Всякакви въпроси относно съдомиялните - 8

• 48 228
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
  • Манчестър
Интересува ме, от хората с опит кое е по-добре? Бутоните за управление да са отвън или отвътре?   .... Примерно тук http://techno-mix.com/product/4299/bosch-smv-48-m-10-eu или тук http://techno-mix.com/product/4324/bosch-sms-53-m-92 върху вратата.

Не пречи ли парата на бутоните и не се ли развалят след време?! Благодаря Ви предварително

Ами мойте са отвън,ама поради причината която изтъкваш аз не бих си взела другия модел.

# 466
Имам съдомиялна със защита от преливане. Нова е (на 8 месеца) и работи добре, но от време на време се включва тази защита. Първият път, когато се случи, се обадих в сервиза и ми казаха да изчакам няколко дни да се изпари водата. И, ако и тогава не се оправи, пак да се обадя. Вместо да чакам я повдигнах отпред и се получи наклон назад. Тогава тръгна. От тогава още 2-3 пъти съм имала такъв проблем и го оправям по същия начин.

Въпросите ми са: това което правя може ли да навреди на миялната и дали не е по-добре следващия път да взема машина без защита от преливане. Моята машина е малка и стои на плот над пералнята, така че от гравитацията би трявбало да се изпразва сама, без необходимост да помпи срещу преливане.

Последна редакция: пт, 04 май 2012, 13:12 от Adriana71

# 467
  • Балчик
pinko, купи си препарат за почистване на машини- финиш или сомат и пусни на 70 градуса. Ако и след това проблемът го има- търси кадърен техник.

# 468
Джемма ,
мерси за отговора НО,
- този ми го изпратиха от гаранционния сервиз по книжката
- пусках с препарат за почистване
тя е на почна 6 мес. 

# 469
  • Балчик
Какъв препарат ползва?
Настоявай за адекватна диагностика и отстраняване на проблема.

# 470
  • Варна
Интересува ме, от хората с опит кое е по-добре? Бутоните за управление да са отвън или отвътре?   .... Примерно тук http://techno-mix.com/product/4299/bosch-smv-48-m-10-eu или тук http://techno-mix.com/product/4324/bosch-sms-53-m-92 върху вратата.

Не пречи ли парата на бутоните и не се ли развалят след време?! Благодаря Ви предварително
Аз предпочитам бутоните да са скрити. Че става едно лудо щракане и въртене на копчета. На пералнята свят и се завива. Mr. Green Не се развалят от парата.

# 471
Нещо става с моята машина, чашите в горната кошница излизат неизмити и като ги пипнеш имат все едно залепнал пясък по тях,който като засъхне няма махане. Нищо не съм сменяла/променяла и т.н. няма нужда от сол или гланц,нито една лампа не свети.

# 472
  • Балчик
1.Нещо високо в долната кошница е пречило да се върти перката или да достига водата до чашите.
2. Машинката ти има нужда от почистване.

# 473
Ами тя моята има две перки, то всички май са така де Embarassed случва се вече за втори път, нямам спомен дали предният път е имало нещо подобно долу. Пускам я с препарат всеки 1-2, по принцип последният път с грюн грийн. Дали не я е почистил добре newsm78,явно ще трябва да я пусна пак може да и е дошло повечко натоварването.

# 474
  • Балчик
Перките са 2, да. Ако има нещо високо долу, то пречи на перката под горната кошница да се върти. Или нещо, което от горната кошница е минало през решетките и е застопорило перката. Не знам дали разбираш за какво точно говоря. С кой грюн грийн почистваш- с този, който е за котлен камък? Може да имаш натрупвания от мазнини  и неразтворени препарати, само цитроения препарат (лимонтузу Simple Smile) няма да ти свърши работа.

Дедо, я кажи този препарат на Грюн грийн какво съдържа, по надписите си мисля,че е само за варовик, но все пак не съм го виждала на живо. Потвърди или отхвърли подозренията ми. Simple Smile

# 475
На Грюн грийн го ползвам и за почистване на пералнята. Водата в София е мека, но много тинеста  - препаратът се справя перфектно и почиства идеално и двете машини. Естествено, че не знам дали мазнините ги бори, поне се надявам.
Дано Дедо се включи с мнение.

# 476
Джемма  Peace  разбрах,какво имаш предвид. Утре ще си взема дежурният Сомат и ще я изчистя из основи.

# 477
По-добре Финиш, вместо Сомат.

# 478
  • Манчестър
Нещо става с моята машина, чашите в горната кошница излизат неизмити и като ги пипнеш имат все едно залепнал пясък по тях,който като засъхне няма махане. Нищо не съм сменяла/променяла и т.н. няма нужда от сол или гланц,нито една лампа не свети.

При мен това се получава когато сложа чаши които не са 100% стъкло....не знам как им казват, но изглеждат като стъклени,ама не са. те не стават за миялна.

# 479
На Грюн грийн го ползвам и за почистване на пералнята. Водата в София е мека, но много тинеста  - препаратът се справя перфектно и почиства идеално и двете машини. Естествено, че не знам дали мазнините ги бори, поне се надявам.
Дано Дедо се включи с мнение.

Джема е забелязала правилно. Препаратът е на база лимонена киселина. Съдържа и тенсиди, но трябва да се има предвид, че са растителни. Лимонената киселина бори основно варовика. Немците са с много варовита вода и имат много препарати от този тип. Прилагат я дори да слагат сол. А , знаете, тук се шири заблудата за таблетки всичко в едно. Ние в темата знаем, но масово, както и от продавачи и техници се заблуждават ползвателите. Тенсидите помагат срещи тинята на Чери, премахват и някои други наслоявания. Не знам доколко са балансирани нещата в препарата, защото мазнините и белтъчините искат специално третиране. Ще попитам дали е ефикасен за тях и ще пиша.

Нещо сте омешали темите - там се пише за бутони, тук за препарати Hug Нищо де, важното е да сте имформирани

Общи условия

Активация на акаунт