Хламидия - тема 2!

• 93 499
  • 779
  •   1
Отговори
# 90
Съншайн-има симптоми. Гнойни течения.Тазово възпалителна болест. Чести цистити-за които впрочем може да е виновна друга бактерия . При мъжете също дава отражение -простатит /изява на бактерии в урината или еякулата,без да има болка или друг симптом.
Превенцията е когато няма постоянен пратниор да се ползва презерватив. Това си е полово предавана болест. Не можеш да се заразиш по въздушно-капков път. Не е необходимо да ходиш с ръкавици и с противогаз.

Шарки аз не споря. Започнах да пиша  по темата ,защото аз също съм минала преди години много АБ курсове и се оказва че кръвните тестове не са надежни. Това не е мое мнение а на медицината .Само споделям своя опит.  Пиенето на много АБ също води до свръх растеж на резистентните на даден АБ бактерии ,което никак не е за пренебрегване.
Супер щом нямаш хламидия .

Аборти до 12гс се дължат 90% на хромозомни аномалии-тези аборти са неспасяеми. ,на прогестеронова недостатъчност-,която може да бъде коригирана с прегнил /овитрел, или на проблеми свързани със щитовидната жлеза..Абортите в по-големи седмици се дължат на много причини и на едно от последните места е бактериялна инфекция или хламидялна ,която трябва да е в много остра фаза и да не е лекувана.Най-вече за тези аборт са виновни тромбофилиите и маточната инсуфициенция.Имунологичните проблеми ,когато организмът ти приема плода за чуждо тяло и иска да го отхвърли.-за което се приема ниско дозиран кортикостероид и т.н. Темата е много дълга.
Ако в следствие на не лекувана хламидиялна инфекция се развие Реактивен артрит да това ще доведе до спонтанен аботр в по-голяма седмица и то само ако болеста е в остра фаза ,освен това ако се знае бременнста се профилактира с медикаменти.

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 00:54 от azzia

# 91
  • София
Не знам много по въпроса, но няма ли някакви симптоми? Нещо по което да се разбере, че ти има нещо?

В повечето случаи няма симптоми - никакви
Може да е съпъстваща при друг патоген, напр. гъбички - и тук е грешката , лекуват се гъбичните а не се пуска изследване за Хламидия Simple Smile

Правилното е периодично да се пуска изследване за Хламидия /Иг.А и Иг.Г/

Ако си на 45-50 без значение мъж/жена - ако имаш проблем с костите, едно от първите съмнения е Хламидиална инфекция Simple Smile - тя уврежда стави и кости /ТВБ и т.н./

# 92
Е, набързо отговори на някои от въпросите:
1/ като написах изстрелва се хламидията нагоре в матката и тръбите, имах предвид, че при хидротубацията и цветната снимка се вкарва течност/физиологичен разтвор или контрастно вещество/ под налягане в матката и тръбите. При това течността изплаква каквито има различни видове гадини нагоре. Така, ако има инфекция, да речем в шийката на матката, тя вместо бавно да се разпространява по клетките и тъканите, момемнтално се пренася заедно с течността в цялото пространство нагоре (матка и тръби).
2/ хламидията причинява РАННИ аборти, за уреаплазмата се твърди, че е по-опасна в по-късните седмици на бременността. И това, че хламидията причинява ранни аборти не го твърдя аз, а го намерих в различни източници в Интернет-както сте видели не само англоезични, защото наука и инвитро има не само в англоезичните страни.
3/ хламидията в матката причинява неблагоприятен имунен отговор в матката, дори и при липса на традиционните автоимунни болести, просто в лигавицата на матката се появяват тези лоши антитела, които водят до липса на имплантация или до ранни аборти. Само стероидите не могат да помогнат за потискане на тези антитела, иначе практически всички, правили инвитро, където и да е по света, вкл. в България, пият и са пили ниски дози кортикостероиди. И Шарки със сигурност знае и е пила въпросните хапчета.
4/ Защо някои наши съгражданки с невисока хигиена и безразборни сексуални контакти бременеят и раждат на поразия, въпреки голямата вероятност да имат не само хламидии, е научен въпрос и май все още няма, поне аз не съм намерила, логичен научен отговор. На мен засега най-логичен ми изглежда отговорът, че те започват да раждат в много по-ранна възраст, когато инфекциите все още не са предизвикали големи поражения. Или пък техният ген е по-устойчив от нашия, не знам.
При всички положения, според мен, не е разумно от гледна точка на свестни образовани жени като нас да започваме или да продължаваме да играем на тото като правим инвитро процедури при наличие на инфекции, които могат да доведат до аборт независимо кога-рано или късно, все така боли...или просто без да сме се тествали и да сме отхвърлили тази причина за неуспехите...
И накрая-хламидията и уреаплазмата влияят и на половинките ни, водейки до простатит, често до влошени спермограми, оттам-до влошено качество на ембрионите, оттам-до ранни аборти...така че пак се връщаме в началото...
И признаци може и да има /течение, парене/, може и да няма, за съжаление това е положението, трябва да разчитаме на тестовете...

# 93
Цялото объркване у нас тук в БГ идва от това че няма лаборатория и точен критерии ,по който да се разбере дали си се излекувал или не и пием АБ на поразия,което не е безобидно поради развитие на разтеж на резистентни към съответния АБ други бактерии и така започва въртенето в  затворен кръг.

# 94
Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Аз българските доктори ги отказах вече  Laughing Laughing Laughing

Съншайн, може да си я носиш 17 години и да няма грам симптом или пък "възпалителен процес в очите,гръбнака,ставите,сухожилията,сърцето,отделителната система"...стои и си мирува в лигавицата и нито се увеличава, нито намалява...само от време на време имаш спонтанни абортчета в 5та седмица, или по-лошо, изкарваш до 5 месец и изведнъж хоп, спонтанен аборт ...

Това звучи много зле за 17-то години.

Съншайн-има симптоми. Гнойни течения.Тазово възпалителна болест. Чести цистити-за които впрочем може да е виновна друга бактерия . При мъжете също дава отражение -простатит /изява на бактерии в урината или еякулата,без да има болка или друг симптом.
Превенцията е когато няма постоянен пратниор да се ползва презерватив. Това си е полово предавана болест. Не можеш да се заразиш по въздушно-капков път. Не е необходимо да ходиш с ръкавици и с противогаз.

А ако съм с постоянен може ли да имам такъв проблем в зависимост от позата или не?

Не знам много по въпроса, но няма ли някакви симптоми? Нещо по което да се разбере, че ти има нещо?

В повечето случаи няма симптоми - никакви
Може да е съпъстваща при друг патоген, напр. гъбички - и тук е грешката , лекуват се гъбичните а не се пуска изследване за Хламидия Simple Smile

Правилното е периодично да се пуска изследване за Хламидия /Иг.А и Иг.Г/

Ако си на 45-50 без значение мъж/жена - ако имаш проблем с костите, едно от първите съмнения е Хламидиална инфекция Simple Smile - тя уврежда стави и кости /ТВБ и т.н./

Значи примерно ако има инфекция,това може да е хламидия?

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 14:04 от Съншайн

# 95
Цялото объркване у нас тук в БГ идва от това че няма лаборатория и точен критерии ,по който да се разбере дали си се излекувал или не и пием АБ на поразия,което не е безобидно поради развитие на разтеж на резистентни към съответния АБ други бактерии и така започва въртенето в  затворен кръг.
А какво можем да направим по този въпрос. newsm78Наистина показанията на различните лаборатории доста се различават.

# 96
  • София
Значи примерно ако има инфекция,това може да е хламидия?

Да
Ако има инфекция, причинителя може да е всеки един патоген, вкл. и Хламидия
Редно е да се направят първо изследвания /МБ, Хламидия, Микоплазми, Уреаплазми и т.н./

# 97
А ако съм с постоянен може ли да имам такъв проблем в зависимост от позата или не?

Съншайн Щом си с постоянен, няма опасност да се заразиш. Освен в два случая.
Ако той ти изневерява.
Ако преди теб е имал контакт с такива жени и поради силен имунитет не се проявява като болестно състояние, той не подозира че е носител и ти го е лепнал.

Позата няма значение. Щом някой е болен от нещо ,ще ти го лепне ако ще и на тавана да го направите. Извинявам се за сарказмът. Laughing

# 98
Жълта Роза. За огромно съжаление нищо ,по отношение на лабораториите. Един вариант е човек да отиде навън,където лабораториите използват качествени реактиви. Постоянна профилактика -веднъж годишно и при мъжът и при жената.
Да разчитаме че природата все пак че ни е дала най-добрия имунитет за всеки индивидуално. Да не си сменяме пратниорите или ако се случи да сме предпазливи. Той да не ни сменя нас. 

# 99
  • София
Azzia, не съм съгласна с твърдението ти, че ако не сменяш партньора, си в безопасност...Говориш като български лекар " з това не съм го знам, значи не съществува".  По последни данни (има ги из моите линкове) можеш да я лепнеш хламидията от най-неподозирано място, и не е нужно да си разваляш отношенията със слънцето до теб без основания.

Едно време и аз така мислех за гъбичките ...докато не прочетох един американски учебник по анатомия...

# 100
Шарки Аз съм написала -,ако се случи ,да си предпазлив.
Щом не вярваш на това твърдение. Пробвай,да видим какво ще стане.
Гъбичките ,нямат нищо общо с бактериите и вирусите. На практика те няма да доведат,до болестно състояние на репродуктивната система и не са толкова опасни от тях имаш само неприятните оплаквания .И имат общо,защото са свързани и те с имунитета. Не всяка жена получава кандида в следствие прием на АБ ,но всяка която има контакт с мъж който има кандида ,може да е сигурна ,че ще ги има и тя.

Не карам никой да вярва и приема твърденията ми ,просто изказвам мнението си . Може да пробвате всичко което пожелаете,

За това че можеш да лепнеш ,хламидията от всякъде. Не съм много съгласна. Но да приемем че е вярно. Тогава ,защо се пият АБ на поразия,без дори да има клинична изява ,само защото някой си е пуснал случайно кръв за проба. То тогава ако нямаш клиника,не е необходимо да се лекуваш ,защото ти незнаеш как си я птридобил и утре пак можеш се заразиш и пак да пиеш АБ,и затова подобно твърдение не ми звучи ,много правдоподобно.

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 10:06 от azzia

# 101
Не знам защо така се разви дискусията по темата за хламидията, ама някак се получава като спор кой колко е чел Rolling Eyes Не че аз не участвам в този спор де...И твърдо съм от отбора на Шарки Hug
Тя е напълно права, че не трябва необмислено да обвиняваме половинките, защото дори да приемем, че хламидиите и гъбичките се хващат само от секс (което наистина не е така), пак не се знае кой кого е заразил, защото може ние да сме били заразени и без симптоми от предишна връзка и да сме лепнали това на любимите... Sad

# 102
От всичко, което прочетох тук, а и в други подобни теми из форума, ми се образува един въпрос: възможно ли е да имам скрита хламидия? Дотук имам два PCR теста, като първият показа микоплазмена инфекция, а вторият показа, че сме я ликвидирали. Кръвни тестове обаче не са ми правени.
Как мислите - дали да си пусна все пак Иг. А. и Иг. Г.; има ли нужда от това при условие, че прясно излезлите ми изследвания показват чиста микробиология и цитонамазка с ПАП I?
Предстои ми цветна снимка на тръбите, затова съм се притеснила така...

# 103
  • София
От всичко, което прочетох тук, а и в други подобни теми из форума, ми се образува един въпрос: възможно ли е да имам скрита хламидия? Дотук имам два PCR теста, като първият показа микоплазмена инфекция, а вторият показа, че сме я ликвидирали. Кръвни тестове обаче не са ми правени.
Как мислите - дали да си пусна все пак Иг. А. и Иг. Г.; има ли нужда от това при условие, че прясно излезлите ми изследвания показват чиста микробиология и цитонамазка с ПАП I?
Предстои ми цветна снимка на тръбите, затова съм се притеснила така...

За да си сигурна, че си излекувана - 40 дни след АБ лечение е трябвало да пуснеш Иг.А и Иг.Г, а не ДНК тест

Mоже да си ПАП I  и да имаш Хламидия
ПАП е  изследване за ранно откриване и диагностициране на рак на шийката на матката, засича и възпаления, но не това е неговата цел Simple Smile
МБ може да засече Хламидия - свежа инфекция, но ако е стара- нелекувана, няма да я засече

# 104
Здравейте, момичета!
С неизяснен стерилитет сме. (засега). Имаме една неуспешна инсеминация и направени изследвания в Щерев. Хидротубацията показа проходими тръби.
Никога не се бях излседвала, нито пък съм лекувала хламидии (до скоро не знаех за тях, от форума научих за страшните последици...). Самоназначих си изследване. Първо директен тест - отрицателен. После прочетох, че той не казва дали си бил заразен в миналото и че старата нелекувана инфекция всъщност е страшната, си пуснах кръвен тест IgG в Цибалаб. Резултат 9 - (<9 отрицателен, от 9 до 11 - граничен). Приятелят ми е с отирцателни IgG и IgM. Граничния резултат ме изплаши, пуснах си изследване в Бодимед - отрицателно IgA и IgG. След един месец пак отидох в Цибалаб за IgG, защото пишеше, че при граничен резултат изследването трябва да се повтори. IgG пак е 9! Понеже съм параноичка, на следващия ден отидох и в Кандиларов. IgM 1.7 и IgG 1.1 при норма под 9 отрицателно. Добре, сигурно ползват различни реактиви, но разлика от 1.1 до 9 ми се вижда доста голяма...На кого да вярвам? Граничен или отрицателен е този резултат? Питах доктора, той се разсърди, че си самоназначавам изследвания...Има ли някакво друго изследване или лаборатория, където да получа обективен отговор... Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт