Отговори
# 150
Като каза гърне, Боил с неговите 2 думи, които използва, никога не съм предполагала, че ще почне първо да си казва. Ама на, почна като му сменям памперса да казва "ако" и от няколко дни го чувам, че казва "ако" и като почне да си върши работата. Обаче! Не дава по никакъв начин да го сложа на гърне, тоалетна или каквото и да било. Гърчи се, извива се, става, не и не. Направо не знам какво да го правя... да не изпусна момента.

# 151
Гърчи се, извива се, става, не и не. Направо не знам какво да го правя... да не изпусна момента.

Пробвай със седалка за тоалетна. Рая също не сяда на гърне. Случаите, в които е направила нещо извън памперса, са на седалка.

# 152
Пак гърнетата се обсъждат  Simple Smile
При нас се ползва по предназначение. Ако в памперса не сме имали от месеци вече. Като сме си в къщи събота и неделя го оставям без памперс и си казва като има пиш или ако (на всичко казва "писс" , придружено със хващане за гащите ) Най-новото е, че вече чурка прав  Mr. Green много е смешен , позата му е страшна. Явно гледа в яслата по-големите деца , че така чуркат и той така иска....като големите. Не всеки път се получава, но винаги се пробваме първо така и ако не стане работата сяда, изпишва се и става и пак се мъчи прав  Joy
Аз от много време не бях писала тук май  Blush Иначе редовно чета  Simple Smile
Много здраве пожелавам на всички малки и големи  Simple Smile

# 153
  • Пловдив
Здравейте и от мен!

Вчера и моята кукла не спа на обяд. Беше се случило един път около зимните празници, но тогава го отдадох на еуфорията и на голямото желание да играе с кака си. Вчера се разходихме неделно семейному, хапна си подобаващо и към 14.30 я сложех да спи. Е да, ама не се получи. И  друг път не е заспивала от раз, става, ляга, пее в леглото, мята навън каквото докопа, но за около половин час заспива. Чаках я до 16.30 и я вдигнах. Не спа изобщо. През това време с каката решавахме задачи. Тамън после беше свободна за игри. И двете си играха до 20 часа. Вечеряхме и докато и аз си хапвах, както винаги на Гери й давам да си дояжда с корички хляб или сухар.Искаше водичка, уж пийна и по едно време като я поглеждам - ми тя само отворила устата, водата си тече в устата, но няма кой да я глътне     Joy   Дотам й стигнали силичките. Веднага я преоблякох, пижамката и в леглото. Оставих я и докато заредя сушилнята и се върна да я видя, тя беше вече заспала. В 6.30 се пробуди за водичка, повъртя се малко и спа до 9 часа. Е такова нещо не ми се беше случвало с нея до сега. Да видим днес как ще е.

Иначе днес мисля цял ден каката. Ще я мисля цялата седмица повече от друг път заради студа. В тяхното училище първокласниците са извън основната сграда, всеки първи клас си е в отделна стая, с отделен салон по физическо и отделни тоалетни. До тук добре. Но на обед охраната идва да ги вземе и с нея и с госпожата ходят до стола, който е в основната сграда. На около 5 минути е, не е далече, но нали навсякъде тръбят за сибирски студове е т.н., та сега ми се е свило сърцето за тези мъници. Ще се справят децата, ама  ги мисляяяя.

Тази седмица какака ни има рожден ден, та и това подготвям. Поканила си е 15 приятелчета, някои от тях са с братчета и сестричета, та ще е лудница    ooooh!    Много се вълнува това дете, ей. След като мина Дядо Коледа не е спряла да говори за рождения си ден.    Joy   Joy   Joy   
Големи вълнения при нас, голямо чудо.   Grinning

Хубава и успешна седмица на всички желая.

# 154
  • Пловдив
Ваня аз вече свикнах Коцето да не спи на обяд.Като заспи ок,като не иска да се оправя  Naughty
За гърнето и ние ме до никъде.В началота не искаше да ака в него,после започна,а сега даже не иска да седне.Отново казвам ,ако ще .Имаме и дъска за тоалетната,но сега нещо ми се вижда студено там да го оставям с голо дупе.
Мартеа как сте с кърменето сега като ходиш на работа? Скоро не си писала за това.Следя те,да знаеш  Grinning

# 155
Кремс, по същия начин е кърменето - като ме няма, не се сеща, заедно ли сме - н броя пъти на ден. Днес съм вкъщи, защото е болна, и отново сука поне 5 пъти от сутринта, така и заспа. Иначе, с бавачката заспива по техен си ритуал, не се сеща за кърмене.

# 156
И Никола заспива без проблеми като ме няма, обаче като го приспивам аз- не става без кърмене. Дърпа ме, бърка ми в пазвата и вика ам-аммм  Laughing
Мартеа , а през ноща кърмите ли се още ?

# 157
Мартеа , а през ноща кърмите ли се още ?

дааа, тогава най-много. За мое улеснение спи нон стоп между нас, преди поне няколко часа прекарваше в леглото си. Като мине стреса от новото положение, ще мислим по въпроса.

# 158
  • Варна
Лулу, Павел е точно така с гърнето, както описваш Боил. Седалка още не съм купила, само се каня. Аз за момента не се притеснявам, ще го хванем.  Wink Иначе "ако" казва отдавна, отначало след като се свърши работата, после започна преди това, но така и не пожела да седне на гърнето. Сега веднъж предупреждава, а друг път след това съобщава. Никак не обича да сменям памперс, а ми се налага поне по 3-4 пъти на ден.

Нещо взе да не иска да ляга доброволно на обяд и моето момче, а му се спии две не вижда, но само като спонема за сън и се започава "Неее, неее!" Понякога го прави и вечер. Лягам аз в кошарката, правя се на заспала, а той играе малко, плаче понякога, бърбори си и заспива. Друг път пък ляга до мен и започва да изрежда с въпросителна интонация всички хора, които назовава по някакъв начин, после всички животни и аз му отговаям "Спинка" и така , докато заспи или спра да му отговарям и той каже още няколко и тогава заспи. Много му се бърбори преди лягане.  Crazy

Мартеа, бързо оздравяване на малката кукла!  Hug
Ако има и други болнички - бързо оздравяване и на тях!
Ванюшка,  Hug . Много хубави вълнения покрай РД. Дано всичко мине по мед и масло!  

Вчера на обяд ги изведох малко с батко му да поиграят в снега - голяма радост! За жалост тези дни ще е голям студ и не се очертава излизане...

# 159
  • Пловдив
Аз да се отчета за днес следобед - заспа без проблем. Малко се противи преди да я сложа в чувалчето, но иначе за 5 минути заспа. Какво й става и аз не знам.

Креми, не са ли малки още да не спят на обяд? Как издържат на това темпо? Голямата спря около трите годинки. Ще я видим тази работа.   Thinking

# 160
Момичета, вие сте от късметлиите  Peace
Щом чак сега срещате трудности с приспиването и спането като цяло... ние от бебе сме така.  ooooh!
Отдавна бях писала, че това е болната ни тема - не иска и не иска да ляга, нито вечер, нито наобяд  Tired
Реве и се тръшка, а две не вижда от умора... приспиването трае по час-два, а понякога даже и не успявам да я приспя  #Crazy. Вече спрях да броя дните, в които не е спала следобяд - над 15 са, тогава са й се събирали 16 часа без сън, без въобще да затвори очите. Как издържа, не знам  #Crazy

# 161
  • Обетованата земя
При дечицата, които плачкат на гърнето, според мен е по-добре да се изчака, да не се слагат насила, иначе може и напук да правят. Иво без изобщо да го уча или нещо подобно сам взе да прави ъ-ъ-ъ като му се ака и последните седмици не е имало път да ме излъже.  Grinning Просто му е дошло времето и е започнал да си казва, даже и гърнето сам ми носи да го слагам. Иначе и той има моменти като не е на кеф и мрънка и се инати и не иска да сяда. С пишкането ще видим как ще се оправяме на пролет, е той е такава жабаа, имам чувството че насила се налива с тая вода, и пишка и в гърнето и памперсите пълни на макс с пишкано! Акото е само в гърнето.
 За спането-спим всеки следобед, не е имал пропуск засега. Не виждам и как ще изкара ден без да спи, 3 часа след като стане сутрин, вече две не вижда и му мирише на възглавница и никак не се противи, че го слагам да нанка Mr. Green
 Сетих се нещо интересно да споделя. Преди два-три дни го пробвах да суче, заголвам цицето и го викам да суче, той идва, захапва го и се хили, ама не дърпа, т.е. вече е забравил как се суче, а е минал само месец. Днес пак го пробвах и пак така,  сеща се да си поиска другото, ама не дърпа, само се хили и прави физиономии сякаш го е срам Grinning

Последна редакция: пн, 30 яну 2012, 19:49 от didi24

# 162
  • София
Привет и от мен в този студ.
По обсъжданите теми - Никола все още не знае, че съществува гърне. Няма кой да му покаже тази екстра на цивилизацията  Embarassed Каня се като се стопли времето да се заема с този въпрос, ама да видим....
По въпроса за кърменето сме като другите пораснали кърмачета. Като ме няма, не се сеща, обаче тук ли съм - "Мамооо, мамиии, тита!" и не приема не за отговор.
За спането - спи, на обяд около 2 часа.
Девойките ми са на лагер на Добринище - сутрин на ски, след обяд минерален басейн...

# 163
  • Пловдив
Къде сте, момичета, в този студ? Ние не сме излизали вече втори ден, а сигурно и още ще има.

Аз пак тук да се оплаквам. Тази нощ познайте кой се наспа по никое време? Момата реши, че 3.05 часа е подходящо време за песни и игри и така откара да 5.30.    #Crazy   Пи водичка няколко пъти, става и ляга сигурно 100 пъти, гушках я при мен на спалнята уж да се укроти, но тя се заиграваше с косата ми, с пижамати ми и т.н. Накрая я сложих ядосана вече в леглото й и на всяко нейно ставане шътках звучно, а тя още по-звучно като талпа - бааааааааам в леглото.   ooooh!
Сутринта в 10.30 едва я събудих, много й се спеше. Ама за кога да я чакам. Отгоре на всичкото сега подозирам, че и следобед ще е мъка и няма да иска да ляга.  Оплаках се поне...

А тази нощ трябва да е било голям студ навън, щом климатика на няколко пъти го чувах да размразява. За първи път тази зима се случва. Няма ли да си ходи тази зима вечеееее???   Thinking

esma, твоите девойки трябва да са много оправни щом си ги пуснала на лагер. И аз като си спомня колко хубаво си изкарвахме по лагерите и ми се иска да пускам от училището голямата, ама нещо душичката ми не се отпуска. Ще видим нататък.

# 164
  • Пловдив
Ваня ,ако питаш мен хич не я слагай сега да спи.Щом е станала в 10.30 едва ли ще и е до сън.Довечера към 8 я преспиваш и готово.Тъкмо ще си гледаш спокойно Пепел от рози  Grinning
Ние вчера излизахме два пъти за по 10 мин,че той миличкия подивява тук.И в коридора на етажа си игра доста.Има едни саксии с цветя и той само ги рови. Днес отидохме до кухнята,но си беше много студено.За 15 мин се прибрахме,но съм го носила почти през целия път.Не му се вървеше много,а с количка е абсурд заради снега.Миличкия само се бараше по нослето.Явно му беше странно,че му лепнат сополките от студа.Оцеляхме обаче  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт