвете"  за мене, а пък Чистата Отрова не мисля, че се спряга като шипър....

Datura Noir e бял, пудрен, хелиотропен аромат; не може да мине за "хищен"   Peace
Имам и познавам Датура и не отговаря на гатанката изобщо.

# 518
  • Germany
Искам една каца,ама не със зеле,а с това 3 или 4ти ден съм с него и не мога да му се наситя,а не е нещо ново за мен  Heart Eyes
Всеки път като го нося се чудя защо изобщо пробвам други аромати. Това е парфюмът, който ми е най-на сърце, обожавам го. Като падна под 60 мл. наличност и започвам да се притеснявам сериозно, че може да свърши един ден Crazy
За загадката да опитам с Noir de Noir на ТФ newsm78
Тъмен е, страстен е , цветен и подправков - аз усещам основно роза и шафран, харесва се и от мъже и от жени. Но пък ако името е цвете май не съм на прав път newsm78

# 519
Плахото ми предположение за загадката на Годес е Tubereuse Criminelle Serge Lutens. Наясно съм, че не отговаря на условията, ама "заглавието" и някак пасва.  Grinning

Сдобих се с нов парфюмен блян - Amado Mio Gianluca Bulega Couture, чета и преглъщам и ми минават някакви среднощни неприлични мисли да се запозная с него от Аus Liebe zum Duft. Strangers in the night, exchanging  glances - wond'ring in the night what were the chances... Blush

Последна редакция: пн, 23 яну 2012, 00:11 от Обич Синеока

# 520
  • при морето
Малко късничко е вече,за да ми отговори някой,но все пак нека тези от вас,които го харесват и притежават,да споделят мнение за  за Organza First Ligth Praynig

Ковачева,ама пък не става и само с него да караш всеки божи ден,нали? newsm78

Годес,не е ли време за жокер? newsm78

Последна редакция: пн, 23 яну 2012, 18:04 от Winter fairy

# 521
  • София
Цитат
Като заговорихте за класики,да споделя,че имам нова любов,респективно мечта.Името и е Chamade
Ама че съвпадение - днес се разходих специално заради Шамад в ужасно претъпкан мол, но си струваше. В парфюмна концентрация е и не знам дали е заради едномесечната хрема, която ми пречисти синусите, но не съм усещала така хубаво нотки и преливането им не знам от кога. Много парфюмен парфюм, жълт като нарцис.
За загадката - а не е ли Черната орхидея? Или тя вече мина  newsm78

# 522
 Бих искала да ви попитам няколко образователни въпроса  Embarassed
 Какво е шипър, ветивер и какво са алдехиди и как миришат, по какво се разпознават? Също така ме вълнува какво е инсенс.

# 523
  • София
Ще се опитам доколкото мога да отговоря, на кратко.
Шипри са тип парфюми, които преди имаха бергамот (миризмата на чая Ърл Грей) в началото и смолисто мъхова основа. Сега се правят с пачули. Общото е че са динамични, развиващи се, имат остра жилка и не знам ...
Ветивер е трева, от чиито корени се извлича етерично масло. Усеща се много ясно в Encre noir на Лалик.
Алдехидите са едни абстрактни съставки, които миришат различно, но най-вече усилват като мегафон и осветяват като прожектор цветните нотки. Не знам как точно се разпознават, когато са малко почти не се усещат, когато са много са едни косвени и главоболни лъхвания.
Инсенс би трябвало да е тамян.

# 524
  • Варна
Бих искала да ви попитам няколко образователни въпроса  Embarassed
 Какво е шипър, ветивер и какво са алдехиди и как миришат, по какво се разпознават? Също така ме вълнува какво е инсенс.

Шипри - Парфюми, попадащи в категория шипрови са най-общо силни земни аромати. В тази категория от аромати попадат уханията на бор, хвойна, листа и билки. Те често са земни аромати, като дъбов мъх, бергамот и други видове дървен материал и дървесни мъхове. Името „шипрови” е тръгнало от остров Кипър от Средиземно море и първи го използва парфюмер  Франсоа Коти ( 1917г ) при производството на парфюм CHYPRE.

Алдехиди - органични съединения, в парфюмите придават един отчетливо химичен, сапунен мирис. Шанел 5 е емблематичен представител, съдържащ голяма доза алдехиди.

Инсенс - смолисто вещество, най-общо казано - тамян.

Ветивер.

Това са извадки от нета. По късните доби вече мозъкът ми спи и е неспособен на описания  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт