Отговори
# 165
  • Варна
Сетих се нещо интересно да споделя. Преди два-три дни го пробвах да суче, заголвам цицето и го викам да суче, той идва, захапва го и се хили, ама не дърпа, т.е. вече е забравил как се суче, а е минал само месец. Днес пак го пробвах и пак така,  сеща се да си поиска другото, ама не дърпа, само се хили и прави физиономии сякаш го е срам Grinning

Тедката беше същия, като ме види гола и започва сочейки към гърдите ми "Ъ-ъ-ъ", идва захапва леко хилейки се и изчезва.  Joy

При нас няма нищо интересно, мъчи ни 4-ти кътник, имам чувството, че венеца ще се пръсне. Кривичък е, но и това ще мине.

Вие извеждате ли децата в това студено време? Мен ме е страх, но тук и духа и вече няколко дни освен от колата до нас не е излизал.

# 166
  • Обетованата земя

Тедката беше същия, като ме види гола и започва сочейки към гърдите ми "Ъ-ъ-ъ", идва захапва леко хилейки се и изчезва.  Joy

Laughing голям майтап са!
 А Иво от няколко дни си тананика песнички, и много ясно мога да позная коя песен си тананика (та-та-та примерно) , обикновено сме я слушали преди малко или съм му пяла Сънчо за лека нощ и той в леглото си я тананика, или пък е някоя известна детска реклама, промиваща и техните мозъчета  Mr. Green

# 167
  • Пловдив
Ха-ха и аз наскоро я пробвах моята. Всичко, ама всичко е забравила. Като се съблека й е интересно, идва, пипа ме, аз на няколко пъти я вземах и гушках да видя какво ще прави, ама тя само ме пипа и като й доближа устичката се смее, точно така плахо едно и срамежливо като Ивчо.

Креми, вие сте се усмелили да излезете. Ние сме се закотвили у дома здраво. Аз все пак я сложих да спи, ама за сега е безрезултат. Ако заспи ще я оставя малко, ама едва ли . Ще видим.

П.п.- пеенето премина в рев и я вдигнах. Няма да се спи наобед днес пак.

Последна редакция: вт, 31 яну 2012, 15:42 от vany6a

# 168
Добре де, вашите не въртят ли радиоточките  Mr. Green Иво редовно ми бърка в пазвата, за да ми стиска зърната.

# 169
Ние не излизаме,седим в къщи.Ивет е излизала на -10,но тук вятъра е свиреп. Sad

# 170
  • малкия йеросалим
jj Жоро денонощно ми рови в пазвата и ми дърпа зърната  LaughingТова го успокоява и приспива.Всеки луд с номера си Grinning
За излизането - не вадя.Или ако извадя ще е за 10 мин на терасата,или някъде да свърша някаква задача с колата.Вчера примерно баща му го взе с него до детската градина да вземат Кети-това са 10мин навън.Днес не съм го вадила.

# 171
Здравейте,не съм писала от 5-6дни,но си имах основание. Благодаря на всички за пожеланията за рожденния ми ден във Фейсбук,благодарна съм,защото точно тогава хич не ми вървеше.Сутринта валеше дъжд,после сняг,после си разлях горещата вода за кафето,но пък мъжът ми се сети за мен от чужбинско и ми звънна,предния ден правих чийзкейк и го оставих за украсяване на самия РД,но свекър ми дойде да ми честити и му отрязах едно парченце без украса. И после ми се обадиха да взема баткото от градината че бил с Т.И това беше РДен,той милия явно болен от грип с 39-40 градуса,свалям за малко Т и после пак се вдига,само лежи и даже бълнува и постоянно му е студено а целия ври. После и майка ми и свекърва ми вкъщи уж заради мен но се почна едно суетене около детето със сто съвета....те за добро ама сякаш ми вкараха страх още повече вместо успокоение. Както и да е,после се почна с кашлица,гърло,без глас,а сега пък киха и има сополи и спи по цял ден в пълна незаинтереСованост от нищо,иска само ТВ и компютър при което аз се вбесих и му ги спрях. Нищо не прави по цял ден,полудявам. И всички едно и също повтарят-пази малката,е как да стане като сме тримата по цял ден заедно....
Засега сме само с хомеопатия,дано няма усложнения,че ми е едно криво да съм болногледачка и детегледачка и готвачка затворена вкъщи по цял ден с децата. Ако беше здрав щях да ги изкарвам,дори и за малко на завет някъде,но стоим затворени и само проветрям.

Та в тази връзка искам да помоля за съвет,какви занимания да измислям на моя малък мързел,на 6,5 год . е ,предлагам му да реже,рисува,с детския компютър да учи букви,да строи  с лего,иманови неща които не ги е отварял даже,но Той си знае само едно-искам на Тв или компютъра.
Щях да го записвам на баскетбол,той се разболя,сега ще чакам да оздравее....Знам че има майки и с по- големи деца,Наталиии,помагай,взех да се притеснявам,а мразя мързеливи и бездействащи деца.

# 172
Танче,направо незнам какво да ти кажа, освен да ти пожелая да оздравява по-бързо!И аз трудно излизам на глава с моя ,особено пък когато сме сами,но за щастие ходим на детска градина, макар и в сборни групи.Компютрите при нас не са разрешени,играе си с негови игри,които получи в последните 2 месеца,но много се карат с Ивет.
Кураж! Hug

Последна редакция: вт, 31 яну 2012, 18:51 от Nataliiiiiii

# 173
  • малкия йеросалим
ДенитоБързо оздравяване на баткото.
Иначе за занимавките в къщи са стандартните -рисува,пише букви,цифри.Отскоро и пиша елементарни задачки за събиране и с тях се занимава доста.Купила съм занимателни книжки за писане и смятане  и с тях се занимава.Вече започна да свързва буквите в думи и сега е хит сама да чете по малко от книжките.Когато мога играя  с нея на "камък,ножица,хартия" и на "букви".На компютъра гледам да я ограничавам,но ако гледа е едно филмче или там или на телевизора.

# 174
  • София
Здравейте  Party ,
Алекса от днес е на ясла. Уж е здрава , педито вчера я е прегледала, дала е и бележка за контролен секрет - да се види дали са изчезнали стрептококите. Днес отивам да я взема след обяд и пак ми казват "Ами тя не спа добре, защото много кашляше". Много се учудих, детето не е кашляло от няколко дни и с таткото си мислим, че го правят умишлено, само и само да не ходи детето на ясла. От два месеца вече е записана, а няма една цяла седмица ooooh! . От 16:30 до 22:00 се е изкашляла един единствен път, а тая сестра не зная какво мисли... Ама нали се плащат дори и неприсъствените дни и на тях сигурно им е по-лесно, а и сега се оправдават с грипа... Утре пак ще я водим на ясла и нека те да си говорят каквото искат, все пак няма никакви симптоми за каквото и да е. Офф, оплаках се и аз Simple Smile
Сесията приключи успешно и новият семестър започна smile3529 . Почти през цялата сесия Али беше болна, даже за единия изпит беше при детегледачка.
Когато сме в къщи детето направо издивява. Не иска да си играе сама, филмчета не гледа, а само някои клипчета в youtube.com . Вече не зная как да я разнообразявам, а и на мен ми е нервно.
На гърнето сяда всяка сутрин. Понякога ака, всеки път пишка, но не си казва Simple Smile . Всяко нещо с времето си.
Бързо и леко възстановяване на всички Praynig.
Лека вечер и дано скоро да се стопли sun

# 175
Здравейте и от мен.Ние вече повече от 2 седмици сме болни.Няма оправяне.Оня ден виках една частна детска лекарка надявам се тия дни да има подобрение.Баткото вчера не се чувстваше добре болеше го корема и днес го оставих вкъщи.Ако бяха здрави бих ги извела за поне 5 мин на въздух,но сега сме затворени вкъщи.Малката е луда по компютъра пускаме  детски песни и си седи на стола.
Денито и ние  имаме много играчки,но баткото не играе с нищо.Всичко му е безинтересно.Играем на карти кани приятели гледат телевизия и се търкалят по земята.От няколко дена гледа разни изображения от компютъра и ги прерисува.Решили сме да вземем принтер да оцветява картинките.Иначе Черния Петър и играта с клечките са много интересни казва се МИКАДО.

# 176
Здравейте и от нас!  Hug
И при нас гърнето не се използва по предназначение, като се стопли ще я пробвам с тези памперси, които стават студени като се намокрят, ако и с тях  не стане... когато стане  Mr. Green

В студеното и аз не я изкарвам по разходки. Излизаме с колата, вкъщи не се търпи  ooooh! Рисуваме, четем, играем куклен театър, гледаме тв, пускаме клипчета на компютъра... по цял ден общо взето е това, бързо й  писва всичко и почва да мрънкоти.
С храната пак е скарана, чудя се вече кво да й готвя. Дай  й тесто да яде само! Ама какво се чудя на детето, аз откакто се помня съм същата!  ooooh!

На болничките бързо оздравяване!

# 177
  • Пазарджик
Ние излизаме  Grinning - до един детски кът до нас, събираме се цялата компания майки с деца, които излизахме и при топло време. Които са по-близо идват пеша, които са далече идват с коли и децата играят. На прибиране си играем малко в снега около 15-20 минути най-много. Тук днес беше по-топло от вчера, имаше и слънце. Една от майките ходи да вземе храната от детската кухня.
Със съня и ние имаме проблеми - заспива при мен, после като я преместя се буди, ако остане при мен, суче много повече, отколкото ако спи отделно, но вече няма да рискувам да я местя, защото снощи горко съжалявах - като се разсъни и два часа си игра и то най-лудите игри със скачане по леглата и възглавниците. Днес стана сутринта по-трудно, следобяд пак трудно и късно заспа, прецакахме едното хранене ..... Сега мисля за реорганизация на леглата и начина на спане, поне да мога да се наспя и аз.
А като се отбият децата по-добре ли спят? Будят ли се пак така през нощта по няколко пъти?
Имаме любима напитка - "боа" - боза и любима храна - "мо" - месо.  Grinning

# 178
А като се отбият децата по-добре ли спят? Будят ли се пак така през нощта по няколко пъти?
Аз още не съм отбила съвсем, но махнах изцяло нощните кърмения, заради антибиотик, който пих и остана само сутрин и то не всяка сутрин. Много бях чела, че като отбиеш и почват да спят по цяла нощ и го чаках този момент с огромно нетърпение. Но не би. Първите 2-3 седмици бяха кошмарни. Будеше се по 5-6 пъти на нощ. Не искаше да суче, но не можеше и да заспи нормално. Унесе се, в момента, в който отида и аз да си легна и се усети, че е сам и скача и почва да пищи. Някакси удържах да не го взимам при нас и да не му давам да суче. След това няколко нощи спа непробудно.. до 6.00-6.30, след което се събужда кисел и не може повече да заспи и докато се съмне са ревове ( а мен това ме изтощава сигурно повече и от това да стана 1-2 пъти през нощта за по 5-10 мин). Последната нощ пак се буди 3-4 пъти.
Но за нас пък със сигурност мога да твърдя, че по-добре спи, когато е сам в леглото. До мен ако е, само търси да суче, а той и не суче вече нормално, ами се гърчи, върти се, рита баща си и въобще нито той заспива, нито ние спим.
Така че - много деца почват да спят по цяла нощ като ги отбият, ама моето май не беше от тях Confused

# 179
  • Варна
Dora, нашите нощи след отбиването и преместването в кошарата са доста по-спокойни, рядко се буди нощем, а и да го направи - бързо се унася. Определено в положителна посока се развиха нещата. Обаче има деца, които и след това си продължават да се будят, до дете си е. Съчувствам на майките им!  Лулу, Hug
За извеждането навън в това време - ние не излизаме. В неделя ги изведох малко с батко му да се порадват на снега, че не духаше и печеше хубаво и това беше. Преди това и сега - стоим у дома.
Зузи, бързо оздравяване!  Hug
Танче, да се оправя бързо и твоя мъник! Не е бил най-хубавия РД, но хубавото тепърва предстои! Прегръдки!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт