Януарските деца стават на една! (Стиснати палци за Тея от всички) - 30

• 28 272
  • 718
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Уф, чета кърмаческия подфорум за съвети, там тече някаква страшна промивка на мозъка, само практичен съвет не видях. Такава ми беше нагласата да го кърмя докато стане на 1. Като си прехапа езика на година и един ден и установи, че не може да суче, спря да търси. Какъв по-подходящ момент да намеря. Той си пие 500-600 мл АМ на ден, вечер заспива без цокане...какъв е смисълът да удължавам, а той ставаше все по-настойчив (до онзи ден) - през деня крещи и ми тегли дрехите... само кажете да се цедя ли или да му давам да суче. Как да ми спре мизерното количество кърма без хапчета?

# 601
Добро утро, момичета!
Мале, колко рожденници си имаме днес!
Така...
Честит Рожден Ден на мъжленцата ни Мартин, Виктор, Божидар и Огнян! Да пораснат силни и здрави, за опора на мама и татко някой ден!  newsm59
ЧРД и на Тина, Деница, Ивона и Рая! Да имат всичко най-хубаво в живота - и здравето, и щастието, и късмета! [/b]  bdbaloni

Тути, откъде го изнамери тоя куч-алпинист, много се смях!  Laughing
Мрм, и аз се замислям за отбиването тези дни, понеже усещам как Зори става все по-осъзната и хитра с всеки изминал ден, и се чудя дали няма да е още по-драматично, ако го отложа с месец-два... newsm78  Но и аз се интересувам не става ли постепенно, а не изведнъж?  Rolling Eyes  И моментът с включването на АМ хич не ми е ясен... Мойта такива неща от шише не признава, как ли ще я излъжа?
Чови, надявам се баща ти да е добре!   Peace

Хей, Бубе, къде потъна? Надявам се, че всичко е наред! Липсвате ни с Влади!

# 602
ох, mrm, не исках и аз да звуча фанатизирано, просто мисълта ми беше за грипния сезон. Та практичния съвет е от сестра ми, тя е консултант  Wink, изцеждай, но само до облекчение, не изцяло.

Буби абсолютно права си, правилния начин е постепенно, изведнъж се прилага, ако нещо изкочи екстремно, иначе най-добре за теб и за бебка е постепенно  Wink

# 603
Мрм, освен да поизцеждаш много мъничко колкото да олекне напрежението в гърдите.
Може да пиеш градински чай(салвия). Аз така успях да спра без абсолютно никакви хапчета, даже и цеденето ми се размина, изобщо не почувствах напрежение в гърдите, което ме навежда на мисълта, че тя кърмата сама беше тръгнала да спира. Rolling Eyes

Краси също не признаваше шише(то бяха големи ревове и плюене, дори изцедена кърма), но един ден реших да пробвам отново(още не я бях отбила) и по някакво чудо зацока така жадно, сякаш от раждането си все от шише беше пила, странна работа.

Честит Рожден Ден на мъжленцата ни Мартин, Виктор, Божидар,Радостина, Рая, Деница, Ивона и Огнян!

# 604
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН на днешните пораснали дечица

Божидар на мама mariyap
Виктор на мама gali&presi
Мартин на мама ViFresh

Радостина на мама Anabella
Рая на мама stella krumova
Деница на мама ALTEA

Огнян на мама Shamsina
Ивона на мама bubalinа

Желая много здраве, щастие, весели игри и късмет! Hug На родителите им пожелавам здраве и любов, да бъдат безкрайно щастливи с безценните си деца!

За отбиването - на мен много ценни съвети ми прати Нощни Hug Понеже при мен беше наложително на всяка цена, нямах друг избор освен да действам. Цедях по много малко, колкото да облекчавам, но да не стимулирам прекалено отново производството на кърма. Пих и чай от салвия. Абе в началото ми беше много трудно, но се справих за една седмица.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=83674.0  - това е статията от Нощни, успях да я намеря

# 605
инка, да не те плаша, ама ние сме така от 2 месеца. мислех, че е период, но уви. при мен това с хляба върви донякъде, но повече от 60-80 гр. ядене на обяд не хапва де. за сравнение преди ядеше по 230... купешките ги отказва тотално, малко повечко хапва от нашето ядене или нещо, готвено за нея. пробвай и ти, може да са й по-вкусни. а, и специално дара без мааалко солчица нищо не ще да хапне. слагам и подправки. нашият лекар каза да се избягва черен пипер и чубрица, ама тя и тях си ги яде. вие какви подправки слагате в бебешките яденета?

бенджи, и аз мислех, че е рано или че майка ми е забравила отпреди 30 г., ама си отворих картона и там педиатърката е вписала, че правя кратки изречения на година и 2 м. Shocked
но се радвам, че казвате, че им рано, защото леко се бях филмирала Simple Smile

хаха, адис, това е инатско точно в мой стил Simple Smile))) а ти пък си надзиравала процеса Simple Smile))

ивет, дара не си бие шамарчета, а се джаска с юмрук. същата щуротия е.

оо днес имам родени любимчета! специален поздрав за Божидарко на мама mariyap, Марти на мама ViFresh и малката смешка Тина на мама Anabella! както и за всички празнуващи днес, разбира се!

# 606
привет, мацки   bouquet

мъничета, пораснали вчера, бъдете възможно най-усмихнатите, нежни, сговорчиви и весели деца! на днешните рожденици - голяаам целУфан, здраве, разум, обич и слънчице ви пожелаваме с Катето!

Бебеш, голямо разиграване пак.., дано да е за добро. сега като се приберете, поне малко да разтоварите напрежението и да си нагушкаш баткото  Hug ще се чуем.

mrm, почвам и аз сериозно да се замислям как ще стане отбиването при нас, живот и здраве напролет, че с това нехаресване на храни различни от кърмата, лошо ни се пише.. дай боже да намериш най-адекватното за вас решение!

и.. не сме у дома и пиша набързо, съответно не съм ви прочела добре назад; прегръдки на всички и весел празник на рожденичетата и семейства! наздраве!

# 607
А защо на тази възраст да им даваме АМ?

# 608
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН на Божидарко на мама mariyap , Виктор на мама gali&presi, Марти на мама ViFresh , Радостина на мама Anabella , Рая на мама stella krumova,  Деница на мама ALTEA, Огнян на мама Shamsina, Ивона на мама bubalina!!!

Да не се хваля, но Кали си изяжда всичко което и давам за ядене. Когато види ядене започва да трепери и да се радва. Отваря голяма уста и докато дъвче, ръмжи със задоволство. Но когато се нахрани категорично отказва да си отвори устата. Това не и пречи 5мин. след това като види някой да яде нещо, да го гледа с поглед на гладно сомалийче.

Бенджи, Красито прие ли новото мляко?

Аз съм болна, със страшна хрема и кихане. Надявам се само да не заразя децата.

# 609
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН на Божидарко на мама mariyap , Виктор на мама gali&presi, Марти на мама ViFresh , Радостина на мама Anabella , Рая на мама stella krumova,  Деница на мама ALTEA, Огнян на мама Shamsina, Ивона на мама bubalina!!!
БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ МИЛИ ДЕЦА!
Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Светослава,има готови каши от елда(на Хип)и на Милупа ,но там е +други видове зърнени.Има и чиста елда на "Биосет".Аз съм давала няколко пъти на Вико,но като вкус не е особено приятна,смесвам я с плод ,че инак е като нахуд.И незнам колко е подходяща във вашия случай,доста е хранителна и нишестяна.Но пъкк я дават с незаменим Б-комплекс от витамини....Може би веднъж в семицата няма да ви навреди. PeaceНай добре сама да си я приготвиш.
Елч, слагам подправки в ястията на бебето,но се въздържам от сол(слагам 2-3  срънца),ч.пипер....Иначе всичко друго му давам смело-магданос,лук,копър,червн пипер,куркума,чубрица,канела,захар(малко),мед въведох още 11м, с чая,когато беше хремав. Simple SmileИвет, вико шамарчета не си бие,но пък си дърпа ушите,а за каката си спомням,че на тази възраст си удряше главата в стената(нарочно) Crazy,абе личи си е са брат и сестра и че една майка ги е раждала. hahaha Crazy
Буги,много е яка вашата животинка...Те май всички джакчета са така енергични. Laughing
мрм,успех. Hug
Аз не видях снимката на Искрен....

# 610
  • Велико Търново
Ох, преди малко забравих да приветствам Искрен Белята! Разкошно хлапе, Нощни!  Heart Eyes

Абе, хора, тук сме се събрали производителите на най-красиви и лъчезарни деца на света!  Heart Eyes
За справка: Вж фотосите от последните страници на Ноеми, Тути, Буби, Нощни, Тея Бебешонделова с първата си корица, и изобщо всички януарчета!  Hug Heart Eyes

Последна редакция: пт, 20 яну 2012, 14:31 от Тонитa

# 611
Честит първи рожден ден и на Тина, Дени, Ивона и Огнян!
Sorry, дечица, зло да ви забрави! Embarassed Embarassed Embarassed Май повечко ми се е спяло... smile3507

Майчета, и вие прощавайте!
Нека прекрасните дни в живота ви са много повече от обикновените!

# 612
  • Сандански
Момичета,много набързо,че нямам никакво време CrazyНе съм чела темата,само минах на посоки(това да ходиш на работа се отразявало много зле на форумния живот Twisted Evil).Разбрах за Тея от фейса - Бебеш,бъди силна мила,не знам и няма как да те успокоя,мога само да ти пожелая кураж!!!!Ако трябва нещо ние сме на среща Hug

Много благодаря на всички за хубавите пожелания! HugРадвам се,че ви има Heart Eyes

Честит рожден ден на всички дечица които съм пропуснала,както и на астралните ни близначета - Тина,Вико,Марти,Рая,Деница,Оги и Ивона!!!

Много ми е развълнувано днес,но и малко тъжничко - малкото ни Божие подаръче вече е едно хитро,любознателно и щуро момчеце!Нека да ни е жив и здрав,само това си пожелавам,че всичко друго е преходно Heart Eyes

А ето и за рубриката преди и сега:
Божидар на няколко часа

и Божидар преди няколко дни

# 613
  • София
Честит рожден ден на вчерашните и днешните рожденици! Щастливо детство и много здраве

Дани освен че си бие шамари сам си щипе бузите, много е смешен. За проговарянето не виждам защо се притеснявате, та те са още малки

# 614
ехо привет Simple Smile

влизам специално да поздравя рожденниците от вчера и днес Simple Smile

Честит рожден ден на Лия, Йоана, Рая и Ивайло от вчера и днешните Божидар, Тина, Вико, Мартинко ,Рая, Деница, Оги и Ивона !!! Растете здрави, весели и засмени, много късмет и палави игри без чет! Поздрави и на мама и тати, честит празник родители!

Общи условия

Активация на акаунт