Хламидия - тема 2!

• 93 358
  • 779
  •   1
Отговори
# 600
Сигурно съм поредната, която задава този въпрос, за което се извинявам, НО МОЛЯ ВИ ПРЕПОРЪЧАЙТЕ МИ ДОБРИ ЛЕКАРИ. Откриха ми хламидии, които не са от скоро и ми предписаха Авелокс, но го спрях, тъй като не ми подейства добре на психиката и кръвното, а сега ми предстоят важни неща. На 18 години съм и някой ден ще искам дечица. УЖАСНО СЪМ ПРИТЕСНЕНА.. на всичкото отгоре имам раничка на шийката на матката. СТРАХ МЕ Е МНОГО. Sad

# 601
  • София
На тези изследвания в КАБКИС пише само положително,няма никакви други показатели...затова не знам сега моя приятел ще се изследва , но кръвни или...какви изследвания трябва да направи?
трябва да се лекувате, имате стара инфекция вероятно.
Много е важно да се проведе правилно лечението иначе може да стане реинфекция и да се повтаря и потретя лечението.

# 602
  • София
Сигурно съм поредната, която задава този въпрос, за което се извинявам, НО МОЛЯ ВИ ПРЕПОРЪЧАЙТЕ МИ ДОБРИ ЛЕКАРИ. Откриха ми хламидии, които не са от скоро и ми предписаха Авелокс, но го спрях, тъй като не ми подейства добре на психиката и кръвното, а сега ми предстоят важни неща. На 18 години съм и някой ден ще искам дечица. УЖАСНО СЪМ ПРИТЕСНЕНА.. на всичкото отгоре имам раничка на шийката на матката. СТРАХ МЕ Е МНОГО. Sad
хламидиите са упорити и трябва лечение поне 15 дни. Ако имаш партньор, трябва и той да се лекува паралелно с тебе. Аз съм се лекувала с азитрокс и вибрамицин. Заедно с антибиотика се поемат и анти-гъбични препарати и 40 дни след прекратяване на лечението се правят пак кръвни изследвания. Различни схеми на лечение сме писали по-назад в темата.
И предвид годините ти, те съветвам да ползваш презерватив при бъдещи контакти, защото аз на твойте години се заразих и ги влачих много години подред хламидиите и сега имам проблеми със забременяването. Успех!

# 603
  • София
Здравейте!Много съм объркана и не знам какво да правя...реших да си направя изследвания в КАБКИС за ХИВ , Хепатит,Сифилис и Хламидия и .... на хламидията срещу IgM IgA i IgG пишеше POSITIVE.Веднага записах час за гинеколог... отидох и тя реши да ми вземе цервикален секрет за ДНК тест... резултата DNA Chlamidia Trachomatis - отрицателен.
Един месец след това приятелят ми реши да си направи същите кръвни изследвания в КАБКИС и за мое очудване.... също пише , положителен срещу Хламидия.
Имаме или нямаме хламидия и към какъв специалист трябва да се обърне той,кой е най-надеждния метод за изследване при мъжете ,тъй като посетихме един уролог и той ни прати отново на кръвни изследвания в някаква безизвестна лаборатория за която той много настояваше ...но ние отказахме!
qqq999, кажи в кой КАБКИС си се изследвала, че аз като ги питах за такъв комбиниран тест, ми казаха че правят изследване само за HIV?

# 604
  • Варна
Моля някой да ми каже дали в момента имам хламидия  това са резултатите

Chlamidia Trach. IgA+ IgG   *   Профил   Виж по-долу

Хламидия Trach. - Ig A антитела ЕLISA   < 1/8   Титър   Отрицателен титър < 1/8,Положителен титър > 1/8
Хламидия Trach. - Ig G антитела ELISA   42   AE   <9.0 отицателен;(9-12 гранична); >12.0 пол.

# 605
  • София

Хламидия Trach. - Ig A антитела ЕLISA   < 1/8   Титър   Отрицателен титър < 1/8,Положителен титър > 1/8
Хламидия Trach. - Ig G антитела ELISA   42   AE   <9.0 отицателен;(9-12 гранична); >12.0 пол.

Имаш стара нелекувана или недоизлекувана Хламидиална инфекция
Трябва да се лекуваш - задължително и партньора ти - и без секс докато трае лечението
Контрола - 40 дни след лечението / в същата лаборатория/

# 606
Здравейте! Приятелят ми си направи изследвания и вчера разбра, че си имаме Хламидия. Още не съм си направила тест, но имах някои слабо проявени симптоми, така че предполагам и аз я имам. Въпросът ми е само чрез влагалището ли можеш да се заразиш с тази инфекция или и чрез орален секс или по друг начин? Възможно ли е предаването чрез замърсена тоалетна, защото работя в бар и много хора използват същата тоалетна, която и аз ползвам.

# 607
И още един въпрос имам. Как Хламидиите могат да станат нещо хронично и какво правим в такъв случай?

# 608
  • Варна

Имаш стара нелекувана или недоизлекувана Хламидиална инфекция
Трябва да се лекуваш - задължително и партньора ти - и без секс докато трае лечението
Контрола - 40 дни след лечението / в същата лаборатория/
Преди 7-8 години се лекувах , а сега повторих изследването заради проблем с очите .След лечение колко време пада титъра . Няма ли една антибиограма да реши проблема с избора на антибиотик.

# 609
Съдейки по постовете на момичетата в тази тема и това, което съм чела в други форуми, проблемът в България при лечението на хламидии не е, че се изписват неподходящи антибиотици, а че курсът на лечение като продължителност не е правилният, т.е. прекалено кратък. Второто, което ми прави впечатление е, че сигурно в 50% от случаите докторите не казват, че и мъжът трябва да пие антибиотици по същата схема като жената, както и изискването без секс по време на лечение.
Антибиотиците за лечение на хламидия са общо взето едни и същи-азитромицин и доксициклин, схемата е важна.

# 610
Здравейте!Много съм объркана и не знам какво да правя...реших да си направя изследвания в КАБКИС за ХИВ , Хепатит,Сифилис и Хламидия и .... на хламидията срещу IgM IgA i IgG пишеше POSITIVE.Веднага записах час за гинеколог... отидох и тя реши да ми вземе цервикален секрет за ДНК тест... резултата DNA Chlamidia Trachomatis - отрицателен.
Един месец след това приятелят ми реши да си направи същите кръвни изследвания в КАБКИС и за мое очудване.... също пише , положителен срещу Хламидия.
Имаме или нямаме хламидия и към какъв специалист трябва да се обърне той,кой е най-надеждния метод за изследване при мъжете ,тъй като посетихме един уролог и той ни прати отново на кръвни изследвания в някаква безизвестна лаборатория за която той много настояваше ...но ние отказахме!
qqq999, кажи в кой КАБКИС си се изследвала, че аз като ги питах за такъв комбиниран тест, ми казаха че правят изследване само за HIV?

В Бургас,центъра....аз направо поисках от вената да ми вземат кръв,казаха,че е имало изследвания и за други болести,но са свършили и да отида юли.
При кой гинеколог да отида в Бургас,мисля да пратя моя приятел да си изследва IgA , IgG  и с всички изследвания да отида да ми предпишат нещо.

# 611
В Бургас има инвитро център,намира се в новото крило до поликлиниката.Пакета е 60 лева,не знам с коя лаболатория работят,ако желаеш попитай,но пускай само кръвен.

# 612
  • София
Здравейте момичета,
надявам се да може да ми дадете съвет какво да предприема.
След като направих изследванията в НЦЗПБ резултатите излезнаха:
IgM 0,6<0,9
IgA 3,1>1,1
IgG (+) - качествен тест(гинеколога след това каза че трябвало да е количествен)
Резултатите излязоха различни от онези, които пуснах 2 седмици по-рано в друга лаборатория.
Записах си час за гинеколог и освен прегледа и цитонамазката се консултирах с него за лечението на хламидия. Изписаното лечение е: 3 дена Азитрокс по 1т. на ден, 5 дена Доксициклин 2х1капс., 3 дена Азитрокс по 1т. на ден(+ антигъбични препарати и след тях Вагилакт). Обсъждахме какво съм прочела за препоръките на СЗО за минимум 14 дена лечение и поисках да удължим лечението(така и така ще ги пием аб, поне да покрием минимума), но не постигнахме съгласие.
Четох списък с изследвания преди забременяване, затова си пуснах и изследванията за хламидия.
Сега не знам дали да спазя 11 дневното лечение или да го удължа на 14-15 или да се консултирам с друг лекар, но не знам с кого. А и мнението на док е че каквито и да са контролните резултати след лечението, за него вече е минало лечение и всичко е наред.
Четох много хубави отзиви за док в друга тема относно ЖК, затова отидох при него, а и имам приятелка, която от години се преглежда при него.

# 613
Стасенка,
Съжалявам за положителните резултати за хламидия, но вече знаеш, че се лекува  Hug
След като си се самообразовала за хламидията и СЗО, пускам ти линк с допълнително инфо по въпроса. Лечение все пак се назначава само от лекар, въпреки че специалистите по хламидия не са много

http://www.fertilityfriends.co.uk/forum/index.php?PHPSESSID=qiv1 … 904717#msg3904717

# 614
  • Варна
Гинеколога който посещавам в момента, настоява лечението ми със Сумамед 500
да започне по време на цикъла ми .Дали е правилно това , Денис моляте за мнение

Общи условия

Активация на акаунт