Отговори
# 540

Та не мисля, че е нормално това. Може и да е рано за приспиване с мечо, ама искам да опитам. Не знам как да му го пробутам, в замяна на ръчичките ми, горките, нооооо ще хитрувам.

Малена заспива с една калинка. В началото й обяснявах, че калинката иска да спинка с нея и й показвах как да я гушка и да я гали. Сега калинката си стои в кошарата и когато тръгнем да се приспиваме й казвам че тя я чака да се гушкат. И че ще плаче, ако Малена не спи с нея. Понякога, когато не я иска, й правя нещо като куклен театър. Скривам я зад решетките и по малко я подавам, с преправен глас й казвам нещо от рода на : "Здрасти, Маленко! Аз съм Калинка и искам да спинкам с теб. Ще ме гушкаш ли? Моля те!". Малена много се кефи и веднага си я гушва.

Има ли и други освен нас които не ходят?

Малена ходи само за ръчичка. От няколко дена прави по 2-3 крачки настрани, хваната за леглото. Днес реши както се държи да седне назад, и естествено удари главата в пода, но явно не се удари много, че реша за кратко. Ама то аз съм си виновна, че я научих да играем на "Бум" - което е, тя стои с гръб към мен и се пуска назад в скута ми. Ама тоя път не се усети, че не съм седнала зад нея.  ooooh!

Джозефа и аз знам, че ваксината за шарките не се слага при алергия към яйца, защото в нея има яйчен прах. Това даже го пише в описанието на ваксината, как може ЛЛ да ви кара да слагате? Луда ли е? Аман от некадърни лекари. Аз май взех решение относно ваксините. Смятам повече да не слагаме.

За възпитанието и аз много съм се чудила. В днешно време успяват наглите, нахалните, безцеремонните. Но аз такива хора не понасям. Мен майка ме е възпитавала да си трая, да не се карам с другите, да съм кротка. Да но ефекта беше, че бях вечно тъпкана, заради мекия си характер. Слава богу навреме се усетих и промених държанието си на 100%. Сега ми е по-добре, казвам да всички всичко в очите, когато някой ме засегне, не му оставам длъжна, защитавам мнението си ако смятам, че е правилното. Не съм привърженичка на теории от рода - ако те ударят по едната буза, обърни и другата и тем подобни. Когато Малена тръгне на ясли и градина ще й обясня, че ако някой я удари, ще удря и тя. Не да ми стои в ъгъла свита и всички да я тероризират. Ако разбера, че тя е започнала, ще се карам. Но да търпи други да я бият и обиждат - няма да стане. Поне засега така мисля, но то детето ще си покаже. Аз си мисля, че е и до характер, не е само възпитанието.

# 541
Ех...много се радвам на снега, много ми хареса коментара на една баба на село на това как се справя с бедственото положение, тя отговори " Вие сега му викате бедствено положение а ние на времето му казвахме зима" Grinning

За играчките и приспиването, забелязала съм , че всяко французойче  си има дуду, ние така и не свикнахме с нашето.От малки им слагат някаква играчка в креватчето, те си чешят зъбките, лигавят я и после им става любима, не заспиват без нея.Аз така и не успях да пробутам дудуто. Simple Smile

За възпитанието, Дая вчера беше забравила за случката с удара, в крайна сметка Любчо/въпросното дете/ и се извинил.Аз и казах , че просто понякога се случват такива неща и , че детето не е лошо/всъщност няма лоши деца/.Накарах каката да му прости и да не му се сърди.Учителката много я хвали , че изобщо не е агресивна, че е добра и мъдра, явно и това и влияе и още повече я кара да е такава.

Аля също не ходи, върви по мебелите и за ръчичка.Започна да прави изречения от по две думи като-Кака наня, Мама дай и др.Много е смешна като знае , че съм забранила нещо да пипа, само го гледа и си казва- не не не, сама си забранява. Grinning

# 542
  • София
Бебеш, не сме с диагноза АБКМ. Никой не ни е поставял диагноза.
А тепърва да перидзвиквам реакция, за да и поставят диагноза е абсурд.
Реално протокол за Фризопеп ни даде педиатър.
Интересно ми е обаче, с какви симптоми поставят диагноза АБКМ? Вероятно трябва да има и кървави нишки в акото. Филип никога не е имал.

Ние също не ходим самостоятелно.  Grinning Нито има смислени думи.

Кали, амбициозно или не, не мога повече да съобразявам всичко със спането му.
Ето днеска съм на преглед - не мога да карам и докторите да се съобразяват с прищевките на Филип, че иска да ми чопли по пръстите. Ще му се наложи да се приспива без мен.
Вече не е а 2-3 месеца, голямо дете е

# 543
Все повече си мисля че само моето е такова... прекрасно същество, от как се роди се надига, никога не е лежала спокойно , после на 4 м се надигаше да сяда, на 6м се надигаше да става да ходи и така вече 6м за ръчичка, няма миг в който да стои спокойно, пък да заспива сама Laughing
Джос, Явор никога не е имал кръв в акото. При нас обривите и слузта в акото си бяха достатъчни, и не е нужно да предизвикваш реакция. Имаш ли снимки на детето с обриви?
МПР може да ви върне в изходна позиция с алергията, наскоро бях на комисия за Явор и ми казаха че в никакъв случай не трябва да се слага на деца с АБкм

# 544
  • София
Бебеш, нямам снимки с обриви. Реално вече няма как да докажа, че има реакции, ако не ги предизвикам нарочно.
Сега погледнах имунизационния календар - реално тази ваксина е последната до навършване на 6г. Четвъртият прием на Инфарикс и Сифлорикс (или каквито бяха там) въобще не са ми в полезрението, щото ще принудя педи да ни ги пише така  #2gunfire  #2gunfire

# 545
  • София
Добър ден на всички! Навън е снежна приказка и даже не се усеща студът, мисля след обяда да излезем още веднъж.
За предпазителите за контакти и шкафове и контакти също не ни вършат работа та затова в долните шкафове имам само тенжери и тигани, а той супер се заиграва с тях, вади си ги и си дрънка с някоя лъжица, а вчера ми прави супичка от мечо и кученце Mr. Green
Не знам дали заради зъбите ама и моят момък си обърка тотално режимът. 3 ден става в 8 и изкарва до 22 с един сън от 14 до 15-15.30ч. #Crazy Дано е от тях, че милият откакто на 4 мес. му изби една точка отдолу и край. Отгоре ги нареди вече 4 а долу няма newsm78
Пожелавам на болничките по-бързо да оздравяват.
А идеята за куче или котка и да му пуши на главата за свекито на Николинко е просто супер Peace

# 546
Започна да прави изречения от по две думи като-Кака наня, Мама дай и др.Много е смешна като знае , че съм забранила нещо да пипа, само го гледа и си казва- не не не, сама си забранява. Grinning

Браво на Алето! Аз да не казвам ние докъде сме, по-добре да си мълча.

Josepha, какво искаш да кажеш с това:

Цитат
Ето днеска съм на преглед - не мога да карам и докторите да се съобразяват с прищевките на Филип, че иска да ми чопли по пръстите. Ще му се наложи да се приспива без мен.
Вече не е а 2-3 месеца, голямо дете е

Играе си с пръстите ти преди да заспи ли? Питам, защото Вальо има подобен навик и не знам как да го накарам да спре. Ако правилно съм разбрала отиваш на лекар заради това ли?

Николинко, давайте направо за 14 февруари или 8 март и подарявайте куче, ама мъничко, така ще има много грижи около него и може би няма да идва. Ама пък да не стане като Добра да реши да ви тръсне кучето вие да го гледате, че...

# 547
===МПР може да ви върне в изходна позиция с алергията, наскоро бях на комисия за Явор и ми казаха че в никакъв случай не трябва да се слага на деца с АБкм
Къде ходите на комисия, в София ли?
И ние нямаме диагноза, според гастрото си е наред. Нищо, че месеци дрискаше на вода, докато сама не взех мерки. И слуз имаше. Сега и лишеи по скулите. Но аз реших да захраня с млечни, вчера дори и телешко дадох. Досега от него ми правеше най-явна реакция. Беше малко шугав през нощта, попръцкваше, но иначе го понесе. Ако усетя, че се влошава - спирам разбира се.
7/8 докъде е Вальо?

# 548
Най-сетне и при нас заваля снежец Party Party Party Но пък много духа и навява и няма как да го изкарам.Надявам се утре да утихне и да поизлезем.
За играчките заспива с една катерица от тези на Мтел. Използвах си всички точки и му взех и трите,но любимата му е синята Crazy
Николинко Hug дано тази жена скоро се осъзнае и ви остави намира!
За възпитанието...изглежда ми адски трудно и сложно Embarassed

# 549
Джос, на каката и остана навика след като я отбих на година и два месеца да ми бърка в пазвата като заспива Grinning,  И все още го прави,когато легне при мен.Сега спи при баба си и се опитва и в нейната пазва да бърка.  Joy

Светле, нали момченцата по-късно проговарят , не го мисли.Аз имам база за сравнение с племеника  ми , те с Дая са на една възраст но той вървеше с около половин- една година  закъснение относно говорните умения.Сега ги реди , че и два езика знае детето.

# 550
===МПР може да ви върне в изходна позиция с алергията, наскоро бях на комисия за Явор и ми казаха че в никакъв случай не трябва да се слага на деца с АБкм
Къде ходите на комисия, в София ли?
И ние нямаме диагноза, според гастрото си е наред. Нищо, че месеци дрискаше на вода, докато сама не взех мерки. И слуз имаше. Сега и лишеи по скулите. Но аз реших да захраня с млечни, вчера дори и телешко дадох. Досега от него ми правеше най-явна реакция. Беше малко шугав през нощта, попръцкваше, но иначе го понесе. Ако усетя, че се влошава - спирам разбира се.
7/8 докъде е Вальо?
Прояви въображение със симптомите Wink и смени гастрото.
В хасково бяхме на комисия.

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 16:17 от Бебешондел

# 551
Алекс също ми рови под ноктите или по-скоро там където защочва самия нокът и е много гадно. Другото , което прави преди да заспи е да ми бърка в устата с един пръст и да ми ръчка по венците. Направо мазохист е човека. Аз постояно му махам ръката и не му давам, но той започва да реве и да се сърди и затова заспиването му се проточва много.....

Рика, как е при вас? Слушам код червено са ви обявили и сте били откъснати от светя дето се вика... сериозно ли ? Нещо положението става много страшно и уж трябваше да спира, а то май се услива и не мисли да слуша Чолаков и този път...
Ние също сме до никъде, страх го е да ходи сам, въпреки че вече пази много добре равновесие и може да седи повече от минута без да се е хванал, но усетили се и веднага кляка и почва да лази. С много зор го караме да направи към някой две- три крачки . Иначе знае само мамамамама, не -не-не и още няколко по трудно разбираеми срички.

# 552
Прояви въображение със симптомите Wink и смени гастрото.
В хасково бяхме на комисия.
Това ми харесва като предложение. Още преди беше казала, че така действаш с вашата ЛЛ като и искаш направление. И аз започнах по твоя метод - наблъсквам симптоми и готово  Mr. Green Ако не се разбера с нея за ваксините, ще се ходи на комисия, няма как. Но четох, че тук в Сф са големи говеда и не освобождават лесно.

Споделяла съм, че и при нас заспиването е зор. И моичкия търси кичур, но да е по-тънък и рязко да го дръпне. Както е легнал в мен, успявана назад и в очите да ми бръкне. Онзи ден бях с очила и им изби стъклото. Опитва да ми бърка и дере венците, но удря на камък. Да се сърди, да се дере - сори! Не давам! И за всичко изброено му се карам, нека си знае кое може и кое не, пък ако ще да си забави съня с още половин час. Приемам го за инвестиция в бъдещото ми спокойствие.

Пробвайте моя трик с отваряне на вратата - действа момичета, не лъжа  Wink Завивам го много добре, гушнат в мен и балконската врата до пантата на -5 градуса и по-студено даже. ММ изпада в див ужас  hahaha Щяла съм да разболея детето. Нищо подобно - чудесно му влияе. Той не усеща от студ, защото е завит като плъше, само 1 нос и очи се подават.

# 553
код червено ли  Mr. Green Mr. Green Mr. Green не съм чула -не гледам тв-тия от новините от мухата слон правят #Crazy имаме нет и ток и вода-даже и си напазарувах от магазина-гледам и колите се движат по улиците Mr. Green Mr. Green само влака не знам дали се движи,че ми е далеч и не го чувам от вкъщи -страшно бедствено положение Mr. Green Mr. Green

медиите само търсят сензации ,а като няма си ги измислят

# 554
Джос,и аз бях в тази ситуация онзи ден...молих се на докторка да ме изчака,че мога чак като се наспи и наяде след 18.00...Може би си права,че вече са големи,но просто недоумявам какво ще прави ако я оставим сама...Половинката не знам дали ще има моите нерви и търпение.А тя ако ревне,няма да има спиране...И все се надявам с порастването и отказването от единия сън да ми е още по-лесно...Поне ще клатя веднъж на ден и вечер евентуално...Като почне да разбира ще я отказвам някак...То не върви до училище да се приспиваме на ръце и то аз задължително права!!  ooooh!

Добра,и аз гледам така да си я нагодя на рамото,че да си пипа нейната косичка...да ама не ще всеки път...Особено ако нещо не й се е доспало съвсем...Понякога лекичко се измъквам,пак я глася по друг начин...Но понякога я оставям да си скубе само и само да заспи и да спре това разнасяне из стаята и шъшкане...Егати терористите!Сега заспа преди малко добре и ми пипаше и ухото за пръв път:)Дано спре с косата,че нямам наистина вече...

Ели,моля те не си мисли,че си сама  HugАя беше същата,писала съм!В легло не е лежала до 8-ми месец.Будна-абсурд и спеше само на ръце...Това дето лежали бебета под мечетата в леглоъо и гледали половин час...или в Активната гимнастика...чак не го вярвам:)И тя така се надигаше от рано.Само разнасяне щото иначе реееев.И то дълго дълго след коликите...Знаеш и за историите ни с количката дето целия квартал ни слушаше...Сега не мирва за секунда с играчки или нещо...якото обикаляне...Но иначе пък вече става слънчице усмихнато като не е сърдито;)

И Ая не ходи самичка още.По мебели,стои изправена дълго,но реши ли да върви,а не да лази иска пръстче да хване.Прави 2-3 крачици, но не повече.Иначе новото ни любимо животно е патето от една песничка и сама си се научи да казва Па па,че прави JoyНови думи нямаме,даже сега Тати е на почит...

Няколко дни вече ме изненадва,че като й се доака се тегли към гърнето.То стои насред хола при играчките й.Нали така беше в една от дебелите книги...първо да свикне с него като с играчките примерно.Та не успявам засега да сваля памперса навреме,слагам я с него да свиква:)

Аз също отварям вратата преди спане винаги и като влезем е хладничко в стаята й.Но по-добре от като ми се качи до 22 и нещо и плувнем в пот и двете както се е гушнала и се бори...

Общи условия

Активация на акаунт