Отговори
# 180
Denito, и аз имам племенник на същата възраст като твоето момче. За РД му подарих ето тази книжка http://store.krokotak.com/product.php?id_product=15  Всеки ден правят с майка си по нещо от нея. Интересно му е много. Има и ето такива карти: http://store.krokotak.com/product.php?id_product=133  но вече са му безинтересни, отдавна ги има. Друга идея е детски скрабъл (игра на думи). Подарих му я за Коледа и все иска да играе с някой. Той отдавна пише, чете и смята, последното му е любимо. Може да пробвате с някои лесни задачки. Има и такива игри, да се учат да смятат и пишат. Аз имам на компа, ако искаш прати ми скайп на лични да ти ги пусна. (поне като е на компютъра, да прави нещо полезно)

И ние не знаем какво е гърне. Смятам на лято да се учим, пък да видим той какво ще реши. Навън също не излизаме, само в неделя си направихме разходка в гората, но беше слънчево и без вятър, и въпреки това изкарахме малко повече от половин час.
Спането след отбиването и при нас не е като преди, спи си, но продължава да се буди, най-често 1 път на нощ, понякога и 2-3. И аз очаквам с нетърпение момента, когато ще спи по цяла нощ, но може и да не е скоро.

# 181
  • София
Ох, и аз се уморих от нощното будене и съм му вдигнала мерника на дребния да отказваме нощното кърмене. Да видим как ще ми се получи. Момичетата започнаха да спят стабилно след 2.5 г., т.е. като приключиха с всички зъби и малко след това...

# 182
  • Пловдив
И ние не сме излизали от неделя. Спрях и каката от училище, че нещо получи студова алергия. Ръчичките й загрубяха и станаха червени, очичките и те червени леко, уплаших се да не се разболява, но вчера след основен преглед се оказа, че нито гърлото е червено, гърдите са чисти, не кашля, яде си като преди, олекна ми. Та сега до четвъртък ще си е у нас, а в петък ще си празнува в училище, да се зарадва като за първа година там, ще почерпи с бонбони. Разочарована е, че няма да има и там торта, още си кара със спомените от градината, ама вече е голяма. На това тя отговаря- "Еми, даааааа" и се подхилва гордо, че е ученичка вече. Вечерта с приятели ще изкараме в детския център, само те ще са, няма да има външни хора.

Иначе снощи Гергана заспа без проблем в 21 часа и се буди 2-3 пъти за водичка. Но не ми харесва идеята да не спи наобед, малка е още.

Денито, и аз ще те посъветвам за семейни игри някакви да пробвате. Аз съм купувала на каката от книжарница едни за "Хана Монтана", с карта и пионки и зарчета и играта те води. Имаше и такава преди време на данонино - и с нея се сдобихме, понякога даже и сама си играе. Хвърля зарето и за двамата играчи. Имаше такива с "Бен тен". Другото - има едни кутии големи настолни игри с 10 или 20 игри за момичето и за момчета. Ние имаме с 10 за момичета - и с тях се забавлява. Сега се е запалила по "Монополито", за рождения ден баба й и дяддо й ще й го подарят. Много обича и на война с картите да играе, да реже и да апликира. Тези книжки дето ги е дала Диончето и те са й интересни, в книжарниците е пълно с такива. А с водни боички просто е несравнима. Един час не я търси. То и затова я записахме на курс по рисуване, да се забавлява.

За спането - и аз така съм чула, докато не излезнат зъбките, няма да има мира.   ooooh!

Хубав и топъл ден на всички!

# 183
Здравейте!
Не излизаме в това време, спяла съм каката от градина и изпратих малката при баба и. Стоим си на топло. Ако ще се ходи някъде е с кола.
За спането - Ваня все още се събужда по 1-2 пъти през нощта, а кака и се събуждаше по 150 пъти, докато не избиха всички зъби. Т.Е до 2 год. Една нощ си броих - 86 пъти в периода 12 през нощта, 6 сутринта  Shocked

# 184
  • Пловдив
Здравейте!
За спането - Ваня все още се събужда по 1-2 пъти през нощта, а кака и се събуждаше по 150 пъти, докато не избиха всички зъби. Т.Е до 2 год. Една нощ си броих - 86 пъти в периода 12 през нощта, 6 сутринта  Shocked

#Crazy     #Crazy    #Crazy    Аз се ядосвам като са над 4-5, а камо ли да ги броя. Нямам такива олимпийски нерви хич.

А на мен ми е интересно сега като пишеш, Наде, че Ваня все още се буди, те нали спяха отделно от вас твоите кукли. Как я чуваш като се събуди, какво правиш и тя не събужда ли и кака си? Питам, защото нашата кака иска сестра й да спи при нея, но аз се притеснявам като знам, че малкото се буди и не искам да й пречи да спи заради училището. Аз макар и с второ дете в тази област съм като в небрано лозе, тъй като голямата си ми спеше без зъби и със зъби и ми е много странно сега с Гери като имаме такива проблеми, ама така ще е.

# 185
Зузи,на вас бързо оздравяване!!!
Благодаря ви момичета за съветите за занимавки,повечето от нещата ги имаме и не са му интересни,но някои ще използвам да опитаме. Мен не ме притеснява толкова че не се занимава с нищо,ами че го мързи да гледа даже а къде е още,далеч е от пубертета. Лошото е че и със сестра си не играе,само и вика,гони я,дразни я,взима и всички неща от ръцете,тормоз,но ще попрочета някаква литература как да го размърдам и амбицирам. А колко се надявах той да ме отменя в ангажиментите по гледането на малката,в смисъл не аз да я уча как се строи кула или с конструктор,такива простички детски неща,НО май много искам Simple Smile .Все още кашлицата му си стои гадна,дано по-бързо се оправи че малко да ги изведа.
Пожелавам на всички приятен следобед,а на неспящите мъничета-да си поспят малко повечко че мама да си почине.
Ванюшка,при вас не е ли обявена грипна епидемия,при нас я обявиха от вторник мисля,учениците са си вкъщи?

# 186
  • Пловдив
Не, Танче, няма грипна ваканция, нито дървена, всички ходят на училище в Пловдив.

# 187
  • Варна
Да споделя и аз за спането. Откакто отбих Теди не се буди през нощта, сам си заспива и вечер и за следобедния сън. Преди две вечери се опитахме да спи при нас, то голяма игра падна, спи му се, но не заспа докато не го сложихме в креватчето му. И така май си е по-добре. Явно децата са твърде различни и трябва да се водим по тях, както винаги съм казвала.

На всички болнички бързо оздравяване!

Дени, взех от аптеката този горчив лак против смукане на пръста. Мъжа ми го опита, каза че надали с него ще се откаже, не бил толкова гаден. Та сега стои и си чака реда и да събера кураж да го намажа. Simple Smile

# 188
 Crazy Ванче на мен сега 4-5 събуждания ми се струват направо като рай  Mr. Green Все едно си е спала цяла нощ, такъв тренинг имам  Mr. Green
Иначе като ги оставя в стаята да спят, включвам бейбифон. Чувам чудесно какво се случва в стаята им, ако някой се размрънка (т.е. Ваня ако се размрънка) ставам и отивам при тях. Давам водичка, погалвам я и си лягам отново Simple Smile Обикновено като ставам съм на автопилот  Mr. Green Имам заучени действия и не се разбуждам много  Whistling А кака и не се събужда изобщо. Много рядко, ако нещо има голям рев примерно (което е изключително рядко) може да се разбуди, но аз и казвам да запива и тя буквално пак окапва  Crazy

# 189
Матей също спи сам в стая от доста време. Е, силно казано спи сам. Нашата спалня стана вече негова стая. Ние спим в хола. През нощта като се събуди (също ползваме бебефон) отивам при него и ако заспи бързо, т.е. ако не заспя аз преди него, се връщам при мъжа ми. Но най-често оставам обаче и си спим заедно до сутринта. Много е сладък като се буди сутрин  Heart Eyes  Имало е случаи да спи по цяла нощ (е, единични случаи). Тогава пристига при нас в хола рошав и със зачервени бузи  Laughing

# 190
  • Обетованата земя
Ох, май аз съм от късметлийките, Иво спи непробудно (пу-пу) от доста време. Някои вечери се буди по веднъж за вода, или пък пее 3-4 мин. и заспива сам. Дано този период продължи дълго  Mr. Green А аз знам защо се буди, защото докато спи редовно се изтласква нагоре, докато не си удари главата в кошарата, затова сега му слагам една мека възглавница и редовно е наврян в нея, сложих и обиколник. Наскоро имаше една вечер, събуди се, пя, пя и накрая заспал и аз изобщо не станах и аз съм заспала (той е в съседната стая, но сме на притворена врата), обаче след половин час като ревна-ставам, той да вземе да заспи седнал и както е заспал е паднал настрани и се ударил в кошарата, много беше смешен  Laughing Като се роди бебето, живот и здраве, незнам как ще се справяме, ама тогава ще му мислим, голям дерт ми е като ревне малкото как ще ги приспиваме двамата...

# 191
Пепси,ама и ти си уникална. Тук повечето се опитваме да накараме децата да спят в кошарите,ти зорлен искаш да спи на спалнята. Ще ви дам Вики за една вечер:)
А за това горчивото,лак ли сте взели или е онова за което Мама Мони писа преди време,като кремче. Защо събираш смелост-направо мажи. Аз се отказах да мажа с каквото и да е,онзи ден на масата имаше люти чушки(много люти) към вечерята,тя си взе-захапа,без реакция,после пак се взе и отхапа повече, за малко се ококори и почервеня и нищо,след това пак тръгна да си взема и аз ги прибрах. Осъзнавам че имам всеядно дете,дори и горчивия пелин на мъжът ми харесва а аз не го понасям. Като се стопли ще я водя на зъболекар,знам че мажат с нещо което стои поне 10 дни на пръстта,пък и да и видят зъбите че ми се струват горните да стоят по-напред от нормалното.

# 192
Здравейте момичета, като пишете за заспиване - ние в момента сме много зле излизат ни горните кучешки, вече 2 дни не спи като хората, не знам докога ще продължава.
Иначе като се отби продължи да се буди нощем но запсиваше веднага след водичка, обаче като го почнеше някой зъб беше друга работа ...
Нещо друго ме притеснява и се чудя при вас случвало ли се е -последните дни се стяга един такъв, и се зачервява като накланя глава все едно му е схванато вратлето. Спроед мен без видим повод, в смисъл да се инати за нещо. Това трае секунди, после все едно му няма нищо. Единият път скоро след това започна да се напъва да ака и мислех че може нещо да се е напъвал и тогава, но тази вечер не последва само така се стегна за секунди без да му се ака.  Може ли да е от зъбките, в смисъл все едно го заболява изведнъж силно и той така реагира и се стяга? някой сблъсква ли се е с подобно нещо?

# 193
Здравейте,
днес реших да не давам бибата на Денис. Сутринта като стана му я взех, казах му че я давам на Па-па и така докато дойде време да спи на обяд. Легна, но веднага започна да я търси, става ляга, мрънка, проревава, накрая му пуснах една мелодия от телефона и заспа за 5мин. Тази вечер след като го сложих в кошарата започна да вика "дай, дай", казах му, че няма па-па не дава, той започна да хленчи, но му пуснах отново същата мелодия и така лежа и слуша около 30мин., без да мрънка, но не заспива. От време навреме само жално повтаря "па-па дай", но не плаче. Накрая след 1ч. случане на мелодията заспа. Сега се чудя през ноща като се събуди какво да правя!? По някога се буди явно сънува нещо или просто си търси бибата, аз му я сложа в устата и мигновенно заспива. Но сега като не искам вече да му я давам какво ще правя ако се пробуди? Много ми е жално така като не му я давам, а виждам, че си я иска.  Sad  Мъжът ми и той не ми помага, само ми вика "дай му я на детето какво го мъчиш". Ще видим как ще изкараме нощта. Надяваме се да издържа и за около седмица да я е забравил. Като цяло не е голяма драма за сега.
Тези от вас, които ползват още залагалки, може ли да споделите кога смятате да ги отучвате, дали да не почакам още малко  Rolling Eyes
Мисля си вечер ако се събуди да му дам вода, той пие от шише със силиконов накрайник. нещо такова по принцип е неразливащ, но той го има от доста време и често си пъха пръста вътре и сега само да се наклони шишето и направо тече като чешма, та не е много походящо за вечерта /от доста време не е пил вода вечер/. Има и шише с пластмасов накрайник, но от него пие от време на време през деня, но вечерта незнам как ще е.
Тази вечер ще се заредя и с двете шишета, дано да не се буди.
Оф, много зле се чувствам така, като виждам как жално, почти бълнувайки вика "папа дай".
Оплаках ви се за лека нощ.

# 194
Рая си спи все още при нас на спалнята. Понякога съм си мислила да я отделя в кошарата, но ми става жал и се отказвам. Ляга в 22-22:30 и спи до 09:30-10 сутринта. Понякога спи непробудно, понякога се буди по 100 пъти (зависи от зъбите и температурата в стаята  Mr. Green, оказа се че не търпи топло). Сутрин ни събужда с целувка  Heart Eyes или с опит да ни избоде очите в желанието си да ги отвори принудително   Joy

Общи условия

Активация на акаунт