Предстои ми лапароскопия - тема 6

• 100 987
  • 766
  •   1
Отговори
# 225
Ъхм, питам, пък дано ме разбереш. Тази буца дълбоко под кожата ли я усещаш или просто самият белег е твърд Rolling Eyes
Защото и моите белези бяха твърди след операцията. Вчера специално ги опипах. Само този на пъпа ми е останал твърдичък, ама и той си е най-голям.
Принципно според мен няма за какво да се шашкаш, но ако чак толкова те притеснява - иди на консултация и питай специално за това. Grinning

# 226
Момичета, мина и заминаааа  newsm44 Няма такова щастие, много се радвам, че всичко свърши  Grinning
Вчера към 8 и нещо започнахме в 10:40 се събудих вече в стаята. Другото момиче, с което бяхме "съквартирантки" така да се каже, ме попита как съм , дали ме боли, аз казах, че нямам болки, после ми се догади и повърнах ....вчера беше гадно, откакто се събудих от упойката до 19ч. ми се гадеше и повръщах..след 7 вече всичко беше ок. А за този катетър, за който се притеснявах..ами, аз не го усещах докато ми беше закачен..днес като го махнаха беше малко кофти. Дренажа като го махнаха веднага започнах да ходя по-уверено, а докато бях с него вървяхме като зомбита, както каза другото момиче ;д
Та така, вече се прибрах, нямам никакви болки, не са ми били и обезболяващи. Само като вървя ме боли разреза на пъпа, другите разрези - не.
Докторът днес като дойде да махне дренажа, каза, че всичко е минало ок, кистата не е била на яйчника, а около него и я нарече с някакво име, което сега не мога да се сетя как беше.
Много ви благодаря за подкрепата, ужасно много. Подкрепата в такива случаи оказва толкова положително влияние : ))))))) вече и аз ще мога да отговарям по въпроси, свързани със самото лапаро, ще се радвам да помогна на тези, на които им предстои да минат по този път  Simple Smile Hug Hug

# 227
Здравейте, аз съм нова във форума както и във инвитрото но ако мога да съм полезна с информация а и  ненамерих случай като моя (ако съм пропуснала някъде се извинявам) може и аз да получа информация.Да споделя и своята история с лапароскопията която вече преминах, моята не беше планувана а по спешност наложи се след пункция още в същия ден, получих вътрешно кървене (лоша реакция на яичниците) беше на 05.05.2012 и на 07.05. ме изписаха аз също имах дренаж и катетър махнаха ги на следващия ден по обяд беше неприятно но поносимо (да уточня че имам нисък праг на болка),след това имах отоци в областта на корема, кръста и надолу към гениталите пречеха ми да седя нормално, на 8 ден свалиха конците и от разреза на дренажа потече някаква жълтеникава течност която се оказа подкожно и причинител за отоците за 4 дни спря да тече и започнах да се възстановявам, сега вече влизам в нормалното си ежедневие имам леки придърпвания но казаха че е нормално, цикъла доста закъсня но това е от блокажната инжекция и беше по продължителен, сега ще чакаме следващия МЦ през другият месец и ако е ок ще има замразен трансфер.Момичета на някои случвало ли се е нещо такова?Искам да пожелая на всички успех и каквото и да преживеем горе главата аз винаги си  казвам крайният резултат е важен.

# 228
taamaraa, радвам се, че всичко при теб е минало добре!   bouquet Желая ти бързо и леко възстановяване!

Сънчи - Пънчи, по-скоро твърдото го усещам повърхностно. Не знам как да го обясня точно, но не бих се изразила, че белезите са твърди, а по-скоро бих казала, че има твърдо под тях точно. Уфф хич не ми се ходи пак по лекари, но може и да отида наистина в скоро време, че нещо започнах и да усещам някакво неразположение в областта на операцията.
Но май проблема ми е, че мисля за това... когато ми откриха кистата, започна като че ли да ме боли, а до преди това изобщо не съм усещала нищо  Laughing Май психиката си оказва голямо влияние Simple Smile

# 229
Сисли, така както ми го описваш си е точно твърдина, която се образува около/под белег. Но пак казвам, ако това ще те накара да се чувстваш по-спокойна и най-после да спреш да ги мислиш тези белези, иди на консулт  Grinning

Мимс, съжалявам, че се е стигнало до там след пункцията. Важното е, че всичко е наред сега. Успешен ЗЕТ ти желая Hug

# 230

Сънчи-Пънчи благодаря ти  Hug

# 231
Здравейте момичета   bouquet,

И на мен ми предстой лапаро към края на месеца и малко съм объркана още ...
Ако може да ви питам Simple Smile
Каква е разликата м/у диагностична и оперативна лапароскопия?
Всъщност ако се махат кисти, сраствания и се правят "поправки" по тръбите, това не се ли води оперативна ?
Чета, че повечето от вас са ходили в Доверие, Вита, Шейново, има ли някоя, която да е била в Щерев ? Моята ще е там, днес звънях и странното, което ми казаха от регистратурата е, че трябва да питам лекарят, дали мога да мина по здравна каса ?! Дано да е възможно, че там цената си е висока ...
За първи път ще ми е влизане в болница и май малко съм се поошашкала и аз.
Успех на всички Simple Smile  Hug

# 232
Аз правих минлата година по това време, оперативна в Щерев. Диагностична е ако ти я назначат без видим проблем, само за да огледат. Но дори и да е такава ако се наложи минава в оперативна. Но за това ще те попитат предварително. Успех ти желая, не се притеснявай условията са прекрасни, персонала също, няма да разбереш че си в болница.

# 233
hopche значи да смятам, че моята ще е оперативна Simple Smile
А ти минавала ли си по здравна каса ? И за там какво трябваше да си носиш ?
Извинявай, че така те заливам с въпроси, ама то шубето си е голям страх Simple Smile

# 234
hopche значи да смятам, че моята ще е оперативна Simple Smile
А ти минавала ли си по здравна каса ? И за там какво трябваше да си носиш ?
Извинявай, че така те заливам с въпроси, ама то шубето си е голям страх Simple Smile

Ами да ти кажа аз тогава питах но ми казаха, че не се поема от здравната каса. Ти за всеки случай поразпитай да не те заблудя. Аз лежах две вечери и ми излезна около 1600 лв. с изследванията. Доста скъпичко излиза ако може да минеш по здравна каса ще е добре. Ако имаш други въпрси питай, ще се радвам ако мога да помогна. Знам че шубето е голямо, особено така като не знаеш какво да очакваш. Но не се притеснявай наистина, важен е крайния резултат. Simple Smile

# 235
hopche мерси много за инфото  Hug
Дано успея с тази здравна каса, та даже си мисля и изследванията през допълнителното здравно да си мина, ама да видим ще се получи ли нещо.
Ще пиша да ви кажа като разбера в подробности, предполагам и на други от вас ще им е от полза Simple Smile
Поздрави и успех на всички   bouquet

# 236
Момичета, някоя от вас правила ли е лапаро в Селена? Може ли отзиви!  Praynig Предстои ми следващата седмица.

# 237
Момичета, някоя от вас правила ли е лапаро в Селена? Може ли отзиви!  Praynig Предстои ми следващата седмица.
  Не се притеснявай ,спокойно можеш да им се довериш.При мен лапароскопията премина без проблем там. newsm10

# 238
Пипи при кой доктор си в Селена?

# 239
Пипи при кой доктор си в Селена?

Карагьозов

Общи условия

Активация на акаунт