Отговори
# 510
Според мен в историята на nikolinko не мисля, че става въпрос за сеир (ако е така, жалко за тези, които му се наслаждават).

newsm10

# 511
  • София
Малко ще отклоня темата - ако някой има опит с кълнове от ленено семе, нека сподели за колко време стават, защото аз нещо май обърках.  Sad
Гледах и четох  тук http://www.zemianazaem.com/archives/159 , че нали са слузообразуващи, но нещо работата не ми харесва.

Опитвам се да се забъзам метаболизма, че от раждането се бъгнах съвсем.
Ако имам успех и с тибетската рецепта с чесън, ще се хваля ....  Laughing Макар, че е такава гняс необяснима..... Sick  Sick  Sick

# 512
mama_iva, Семково е много красиво. Там се запознахме с ММ преди мноооого години. Но пътят е доста тежък даже лятото. Не знам с каква кола сте, струва ми се рисково. Освен да звъннете и питате преди тръгване дали чистят редовно. Има телефон за пътната обстановка, не го помня, сигурно в гугъл ще го намериш.

KaliZ, да ти споделя и аз като Мари, че глезенето в малка възраст не означава задължително проблеми. Трябва да усетиш кога да обърнеш монетата, да изискваш и да не отстъпваш. За вас вероятно е още рано. Каката и аз много я глезех, не в саксия, а в две съм я гледала. Но сега е много послушна.

За възпитанието - досега не съм намерила път към златната среда. Възпитано е детето, но като по-малка беше много агресивна. Правя разлика м/у двете неща. Отне ми неимоверни усилия да я отуча. Сега в детската градина като нямам влияние си се млатят редовно и взаимно. За разлика от повечето изказвания тук я уча да не отвръща, да казва на учителките и да остави те да се занимаят с пакостника. Обяснявам и, че никой не си играе с лошите деца и те накрая остават сами. Така се надявам да не усеща дискомфорт, че не е отмъстена. Много ми харесва образа на мацката от сериала "Гувернантката" - винаги усмихната, винаги намира положителното, нищо, че излиза глуповата. Хитов ми е момента когато на изискан прием няколко превзети дами я обсъждаха.... нещо от типа "Говорихме си за теб вчера, колко се излагаш  в обществото." Тя вместо да се обиди се зарадва и отговори "Оооо, говорили сте си за мееееен!". Нищо в живота не е реално, всичко е въпрос на възприятие. Никой не може да те обиди, ако ти сам не го приемеш така.

Жос
, и моите кълнове от пшеница не се получиха. Мисля, че е от материала ... какво толкова може да бъркаме  newsm78

# 513
Цитат
накрая всички обвиняват майката -тя така го е възпитала

Много добре казано.

# 514
  • София
dobra, друго хубаво написан материал не намерих....
Затова се надявам някой да се включи с опит.
То пък и мойте са от тея, дето се слепват, ега ти, заради слузта, която отделят. Съвсем трудно ще стане  newsm78

# 515
 Кълнове само от пшеница/жито правя и то обикновена
ММ мин седмица го пратих да купи жито с люспи,че ми трябва такова -продали му някакво уж био/от слънце и луна /и уж е с люспите-като го отворих и видях-абсолютно обикновено ,само дето цената е тройна #2gunfire #2gunfire на всичкото отгоре някакъв измислен етикет сложили-то за уж истинските био продукти има един единствен сертифициран -със зелено листо и звезди на ев.съюза-всичко е лъжа и измама -дано поне покълне Tired
писна ми от прехвалените им био и еко измишльотини

лененото семе си го ядеме сурово-най-често го разбърквам в извара,в хляб,в зелена салата

# 516
, Нищо в живота не е реално, всичко е въпрос на възприятие. Никой не може да те обиди, ако ти сам не го приемеш така.

newsm10

Ние се гласим за ски училище в Паничище другия месец.Някой от вас дали е ходил?

# 517
Рика,за житния режим взимам жито винаги от църквата.

# 518
dobra, друго хубаво написан материал не намерих....
Затова се надявам някой да се включи с опит.
То пък и мойте са от тея, дето се слепват, ега ти, заради слузта, която отделят. Съвсем трудно ще стане  newsm78
Я си го хапвай направо - пак е полезно. Преди го разбърквах с кисело мляко - ммм много е вкусно. Напоследък не се бях сещала. А малки питки от ленено брашно, със сиренце......  Crazy Изяждах ги още горещи от фурната... вече нямам време за глезотийки.
Моето жито не е БИО, но на опаковката пише, че е специално за покълване. Покълна, но не ми хареса. Отне повече време и, въпреки че се скъсах да плакна пак се вмириса  Sick Не бих го дала на детето, а това беше замисъла.

# 519
бебеш какво значи жито от църквата?? newsm78 newsm78

# 520
Ами отиваш в най-близката църква и питаш за жито. Майка прави режима всяка година и все от църквата взима. Тази година и аз и мм ще го правим.

# 521
Ами отиваш в най-близката църква и питаш за жито. Майка прави режима всяка година и все от църквата взима. Тази година и аз и мм ще го правим.

благодаря! ще попитам и дано ми дадат Hug

# 522
Бебеш, житото за житния режим за покълване ли е ?Тази година и аз мисля да го правя.По-сложно ми изглежда после със захранването.

# 523
  • Бургас
Ей, мацета, много съм назад аз с инфото за здравословно хранене - жито, кълнове, семена, люспи, режими  Shocked все едно на китайски ми говорите  Laughing

Николинко, давай го по-смело! Моля те, недей така да трупаш в себе си такива ежедневни негативи, само защото внимаваш да не я нараниш "душичката". Наистина, както казва Светлето: "ще се поболееш" и то в във всеки един буквален, преносен и какъвто щеш смисъл. А това е абсолютно недопустимо - Вики има нужда от здрави мама и тати. Най-малкото, това трябва да ти е стимул, за да си по-твърда и да въведеш ред в дома си. Да се прибира у тях, вземете и някое куче или котка там, да се занимава, да му пуши на главата, да го прави каквото си иска, да не скучае и толкоз. Щом така се държи, не че не трябва да живее с вас, изобщо не трябва да има достъп до детето, докато не осъзнае грешките си и докато не започне да ви уважава и спре да ви унижава пред Вики.

Калинче,  Hug. Два работни дни изкарах вече, всичко е нормално. Единствено, ненужното производство на кърма, ме притеснява, но може би до няколко дена ще се регулират нещата  Rolling Eyes Иначе, мм и Коцето горе-долу се справят. Днес е бил по-киселечек, малко е ял, но, надявам се, това ще е изключение и по-нататък всичко ще е наред  Praynig

Джос, аз имах същия проблем, за мен решението беше по едно "кафе" на ден от цикорий, ръж и ечемик. Докато го пиех, обаче  Tired Сега не мога да намеря такова, нямам време и да потърся, затова бях питала Ивка, но тя може би не е чела тогава.

# 524

Здравейте! НАпоследък много ми се спи през деня и изтървам темата  Simple Smile
Завиждам ви за снега! При нас само дъжд и вятър...Искам мааалко сняг , ама от този хубавия , пухкавия , дето се сипе на парцали  Mr. Green
И аз съм многоо назад с тези кълнове, семена и т.н... А какъв е този житен режим ?  Blush
Николинко , както Светлето е писла,  специално за случая с лаптопа - затваряш го , взимаш го и казваш :- НИЕ С тати не позволяваме! И обясняваш  на свеки , че не е нужно да и се дава всичко , че има неща които не са за нея.
Аз често се случва да празя забележка на майка ми (макар ,че е друго нали...) Като каже - не това , майка ти не го дава! Аз и обяснявам,не  че майка му не го дава , а просто не е за него това нещо! Да знае дребния ,че има неща , които наистина не са за игра.Възпитанието е много трудна задача наистина. Особено като наоколо има "нарушители".
 Марио много обича да се тръшка (никой не го е учил и знае ,че не ми минават тези) Например сега отваря едно чекеджде в кухнята и си рови там. Аз го затварям и му казва, че не трябва да го отваря. ПОсле  затискам чекмеджето с крак и той не може да го отвори. Съответно започва рев, ама рев. ЛЯга на земята чак... Аз  местя Марио от кухнята и го оставям да поплаче малко (примерно 5мин). Ако не му мине , го гушвам и го заигравам с нещо. Ако му мине , се правя ,че нищо не е било. СЛед малко дребния пак отива на чекмеджето и нещата се повтарят...
Наистина дори за такиа дребни случки незнам кое всъщност е правилно...
Извинете за дългия пост..

Общи условия

Активация на акаунт