Всякакви въпроси относно съдомиялните - 8

• 48 182
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Аз също избирам съдомиялна ,нямам много място в кухнята и съм се насочила към 45см,но където и да попитам всеки ми казва че няма да ми стигне , не мога да побера тенджери и тави .
Ако си променя проекта на кухнята може да е 60 см ,но не  ми се иска да е за сметка на шкафовете.Посъветвайте ме какво да правя , и към коя марка да се насоча от среден клас нагорел.Дали и не е добър вариант втора употреба от Германия .

# 586
Съветвам те да помислиш за 60см., ние понякога успяваме да я напълним и два пъти Simple Smile, имаш ли миялна цапаш, имаме я от няма и месец и това е моето наблюдение.За марка не мога да дам съвет за съжаление.

# 587
  • о`майна лунна нощ е
Въпреки че съм с малка миялна /за 6 комплекта/, имам наблюдения от приятелки с двата вида големи - едната с 45 см., другата с 60 см. машинки.  Тази, която има по-тясната, ми обърна внимание на това, че има тави, които няма как да навре в нея, но при тях уредът е купуван спрямо отдавна изградена кухня и няма вариант за широката.

Щом сега правиш проекта, от теб зависи. Шкафове винаги можеш да обособиш и на други места, но една широка миялна няма как да навреш на тясно място.
Давам глас за тази от 60 см. Съображението ми е точно заради тавите и тенджерите.

# 588
  • на Мелмак
Вземи си 60;15 см от шкаф нищо не са,но после ще си доволна от избора си,най-вече за тенджерите Wink

# 589
Да ,реших 60 см ще бъде,но сега марката ,Съдомиялната ще бъде за пълно вграждане.Вие от коя марка сте доволни ?

# 590
Аз съм с малка машина за 6 комплекта и успявам да напъхам всичко там. Обикновено слагам тенджерите под ъгъл, понякога махам кошницата за прибори, за да не пречи. Събирам и най-големите тенджери. Тави не ползвам, но ползвам голям леген за салати, например, както и нестандартно големи тенджери.

# 591
  • Балчик
Adriana71, колко човека сте и по колко пъти на ден я пускаш?

Всичко зависи от това колко човека сте и дали се храните навън или в къщи. Абсурд е за 4 членно с мейство да ви стига малка миялна без да се налага да я пускате по 2-3 пъти на ден и с това да увеличавате разходите двойно и тройно. Wink

# 592
  • о`майна лунна нощ е
Аз съм с малка машина за 6 комплекта и успявам да напъхам всичко там. Обикновено слагам тенджерите под ъгъл, понякога махам кошницата за прибори, за да не пречи. Събирам и най-големите тенджери. Тави не ползвам, но ползвам голям леген за салати, например, както и нестандартно големи тенджери.

Не забравяй, че малките миялни /за по 4-6 комплекта/ също са на 55/60 см. и това на практика ти позволява да ги натъпчеш подобаващо /както правя и аз  Mr. Green/. В моята вкарвам 4 л. тенджера под налягане без проблем. С малко наместване и добра организация на подреждането на останалите неща, успявам да натикам и по-голямата ми 6 литровка обикновена /не едновременно двете де, но с повече ентусиазъм и това е ставало/, тави с диаметър около и малко над 40 см. - също.
Но за една 45 см.-рова широчина, поставянето под наклон на такива съдове е относително, защото височината до горната кошница не е голяма и това допълнително те ограничава заедно с теснината от 45 см.

Джемма - ние сме 4 /двама възрастни и 2 деца/. Пускам веднъж на ден най-много /дори през два дни някой път/. Все пак отчитам това, че по цял ден сме на работа и миялната работи за нож, 2 лъжици, 2 купички и една чиния от сутрешната ни закуска и каквото изцапаме вечерта като съдове и прибори.

# 593
Аз съм с 45 см, 10 комплекта се води. 3 членно семейство, готвя почти всеки ден , пускам миялната най-много през ден, а понякога по 2 пъти на ден.
Събират ми се всички тенджери и тави. Тавата от фурната също влиза, но ми заема цялата долна кошница, добре че не я ползвам често  Laughing

# 594
Adriana71, колко човека сте и по колко пъти на ден я пускаш?

Всичко зависи от това колко човека сте и дали се храните навън или в къщи. Абсурд е за 4 членно с мейство да ви стига малка миялна без да се налага да я пускате по 2-3 пъти на ден и с това да увеличавате разходите двойно и тройно. Wink
Става дума, че се събират тенджери. В момента живея сама и ползвам миялната само за себе си. Мисълта ми е, че събира и по-големи неща. По принцип ползвам по-малки тенджери и събирам 2-3 редовно. Работя у дома и обичам да се храня с домашна храна, при това разнообразна. Така че непрекъснато цапам тенджери, легени и купи за салати и таратор. Широчината не знам дали стигаше 55 см. иначе дълбочината и височината не са големи.

# 595
  • Балчик
Е, ето, 2 вилици, 2 ножа... Аз само от закуската имам 4 чинии, 4 вилици или лъжици,чаши- по 4 за кафе,чай, какао и 4 за безалкохолно (но това в почивните дни примерно), бурканчета от кисело мляко, лютеница или сладко,десерт да направя- тенджера (ако е варено крем, мляко с ориз ит.н) или бъркалки от миксера, купа, в която е разбивано и тава,в която е печено, чинии и прибори най-малко по 4, а ако има първо,второ и трето смятай колко чинии и прибори са това, купа от салата, още по 4 чаши за безалкохолно или бира, черпак или голяма лъжица, тенджера или тава от яденето, тиган- ако е пържено, тава от тестяното- хляб или питка и други дреболии. Е, колко малки миялни на ден трябва да пусна? Тя и голямата не винаги ми стига. Но понякога и не готвя, та я пускам на 2 дни веднъж, тогава си почива горката. Laughing

Тенджери може и да се събират, но като пуснеш няколко пъти миялната, щото тенджерата е заела половината място- и ти излиза къде-къде по-голям разход.

Затова казах всичко зависи о от това колко сте, какво и къде ядете .

# 596
Ами аз ако ти кажа колко отвари правя от сутринта, на обяд салата, варен зеленчук, ориз, нещо месно - всичко по отделно. Пък чаши за мляко, чинии от плодове през деня, като ям чиния за храната, чиния за отпадъците, хич не ги пестя... После и вечеря. Нали съм у дома по цял ден и се храня свръх-здравословно...  Simple Smile Готвя малки количества за ядене 1, максимум 2 пъти. Но тенджерките все не ми стигат. Както и тиганите Simple Smile
За размера си права, но при мен няма място за по-голяма миялна.

# 597
  • Балчик
Ама си сама, всичко това умножено по 4- не ми го обяснявай.Имала съм малка, бързичко я смених за възможно най-голямата. Simple Smile

Ето само до обяд колко е пълна, а довечера ще я донапълня :

цък
и цък

Последна редакция: вт, 29 май 2012, 14:30 от Джемма

# 598
  • Русе
Моята съдомиялна е MIDEA, от малките. Въобще не може да ми измие дори и съвсем леко загорели тенджери. Сменях всякакви таблетки, винаги слагам сол и гланц. Мих я с препарат за измиване на съдомиялни, все така е откакто я купихме, вече цяла година. Мие само леко замърсени съдове. Това от марката ли е? Другите, които имат MIDEA доволни ли са?

# 599
Ама си сама, всичко това умножено по 4- не ми го обяснявай.Имала съм малка, бързичко я смених за възможно най-голямата. Simple Smile
Ами щом имаш място

Общи условия

Активация на акаунт