Хламидия - тема 2!

• 93 514
  • 779
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Денис,

имам един глупав въпрос, но се чудя вече няколко дена.

за да ми покрие застраховката изследванията, трябва да са изписани от док, а моето джи пи е много разбрано, но какво да и поискам за да съм сигурна че сме покрили цялото развитие на хламидията (прясна и стара) ?

благодаря предварително : )

Кръвен тест - Иг.А и Иг.Г

# 391
Някой ако знае добър специалист в Пловдив лекуващ хламидия нека да сподели

# 392
Момичета ,при мен е пълна лудница.Както някои от вас знаят,в търсене на причина за загуба на поредното бебе уснах и серология за хламидия-ИгГ +, ИгА+(в кожно венерическия диспансер) това беше началото на август.Нищо не съм пила защото моя Аг искаше и директен материал да вземем ,но нямаше как от лапароскопия,а от биопсията излизат само гъби (явно недоизлекувани от АБ в болницата).В понеделник ходих до док.Теохарова и пуснах нови изследвания-ИгА -,ИгМ-,ИгГ сива зона към +.Теохарова и казва че тестовете са им специфични и не би трябвали да дават кръстосана проба с други бактерии(бях писала за това по-рано).Сега ми остана само директен тест да си пусна отново(преди загубата на ДНК беше-) и да решим да правим ли някакъв курс профилактичен или не.Едно е сигурно че ще полудея вече,направо съм  влязла яко в матрицата.Дали няма да се окаже че причината е била някаква банална Грам - бактерия която не са хванали а аз търся под вола теле.

# 393
  • София
Шайни, лично мое мнение е, че щом има нещо в сива зона и като знам за загубите ти е по-добре да изпиеш 1 курс антибиотик- не виждам с какво толкова би ти навредил. Hug Hug Hug

# 394
  • София
Shyny, тъкмо се бях засилила да напиша да си поговориш с ivankaka по темата, и тя писа Rolling Eyes...мисля, че Ванчето си има най-добро понятие по проблема.

# 395
Аз също си го прося,но с ТЪеохартова се разбрахме да се видим след като направя директния тест.Повече ме побърква мисълта че август беше +,а сега е ОК.На кого да вярвам и какво да правя?Иска ми се да мисля че във Вирусологията работят с най-чувствителните тестове,но знам ли.

# 396
  • София
Не си давай парите за директен тест- ще е отрицателен. Пийте по 1 курс антибиотик с мъжът ти и направи контрола след 40 дни на ИГ-тата.....
това бих направила аз, ако съм на твое място....

# 397
Според Теохарова Вилпрафена е хубав АБ ,пих го преди години за тая гад ,ама сега го няма.Аз че ще пия нещо ще пия,ама да ми кажат какво (не че избора е много голям)и колко дълго ми се иска.

# 398
  • София
Вилпрафена го няма от около 7-8 години... #Crazy #Crazy

# 399
Момичета прави ли се антибиограма за хламидиите

# 400
Вилпрафена го няма от около 7-8 години... #Crazy #Crazy

Ако кажат че с него е добре ,ще го купя от Румъния мисля че там все още го продават.Когато тук нямаше Утрогестан си го набавях от там.

# 401
денис, момичета,

цял ден чета ... и един въпрос не ме оставя на мира.

щом хламидията минава през цервикалния канал и поразява маточните тръби, по пътя си нагоре на причинява ли щети и по самата маточна кухина???

не ми дава мира този въпрос. ( а толкова спокойно приех новината за лапар. отстраняване на тръбите) ... сега тази хламидия не ми дава мира, да не би да е поразила и друг орган

# 402
  • София
денис, момичета,

цял ден чета ... и един въпрос не ме оставя на мира.

щом хламидията минава през цервикалния канал и поразява маточните тръби, по пътя си нагоре на причинява ли щети и по самата маточна кухина???

не ми дава мира този въпрос. ( а толкова спокойно приех новината за лапар. отстраняване на тръбите) ... сега тази хламидия не ми дава мира, да не би да е поразила и друг орган

Пътят на Хламидия Трахоматис е  отдолу - нагоре , или  тя е възходяща инфекция. Нанася поражения откъдето мине - предвижва се от клетка в клетка и има способност да оставя следи - малки сегменти в клетъчката стена, които са опасни и заради тях се казва, че Халмидията се крие много добре... най- простичко казано

Та, може да причини възпаление на маточната лигавица - ендометрит, което може да е със симпром -гноен ЦС / но може да протича и безсимптомно/ , както и ерозия на шийката на матката и т.н
Може на причини също - възпаления и сраствания на тръбите на яйчниците, оофорит/възпаление на яйчниците/, и т.н.
Ако не е лекувана дълго време може да засегне и др. органи, напр. Пиелонефрит – бъбречно заболяване, Проктит – възпаление на ректума..., възпаление на ставити - ТВБ и т.н.

Звучи страшно, но ако се проведе правилно лечебие и се спазят всички правила на лечението - тя се лекува успешно.
Не се създава Имунитет към Хламидия Трахоматис - така че,  всеки може да се зарази десетки пъти през живота си, затова е добре да се правят периодични изследвания - на 2-3-5 год.
При опити за бебе и по-често

# 403
охх ... голямо тестване ще пада : )

благодаря денис за неуморното отговаряне Simple Smile

# 404
Здравейте,искам ако мога да съм полезна.Ще ви споделя как аз се излекувах от хламидията.
10г стерилитт,всички казваха че ми няма нищо,докато една док не се сети да ми направи тест за хламидия.Оказа се че я имам, И се почна дългата борба с тази упорита бактерия.3 г я лекувахме,в последствие станах резистентна към антибиотиците и вместо да намаляват единиците,те се увеличаваха,бяха стигнали 85.Реших че вече няма какво да направя,докато не попаднах на "цитросепт"Купих го,обадих се на телефона от листовката за да се консултирам по колко да го пия.
Пих го 1-2 месеца и забравих докато не ми се наложи спешна операция,получих сепсис.Дори и излекувана,хламидията си остава последствията,бяха ми сраснали тръбите,въвлекли и единия яйчник,до такава степен че се е образувало собствено тяло,имах множество аднекси по дебели и тънки черва.Отстраниха ми двете тръби заедно с яйчника.Тогава хирурга ми каза че вече мога се подложа на ин витро.Когато направихме ДНК-тест ,аз нямах хламидия.Цитросепта беше я унищожил тотално!

Общи условия

Активация на акаунт