Интересни места във Варна

• 7 790
  • 27
  •   1
Отговори
  • София
Обмислям да заведа дъщеря си (почти 8 г) за една седмица във Варна в началото на юни. Не познаваме града, а бихме искали Simple Smile Със сигурност ще отидем в делфинариума, знам, че има и планетариум, природонаучен музей, зоологическа градина... Хотелът ни най-вероятно ще е до Морската градина. Какво още бихте ми препоръчали да видим? Благодаря предварително Simple Smile

# 1
Има и акавариум, но е опоскан като зоологическата. Има хубави детски кътове в морската, има водни колелета.

# 2
По добре идете в Бургас или някъде другаде.
Отделно,ако сте с кола ,ще е просто ад ...изобщо не ви го препоръчвам !
Ще се нагледате на 1000 коли на кв.км ,паркирани буквално навсякъде ,включително и по автобусни спирки.Огромни кратери по улиците,мръсотия до шия, целия център е разоран,абе Варна беше едно огромно разочарование за нас  Confused Не бих отишъл повече никога !
Пък сега в сезона,не ми се мисли какво ще е от коли    Laughing

# 3
Е не е толкова зле във Варна. Има какво да се види.
Има исторически и етнографски музеи. Първият е зад общината.На времето е сградата е  била девическа гимназия. Вторият е на  ул. "Панагюрище" №22.  Може да видите римските терми.
Може да отидете до Аладжа манастир, близо е до Златни Пясъци. Има градски автобус до там.
Манастира Св. Константин и Елена в едноименния курорт, също с градски автобус се стига.
Задължително влезте в Катадралата.
В този блог има изброените от мен идеи http://whisperssecrets.blogspot.ie/2013/07/mesta-varna.html

Последна редакция: сб, 16 май 2015, 15:23 от Jade Rose

# 4
Варна не е за семен туризъм, на майки с деца. По подходящ е за млади хора. Има доста хуабви заведеия плажни. Нощния живот е хубав.

# 5
  • София
Благодаря за мненията! Всъщност идеята е малката да се вози за пръв път на самолет, нещо, което иска отдавна. За 5 дни предполагам няма да скучаем. Набелязах си доста неща. Jade Rose, мерси за блога! Бургас също е вариант, но оставам с впечатление, че там има по-малко обекти, които можем да посетим ( делфинариума, аквариума и зоологическата градниа на Варна най-много ни блазнят). Освен това, понеже ще сме без кола, искам всичко да е сравнително близо. Струва ми се, че открих и много подходящ хотел във Варна: http://www.modushotel.com/bg/%D0%92%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0

# 6
До горния, който оплю града - имате ли предсатва, че за първи път от 15 и повече години се започна с ремонти и сега се наваксва. Не знам, кога сте ходили, но по план към 20 май трябва да са приключени всички/почти всички ремонти. Да сте чели местните новини, преди да тръгнете!
В момента все още се ремонтира - има репортажи, в морето.нет - къде на кой-етап, какво става.

Иначе - не съм гледала блога и може да се повтарям - посетете Екопарка, сега трябва да е цъфнал целия - отива се с градския автобус /снимки:   https://www.google.bg/search?q=%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1 … =1600&bih=763  /
вижте Побитите камъни - няма автобус, само кола
можете да видите за 1-2 часа Аладжа манастир - има кофти автобус, по-добре с кола
можете набързо да обиколите аспаруховския парк, също има парк с музей Владислав - исторически е, но има и парк за разходки -  http://www.varnenchikmuseum.com/  - ако ви се разходжа из паркове

в Морската  - до университета има лунапаркче за децата
има детски куклен театър - трябва да се види, какво и кога има в него

ето един сайт с описания и снимки на места за посещаване  - http://www.moreto.net/sites.php?c=27;0

Последна редакция: сб, 16 май 2015, 18:32 от sinergon2

# 7
Благодаря за мненията! Всъщност идеята е малката да се вози за пръв път на самолет, нещо, което иска отдавна. За 5 дни предполагам няма да скучаем. Набелязах си доста неща. Jade Rose, мерси за блога! Бургас също е вариант, но оставам с впечатление, че там има по-малко обекти, които можем да посетим ( делфинариума, аквариума и зоологическата градниа на Варна най-много ни блазнят). Освен това, понеже ще сме без кола, искам всичко да е сравнително близо. Струва ми се, че открих и много подходящ хотел във Варна: http://www.modushotel.com/bg/%D0%92%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0

Хотела е на хубаво място. Аспаруховия парк не е подходяща дестинация, заради потопа минала година. Варна е хубав град, има театри, концерти, фестове. Определено няма да ви е скучно. Ако сте от малък град, мисля че ще останете доволни. Малката на куклен театър можеш да я заведеш и тн.

# 8
До горния, който оплю града - имате ли предсатва

Не,най вероятно аз нещо съм се объркал  Laughing И понеже една снимка казва повече от 1000 изречения ,ето някой неща  който аз видях в ЦЕНТЪРА на така наречения "град" Варна преди месец и нещо.Не искам и да си представям какво е в крайните квартали и гетата в този така елитен и много красив  "град"  Laughing

Тези коли са просто паркирани в самото кръстовище  Shocked Rolling Eyes #Crazy newsm78

Пак ,казвам това е центъра на Варна до катедралата  Laughing Не говорим за някви гета  Laughing

# 9
Виждам, че вече са посочили Етнографския музей и Историческия/ който е в бившата Девическа гимназия/.Мисля, че ще е интересен и музеят "Владислав Варненчик" за деца, които се интересуват от история, а освен това паркът там е голям и хубав.

Екопаркът също непременно трябва да се види.

Ако има време- разходка до Балчик- ботаническата градина!

В Аквариума моето дете е ходило поне 4-5 пъти и пак му е интересно.
Военно-морският музей, който е в морската градина също се харесва на децата.

До зоопарка има една полянка на която се предлага на децата езда на понита- много са кротки и мили.

Не съм сигурна дали все още функционира музеят на здравето- на ул. Брегалница мисля беше, все се каня да заведа моето дете там, аз съм ходила мноого отдавна.Също е интересен музей.

# 10
Господи..... във ВСЕКИ град ще намериш мръсотия, хората попитаха къде има нещо интересно за гледане.

Кой каквото търси, това намира.

# 11
davidorentol, предполагам на жената и е пределно ясно, че като отива във Варна не отива в Хаити, или в Холивуд. Все пак сме бивша комунистическа държава и хората са бедни. Кошове за боклук явно е шок да се видят.  Joy Такава каквато е Варна е много по-хубава от София, Пловдив, защото имам честа да живея в него от няколко години,а съм отрасна във Варна.  За от градове като Ловеч и Враца, дори не си струва да се споменава.

# 12
  • York
Аз бих си завела детето и на големите Римски Терми. Моето дете много обича да ги посещава.  Peace

# 13
  • София
Благодаря за предложенията. От София сме, така че мисля съм с реални очаквания. Просто до сега винаги сме почивали на стандартните места - курорти, планини, морета и от сорта и реших веднъж да опитам на "некурортно" място, още повече, че ще сме само двете с детето, а един голям град предлага повече възможности. Видях, че има планетариум. Дали някой може да сподели впечатления? Предполагам ще е добре предварително (он лайн) да закупя билети за делфинариума? И още нещо... Дали ще можем да се изкъпем (първата седмица на юни) Simple Smile

# 14
  • по морето
к.к Св. св. Константин и Елена, манастира там също, курорта е с мин.вода, басейни доста, вкл. до морето, пример открития басейн на х-л Палас или х-л Марина или х-л Азалия или х-л Сириус, или на по-задна линия като х-л Сана, х-л Света Елена. Еко парка е над х-л Св. Елена. Делфинариум (плуване с делфините се предлага), зоологическа градина - влакчета има от входа на морската (под ФК), а хотела ви е много близо до ФК и там по пешеходната зона разкопки няма. От хотела като пресечете улицата и сте в морската. Римските терми са мн близо, църквата Св. Атанасий. Аква парк в к.к. Зл.пясъци. Аладжа манастир. Побити камъни. Програма съобразена с детето лесно ще направите.

Последна редакция: нд, 17 май 2015, 13:42 от AC / DC

Общи условия

Активация на акаунт