ЕГИПЕТ - тема 6!!!

• 75 014
  • 732
  •   1
Отговори
# 480
Аз не мисля, че в повечето хотели има отопляем басейн, затова съветвам да се проверява предварително за избрания хотел. Като цяло там лятото е толкова дълго, че само за няколко месеца не си струва да се вкарват в допълнителни разходи по затопляне на басейни и не е практика на болшенството хотели. Още повече, че морската вода в общи линии винаги е топла (повече или по-малко). Около НГ температурата на водата е около 20-23 градуса, така че е по-вероятно в морето да се плацикат децата отколкото в басейн. За плаж като цяло става сутрин от около 10 до 2-3 следобед, ако не духа много.
7-18 градуса е доста скептична прогноза за курортите (в Кайро по-може да е такъв хлад). През деня става доста топло, но като се скрие слънцето и задуха вятър, захладнява. Усещането за студ идва именно от значителната разлика между дневни и нощни температури. Но разбира се, не може да се сравнява с времето в Европа през януари (макар, че напоследък сезоните са доста неопределено нещо Simple Smile

# 481
  • Beyond the Frontiers
Аз съм била точно края на януари - за моите стандарти си беше хладно. Аз обичам горещо Mr. Green Но си имаше хора и на плажа и във водата. Да не говорим, че слънцето си е силно и тогава и се изгаря до две.
Да кажем, че е като късна пролет в България - през деня на слънце е чудесно за плаж, но надвечер и вечер си е хладно.  Peace

Категорично не всички хотели подгряват басейните. Peace

# 482
  • София
Tъй като "приказката" с топлите басейни тръгна от мен, някак се чувствам длъжна да коментирам.  Embarassed Никой не казва, че всички хотели имат такива басейни, а че често има. Затова посъветвах да проучат и да си изберат такъв хотел. Лично аз изобщо не съм предполагала, че има такава възможност. На място го разбрахме и одобрихме, въпреки че беше в първите 2-3 дни на ноември.  Mr. Green  Затова споделям. Поне за мен е добър вариант при по-хладно време.

# 483
Здравейте.
БИхте ли ми казали от къде мога да си набавя само билети (директен полет) до Египет-Хургада през април,тъй-като искаме сами да си организираме екскурзията. Би ни излезнало доста по-евтино
Не съм чела темата назад и много бих се радвала за всякъкви съвети които бихте ми дали относно хотели,трансфери ,екскурзии и т.н.
Благодаря

# 484
  • Beyond the Frontiers
Здравейте.
БИхте ли ми казали от къде мога да си набавя само билети (директен полет) до Египет-Хургада през април,тъй-като искаме сами да си организираме екскурзията. Би ни излезнало доста по-евтино
Не съм чела темата назад и много бих се радвала за всякъкви съвети които бихте ми дали относно хотели,трансфери ,екскурзии и т.н.
Благодаря

Към момента директен полет няма - изключвам чартърите.

Пуснаха програма с круиз  Wink  http://teztour.bg/bg/menu/spoPrograms?spoProgramId=6&countryId=5732

# 485
Някой да е пътувал с Пегасус от Истанбул? ? ?
Има доста изгодни билети. Паркинга за седмица излиза около 50 евро,и отиване и връщане за датите които гледам на човек по 150 евро.
Не знам дали си заслужава пътуването да там.Ние сме на около 400 км от летището и на 250 от софийското.
Моля за съвет  Praynig

# 486
Абе заслужава си според мен и ние пътувахме 500 км до летището, обаче аз лично в Египет не бих отишла неорганизирано, страшно ми се вижда.

# 487
Ммм,при положение че хотелите са на 10-20 км. Предполагам че таксиметровите не са бандити... или греша ??? Не знам ?
Ако някой е имал някаква странна случка,ще се радвам да сподели,за да си имам и аз нещо наум.

# 488
Абе то до хотела ще стигнете без проблем според мен, обаче ако искате там да отидете я до Кайро, я до Луксор как ще отидете. Ние хем бяхме организирано, е то като животни бе, дърпат те да си купуваш. Дъщеря ми я разплакали на пирамидите.

# 489
Ами предполагам че в хотелите срещу заплащане би трябвало да има организирани екскурзии,както навсякъде.
Даже да не кажа,че съм почти сигурна.
Но определено като си организираме сами нещата ще спестим около 300 евро,с които ще отидем на пирамиде и още някъде например

# 490
Да, най-вероятно ще има. Нека да се включат и другите, обаче в нашия хотел не видях ама не съм и търсила. Ние бяхме в Ел Гуна.

# 491
аз съм летяла с изиджет от Милано Малпенса до шарм преди няколко години,сега ги спряха оттам,но цените бяха в порядъка на 70 евро двупосочния билет,а от Бергамо има друг директен полет на https://www.meridiana.it/home/index/it/ но е по-скъп,във всеки случай е по-изгодно отколкото с организиран пакет.

резервирахме директно от сайта на този резорт http://www.dominacoralbay.com/ ,трансфера от и до летището пак от техния сайт,съотношението  цена -качество е много добро,клиентелата е основно италианска и съответно храната добра,няма опасност да се отслабне там. Sunglasses
организират от резорта всякакви екскурзии.

# 492
Загледах тези дни почивка до Египет с децата в края на август през някоя от големите туристически агенции като  Neckerman, Thomas cook... Te предлагат пълен пакет - хотел, самолет, трансфер до хотела и all inclusive. Въпроса ми е какво е времето в края на август-началото на септември? И кой курорт е най-добре да изберем - Sharm El Sheikh, Hurghada, Marsa Alam? Нищо не ми говорят, но искам са е по-живописно, да има басейни и да е до морето, да е с детски воден кът...Да е голям комплекс, за да има какво да правим по време на престоя, няма да имаме други екскурзии заради децата... Престой между 7-10 дни. Дайте идеи ако някой е ходил на лятна почивка до там с деца..
И ако може сравнение с подобен курорт в Тунис, ще съм благодарна... Hug

# 493
Хайдееее,защо никой не иска съживи малко темата,за желаещите да отидат в Египет като мен и Lunna pateka.
Препоръчайте някой хотел в Хургада.
Ходенето до пирамидите с автобус много ли е изморително,тъй като видях че са на 500км от курорта?

# 494
Ние бяхме в Ел Гуна, което е на 30 км от Хургада, курорта е нещо по-различно от всички останали места, но е много спокойно за активна почивка. В Хургада хотелите не ги знам, но тия които бяха в центъра се оплакваха, че е голяма навалица и шумотевица, някакъв АМС Роял препоръчваха едни хора, дано не бъркам името, но и той е отдалечен от Хургада. За Кайро се тръгва към 2 през нощта до другата вечер в 12, изморително си е. Ние ходихме в Луксор, много ни хареса.

Общи условия

Активация на акаунт