ЕГИПЕТ - тема 6!!!

• 74 993
  • 732
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря, явно за нас е някой по-голям затворен комплекс с водни пързалки за децата.. За Хургада или друг курорт има време да гледам предложенията ви. Само да питам опасно ли е сама жена да отиде на организираните екскурзии до пирамидите или Луксор? Мисля си да не мъкнем децата до там, да оставя мъжа ми с тях в хотела, а аз да отида на екскурзия сама... newsm78 Това е доста път все пак.. И по колко са тези организирани екскурзии като цена на 4овек?

# 511
Пътя е доста и е доста изморително. Няма да сте сама защото ще бъдете част от група. Зависи до къде е екскурзията, но около 80 лева. Ако резервирайте екскурзия направете го от момчетата които работят в хотела и предлагат екскурзии и се пазарете за цената. Ние с пазарене смъкнахме цената с 50% по ниско от колкото беше обявена в каталога. А след това резервирахме още една екскурзия и пак с 50% по-ниска цена.

# 512
Дъщеря ми ходи сама до пирамидите и са я разплакали, ама и тя с една дълга руса коса. Казах й да стои до екскурзовода или при някои та бляла насам натам. На нас до Луксор ни взеха 80 долара ТЕЗ Тур на човек, но организацията им беше перфектна. Тъкмо видях, че Алфатур са пуснали пакети за февруари-април, има и някаква отстъпка при ранно записване.

# 513
И аз сега видях програмите на Алфатур - искаше ми се да имаме някакво пътуване през март, щото до юни за море има много време, а семейния живот си зацикля без разнообразие, хаха. Освен това и двамата със съпруга ми не сме ходили до Египет, обичаме историята и археологията, та... сега започвам да чета по-детайлно. Ранните записвания са до 16.01.

Средата, края на март, предполагам, че е добро време, макар че, ако осъществим пътуването, ние искаме да направим повече екскурзии, отколкото плаж-почивка.

Като почета още малко ще задавам още въпроси. Разгледах "Хилтън Плаза", мисля, че за преспиване и на 2 "почивни" дни, става newsm78

# 514
  • София
Благодаря, явно за нас е някой по-голям затворен комплекс с водни пързалки за децата.. За Хургада или друг курорт има време да гледам предложенията ви. Само да питам опасно ли е сама жена да отиде на организираните екскурзии до пирамидите или Луксор? Мисля си да не мъкнем децата до там, да оставя мъжа ми с тях в хотела, а аз да отида на екскурзия сама... newsm78 Това е доста път все пак.. И по колко са тези организирани екскурзии като цена на 4овек?

За опасно - не е. Но е възможно да ти досаждат местните, които обикалят туристическите обекти. Екскурзовода разказва нещо в началото и след това пуска групата сама да разглежда за 1-2 часа. Напълно възможно е да те наобиколят досадните търговци и други субекти. Simple Smile Например в Луксор имаше някакъв египтянин, който хем показваше някаква забележителност, хем позираше с автентичните си дрехи, очаквайки бакшиш. Докато ме нагласяше уж да позираме за снимка, успя да ме прегърне хубаво.  Laughing Хем бях с мъжа ми.  Grinning Разбира се, всичко беше с усмивка и на майтап, но определено имат респект ако има и мъж. Със сами жени са доста по-досадни.

# 515
  • Beyond the Frontiers
В ранните записвания хотелите са доста по-малко, като избор, така че гледайте редовната оферта  newsm10

И аз не мисля, че има нещо притеснително там. Като изключим малко по-натрапчивите търговци, ама то като в Слънчев бряг...нахални, подвикват...

# 516
Не бях го казвала, но сега ще го споделя. Ахмед който чистеше стаята ни единия ден като бях сама се втурна да ме целува, аз се развиках и го изгоних. Не казах на мъжа ми и на никой защото не исках да си развалям почивката. Аз такова нещо никъде не съм виждала. По никакъв начин не съм ги предразполага, но мога да кажа, че се държах любезно. Може би трябва по - остро с тях.

# 517
  • София
Гала +1 Peace Наистина са доста нахални арабите. Още повече, че предвид тяхната беднотия не малко възрастни самотни дами от Западна Европа и Русия си ходят просто на секс туризъм за без пари. Сега си спомням, че на един от импровизираните пазари до Пирамидите в Гиза ми предлагаха доста камили, за да купят жена ми Joy А в хотела ни в Тунис единият от спасителите на басейна имаше цял харем от три четири 60-70 годишни тунингувани бабетки от Франция Joy Как си го поделяха през нощта не зная, но през деня го даряваха с ласки без да им пука от останалите почиващи Joy

# 518
  • София
Роже  Hug приятелю, няма да разказвам, но имам много приключения от този род.
Някои смешни, други не толкова, но общо взето забавни.

# 519
Ние започваме да клоним към записване, разгледах допълнителните екскурзии, отне ми малко време да разбера кое какво е и къде, но благодарение на блога на ДианаДон и постовете на Гала, малко или много си изясних нещата. Объркващото беше, че май от тази година Тез Тур са пуснали тази нова екскурзия /поне така разбрах от един руски сайт/ - "Храмовете Абидос и Дендера".
Намерих инфо за тях, може би си заслужават, но се намират почти до Луксор /на 60 км. северно/, т.е. ако вземем Луксор, то отново да пътуваме почти до там не си заслужава.

Освен това има посочени и 2 екскурсии - едната с името "Столицата на фараоните" - включваща Гиза - Пирамидите и Сфинкса, и друга - до Кайро, цената е една и съща, горе-долу разстоянието е еднакво, няма обяснения, но може би в агенцията биха могли да ни информират по-подробно.

Дано 2-те дълги екскурзии не се паднат ден след ден, защото наистина разстоянията са огромни и ще си бъде доста изморително.

Иначе другите неща са ясни - мъжът ми иска бъги, а аз - камили. В Тунис ми беше за първи път и много ми хареса /макар че моята май беше куца, и ставаше и се изправяше когато си искаше Sunglasses/

Практичен въпрос - мисля, че е по-добре да се запишем на база ОЛ, защото, ако имаме 2 целодневни екскурзии с включен обяд и вечерната в пустинята, през останалите дни трябва да обядваме някъде, а аз не си падам в тези държави да опитвам неща от улицата, независимо че обичам автентичната атмосфера и кухня на местата, които посещавам. newsm78

И, в такъв случай, ако ще имаме 3 пълни дни като почивка, "Хилтън Плаза" добър избор ли е? Това, което ме привлича, е че е близо до Стария град, ние по принцип обичаме да се разхождаме, но, от друга страна това, което четох за навалица, шум, хаос.... Много не си падам да ме дърпат от всяко магазинче, макар че вече имаме доста опит и се справяме донякъде...

# 520
  • София
Объркващото беше, че май от тази година Тез Тур са пуснали тази нова екскурзия /поне така разбрах от един руски сайт/ - "Храмовете Абидос и Дендера".
Намерих инфо за тях, може би си заслужават, но се намират почти до Луксор /на 60 км. северно/, т.е. ако вземем Луксор, то отново да пътуваме почти до там не си заслужава.

Мисля си, че ще намерят начин да съчетаят двете екскурзии (ако и двете са купени от ТЕЗ тур). Нямаш си представа колко са комбинативни. Например ние тръгнахме към Луксор доста голяма група. Гледахме каквото гледахме и ни разделиха - тези, които се връщат и тези, които отиват на круиза по Нил. Нямаше място за всички ни на един кораб и отново ни разделиха - тези, които са записали Абу Симбел и другите, които не са. За съжаление, нас ни настаниха в кораб, който вече беше преминал през шлюзовете (много искахме да ги видим), но спечелихме половин ден за екскурзията. В Асуан отново ни събраха за останалите екскурзии.

Смятам, че ако има записали се и на двете споменати от теб екскурзии, ще намерят начин да стане с едно пътуване.  Wink

# 521
Ааа то натрапници има къде ли не, аз с тях се оправям...  Mr. Green Даже в Европа на улицата са ми предлагали секс и то много прили4но изглежда6т млад мъж...Да не повярва 4овек... Shocked

Роже, здравей и в тази тема. Ти ако не е тайна в кой курорт бе на екскурзия в Египет? Има6 ли блог за там?

# 522
Е то ако беше "то много прили4но изглежда6т млад мъж" да си ми предлага секс, аз нямаше да се сърдя  Joy Joy Joy

# 523
Наистина, ако някой разбере от Тез Тур каква е разликата в двата варианта на екскурзията до Кайро - едната с фараони , другата без, нека да сподели.......Ходила съм вече много отдавна в Египет, тогава ходих само до Луксор. Та ако сега допълнителните екскурзии ги включа в прогламата си, най-вече Кайро, коя какво предлага, за да го имам предвид.

Апропо, точно там, на екскурзията до Луксор, автобусът си тръгна без мен.....Като се юрнах в един спринт да го хвана през някакъв пазар си спомням, тогава доста дюдюкания и свирни отнесох. Сигурно за тях това е много скандално.....

# 524
  • Beyond the Frontiers
При едната има и посещение на Музея в Кайро, при другата го няма.
http://www.teztour.bg/bg/country?id=5732  линкът ЦЕНИ НА ЕКСКУРЗИИ ХУРГАДА - 2014 » отваря файл с цените и описанието на екскурзиите.

Общи условия

Активация на акаунт