Хламидия - тема 2!

• 93 465
  • 779
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Страхотен въпрос! Стоиш си девствена за мъж ти, той също  (тук малко преигравам, ама презервативът вероятно помага), и не влизаш в басейни. Това последното обаче не е майтап, хламидията е набедена за сексуално-предавано заболяване, обаче не е така...Аз по традиция се страхувам и от тоалетни чинии...

Последна редакция: пн, 14 май 2012, 23:03 от Sharky*

# 76
Да, май единственият начин да не се заразиш е да не правиш секс и да не се къпеш в басейн, джакузи, да не сядаш в сауна или парна баня, тоалетни чинии... Е те това е, минаваме всички на инвитро  Joy, а в тоалетната - само клечане, никакво сядане  Laughing
Сега сериозно, ама пак в същия смисъл-практически е трудно да се избегне, колкото и да си следиш за партньорите, не може цял живот с презерватив, най-малкото бебе с презерватив става трудно (само в около 16% от случаите, това го казаха по телевизията в сериите на TLC "Не знаех, че съм бременна").
Иначе цитирах числото като пример за това, че гадината наистина е много разпространена и в нашите случаи с трудно забременяване така и така правим купища изследвания, хламидията (заедно с микоплазмата и уреаплазмата) са просто задължителни.
Защото дори при една хидротубация или цветна снимка, ако имаш хламидия дори в начален стадий, заедно с течността за процедурата тя ще се изстреля под налягане към матката и тръбите...#Crazy

# 77
  • София
Тая гад не мре ли поне в басейните  Shocked
То там аз ще загина с тая химия, ако се покисна повече,а тия бацили да оцеляват  newsm78

# 78
  • София
Ами а, де??? И аз на това се чудя, обаче явно баш там си се чувстват супер...Освен това, като човек имал вземане-даване с басейновата химия, да ти кажа -  в обществените басейни изобщо не се грижат както трябва за чистотата на водата. Тя и т.нар. питейна от чешмата ако знаеш колко е мръсна...

# 79
Здравейте!!
Аз писах за моя проблем с хламидията в Ин витро -Плевен 6 понеже ми предстои ин витро там и не бях видяла тази тема...
Прочетох всичко до тук и много неща ми се поизясниха, но искам да попитам следното:
задължително ли е и двамата партньори да са се излекували от хламидия, за да се направи ин витро  newsm78??
По-конкретно - моя резултат е отрицателен, на мъжа ми + и предстои ИКСИ...

# 80
  • София
Задължително лекуват и двамата.

# 81
Да, и двамата се лекувахме, но въпроса ми е, ще трябва ли да чакаме за ин витро докато и той напълно се излекува или може да се направи ИКСИ ако неговия резултат от хламидия е положителен??

# 82
Страхотен въпрос! Стоиш си девствена за мъж ти, той също  (тук малко преигравам, ама презервативът вероятно помага), и не влизаш в басейни. Това последното обаче не е майтап, хламидията е набедена за сексуално-предавано забоялване, обаче не е така...Аз по традиция се страхувам и от тоалетни чинии...
Благодаря, за страхотния отговор. А това, че си спал само с един дали е гаранция че няма да си заразен? Или не зависи от това?
Това за басейните, ами не ползвам. А в обществени тоалетни никога не сядам по никакъв повод. Peace

Защото дори при една хидротубация или цветна снимка, ако имаш хламидия дори в начален стадий, заедно с течността за процедурата тя ще се изстреля под налягане към матката и тръбите...#Crazy
Ще се доизкажеш ли?

Последна редакция: пн, 14 май 2012, 19:47 от Съншайн

# 83
  • София
Не ми стана ясна причината за сарказъма...че хламидията е гадина, гадина е, че не е сексуално-предавано заболяване, не е...какво има за доисказване...вероятността да са ви излекували с едноседмичен курс антибиотици е малка, можем само да ви пожелаем, да сте от тези 15%, на които краткия курс евентуално е помогнал.

Естествено, можехме с Геновева изобщо да не обсъждаме и тук скритата хламидия, а после да "познавам" на кого поредното инвитро няма да е +.

Joy Joy JoyИначе смятам "спането" само с един мъж за изключителен късмет в живота, особено ако и той никога не е влизал в басейн.

# 84
Не ми стана ясна причината за сарказъма...че хламидията е гадина, гадина е, че не е сексуално-предавано заболяване, не е...какво има за доисказване...вероятността да са ви излекували с едноседмичен курс антибиотици е малка, можем само да ви пожелаем, да сте от тези 15%, на които краткия курс евентуално е помогнал.

Естествено, можехме с Геновева изобщо да не обсъждаме и тук скритата хламидия, а после да "познавам" на кого поредното инвитро няма да е +.

Joy Joy JoyИначе смятам "спането" само с един мъж за изключителен късмет в живота, особено ако и той никога не е влизал в басейн.
Благодаря за сърказма. Лично моето не беше сарказъм. Simple Smile

Последна редакция: пн, 14 май 2012, 23:02 от Съншайн

# 85
Привет момичета. Много се заиграхте на тази тема и на мен ми стана интересно.
Хламидията не е причина да не се забременее от инвитро и тестът ви да е отрицателен. По-скоро хламидиалната инфекция ,е причина за недоизносване и преждевременно раждане/аборт/и то в големи седмици.
Неможе да етолкова страшно както го пишете,то тогава всяка жена и всеки мъж щяха да имат хламидия. Особенно щом казвате че не е сексуално-преносимо,а може да се хване от вскъде. Тогава нито една бременна жена нямаше да има.
В общи линии всички живеем еднакво и се пазим еднакво,от басейни,тоалетни идр обшествени помещения.Ами те и другите хора го правят ,нищо че не участват в нашия форум.Да не говорим че имах една съседка ,които живееха в изключително мизерни условия а тя има седем деца . Най-голямото е на 17г а най- малкото на 6месеца. Да не казвам и за ромското население или хората на село които гледат животни и се занимават със земеделие и едва ли спазват такава педантична хигиена ,както нас тук. А те имат най-много деца. И си забременяват на къра така да се каже.

Когато даваш кръв за тестване за хламидия .Резултата не е точен ,защото въобще може да нямаш хламидия трахоматис а хламидия пнеомони. И пак да ти даде позитивен резултат. Тя кръвта няма как да ти отчете инфекция само на репрудоктивната система а го прави за цялелия организъм. Един от известните лекари по инвитро във Варна. Др Александров ,коментираше кръвния резултат на една пациентка,за хламидията и и каза че щом в секрета няма наличие ,другото са пълни глупости. И въобще не пожела да коментира резултата и по нататък. Не знам дали е забременяла ,но стартираха инвитро.

Ако тестът ви след инвитро е отрицателен не е проблема в хламидията а в много други причини. Най-вече генетични ,хормунални и най-вече не добри ембриолози и гинеколози.

# 86
  • София
Да, azzia, добре е да си мислим така, и после след 5-6 отрицателни опита да ни говорят за "неизяснен стерилитет". В медицината няма нищо по-страшно от невежеството.

Последна редакция: пн, 14 май 2012, 23:03 от Sharky*

# 87
Причината за тези 5,6 отрицателни опита ,може въобще да не е хламидия а съвсем друг проблем . Освен ако не си имала изключително тежка инфекция със гнойни течения и т,н.

Защото аз съм съм обратния случей с положителни кръвни тестове и с успешни инвитра.

Когато не може лекаря да намери причината за стерилитета и незнае какво да лекува се казва "Неизяснен стерилитет" И аз бях с тази диагноза 7години . Но други лекари друго откриха и ми поставиха диагноза.

А не допускаш ли че и лекарите може да са некъдърни и грешката да е при тях не при теб.Нищо че сега може да ми кажеш някоя "известан бг инвитро клиника".

Разбира се далеч съм от мисълта че ако има на лице ясно изразени симптоми и доказана с необходимите тестове .Да тогава трябва да се лекува.
 Впрочем хламидиялната инфекция ,води до Реактивен артрит или /синдром на Райтер/.което може да се прояви във възпалителен процес в очите,гръбнака,ставите,сухожилията,сърцето,отделителната система./чести цистити/ ,простатит-при мъжете.Не е задължително да се прояви при всеки,като ставно заболяване,само ако си предразположен.

Последна редакция: пн, 14 май 2012, 22:18 от azzia

# 88
Привет момичета. Много се заиграхте на тази тема и на мен ми стана интересно.
Хламидията не е причина да не се забременее от инвитро и тестът ви да е отрицателен. По-скоро хламидиалната инфекция ,е причина за недоизносване и преждевременно раждане/аборт/и то в големи седмици.
Неможе да етолкова страшно както го пишете,то тогава всяка жена и всеки мъж щяха да имат хламидия. Особенно щом казвате че не е сексуално-преносимо,а може да се хване от вскъде. Тогава нито една бременна жена нямаше да има.
В общи линии всички живеем еднакво и се пазим еднакво,от басейни,тоалетни идр обшествени помещения.Ами те и другите хора го правят ,нищо че не участват в нашия форум.Да не говорим че имах една съседка ,които живееха в изключително мизерни условия а тя има седем деца . Най-голямото е на 17г а най- малкото на 6месеца. Да не казвам и за ромското население или хората на село които гледат животни и се занимават със земеделие и едва ли спазват такава педантична хигиена ,както нас тук. А те имат най-много деца. И си забременяват на къра така да се каже.

Когато даваш кръв за тестване за хламидия .Резултата не е точен ,защото въобще може да нямаш хламидия трахоматис а хламидия пнеомони. И пак да ти даде позитивен резултат. Тя кръвта няма как да ти отчете инфекция само на репрудоктивната система а го прави за цялелия организъм. Един от известните лекари по инвитро във Варна. Др Александров ,коментираше кръвния резултат на една пациентка,за хламидията и и каза че щом в секрета няма наличие ,другото са пълни глупости. И въобще не пожела да коментира резултата и по нататък. Не знам дали е забременяла ,но стартираха инвитро.

Ако тестът ви след инвитро е отрицателен не е проблема в хламидията а в много други причини. Най-вече генетични ,хормунални и най-вече не добри ембриолози и гинеколози.

Не знам много по въпроса, но няма ли някакви симптоми? Нещо по което да се разбере, че ти има нещо?

# 89
  • София
 Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Аз българските доктори ги отказах вече  Laughing Laughing Laughing

Съншайн, може да си я носиш 17 години и да няма грам симптом или пък "възпалителен процес в очите,гръбнака,ставите,сухожилията,сърцето,отделителната система"...стои и си мирува в лигавицата и нито се увеличава, нито намалява...само от време на време имаш спонтанни абортчета в 5та седмица, или по-лошо, изкарваш до 5 месец и изведнъж хоп, спонтанен аборт ...

Аzzia, изобщо не искам да споря, още повече че аз хламидия, нито една от 27те вида, по случайност, нямам. Единствено се опитвам да помогна ...

Общи условия

Активация на акаунт