Парфюмни размисли и страсти - 148

• 41 739
  • 723
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Мимси,и моите първите са от същия сайт,доставката май беше безплатна newsm78

Май да  Peace
И сега като гледам си е обозначено за кой продукт шипингът е фрий.

# 706
  • София
Мимс,Водата на мен понякога чак ми люти на очите,докато Еликсира си е чудна смола,затова питах.

tdaneva,  bouquet

Сънчо,ще чакаме лятното намаление Joy,само дето не помня кога беше.Някой може ли да каже кога е?  newsm78

ако съвпада с намаленията по магазините - юли  Laughing

# 707
  • при морето
Хм,не знаех,че има и такава Органза:
http://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Organza-Indian-Jasmin-851.html
Притежава ли я някой и би ли казал доколко е впечатляваща,гледам лешници,ванилия,жасмин и кедър. newsm78

# 708
Това са лимитирани парфюми Органза, които се пускат всяка година. Избира се най-добрата реколта от избрана съставка от пирамидата и се прави лимитка с продукта с най-високо качество, произведен в света за тази година. Аз съм пробвала няколко, имат леки разлики, но като цяло следват основната пирамида на оригиналния парфюм. Имат силна колекционерска стоиност и точно такава е и целта на производството им. Живанши работят така и с други свои много популярни аромати. Лимитките на Ангел и демон например са върховни и са много по-добри от оригинала винаги.

# 709
  • при морето
Денси,страхотна си,както винаги! Heart EyesА познаваш ли тази Ескада:
http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=bg&pre … jfIWKqcmjc8cUBR9A

# 710
Здравейте!Интересува ме дали парфюмите след време изветряват?Дали си загубват трайността и им се променя аромата?Благодаря предварително.

# 711
Цитат
Официалният срок на годност на парфюмите е три години. При положение обаче, че още не са разпечатвани, могат да издържат много повече. В плътно затворен флакон парфюмът издържа до 2 години, тоалетната вода – до 3 години, одеколона до 4 години. Ако шишето с течността не е добре затворено, сроковете намаляват. При парфюмите – до 6 месеца, при тоалетната вода – до 1 година.
Парфюмът трябва да се съхранява на сухо прохладно място, далече от пряка слънчева светлина, но не в хладилник (изключение може да се направи само за одеколоните и тоалетните води).
С течение на времето и инфото, което всяка една от нас дава за своите парфюми, тук сме установили, че сроковете са много по-големи от посочените, ако парфюмите се съхраняват на тъмно и по-хладно в оригиналните си опаковки.
Някои, които са с естествени съставки, може да помътнеят, течността да си промени цвета или да се получи лека утайка.

# 712

Аз днес тествах Chamade,приказен е в сняг,приказен!

Хм, върху мен Шамад е доста алдехиден (което не го прави по-малко красив, напротив) ,но някак не го свързвам със сняг и студ  newsm78 Вероятно съм предубедена и зима/сняг за мен е равна на топли/плътни аромати (не задължително ориенталци и гурме, може и дървесни, амброви и смолисти). Ще го тествам тези дни (най-накрая и в СЗ падна сняг  Heart Eyes Бебе Пинчер се скъса да го лае и заплашва сутринта, а после не мога да го прибера).

Аз само да добавя, че тестваната версия на Зимната фея е extrait de parfum... Peace

# 713
Денси,страхотна си,както винаги! Heart EyesА познаваш ли тази Ескада:
Не знам коя точно е тази Ескада, дава някакви преводачи. Ако е Ескава Ескада да познавам я. Тук цената и е убийствена. Иначе също е скъпа, но е и толкова.

# 714
Зимна, ето тази Ескада е показаната от теб.

# 715
  • при морето
Да,Бижу,същата е!Аз предишния линк го сложих,за да видите и цената в ибей,мен лично ме порази!Възможно ли е,се чудя Thinking

# 716
Всичко е възможно. Като гледам обаче нямат много клиенти, бързащи да купят, да не пропуснат раритета. Mr. Green

# 717
  • Paris, France
Escada Collection няма нищо общо като аромат с оригиналната (първата) Ескада, която е линеен карамфил и не е сред най-харесваните от мене. Escada Collection е един от най-любимите ми парфюми за всички времена. Вкусен, сладък, ванилен, балсамен ориентал. Страхотен шлейф. Би се харесал на хора, които харесват Казмир, Мъст на Картиер (дамския), Мюглерския Ангел, стария Ниланг на Лалик (най-хубавия ангелоподобен парфюм, който съм носила). Жестоко съжалявам, че Ескада Колекшън вече не се произвежда и че, предвид цената, едва ли някога ще си го купя пак. Той си остава в моите топ 20 парфюма и е за мене един от шедьоврите на съвременната парфюмерия. Най-много го асоцирам с Казмир и Ейнджъл, въпреки че не миришат сходно. Ескада колекшън започва с мирис на плодове и мооого лек карамел и замирисва на скъпа сладкарница, в която мириса на плодове, шоколад, кока-кола, кафе, кекс и други вкусотии е смесен с шлейфа на парфюмираните изящно посетителки. Същата естествена, удобна, вкусна, напудрена, скъпа миризма. Ескада Колекшън е за мене най-доброто от Ескада и не само.

Escada Collection излизаше всяка година в различно шише. За раждането на сина ми ми подариха розовото шише, което е от 2001/2002г, предполагам. Като я спряха от производство си купих от Ибей тестер в прозрачно шише, но вече съм хвърлила шишето и не мога да видя от коя година е. Миризмата е същата независимо от шишето.

Във друг форум четох, че Ескада Колекшън прилича на Ботритис и ходих да диря Ботритис, но за мене са много различни и предпочитам Ескадата.

Носът, композирал Ескада Колекшън е създала и любимият ми Мишел на Баленсиага, Омбре Роз на Бросо, Шок на Карден и Кендзо. Всички тези аромати са много различни един от друг, не всички ми харесват, но всички са много напудрени, комплексни и лесно разпознаващи се. Много, много съжалявам, че вече не се произвежда и цената е твърде солена за да си остане ежедневен парфюм. Амен.

# 718
Да,Бижу,същата е!Аз предишния линк го сложих,за да видите и цената в ибей,мен лично ме порази!Възможно ли е,се чудя Thinking
Това мисля е първата лимитка от колекцията, може и да се бъркам обаче. Пробвала съм я много отдавна- точно стил Ескада е- плодова, весела и лятна. Изобщо цената е по-скоро колекционерка отколкото имаща нещо общо с аромата. Нищо особено не е, много пловово сладка и синтетична леко.

# 719
  • на североизток от Рая
  Привет!

Онзи ден правих поръчка в парфюми шоп. Стана инцидентно. Съученичка на дъщеря ми много искала Пето Авеню, обаче не знаела как да поръчва и аз реших да поръчам вместо момичето. Но за да е безплатна доставката, реших да пусна нещо евтинко и за нас. Щерката поиска парфюма на Хиръри Дъф - With Love.
 Ами парфюмът НЕ е одобрен от дъщеря ми, а пък аз го опознавам днес. От едно пръсване се носи толкова траен аромат...Хареса ми. Сладък е, сякаш, но усещам и аромат на познат ликьор. Дали си въобразявам? Ликьорен ли е наистина?Май скоро беше коментиран тук.

Този ликьорен аромат ми допада. И да питам в този ред на мисли: Ликьореният Ангел на Мюглер има ли нещо общо с аромата на With Love?

Да не забравя: пръснах си и Пето Авеню.  ooooh!, ужасно начало. Покъртително, просто. После като останаха някакви цветя. Цял ден ми се въртя главата от аромата. Не е за мен.

Този път получих пратката на служебния си адрес. Донесоха ми пакета при бодигарда. Разопаковах си кутията в учит. стая и душим и пръскаме с колежките и влиза зам. шефката. Като взе да души, да се кипри, вика: "Дърво и камък се пука от студ, те наште тук се фъскотят.". Готино й стана.

Общи условия

Активация на акаунт