Всякакви въпроси относно съдомиялните - 8

• 48 141
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
Здравейте!

Не знам дали е нормално, но след първоначалното зареждане на машината със сол през февруари, едва днес светна индикатора за сол. Дори на опаковката пише да се проверява на 3 седмици индикатора, а в моя случайминаха 4 месеца. Солта е на Фрешактив, машината е Бош. В Пловдив съм, където твърдостта на водата е над умерената, машината е настроена 4 степен (не съм сигурна максимално колко са - или 6 или 7.)

Иначе си мие добре, но се притеснявам да не би да не се омекотява достатъчно водата и да се повреди Любимата!

# 676
  • На Дунава
Аз съм със Сименс. Заредих сол (от тази на Пени) през юни месец миналата година, значи вече 1 година е минала! И още не се е изпразнило контейнерчето... И аз на 4 съм я сложила. Според данните за твърдостта на водата във Виена трябваше на 2, но тогава хептем нищо не хабеше и сложих на 4. Според резултата сега ми се вижда по-добре - имах бели капки по посудата, които след пренастройката изчезнаха. Солта намалява... но свършва бавно  Rolling Eyes Така че твоите 3-4 месеца съвсем в реда на нещата ми се виждат, ако по веднъж дневно или по-малко пускаш миялната.

# 677
Не зная каква ви е водата във Виена, но е абсурд да не е свършила за една година !!!
Колкото и да е мека.то и в Сф е мека,но свършва за два месеца/примерно/.
Нещо има... Thinking

# 678
Аз имам въпрос.При вас получават ли се бели следи по чашите и на какво се дължи това?Само на стъклените чаши се получава от по-дебело стъкло една бяла ивица  все едно е захабена или не измита.Извинявам се ако е питано....

# 679
И на мен ми звучи странно да не се допълни сол в продължение на една година. При нас водата е към твърда. Допълвам контейнера за сол на около месец и половина, той все пак има определен обем. Не чакам индикаторът да ме подсети, макар че ползвам и аз таблетите на Грюн Грийн.
И, JANILIA, не съм забелязвала бели следи по чашите. Прецизирай програмите си, за чашите е отделна, щадяща. И не ги слагам едновременно с други съдове.
Дано съм била полезна с досегашния си опит :peace:V

# 680
  • в града на атомното слънце :)
Аз имам въпрос.При вас получават ли се бели следи по чашите и на какво се дължи това?Само на стъклените чаши се получава от по-дебело стъкло една бяла ивица  все едно е захабена или не измита.Извинявам се ако е питано....
При мен се получаваше върху тъмния ми дуралекс. Чашите пък бяха от едната страна солени - там където са съхнели. Засега си реших проблема, след като се изхарчи солта в контейнера и сега карам само на таблетки 3 в 1 на Сомат и  гланц. Загледай се и в другите съдове.

# 681
Мисля че много пъти казвахме-таблетите 3 в 1 са ...маркетингов трик. И го обяснихме-солта в тях няма касателство с йонообменника ,респ. не поддържа смолата/ която всъщност омекотява водата/. Единствено подобряват миенето по някакъв начин,но е недопустимо да се екстлоатира машината без сол в резероара.

# 682

А след това измива ли се-на ръка,например?Или остава като надраскано и не се измива?
Ако е първото-нещо не е наред с настройките.Имаш ли гланц?Солта е задължителна,въпреки препарата.
Ако е второто- препаратът е много агресивен, а стъклото с ниско качество.

# 683
Сол си има и гланц,дори да съм купила 3,5,10 в 1 таблетки всичко си зареждам....Ивицата не се отмива на ръка,нито с гъба,останаха си захабени чашите и май май ще го отдам на ниско качество след изказаните мнения....

# 684
Сол си има и гланц,дори да съм купила 3,5,10 в 1 таблетки всичко си зареждам....Ивицата не се отмива на ръка,нито с гъба,останаха си захабени чашите и май май ще го отдам на ниско качество след изказаните мнения....

Явно и таблетките ти са много агресивни. На мен Финиш-а ми надраха чисто нови прибори и повече не си купувам от тях. Мия си с Грюн грийн и нямам поражения върху чашите, които не са от някакво супер качество, обикновено стъкло.

# 685
  • Варна
Ниско качество на стъклото е !

# 686
Миналата година средата на април взех от Метро сол на Калгонит имаше промо пакет от 2 кутии и едва преди ден два ми светна индикатора за сол и ми се налага отново да купя. Водата ни е много твърда и настройката ми е почти на макс. В крайна сметка отчитам 7 месеца с 1 кутия сол.
Следи по чашите и надраскване ми се получиха от експерименти с таблетки от Лидъл и на Медикс.
По дуралекса има излющване на гланца и чиниите ми изглеждат на петна  Mr. Green

# 687
Интересно.И аз правя експеримент с  таблетките на Лидл,вече втори,може би трети  месец.Нямам забележки. Ползвам половин таблетка,защото миялната ми е 45 см..Нямам надраскани чаши.Дори имам едни почти 30 годишни купички със "златна" украса-плътна и широка ивица.Е,"златото" не е мръднало.

# 688
Защо половин таблетка?И моята миялна е от малките(не настолните),но си слагам цяла.Таблетки на Лидл си взех 1-2 пъти и няма да повторя.При мен не се разтварят и след приключване на програмата хапчето си остава разлигавено и всичко е по посудата.Някой дали е ползвал на Карфур продуктите за миялна и ако може да сподели мнение. Thinking

# 689
Защо половин таблетка?И моята миялна е от малките(не настолните),но си слагам цяла.

Аз също слагам половин таблетка (слагам цяла като мия филтрите на ширма или много загоряла тава). Ако сложа цяла на нормално мръсни съдове, ми остава пяна най-долу, което води до мисълта , че не са изплакнати добре. Та затова...

Общи условия

Активация на акаунт