Предстои ми лапароскопия - тема 6

• 100 999
  • 766
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте момичета,
Сестра ми я изписаха, съмненията за ендометриоза са отхвърлени. Имала е киста, около 2 см и някакво туморно образувание прикрепено към нея (то и кистата е туморно образувание, де). Взели са проба и ще изчакаме хистологията. Дано всичко е наред, вярвам че ще е така Praynig
Не е плащала нищо, всичко мина по здравна каса. Плати само около 5 лв, потребителска такса.
Доктор Мишел Шоайб прави операцията, тя ходеше при него преди това. Без да го избира като екип, той й се падана. Четох доста негативни неща за него, но с нея се държеше много добре и като цяло е много доволна. Сега се чувства добре, като прекали с разходките започва леко да я боли и затова гледа да си почива повече. В петък й махат конците и от понеделник се връща на работа.

По повод на пълната упойка има такива, от които само заспиваш без да се налага тръба в гърлото. При операции обаче е нужно пълно отпускане на мускулите (използва се друг вид упойка), затова се налага поставянето на такава тръба, тогава дихателните органи не могат да работят сами. Когато се събудих от упойка виждах най-различни цветни триъгълници, ромбчета и т.н. Беше забавно Laughing

Успех на всички Hug

# 256
Здравейте момичета,
Сестра ми я изписаха, съмненията за ендометриоза са отхвърлени. Имала е киста, около 2 см и някакво туморно образувание прикрепено към нея (то и кистата е туморно образувание, де). Взели са проба и ще изчакаме хистологията. Дано всичко е наред, вярвам че ще е така Praynig

Успех на всички Hug
Здравей, пожелавам бързо възстановяване на сестрати, вярвам че всичко ще е наред и скоро да пишеш хубавите новини от хистологията.Стискам палци   bouquet

Относно опойките и при моята лапаро имах тръбичка, дразнеше ми известно време на гърлото и имах лека кашлица, за няколко дни отшумя.На всички пожелавам задраве и късмет   bouquet

# 257
Вчера, мина и моята лапароскопия - диагностична. Вече съм вкъщи, но все още съм доста надута. Резултата е нагънати, но пропускливи тръби. Всичко друго е наред.
Някой със същия проблем?

# 258
Момичета, колко време след лапарото имахте газове?
Моята беше в понеделник и вече се чувствам по-добре, но газове има и усещам неразположение в областта на диафрагмата.

# 259
Моята беше в понеделник и вече се чувствам по-добре, но газове има и усещам неразположение в областта на диафрагмата.
Аз не си спомням да съм имала газове след изписването, но мисля, че е по-добре да има такива, отколкото да няма. Когато няма, знам, че е проблем.

# 260
Здравей, аз имах газове може би около 10 дни (може и малко повече да са били но непомня точно)
доколкото знам е добре , че има газове не се притиснявай от това.

# 261
Hrisik, Mims_82, Благодаря! Предположих, че е нормално, но все пак да попитам. Интересно, че повечето момичета не са споменали за подобни неразположения - газове, подуване, тежест в областта на стомаха и диафрагмата, схващания в раменете ...., но ще го преживеем  ooooh!

# 262
Аз не помня дали съм имала газове след изписването Rolling Eyes Но в болницата - да. Раменете си ги усещах схванати 3-4 дена след операцията. И стомаха ми беше подут (отидох в болницата с едни дънки, които са ми по-кежуъл и са ми леко широчки в кръста и краката. При изписването тъкмо ги уплътних откъм корем.)

# 263
Аз също имах неразположения, имах големи отоци в областта на корема, кръста и надолу към гениталите, придърпвания в яйчниците, кръста ме наболяваше.pi_pi Всичко минава, сега си почивай и бързо възстановяване ти пожелавам   bouquet

# 264
  • София
Можеш да очакваш всякакъв дискомфорт след лапарото, при всеки е различно. Не се тревожи, всичко минава. Сега си почивай и ще се почувстваш по-добре.

# 265
# 266
pi_pi,не се притеснявай,тези неразположения са нормални.Седмица след лапарото  ще отминат,поне при мен беше така-подут корем,газове,болките в раменете отшумяха  на следващия ден.После само шевовете ще те придърпват и това е.

# 267
Ето, затова след като излязох от упойка ме болеше цял ден дясната сливица...аз се чудих защо, а то заради сондата в гърлото по време на операцията, продължавам да научавам все повече неща : ))
Иначе аз болки, неразположения ... нямах такива неща, единствено след като излязох от упойка цяяяял ден до вечерта ми се гадеше и повръщах .... беше изключително неприятно ..
Да попитам - в епикризата ми е посочена дата за контролен преглед (29.06.) - мога ли да отида утре, но не при доктора, който ме оперира, а при моя гинеколог...надявам се да няма проблем и да се съгласи да ме види на ехограф, че на 29-ти  май май ще пътувам .. ?

# 268
  • София
Най-добре е след операцията да те следи лекарят, който те е оперирал! Той ти знае случая, знае какво е правил и какво да очаква. Можеш да отложиш пътуването, при положение че става дума за такова важно нещо.

# 269
Здравейте момичета Simple Smile

Днес ме изписаха от болницата и докато още всичко ми е прясно ще разкажа за тези, на които им предстои лапароскопия.
Моята беше в Щерев, викнаха ме на предния ден за консултация с анестезиолог и кардиолог, направиха ми и кардиограма. Дадоха ми едно листче с инструкции какво да правя. В 14ч пих очистително (половин шишенце рициново масло), в 18ч последно хранене и последно пиене на течности в 22ч. Също и ми дадоха едно хапче лексотан, да го изпия преди лягане, за да мога да се наспя добре преди операцията.
На другият ден ме приеха, направиха клизма и преглед на ехограф, след 30 мин вече бях в операционната, през цялото време ми говореха и обесняваха какво правят. Сложиха ми упойката (много приятно чувство на изтръпване) и след като се събудих бях в реанимация, упойката ме пусна напълно след около час, нищо не ме болеше и имах катетър и една система. През половин час се събуждах и пак заспивах. През целия ден ми слагаха системи, понеже не дават да се пие вода и да се яде.
Вечерта вече можех да сядам в леглото Simple Smile, нищо не ме болеше усещаше се само някакво чувство на стегнатост и придърпване на корема и малко замаяност в главата. Не са ми давали болкоуспокояващи, само вечерта сестрата каза, че ще сложи някаква система с успокоително, за да може да спя през нощта. На другата сутрин ме събудиха в 6ч. за визитация, махнаха ми катетъра (не усетих да ме заболя, беше за части от секундата) и ми донесоха вода (през нощта не съм усещала чувство на жажда). По късно вече ставах от леглото разхождах се из стаята и дори ми дадоха да пия кафе. Единствено усещах като все едно имам мускулна треска на раменете и в горната част на корема. Това било понеже използват въглероден диоксид и избутват диафрагмата на горе. Сестрите бяха много мили и както ме увери hopche, преди няколко страници условията там са прекрасни и постоянно те обгрижват. Найстина не разбираш, че си в болница. Малко преди обяд мина моята лекарка да ме види, каза че съм много добре и ме изписа Simple Smile.
Видях, че е имало запитане за газовете по - нагоре. Значи док каза, че газове трябва да има понеже по време на интервенцията разбутвали червата, за да стигнат до матката/яйчниците и това било нормално поведение докато после се донаместят. Simple Smile.
Извинявайте за дългият пост, но дано съм успяла да бъда полезна и изчерпателна Simple Smile
Успех на всички, които им предстои и горе главата нищо страшно няма Simple Smile
Поздрави   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт