Хламидия - тема 2!

• 93 583
  • 779
  •   2
Отговори
# 165
нова съм във форума и се интересувам от хламидията. преди 15 год лекувах хламидия и сега правим опити за бебе и първото нещо за което мисля е тая пуста хламидия. възможно ли е ИгГ  ИгМ и ИгА да са ми отрицателни или ИгГ при всички положения ще бъде положително  като пусна изследвания. Ако съм се излекувала на времето, сега всичко ли ще е отрицателно или не

# 166
  • София
нова съм във форума и се интересувам от хламидията. преди 15 год лекувах хламидия и сега правим опити за бебе и първото нещо за което мисля е тая пуста хламидия. възможно ли е ИгГ  ИгМ и ИгА да са ми отрицателни или ИгГ при всички положения ще бъде положително  като пусна изследвания. Ако съм се излекувала на времето, сега всичко ли ще е отрицателно или не

Пусни Иг.А и Иг.Г и ще разберем какво е положението.
Добре е да направиш и  Хидротубация / може и ЦС- Цветна снимка/

# 167
цветна снимка направих и тръбите са проходими, там всичко е наред. ПСР тест с цитонамазка направих който е отрицателен. Ще пусна разбира се ИгА, ИгГ, (Иг М не е ли необходимо)просто искам да зная какви резултати да очаквам най вече от ИгГ след като някога съм се лекувала от хламидия

# 168
Aз мисля че щом си имало някога хламиди, ИгГ винаги си остава положително даже и да си се излекувала преди 15 год..А може би за толкова време се изчиства изцяло организма. Знам ли. denis_d най точно ще ти каже какъв резултат да очакваш ако не си се заразявала повече. Все пак PCR теста е отрицателен а и няма поражения върху тръбите

# 169
  • София
Aз мисля че щом си имало някога хламиди, ИгГ винаги си остава положително даже и да си се излекувала преди 15 год..А може би за толкова време се изчиства изцяло организма. Знам ли. denis_d най точно ще ти каже какъв резултат да очакваш ако не си се заразявала повече. Все пак PCR теста е отрицателен а и няма поражения върху тръбите

Браво на теб Simple Smile

Иг.А и Иг.Г са достатъчни, няма нужда и от Иг.М  / той е сходен с Иг.А, като Иг.А в случая е по-добрия вариант - показва антителата на лигавиците/

Има няколко варианта:
- да си се излекувала преди години и тогава Иг.А и Иг.Г ще са (-)
- да не си се излекувала Иг.Г висок (+) Иг.А (-)
- да си се излекувала, но отново да си се заразила   Иг.А (+)  и Иг.Г (+)

# 170
  • София

Не е така Simple Smile

Пие се АБ докато падне и Иг.Г

Напр.
Била си заразена с Хламидия  преди години, лекувала си се , но след време,  ако имаш граничен резултат на Иг.Г и  отрицателен на Иг.А и искаш бебе - задължително пиеш АБ

# 171
Ясно. Denis_d и аз се уча от теб и де ли давам съвети Hug. Ако случайно ИгГ и + а ИгА - това знчи че не се е излекувала навремето и сега трябва отново да пие антибиотици.

# 172
моля,ако някой може да даде мнение по следните изследвания за Хламидия(кръвен тест в Цибалаб)
IgG -2   <9отр.,9-11гранични,>11положителни
IgM-10  <9отр.,9-11гранични,>11положителни
приятелят ми прави тест урина-отрицателен(правен е в чужбина и няма референтни стойности)
в момента пия Азитрокс,по решение на личния ми лекар.след като резултатите са гранични имам ли инфекция и трябва ли отново да пускам изследвания след 4-5седмици

# 173
  • София
Ясно. Denis_d и аз се уча от теб и де ли давам съвети Hug. Ако случайно ИгГ и + а ИгА - това знчи че не се е излекувала навремето и сега трябва отново да пие антибиотици.

Точно така Peace
Хламидията е още в тялото- макар и да няма инфекциоцен процес - тя си 'работи' тихичко - уврежда тъкани, стави, кости /т.н.ТВБ, артрит и т.н./
Иг.Г пада много бавно - но трябва да падне и да е (-)
Затова контрола се прави поне след минимум 40 дни след лечението и ако е тръгнал надолу е добре

# 174
  • София
моля,ако някой може да даде мнение по следните изследвания за Хламидия(кръвен тест в Цибалаб)
IgG -2   <9отр.,9-11гранични,>11положителни
IgM-10  <9отр.,9-11гранични,>11положителни
приятелят ми прави тест урина-отрицателен(правен е в чужбина и няма референтни стойности)
в момента пия Азитрокс,по решение на личния ми лекар.след като резултатите са гранични имам ли инфекция и трябва ли отново да пускам изследвания след 4-5седмици
Инфекция нямаш, но резултата е съмнителен и може да имаш Хламидия в тялото
Браво на ЛЛ
Трябва обаче двамата да пиете АБ и никакъв секс по време на лечението
Добре е да направиш контрола
Ще чакаме да споделиш какъв е резултата.
Ако правити опити за бебе и не се получава повече от 1 год. - трябва да провериш и проходимостта на тръбите

# 175
  • София
Абсолютно е вярно това, което Денис е обяснила. Само да добавя, че ИГг може да седи леко положително след лечение в продължение на година, но след това ако е излекувана хламидията трябва да стане отрицателна, т.е. по-бавно падат показателите на антителата Peace

# 176
Благодаря ви за изчерпателните отговори. Този ПСР тест който ми правиха и е отрицателен всъщност не показва ли че вече нямам хламидии (или поне скорошна зараза), особено като се оказа че не са ми засегнати тръбите

# 177
  • София
Благодаря ви за изчерпателните отговори. Този ПСР тест който ми правиха и е отрицателен всъщност не показва ли че вече нямам хламидии (или поне скорошна зараза), особено като се оказа че не са ми засегнати тръбите
Показва, че нямаш скорошна зараза- да. Но не показва дали нямаш стара, неизлекувана....
Пусни ИГг, ИГм и ИГа, най- добре в НЦЗПБ- в сряда преди 9.30 ч. само изследват Peace Peace

# 178
  • София
Показва, че нямаш скорошна зараза- да. Но не показва дали нямаш стара, неизлекувана....
Пусни ИГг, ИГм и ИГа, най- добре в НЦЗПБ- в сряда преди 9.30 ч. само изследват Peace Peace

Иг.А и Иг.Г е достатъчно, няма нужда и от Иг.М

# 179
  • София
На мен Теохарова ми пусна и 3-те. Като отиде на място- те ще й кажат Peace

Общи условия

Активация на акаунт