Отговори
# 600
  • Пловдив
Стилиян спи от 22-22,30 до към 8,30-9,30ч с голямо НО - будене през нощта, вчера и днес от 5 ч се събуди и след час два-заспива. Сещайте се, че и аз не спя.  После от 13,30 до 15 ч„ обикновено. Както бях писала и преди- една от първите му работи като се събуди е да обиколи тичайки апартамента- голяма енергия, голямо нещо!
Изпълнява поставени задачи, даже когато е с неохота- може да се размрънка, обаче прави каквото съм му казала. Пак с голямо НО- но стига да не е във фаза "Аз съм лош".
 Ходи и за ръка и сам, ако е някъде където не сме били задължително е за ръка.
Диди,ние винаги се прибираме с много рев. Интересното е, че понякога излизаме с рев  Simple Smile
Все още се кърмим, особено през нощта. Планове за отбиване нямам, ще видим до къде ще я докараме.
Напредъка ни е, че на "стари години" Стилиян започна да си седи в количката, разбра и той, че било хубаво да те возят. Сега съм с една лятна, много лека, за по-нататък триколка ще вземем.
Хубав ден на всички!   bouquet

# 601
  • Обетованата земя
Таня, ако не са тия пощи,  #2gunfire нямам проблем, ама то му стана навик вече. Като сме с татито, той го грабва и хич не се и сещаме за пощите. Ама с мене е по-трудно, защото не мога много да го вдигам, че и количката с него.  ooooh!

# 602
Денис спи от 23ч. до 9:30ч., докато се оправим да излезем и то става обяд, затова понякога пропускаме следобедния сън. Мислех си, че ще е крив и ще заспива по-рано, но не е така, издържа без проблем до 23-24ч., важното е всички да си легнем независимо кога ще е това. Иначе все пак на обяд като го сложа да спи - спи по 2часа.
За прибирането и при нас е винаги с рев. Ако сме с колата и се качваме през гаража започва да бяга към входната врата и да иска да излиза, ако сме пеша, започва да слиза по стълбите към гаража. Ако съм сама в асансьора го качвам влачейки, особено ако нося и други неща.  С голям зор го вадя от асансьора на предела на силите и нервите си и като го вкарам вкъщи и затворя вратата изяжда две три шамарчета по дупето. Обикновено като се прибираме целия вход разбира за това, такова крещене и пищене няма никъде.

# 603
  • Пловдив
Обикновено като се прибираме целия вход разбира за това, такова крещене и пищене няма никъде.
А, има, има- някой път и в Бургас може да ни чуете!  Joy Сигурно всеки път като се прибираме и съседите си викат "Стилиянчо се прибира от разходка!"

# 604
  • София
Ох, аз пък да се оплача, че не мога да го извадя от ваната. Вечер, като се стъмни си събува чорапите, застава пред вратата на банята и започва да скандира: "Дана, дана, дана..."
Ако откажа да го вкарам, реве безутешно. Не се отказва. Душ не върши работа. Снощи рева, рева, поиска да се успокои на цица, аз му казах, добре, давам цица, но няма да има вана и той ме погледна, вдигна ми ципа на жилетката и се отправи към "даната" с ново скандиране.
Влизат всичките вътре, играят, цамбуркат се и колкото и време да го оставя, винаги излиза с рев. Започвам да подозирам, че си отглеждам някакво водно животинче вкъщи...

# 605
Рая спи от 11 вечер до 7-7:30 сутрин. Събота и неделя, когато е с мен, спи макс 2 часа. При бавачките спи и малко повече. Значи, събират се около 11 часа сън. Според тази статия е недостатъчно, но Рая не я е чела.

Ако поставя задача като команда, не я изпълнява, а казва "няма". Както казва Лулу, ако обясня, е склонна да изпълни задачата, дори го прави с показна охота - врътка дупе артистично и бърза, замислено клатейки глава - примерно, ако задачата е да изхвърли в кофата нещо, което е изхвърлила на земята. Докато го прави, повтаря на нейния си език обяснението ми.
Същото е и със забраните. Ако просто забраня нещо, без да обясня, следва показно нарушаване на забраната. Ако обясня защо "не трябва", клати разбиращо глава и после повтаря обяснението. И най-често 2 минути по-късно прави това, което е било забранено.

Най-големият дерт в момента е, че здраво тероризира сестра си - удря я, хапе, щипе - и то го прави неочаквано, както й се гушка, изведнъж започва с терора. Все едно ни изпитва реакциите. Теа пък е много разбрана, избягва да й отговаря, както сме й обяснили, съответно непрекъснато е набита или нахапана. Обясняваме, караме се, веднъж дори й демонстрирахме как боли, ако нея я ударят (от което рева обидено 20 минути) - не се разбира от дума. Уж повтаря, че не трябва, но след малко пак го прави, при това с едно изпитващо - победоносно изражение на лицето и с дяволити пламъчета в очичките. Иначе много добре се разбират, заиграват се заедно, е, скарват се за някоя играчка, следва разтърваване и после пак продължават.

# 606
И ние много обичахме да се къпем, с такова желание влизаше в банята. Сега коренно се промениха нещата Sad Плаче и не иска да влезе в легена. Даже един път изобщо не го и изкъпах, директно си излязохме от банята, така ревеше, че не исках да го травматизирам допълнително. Според мен са две вероятностите, заради които прави така - страх го е от душа (Confused) или му е ужасно гадно да му влиза вода в очите, когато мием косата. Сега смятам да купим голямо корито пак, да го пълня с вода и чак тогава да влизаме в банята (досега го къпех с душа). Но проблема с косата остава така или иначе. Отделно не обича топлата вода, предпочита с по-хладна, все ми вика уф,уф, а мен така ме е страх да го къпя с хладка вода. Някой друг с подобен проблем или с идея какво да правя?

За спането - обикновено спи от 21.30-40 до към 7.30-8.00 сутринта. Следобед спи около час и половина. Понякога има и изключения, но долу горе такъв му е режима.

За задачите - изпълнява понякога, но понякога се прави, че не чува. Ако му е интересно това, което го карам да направи, го прави без разправии. Иначе повтарям по сто пъти и накрая аз си го свършвам.

# 607
За прибирането - аз му казвам, че трябва да включи климатика или компютъра на тати. Той се разсейва, но се опитвам да стискам зъби и да не го принуждавам, защото следва запъване, рев и писъци. Обикновено успявам да го убедя, че горкият тати измръзва и е изключително важно той да се качи, за да му включи климатика. Засега действа, проблемът е, когато е по-топло и няма нужда от климатик. Една вечер пък изпадна в истерия като не му дадохме да го включи.

dion, и Боил се съдира от рев като го къпя - мисля, че е от влизането на водата в очите. Пробвах и с топла, и със студена вода, и с душ, и с канче, във вана, без вана - не и не. В момента вечер го къпя в кухнята, тоест мия му дупето само и мием зъбите - това много го обича, а веднъж седмично се приготвяме за големия рев и го къпя целия. Надявам се да е период, който да отмине. Като дойде лятото, ще го оставям повече да си играе с водата, надявам се да го преодолеем.

# 608
  • Пловдив
Дион не си купувай голяма корито,а по-скоро голям леген.Аз къпя Коцето в такъв.Слагам го в душ кабината,а аз си сядам на едно малко пластмасово столче извън кабината.Давам му едно канче и той си играе с водата.А аз с друго канче го къпя.Той е седнал и си умира от кеф,особено да хвърля с канчето вода по краката ми.Но аз му насочвам вниманието към сифона и той там я излива.Докато го насапунисам половината вода от легена е излята вече.Той също мрази да му влиза вода в очите,но аз го карам да си затваря очите като го поливам и да си даде главичката назад.Като във фризьорските салони.Така в очите много рядко му влиза.Той се научи вече и изпълнява.Даже става сам да му сапунисам и дупето.Подава си крачетата едно по едно и така за 5 мин е готов.После го изправям,поливам го с чиста вода и е готов.Много по-лесно ми е отколкото да го къпя с душа и само да мисля за горещия кран,да не падне и т.н.
Иначе той е от трудно заспиващите деца.Всеки обяд ме докарва до лудост с това преспиване.А вече и вечер започна.По принцип заспива към 9,30 до 7 и на обяд по 1,5-2. Но от една седмица насам заспива към 11 и пак до 7,въпреки че си цоква малко уж за преспиване вечер.Просто това преспиване ми е най-омразната част от деня.Ден през ден яде и шамари по дупето,за това.После се обвинявам,но той не се спира.
За командите като цяло е послушен и с обяснения се договаряме.Проблема ми е заспиването.Върви с мен за ръка.Научи се да се пази от колите.Задължително вървим по тротоара.Ако сме на пътя започва да ме дърпа и да вика кола,кола.Естествено има и моменти в които не ме слуша и се налага да го нося.Количка не ползваме от януари месец.Вървим много-вчера следобед се разхождахме около 1,5ч. с 5 мин почивка в хранит.магазин.Върви си детето.А това с пощенските кутии ми е до болка познато.

# 609
Дион, и аз къпя Рая в леген, при това не голям - точно толкова голям, колкото да влезе в него седнала и да няма много накъде да се пързаля. Когато стане време да изплаквам косата, я карам да гледа към лапма/паяк на тавана/муха/гълъб (кой каквото измисли), като в момента, в който вдигне глава нагоре, леко започвам да я държа под брадичката, за да не се навежда напред, а с другата ръка, с лека струя на подвижния душ плакна. През останалото време си играе с гумени играчки в легена.
С Теа обаче имах много голям проблем с плакненето на косата, при това до 3-4 годишна. Как ли не сме се опитвали, то не бяха писъци, то не беше чудо. Най-накрая се сетихме да слагаме суха хавлиена кърпа на очите, докато я плакна - тя държи и натиска кърпата, аз плакна. Дълго време се къпехме така, като преди това всяко къпане ми беше ад. Можеш да пробваш и това.

# 610
  • Обетованата земя
Ако съм сама в асансьора го качвам влачейки, особено ако нося и други неща.  С голям зор го вадя от асансьора на предела на силите и нервите си и като го вкарам вкъщи и затворя вратата изяжда две три шамарчета по дупето. Обикновено като се прибираме целия вход разбира за това, такова крещене и пищене няма никъде.

Все едно аз съм го писала  Laughing Днес успях да го прилъжа с някакви лъжи, ама не всеки ден минават...
За командите, определено като е вкъщи изпълнява всичко с голям кеф, даже понякога се сърди, ако някой друг го свърши преди него. Примерно като прострем, знае, че празния кош се носи на определено място и това е негово задължение. Ако някой друг го направи се сърди. Вкъщи цяла зима не съм имала проблеми и не е правил номера. Обаче сега като се стопли и като взехме повече да излизаме, нещата се промениха. Озовем ли се в градинката с децата, той вече няма уши и очи за мен. Все едно ме няма. Laughing Като изтърван беше първите топли дни, сега вече повече слуша.  Mr. Green
На банята също е голям почитател. Само като види вкъщи баща си да се съблича след работа и почва да се кефи и да вика Пипи (чипи), защото баща му го къпе. И докато дойде ред на банята само това повтаря, пипи, пипииииии.  hahaha Къпем го от началото на миналото лято в мини басейнче и под душа. Страшно се кефи и вече не му пречи изполиването на косата толкова. Може би защото през деня ме гледа аз като се къпя(винаги си имам публика, като сме сами  Mr. Green) и че няма нищо страшно да си измиеш косата Simple Smile

# 611
Ние ползваме козирка за баня на ОК Бейби. http://www.bebe-best.com/ok-baby-kozirka-za-banja-hippo-sinja-pr-16696.html Не я харесва особено, но влизането на вода в очите повече. Мен пък ме е страх да не му влезе водаа в ушите и затова я купих. Първо насапунисвам главата и след това я слагам за да се плъзга, иначе сигурно доста ще скубе.
Получих си китайските тренироовъчни гащи, много са сладки, наистина са от памук, много добре са ушити и само в подложката се напипва друга материя, като отвътре подложката е като хавлия. Изсъхнаха бързо и не са много обемни. На пръв поглед много ми харесват, особено сравнени с моето изобретение гащички с парче бархет, което все се мести макар и защипано с ластика, и което адски трудно би се събувало и обувало ако детето реши да сигнализира за пиш и ако. Сигурно няма да задържат така че да пазят съвсем сухи дрехите, но мисля живот и здраве да ги обуваме из къщи като се стопли вместо шорти поне да не поливаме пода докато се учим. За излизане мисля памперс-гащи да ползваме.

Последна редакция: чт, 29 мар 2012, 15:04 от Анонимен

# 612
Да се преброим и ние Simple Smile
Слънчо, Боил спи от около 10.00-10.30 до към 6.00-6.30 и после на обяд още около два часа, ако има условия за това. Не мога да преценя на него дали му е много или малко, но на мен ми е малко Simple Smile
Така е и при нас. Hякой път със зор се събират 10 часа, 11 часа е добрият вариант.

Така като чета, май доста дребни не са чели статията за съня и оттам идва проблема.  Mr. Green  Точка втора : "Премахнете дразнителите." То това добре, обаче нашият дразнител като е баща му, който сутрин става за работа - малко трудно ще да го премахнем.  Mr. Green  Само като усети, че баща му е станал, облещва очи, хваща се за крачола му и се почва рееееееев.  ooooh! И така, в този нечовешки час (7 ч.) всеки ден започваме с драма. Така е вече от меееееееесеци.  Whistling

А задачките аз не му ги поставям със заповеден тон, по-скоро с умолителен в повечето случаи. Но пък е вярно, че ако имам сили да изприказвам един куп приказки и обяснения, ще изпълни исканото. Или пък трябва и аз да участвам в изпълнението на задачката, иначе става "Пей си Пенке лeее ......."

А навън е най-послушното дете на света. Ръка много-много не обича да дава, но където е опасно, го хващам за китката и така вървиме. Като му кажа, че си тръгваме отнякъде, го гушкам, той казва "Чао" и тръгваме.

С душа проблем също нямаме. Даже преди като му миех дупето на мивката, все ме лъжеше, че "Няма ако".  А откакто използвам душа, тича при мене и вика : "Има ако ..... душ, душ".  Laughing
Сам си държи подвижния душ и му е много забавно, даже затваря вратите на душ-кабината и си се кефи вътре.
Научи се и сам да си носи столчето в банята, качва се, пуска си водата и мие зъби. И това по десетина пъти на ден.  Mr. Green

Последна редакция: чт, 29 мар 2012, 15:17 от Слънчев_лъч

# 613
Благодаря, момичета!
Пробвала съм и със суха кърпа на лицето да слагам, но ми беше трудничко. То с коя ръка да го държа да не падне, с коя да поливам, с коя кърпата да държа. Сега с големия леген (кремс, леген ще е, аз харесах вече - голям правоъгълен, съвсем обикновен, мъжът ми ще го купи довечера) като го напълня с вода се надявам да седи вътре и да си играе (ох, миналата година не можех да го накарам да излезе изобщо, сега не иска и да чуе) и аз да успея да му измивам главата. По принцип с другите части на тялото нямаме проблем. Обяснявала съм му и да гледа към лапмичката, пак не става - погледне набързо и се наведе. Но ще опитвам няма как. Иначе и той обича много да се мие на мивката, прелива вода насам натам, и зъбите мием с голямо желание вече, ама къпането.... Дано бързо мине този период, идва и лято, ще ходим и на море, и в басейнчето ще се къпе, пък да видим.

Cecile, благодаря, може и тази козирка да пробваме, ако няма напредък.

# 614
  • Пловдив
Сесил  би ли дала пак линк за тези китайски гащички и как става поръчката.Офффф това гърне ми е такъв дерт.Не иска и не иска.Нито казва

Общи условия

Активация на акаунт