Всякакви въпроси относно съдомиялните - 8

• 48 214
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
До колкото съм запозната - уреда, който е произведен в Германия ще бъде по-качествен. Може да се заинтересуваш малко в тази насока-дали и къде в БГ може да намериш от въпросните марки с печат "Произведено в Германия" . Скоро си закупих друг електроудед на АЕГ от Технополис- сушилна машина, която беше произведена в Полша  ooooh! , хареса ми единствено дизайна и за това я купих, но.....ще видим дали ще.... има полза от двойната сума пари дадена по нея след няколко години. Вече забелязах, че е практика на някои стоки в Техномаркет , които са произведени Япония или Германия - да има голяма табелка за това пред самия уред, дали е случайност?  newsm78 Peace

За справка , когато контактувах със оторизирания сервиз на АЕГ и Електролукс - който бях избрала от списъка, човечеца най-любезно сподели, че на доста от уредите изтече ли им гаранцията им изгаряла някаква платка, която струва почти колкото уреда и се случвало на няколко пъти да му подарят разваления уред - да го използва за части евентуално.... Лично той ми сподели, че ползва съдомиялна от доста по-нисък клас.

# 511
  • Балчик
Така е, АЕГ-та се произвеждат предимно Перални- и сушилни- в Полша, миялни- в Италия. Моята фурна е произведена в Германия и съм ужасно доволна от нея.

# 512
Аз купих Електролукс, защото АЕГ и Електролукс са под една шапка. Така че моята Електролукс също се произвежда в Полша. Дано да не ѝ изгори въпросния елемент след изтичане на гаранционния срок. Все пак исках по-добър клас. Прецених е, че е безсмислено да плащам за АЕГ.

# 513
  • Пловдив
То... и Зануси-то е там ама... Simple Smile))) хихи. Сега по мои наблюдение специално АЕГ и Електролукс са им доста сходни моделите-да не кажа еднакви, само с различна цена и едно копче разлика. Когато купувах моята имаше абсолютно 1:1 същата, само че АЕГ и със 100 или 200 лв отгоре... Със сушилните горе долу същата работа беше, механизми на отваряне , копчалъци пак почти еднакви за някои модели. За платките, които се развалят - то май на много неща е така и си е до късмет, електронна платка ли как му каза техника забравих...., но пък си има и друга страна монетата Simple Smile)))) ако не се развали пък кога ще се купи нова  Laughing, аз ако знаете как чакам пералнята НЕО да хвърли топа......ама..................................... не се очертава скоро . ooooh!

Джемма, значи си щастливка и да не чуе дявола ще ти готви дълги години фурничката! Мои познати пък имат също АЕГ, мисля че на не повече от 5 години, може и по - малко и уплътнението им се беше скапало, друг проблем не са имали, но незная тяхната какво производство е  модел и тнт...

# 514
  • Балчик
Ето затова е трудно в днешно време да се препоръча нещо. Пише едно,ама къде и как е произведено, а вътре пък с кое друго още еднакво... Всеки преценява и купува това, което му подсказва сърцето. Simple Smile

П.П и аз чакам пералнята ми Аристон на 12 години да умре,ама не ще и не ще, а казват били лоши Аристноте. Лоши, когато се молиш да не се развалят, при обратното- нямат разваляне. Laughing Закон на Мърфи, какво да се прави.

# 515
Аз нямах много избор, защото имам място само за малка машина (6 комплекта). Така че изборът беше - Мидея, Електролукс, Бош, АЕГ.
Ако можех да купя голяма, щеше да е БЕКО. Тази марка се прави в Турция в нови заводи и всички много я хвалят. При това съотношението цена/качество е отлично.

Що се отнася до електрониката, следвам правилото да купувам по-простите модели, защото колкото повече електроника, толкова по-голям риск да се развалят.

Преди да купя бяла техника се ровя из форумите и нета, за да понауча това-онова. Така взимам малко по-информирани решения.

# 516
Джемма, старите Аристон са бонбон, новите са боклук.
Моята пералня е 10-годишна бабичка - не се предава и пере като обезумяла Heart Eyes. Пу!

# 517
Здравейте! За първи път ще използвам съдомиялна машина и имам нужда от малко помощ. Беко е машинката, 45см.. Изчетах инструкциите и двете теми тук, но имам някои неясноти.
- При първоначалното включване, след като се сложи солта празна ли пускам машината и на каква програма е препоръчително? Каква сол да си купя? Чета за по-едра, по-ситна ...
- Коя програма е препоръчителна - автоматичната или quick clean ( по описание не откирвам съществена разлика)
- При изполването на таблетки трябва ли да има отделно зареден гланц? При изполването на кратка програма мога ли да изполвам таблетка, защото пише, при кратките е по-добре да е с прах?
- Виждам, че за малки машини делите таблетките. И на кратката и на дългите програми ли слагате 1/2 ?
Извинете ме за лаишките въпроси. Предварително благодаря!

# 518
skica, водата твърда ли е при вас?
(при нас водата е мека, не слагам нито гланц нито сол, само таблетка all in 1)

# 519
Още не съм я проверила с лентичката, защото сега монтират кухнята и е пълна лудница, но като цяло ни е твърда. В магазина ми обясниха, че независимо каква е твърдостта , трябва да има сол.

# 520
Скица:

1. Солта трябва да е едра. Като вземеш кутията в магазина я раздрусай. Едрата сол "чука" по стените на опаковката.
2. Преди първото зареждане със съдове, зареждаш със сол и след това настаняваш съдовете, добавяш препарат, включваш и миеш.
3. Куик клийн говори за бърза програма. Ако съдовете са леко замърсени, няма нагари, засъхнали остатъци от храна, тогава ползвай бързата програма.
В книжката със сигурност има описание за продължителността на програмите и при какви съдове и степен на замърсеност можеш да ги използваш.
4. И при кратката програма може да използваш таблета, не е проблем. Може и гел.
5. Течност за изплакване/гланц е нужно да се ползва в райони с твърда вода. Ако водата в населеното място е мека, такава течност е ненужна.
Ако ще използваш, моят съвет е тя да е биоразградима, тъй като остава като филм по съдовете и не е нужно да бъде химическа, а безвредна.
6. Не е нужно да делиш таблети. Всъщност в периода на работа ще разбереш дали да делиш.

# 521
Sourcherry , много благодаря за помощта!  Разбрах те прекрасно.   bouquet

# 522
Каквито и въпроси да имаш, пиши в тази тема.
И честита придобивка  bouquet!

# 523
Джемма, старите Аристон са бонбон, новите са боклук.
Sourcherry, дано не си права за новите Аристон. Имам такава от две години, искрено се надявам още много по 2 да ми служи както досега!

# 524
Тирбушон, дано не съм права, наистина.
Старите им машини са страхотни, за това две мнения няма.

Общи условия

Активация на акаунт