Хламидия - тема 2!

• 93 462
  • 779
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Може и да може, нали едно време ангините са минавали и без антибиотици....ама да се лежи само на тази кълка....а инфекцията да те прави стерилна през това време...

# 61
Темата е много важна. По повод на следното твърдене:
"В случая с кръвните изследвания за хламидии (както и за уреаплазма и микоплазма), чувствителността на кръвния тест като такъв (т.е. като метод за изследване), е най-ниска, някъде към 50-60%." - от къде може да се почерпи информация.
От лаборанти знам, че изследването на антитела си е 100% достоверно, те се улавят лесно и инфекция без организмът да прави антитела - не ми е известно.
Не се заяждам - искам да съм наясно.
Редактирам се - това е от сайта на Геника "Серологичните тестове са специфични, но силно нечувствителни
(60-75%), поради кросвзаимодействие с антитела на други
микроорганизми, включително други хламидийни субтипове,
вследствие на което се получават фалшиво-положителни и
фалшиво-отрицателни резултати." - това е за долната хламидия.
От прочетеното мога да кажа, че не съм наясно.

Последна редакция: пт, 11 май 2012, 13:17 от Alexiana

# 62
Аз ще си направя днк- тест, защото е достоверен почти на 100 процента.  bouquet
Какъв е този ДНК тест? Може ли повече информация?

PRC тестът за Хламидия Трахоматис  /или ДНК теста/   търси ДНК на микроорганизмите в ЦС при жената, простатен и уретрален секрет при мъжа  

ДНК теста е 100% достоверен, само при  свежа инфекция, ако има минала не лекувана - само той не е достатъчен
Благодаря.
А какво представлява изследването за жените?
Какво друго е нужно, ако е минала и нелекувана?

# 63
  • София
А комбинираното изследване на  ДНК тест + серология (Ig G) на колко процента е достоверно?
Изслезна ми серологията - отрициталена, но чакам още резултат за ДНК теста (не вярвам да имам скорошна инфекция). Пуснах и микоплузми и уреаплазми, те също не са излезнали. Изследанията са пуснати в Геника, уж четох добри отзиви за нея.
Пуска се Иг.А и Иг.Г - само Иг.Г не е достатъчен
Ако си била заразена преди 20-30 дни Иг.Г може все още да е (-)

# 64
  • София
На мен микробиологичното изследване ми е с отрицателен резултат и PSR теста също,това нали значи,че нямам активна хламидия?

# 65
Денис, твоето мнение ми е важно. Преди няколко месеца съм изследвали и Иг А и Иг М - отрицателни.
Тогава преоформям въпроса си, защото става въпрос за нещо друго - Иг А и Иг М, плюс ДНК - на колко процента е достоверно?
Защото излиза иначе, че БГ няма достоверни тестове.
Пък и нали в случая ДНК теста замества Иг А, точно защото той е с ниска чувствителност.

# 66
  • София
А какво представлява изследването за жените?
Какво друго е нужно, ако е минала и нелекувана?

За ДНК тест - взема се ЦС / Цервикален Секрет/ - както при МБ
  Вземане на материал
Цервикален секрет се взема след предварително почистване на порциото със сух тампон. Тампонът, с който се взема материала се въвежда внимателно в цервикалния канал, без да се докосва влагалищната мукоза. Поставя се в транспортна среда. 

Ако е минала , нелекува Хламидиална инфекция - пуска се Иг.А и Иг.Г - всема се кръв от вената

# 67
  • София
На мен микробиологичното изследване ми е с отрицателен резултат и PSR теста също,това нали значи,че нямам активна хламидия?

Да
Но, ако преди години си била заразена и не си лекувана - Хламидията е още в теб

# 68
  • София
Денис, твоето мнение ми е важно. Преди няколко месеца съм изследвали и Иг А и Иг М - отрицателни.
Тогава преоформям въпроса си, защото става въпрос за нещо друго - Иг А и Иг М, плюс ДНК - на колко процента е достоверно?
Защото излиза иначе, че БГ няма достоверни тестове.
Пък и нали в случая ДНК теста замества Иг А, точно защото той е с ниска чувствителност.
Пуска се Иг.А или Иг.М и Иг.Г

Колко % - не зная, но няма друго което може да се направи за да се установи Хламидия освен
ДНК тест + Иг. А и Иг.Г
Ако си заразена скоро и си в инкубационния период - първо Хламидията ще се засече от ДНК теста - той засича живи бактерии.
След това - тялото реагира на патогена и се образуват Иг.А и Иг.М след 20-30 дни се появяват и Иг.Г

Ролята на антителата е да уловят и 'обезвредят' патогените - създава се комплекса антиген-антитяло или  Бактерия- Иг.

# 69
Е, другото е това, което правят в Гърция примерн - ДНК на ендометриална тъкан.

# 70
  • София
Е, другото е това, което правят в Гърция примерн - ДНК на ендометриална тъкан.
Ок, но пак търси ДНК , т.е жива бактерия. Ако Хламидията се е предвижила нагоре - теста ще е (-)
И тогава единствения начин е да се изследват Антителата /Иг.-те/

# 71
  • София
denis,лекувана съм,благодаря ти Hug Hug Hug

# 72
Да се отчета и аз! Simple Smile Предстои ми инсеминация и трябваше да правим хидротубация. Преди да направя теста за хламидия, излезе резултатът на партньора ми и беше "+". И двамата никога не сме имали каквито и да било симптоми. Лекарката ми (в "Щерев") веднага ни даде антибиотици - без аз да се изследвам. На мен - Сумамед и Ципрофлоксацин, за него - Вибромицин и Ципрофлоксацин. Каза, че няма нищо страшно, че е най-често срещаната половопредавана болест, че след курса антибиотици, се смята за излекувана и дори не е необходимо да се изследваме. След месец и половина все пак, си направих ДНК - тест в "Геника" и резултатът за щастие беше "-". Няколко дни след това направих хидротубацията. Естествено доста "потреперих", предвид това, че хламидията е "тихата епидемия" и какво ли не бях премислила - как явно ми е стара инфекция /нали ДНК-теста само "прясната" лови/, как сигурно инфекцията е стигнала до тръбите и как са запушени, абе просто ужас. Резултатъа беше - идеално проходими тръби. Това е моят опит с хламидията и питам - смятате ли, че трябва да правя някакви други изследвания?

# 73
Пускам линк към една монография на тема Хламидия на медицински институт в Русия

http://www.iaci.ru/lib/chlamydiosis/toc.php

Т.к. става дума за научен труд, при това на непопулярен през последните години език, в краткото меню-вертикално в ляво, е най-важното.

Методите за изследване и тяхната достоверност са в разделите на подробното съдържание.

Като препрочетох този път по-подробно, забелязах някои неща, които дават отговори на част от въпросите в темата напоследък:
1/ повторно изследване се прави 6-8 седмици след края на лечението, т.к. за толкова време се обновява епитела /покривните клетки/ на тъканите в уро-гениталния тракт.
2/ хламидията, гадина такава, има свойството да се вгнездява в клетките и да остава там в спящо състояние.
3/ хламидията е от групата на коките, но има свойствата едновременно и на вирус /храни се от клетките, в които се внедрява/, и на бактерия /има клетъчна стена/. Поради тези двойнствени характеристики, лечение с антивирусни препарати може да бъде ефективно 1-2 дни след заразяването, което за съжаление обикновено не е ясно кога е станало. След този период лечението е само с антибиотици, т.к. тя е бактерия. Туберкулозата също се причинява от бактерия от групата на коките, и тя също се лекува с антибиотици, а не се разчита единствено на имунитета /извинявай, Шарки, но явно хламидията не е като ангината  Peace/.
4/ хламидията причинява силен имунен отговор, като променя прословутите СД - разни номера клетки, Т-лимфоцитите и т.н., които са предмет на изследване при имунологичните проблеми.
5/ хламидията причинява възпаления и на шийката на матката и на цервикалния канал, като за съжаление ПАП тестовете не дават отговор за наличието на хламидия. Опитен гинеколог може да установи напр. възпаление на цервикалния канал при гинекологичен преглед.
6/ ПСР тестовете са най-точни.
7/ за любимите половинки хламидията също не е безобидна, защото може да доведе до простатит.

Накрая, ПСР тестът в Гърция установява наличие на ДНК на хламидия /на няколко вида хламидии/ в менструална кръв, т.е. от мястото, което е най-важно за нас и за бебето. При това този тест търси ДНК, което го има и в живите, и в мъртвите клетки.

В Уикипедия на руски за хламидията пишеше, че според тамошните изследователи, 70-80% от населението в Русия носи тази гадина, което дава известна представа за нейното разпространение по принцип. Поради това, че тя постепенно пълзи по органите, може би на млади години и при по-прясна инфекция, е възможно да не оказва толкова голямо значение за забременяване и износването на бебето /това си е моя теория/.

# 74

В Уикипедия на руски за хламидията пишеше, че според тамошните изследователи, 70-80% от населението в Русия носи тази гадина, което дава известна представа за нейното разпространение по принцип. Поради това, че тя постепенно пълзи по органите, може би на млади години и при по-прясна инфекция, е възможно да не оказва толкова голямо значение за забременяване и износването на бебето /това си е моя теория/.
А как може да се избегне заразяването?

Общи условия

Активация на акаунт