ЕГИПЕТ - тема 6!!!

• 75 028
  • 732
  •   1
Отговори
# 450
Z-Тина, честити ви билети Simple Smile Колко време ще почивате?  За хотели - зависи какво търсите, какво искате да правите...пиши и ще ти дадем насоки  Peace

# 451
  • София
След 25 години отново до Египет. От 01.11.14 до 08.11.14 бях в Хургада. Направихме и екскурзии до Луксор и до пустинята. Времето беше чудесно, морето ласкаво. Доволна съм. Скоро ще напиша кратък пътепис и ще дам линк.  Peace

# 452
  • Бургас
Благодаря Old Sport ! .
Пътуването е на 19.02 и летим обратно на 27.02 - 8 нощувки , броя им се определи от датите на полетите.
Като пристигаме на 20.02 рано сутринта ( около 02.00 ч )  и пак по същото време на 27 си тръгваме.

На хотел не съм спряла - все още събирам инфо за районите и местоположението им спрямо града. 

Но ще трябва да се съобразя с няколко неща, тъй като пътуваме в разширен семеен кръг  :
1. Пързалки и забавления за сина ми
2. За брат ми - прочетох, че пред някой хотели има коралов риф, той е по гмуркането и снимането под вода
3. За майка ми - спокойствие и вкусна храна
4. За мен - много история и забележителности за обхождане
5. За съпруга ми - хубав плаж

Изобщо не е много .... но  Grinning , който търси намира  newsm78

Неприятното е , че приятели много ме плашат с обстановката в района ..... изобщо не ми се пише какво ми казват.... не знам изобщо дали е за подценяване .... ако някой е пътувал скоро, моля да сподели....

# 453
  • Варна
Тина,има група във фейса с пресни снимки и отзиви за хубави почивки,зъболекарката ни се прибра миналата седмица и тя също потвърждава,че няма проблеми в Египет,пожелавам ви прекрасна и слънчева почивка Peace

# 454
  • Бургас
Благодаря, Еsstela !
Може ли название на групата ?

# 455
  • Варна
Благодаря, Еsstela !
Може ли название на групата ?

Почивка в Египет Peace

# 456
Аз следя в TripAdvisor и всеобщото мнение е , че е съвсем спокойно дори за неорганизирани пътувания.

# 457
  • София
Привет за нова година избрахме CITADEL AZUR RESORT , има ли някой отзиви от този хотел?

# 458
  • София
mina_iv, чудесен избор. Преди седмица го разглеждах и мисля, че е моя фаворит в Хургада.

Ето тук е първа част на обещаният пътепис за Египет.

http://diana-cacaotours.blogspot.com/

Peace

# 459
Благодаря Old Sport ! .
Пътуването е на 19.02 и летим обратно на 27.02 - 8 нощувки , броя им се определи от датите на полетите.
Като пристигаме на 20.02 рано сутринта ( около 02.00 ч )  и пак по същото време на 27 си тръгваме.

На хотел не съм спряла - все още събирам инфо за районите и местоположението им спрямо града. 

Но ще трябва да се съобразя с няколко неща, тъй като пътуваме в разширен семеен кръг  :
1. Пързалки и забавления за сина ми
2. За брат ми - прочетох, че пред някой хотели има коралов риф, той е по гмуркането и снимането под вода
3. За майка ми - спокойствие и вкусна храна
4. За мен - много история и забележителности за обхождане
5. За съпруга ми - хубав плаж

Изобщо не е много .... но  Grinning , който търси намира  newsm78

Неприятното е , че приятели много ме плашат с обстановката в района ..... изобщо не ми се пише какво ми казват.... не знам изобщо дали е за подценяване .... ако някой е пътувал скоро, моля да сподели....

Oтдавна не съм влизала в темата,а последното ни ходене в Египет беше през април миналата година,но на тези условия,които поставяш(с изключение на много история и забележителности за обхождане отговаря примерно Тропикана не помня другото име(беше със собствен безплатен аквапарк)

# 460
Доста сте писали, ще наваксам по-късно. За обстановката - в Северен Синай последно имаше проблеми, курортите са ок, охраняват се така или иначе......няма как да се предвиди всичко. Трябва да се следи какво се случва, но по принцип ако има дестабилизация тур операторите реагират адекватно....
Вee., привет! Hug
З-Тина, районите ги знам, мога да ти кажа кое къде е. Зависи и вечер какво искате да правите... ако ви се излиза из Нама Бей, по-добре да не сте твърде далеч. Въпреки че хотелите имат шатъли до центъра, няма смисъл човек да губи дълго време в пътуване. Peace Другото - предвид часовете ви на пристигане и заминаване - като резервирате, настоявайте за ранен чек-ин и късен чек-аут...или те първата нощувка така или иначе ще ви я броят, но поне си издействайте безплатно късно напускане.

# 461
  • София
Вече е готово моето описание на посещението ми в Храмовия комплекс Карнак. Едно изкючително място! Препоръчвам на всеки който ще пътува до Египет да не го пропуска.  Peace

http://diana-cacaotours.blogspot.com/

# 462
Здравейте, върнахме се вчера от почивка в Хургада с прекрасни преживявания.

Първо почвам с лошото. Отидохме аз мъжа ми малката и голямата ми дъщеря, която е на 20 години. Някак си в началото арабите от персонала помислиха че сме само двете с голямата сами и настана една еуфория. Докато обясним на Ахмед, Мехмед, Мохамед и още 20 30 че сме семейство и с мъж то мина почивката. Нямахме грам спокойствоие, постоянно някой арабин ни досаждаше, като даже и в стаята искаха да се намъкват, неми се навлиза в подробности, но се придвижвахме на прибежки да не ни забележат. Край с лошото.
Бяхме в Ел Гуна, страхотно приказно местенце, препоръчвам с 2 ръце. Такова нещо на друго място няма, по-различно е от всичко друго, много ми хареса. Хотела беше Панорама бунгало резорт, също беше добър за парите си. Бяхме платили за стандартни стаи а ни настаниха в апартамент де лукс със страхотна гледка, чист, широк с всички удобства. Храната беше много хубава, хотела е по-малък и имаше само един ресторант, но ни беше достатъчен, имаше забавления през вечер, танци, песни. До плажа ни караха с моторна лодка, а там разкош, имаше и коралов риф, кеф ти в морето, кеф ти си плуваш в канала, все едно си в солен басейн, пясъка и шезлонгите бяха кофти, ама това да им е кусура. Отидохме до Луксор, много ми хареса, обаче извън курортите си е направо страшничко, такава беднотия и мизерия. Не препоръчвам на никой да тръгва сам във вътрешността на страната. Но относно историята впечатленията ми са страхотни. За подарък си купих по изработка картуш /визитна картичка на фараона/, медальон с написани на него първите букви от семейството ми на арабски и символа на окото на Хор да ни пази. Медальона е сребърен със златни букви, много красив /27 долара/. Другото интересно което правихме е разходка с батискаф. Това е моторен кораб, който има долен етаж под водата нещо като подводница с големи илюминатори, от които се гледа морския пейзаж. Хареса ми, за човек който не може да се гмурка е чудесен начин да види красотите на Червено море. Ами, това от мен.

# 463
  • Варна
Здравейте, върнахме се вчера от почивка в Хургада с прекрасни преживявания.

Първо почвам с лошото. Отидохме аз мъжа ми малката и голямата ми дъщеря, която е на 20 години. Някак си в началото арабите от персонала помислиха че сме само двете с голямата сами и настана една еуфория. Докато обясним на Ахмед, Мехмед, Мохамед и още 20 30 че сме семейство и с мъж то мина почивката. Нямахме грам спокойствоие, постоянно някой арабин ни досаждаше, като даже и в стаята искаха да се намъкват, неми се навлиза в подробности, но се придвижвахме на прибежки да не ни забележат. Край с лошото.
Бяхме в Ел Гуна, страхотно приказно местенце, препоръчвам с 2 ръце. Такова нещо на друго място няма, по-различно е от всичко друго, много ми хареса. Хотела беше Панорама бунгало резорт, също беше добър за парите си. Бяхме платили за стандартни стаи а ни настаниха в апартамент де лукс със страхотна гледка, чист, широк с всички удобства. Храната беше много хубава, хотела е по-малък и имаше само един ресторант, но ни беше достатъчен, имаше забавления през вечер, танци, песни. До плажа ни караха с моторна лодка, а там разкош, имаше и коралов риф, кеф ти в морето, кеф ти си плуваш в канала, все едно си в солен басейн, пясъка и шезлонгите бяха кофти, ама това да им е кусура. Отидохме до Луксор, много ми хареса, обаче извън курортите си е направо страшничко, такава беднотия и мизерия. Не препоръчвам на никой да тръгва сам във вътрешността на страната. Но относно историята впечатленията ми са страхотни. За подарък си купих по изработка картуш /визитна картичка на фараона/, медальон с написани на него първите букви от семейството ми на арабски и символа на окото на Хор да ни пази. Медальона е сребърен със златни букви, много красив /27 долара/. Другото интересно което правихме е разходка с батискаф. Това е моторен кораб, който има долен етаж под водата нещо като подводница с големи илюминатори, от които се гледа морския пейзаж. Хареса ми, за човек който не може да се гмурка е чудесен начин да види красотите на Червено море. Ами, това от мен.

Гала, като гледам кога сте почивали, по всяка вероятност сами сте се организирали. Дай повече информация за полетите, резервацията за хотела откъде е , екскурзията до Луксор с местна агенция ли я направихте. Ще е полезно за всички, които четат темата, а има и  хора ,които ще летят самостоятелно от Истанбул .
Радвам се, че сте си изкарали страхотно. Времето със сигурност е били хубаво.

# 464
О не, не сами. Всичко организирано през Алфатур, това е почивка на ТЕЗ тур, изцяло тяхна организация за всичко, бяха абсолютно точни, нямахме никакви забележки към организацията. За съжаление това беше последната дата от 08.11.

Общи условия

Активация на акаунт