Предстои ми лапароскопия - тема 6

• 100 939
  • 766
  •   1
Отговори
# 555
благодаря skuki : )

по малко от седмица ... и ще разказвам : ) ... ако не съм хвърлила топа от притеснение : )))

# 556
Сега ще ви разкажа за моето лапаро подробно- в неделя привечер постъпих в болница пила бях вкъщи очистително и там ми направиха 1 клизма, в понеделник сутринта(деня на операцията) ми донесоха болнична нощничка,с нея отидох в манипулационната доктора ми даде хапче за смучене от което да кървя по-малко веднага ми сложиха катетъра и две инжекции качиха ме на леглото и ме откараха в операционната там ми сложиха абокат, и ми подадоха маската от която почти веднага заспах,след събуждането вече пътувах за реанимация там ми стана мноого студено и ми се гадеше от упойката, но бързо отмина, 1 система няколко инжекции обезболяващи и само лежане, на другия ден сутринта махане на катетър и абокат вдигане от леглото(което беше гадно)с рехабилитатор, и изписване.Искам да ви кажа, че за тези близо 2 дни останах много доволна от отношението на целия персонал и най-мнооого на д-р Христов,постоянно ми обясняваше и идваше да ме вижда мнооого пъти,дори сега ми звъни всеки ден по телефона, за да види как съм.Всичсо описано дотук ми струваше само 600лв.+ 11.60лв. за спането.Операцията ми е продължила може би около 2 часа, малко трудничко са я извадили тази гадна миома изглежда е била лошо разположена и може би заради това имам 4 дупки, но защастие вече заздравяват и даже ме сърбят.Имам зацапване съвсем леко при вас колко дни продължи зацапването?

# 557
ели, звучи супер : )

на мен ми остават 4 дена до лапарото : )

а на кой ден махат конците ... и всички ли имат конци?

благодаря предварително : )

# 558
Аз имах конци на единия разрез, а на другите два със скоби.Махнаха ми ги някъде около 10 дни след операцията.

# 559
благодаря за бързия отговор аня,

ние ще пътуваме по празниците и сигурно чак след нова година ще отида което ще е след 15-тия ден ... но поне ще е минало : ))

# 560
Делициос, ако пътувате не е проблем да ти ги махне друг хирург. Аз така направих. Попитай лекаря дали е удачно на 15 ден да ти ги махнат newsm78

# 561
white duck , не се бях сетила за това - със сигурност ще го запиша в списъка с въпроси : )

# 562
delusion22 при мен ще ги махат на 7 ден концине доктора каза, че на четрите дупчици имам общо 6 конеца, на 2 дупки по 2 конеца, а на другите 2 по 1 конец

# 563
Момичета аз имам леко зачервяване около мястото, където е бил конеца. Днес ми е раничките ми все още са с корички. Нормално ли е това? Днес ми е 11 ден след операцията, а конците ми ги махнаха във вторник.

# 564
Нормално е Wink Ще мине.

# 565
Ася, благодаря ти! Аз взех да се вкарвам в някакви филми, че ми е останал конец вътре и започва да бере.

# 566
  • София
Пате, да кажа на мен какво ми се случи след лапарото. На едната дупка, най-долната, малко след като ми махнаха скобите се появи нещо като коричка. По скоро аз си мислех, че е такова и чаках да падне. Обаче то си стоеше. И една вече реших да го разгледам по-обстойно и видях, че е конец. Много ми беше смешно с конец, подаващ се от корема ми. Малък беше, разбира се - 1-2мм.
Отидох при док и се оказа, че е показал се вътрешен конец. Те по принцип се резорбират в организма, ама моят е тръгнал да го изхвърля. Не е нищо страшно де, ама все пак.  Док го хвна с нещо като пинсета, дръпна леко и отряза в основата със скалпел. Не съм имал проблеми после.
Твоето само зачервяване ли е?

# 567
Веси, аз на всички дупки от кончета и разрезите имам корички все още. А около едната дупка от конче имам зачервяване, но е с диаметър 2 мм, не повече.

# 568
  • София
Щом не са паднали коричките, не го мисли. Нормално е, все пак е рязано, колкото и да е малко. Боли ли те, или просто е зачервено?

# 569
Усещам болка, ако се закачи в бельото примерно. За това още ходя с лепенки.

Общи условия

Активация на акаунт