Предстои ми лапароскопия - тема 6

• 101 025
  • 766
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Еееее, бързи сте като светкавици!  Hug  Hug

Ще напиша точно какво ми е отбелязано в талончето: ПКК, СУЕ(РУЕ), Кръвна група,
Глюкоза, Креатинин, Урея, Общ белтък, Албумин, АсАТ, АлАТ, Протромбин.Вр., Фибриноген,
HIV, WASS, HCV, HBsAg.
Без да съм много компетентна по въпроса за някои от тях, вероятно става въпрос за стандартни изследвания, но исках все пак да се информирам и ви благодаря за бързите отговори!   bouquet 

Да, за тези изследвания цикълът няма значение. Трябва само да са на гладно сутрин. Може би лекарката ти е казала да и звъннеш, защото изследванията трябва да са правени не по-рано от седем дена преди операцията, защото са валидни толкова.
Има възможност, ако не ти е спряло още кръвотечението, в ПКК да аза завишени еритроцитите, но това е нормално по време на цикъл. Просто трябва да го споменеш на лекарката.
А за операцията - успех! Много по-леко е отколкото изглежда!

Много, много благодаря! Аз съм смело момиче - важен е резултатът!  Laughing   bouquet

# 301
  • София
Само да вметна, че HIV, WASS, HCV, HBsAg важат повече от 7 дена Wink Не знам колко време е нужно за излизане на резултатите, обаче, и може би е добре да питаш в лабораторията. Ако трябва да ги пуснеш по-рано, знам ли.
И друго - ако някога по някакъв повод си изследвала кръвна група и имаш едно картонче, на която го пише, няма нужда да я пускаш пак.
Успех и от мен Hug

Да, може би си права, не се бях замисляла, че за HIV, WASS, HCV, HBsAg е възможно да е необходимо повече време. Кръвна група не съм изследвала досега, така че ще се наложи.

Благодаря и на теб, страхотни сте!   bouquet  Hug

# 302
  • София
Само да вметна, че HIV, WASS, HCV, HBsAg важат повече от 7 дена Wink Не знам колко време е нужно за излизане на резултатите, обаче, и може би е добре да питаш в лабораторията. Ако трябва да ги пуснеш по-рано, знам ли.
И друго - ако някога по някакъв повод си изследвала кръвна група и имаш едно картонче, на която го пише, няма нужда да я пускаш пак.
Успех и от мен Hug

Да, може би си права, не се бях замисляла, че за HIV, WASS, HCV, HBsAg е възможно да е необходимо повече време. Кръвна група не съм изследвала досега, така че ще се наложи.

Обикновено излизат на следващия ден. Не мисля, че ще има забавяне.

# 303
Щом излизат на следващия ден, няма да има проблеми тогава.
Аз моите все още не съм ги пускала и не бях наясно Blush

# 304
  • София
Успех и от мен Hug

Обикновено излизат на следващия ден. Не мисля, че ще има забавяне.

Да, явно е така. Сега и с една приятелка говорих, която скоро ги е правила и тя ми каза, че стават сравнително бързо  Simple Smile

# 305
  • София
Здравейте! Възможно ли е след лапароскопия органите да се наместват постепенно? Имам предвид,че като се завъртя настрани в леглото имам чувството че вътре ми се преместват червата?  Embarassed

# 306
  • София
Здравейте! Възможно ли е след лапароскопия органите да се наместват постепенно? Имам предвид,че като се завъртя настрани в леглото имам чувството че вътре ми се преместват червата?  Embarassed
Да, да! И аз имах такова чувство. Все едно ми се свлича нещо отгоре надолу.

# 307
Напълно нормално е. Аз имах това усещане почти 10 дни след лапароскопията. Така ще е докато се освободиш от газовете.

# 308
При мен нямаше такова усещане ...дори не мога да си го представя ...единствено болка като от мускулна треска в областта на корема, абсолютно нищо друго.

# 309
  • София
Здравейте, момичета! Мина и моята лапароскопия - наистина всичко зависи от конкретния случай...
Искам само да предупредя момичетата, на които им предстои лапаро и имат проблеми със стомаха от сорта на гастрит или язва, да не приемат никакви лекарства дразнещи стомаха като аспирини, фелорани и т.н. поне седмица до 10 дни преди лапароскопията, за да не си навлекат допълнителни неприятности!   ooooh! Стискам ви палци!  Wink

# 310
# 311
  • РУСЕ/ПЛОВДИВ
Здравейте, момичета  Simple Smile
на 22.07 ми правиха лапароскопия за премахване на овариална киста(извинете ме ако бъркам името). След процедурата ми дойде, след две седмици отново(22.07, 05.08). на 20.08 отново имах М - доста кратка и необилна, но док ми обясни, че е нормално, понеже е нямало О.
Сега 05.09 отново се мъчи да ми идва - имам кафеникаво-червено зацапване точно както по време на цилъл, първите дни.
Някой знае ли дали това е нормално? Много ме болят гърдите две седмици. Правим и опити за бебе Laughing Благодаря предварително!

# 312
здравейте и от мен
в понеделник трябва да отида в майчин дом нямам никакви готови изследвания това проблем ли е
имам направление за хоспитализация и снимка от ехограф на която ми откриха ендометриозна киста

# 313
  • София
В понеделник ще те приемат за операция или за консултация първо? Трябвало е да ти кажат какво искат.

# 314
по принцип съм за лапароскопия защото имам ендометриална киста но тя не е констатирана от тях а от друг лекар които ми издаде направление за хоспитализация .отивам там защото близък лекар ми уреди да ида там.Аз иначе не съм от софия.Може ли щом имам направление за хоспитализация да да ме приемат без преглед ?

Общи условия

Активация на акаунт