Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Може ли човек да се зарази с хламидия чрез заразено бельо?
Колко време отнема лечението на хламидия?
Какво означава резултатът „Хламидия (сух тест) положителен (+) без референтни стойности“?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Може ли човек да се зарази с хламидия чрез заразено бельо?
-
Колко време отнема лечението на хламидия?
-
Какво означава резултатът „Хламидия (сух тест) положителен (+) без референтни стойности“?
-
Как мога да разбера дали хламидията е изчезнала или все още присъства?
-
Как се лекува цитолитната вагиноза?

Предстои ми инсеминация и трябваше да правим хидротубация. Преди да направя теста за хламидия, излезе резултатът на партньора ми и беше "+". И двамата никога не сме имали каквито и да било симптоми. Лекарката ми (в "Щерев") веднага ни даде антибиотици - без аз да се изследвам. На мен - Сумамед и Ципрофлоксацин, за него - Вибромицин и Ципрофлоксацин. Каза, че няма нищо страшно, че е най-често срещаната половопредавана болест, че след курса антибиотици, се смята за излекувана и дори не е необходимо да се изследваме. След месец и половина все пак, си направих ДНК - тест в "Геника" и резултатът за щастие беше "-". Няколко дни след това направих хидротубацията. Естествено доста "потреперих", предвид това, че хламидията е "тихата епидемия" и какво ли не бях премислила - как явно ми е стара инфекция /нали ДНК-теста само "прясната" лови/, как сигурно инфекцията е стигнала до тръбите и как са запушени, абе просто ужас. Резултатъа беше - идеално проходими тръби. Това е моят опит с хламидията и питам - смятате ли, че трябва да правя някакви други изследвания?
/.