Предстои ми лапароскопия - тема 6

• 100 994
  • 766
  •   1
Отговори
# 240
Момичета, някоя от вас правила ли е лапаро в Селена? Може ли отзиви!  Praynig Предстои ми следващата седмица.
  Не се притеснявай ,спокойно можеш да им се довериш.При мен лапароскопията премина без проблем там. newsm10
Диагностична или оперативна беше твоята? Моята за сега ще е само диагностична.

# 241
Момичета, някоя от вас правила ли е лапаро в Селена? Може ли отзиви!  Praynig Предстои ми следващата седмица.
  Не се притеснявай ,спокойно можеш да им се довериш.При мен лапароскопията премина без проблем там. newsm10
Диагностична или оперативна беше твоята? Моята за сега ще е само диагностична.

Пипи моята беше оперативна,прекъснаха ми едната тръба.Възстановяването след това е сравнително леко,ще си отидеш вкъщи оше същия ден.

# 242
Titanka, благодаря!

# 243

Всичко ще е наред. Нещата минават лесно. Спомените ми са от преди 3-4 месеца. Аз бях с д-р Троянчев, който е нещо като гостуващ доктор там.  Hug

# 244
Момичета, сестра ми сега я оперират. По точно е диагностична, но ако открият нещо, ще стане оперативна. Имаха съмнения за ендометриоза, защото имаше киста, но кистата изчезна... все пак решиха да направят лапарото, за да си сигурни че всичко е наред и ако има нещо да го оправят. Много се притеснявам, не знам в колко е започнала. Вчера ми каза че сутринта ще я оперират, но не знае в колко. По принцип колко време е операцията, знам че зависи от много неща, но средно...
След обяд ще отида до Шейново, дано да мога да я видя  Praynig

# 245
  • София
Момичета, сестра ми сега я оперират. По точно е диагностична, но ако открият нещо, ще стане оперативна. Имаха съмнения за ендометриоза, защото имаше киста, но кистата изчезна... все пак решиха да направят лапарото, за да си сигурни че всичко е наред и ако има нещо да го оправят. Много се притеснявам, не знам в колко е започнала. Вчера ми каза че сутринта ще я оперират, но не знае в колко. По принцип колко време е операцията, знам че зависи от много неща, но средно...
След обяд ще отида до Шейново, дано да мога да я видя  Praynig

Evridika,

Ще можеш да я видиш. Свижданията са от 16 до 18 ч. всеки ден. По принцип операциите са не повече от 1 час. Не се притеснявай всичко ще бъде наред. Ако няма нищо притеснително може още днес или утре да я изпишат.

# 246
Туко- що ми се обади, сега е в реанимация, още не знае какво е станало, събудили са я преди 10 минути. Каза че нищо не я боли, но трепери от упойката. Още не можеше да говори добре, оставих я да си почива, след обяд ще видя какво е станало.
Ще я изписват в понеделник, защото явно почивните дни няма кой.
АлЕкС  Hug
Благодаря ви момичета за информацията, чета ви редовно Hug

# 247
  • София
Туко- що ми се обади, сега е в реанимация, още не знае какво е станало, събудили са я преди 10 минути. Каза че нищо не я боли, но трепери от упойката. Още не можеше да говори добре, оставих я да си почива, след обяд ще видя какво е станало.
Ще я изписват в понеделник, защото явно почивните дни няма кой.
АлЕкС  Hug
Благодаря ви момичета за информацията, чета ви редовно Hug

Evridika,

Да нормално е да не може да говори. И аз бях така като ме оперираха...след това не можех да говоря много добре заради сондата, която слагат в гърлото. След няколко часа ще е Ок и ще може да се видите. Вече ще я е отпуснала упойката и ще може и да става да се разхожда.

# 248
Evridika , и аз бях така. Като се събудих веднага звъннах по телефона да кажа, че всичко е минало, но гласът ми изобщо не беше на себе си все още + якото замайване. Майка ми ми каза, че съм звучала все едно говоря от някоя друга планета Mr. Green . Спокойно, с всеки изминал час ще става все по-адекватна Hug Бързо възстановяване й желая Hug

Ммм, на мен нищо не са ми слагали в гърлото Rolling Eyes

# 249

Мисля, че не може да не ти слагат, защото до колкото знам, като си под пълна упойка ти се отпускат мускулите на гърлото/трахеята или там където са, гъллото се затваря и може да се задушиш. Мисля че на всички слагат.

# 250
^ Да, наистина има голяма логика в това Peace

# 251
  • София

Мисля, че не може да не ти слагат, защото до колкото знам, като си под пълна упойка ти се отпускат мускулите на гърлото/трахеята или там където са, гъллото се затваря и може да се задушиш. Мисля че на всички слагат.

Данира е права! Всички операции с пълна упойка им слагат сонда за да ги обдишват. И затова след това не можеш да говориш и ти е кофти на гърлото.
Дори при мен беше куриоза, че ме събудиха с тръбата в гърлото....и ми беше голям шок, защото хем немога да си отворя очите, хем немога да си поема въздух заради тръбата.

# 252
Аз съм била с пълна упойка, само когато ме шиха след раждането. Не съм имала тръба в гърлото, може би е била по-лека упойката - държа ме около час. Като се обадих по телефона, съм звучала доста забавено като на бавни обороти. Майка ми се разплакала жената Sad Но всъшност много бързо се съвзех, след 1 час ми нямаше нищо, с изключние на болките от шевовете Tired

# 253
  • Варна
И аз мисля, че е невъзможно да сте били без тръба в гърлото, ако упойката е пълна. Друг е въпросът, че не е задължително да имате неприятни усещания след това. Мен нито ме е боляло гърлото, нито съм говорила трудно.

# 254
Явно при всеки е различно. Мен след лапарото си ме болеше леко гърлото от тръбата. Втората ми пълна упойка беше за доизчистване на остатъци от плацентата след раждане. След като се събудих абсолютно никакъв дискомфорт не усетих.

Общи условия

Активация на акаунт