Предстои ми лапароскопия - тема 6

• 100 944
  • 766
  •   1
Отговори
# 120
Имам запушена дясна тръба,установено с цветна снимка.В последствие се оказа,че имам и киста в десния яйчник и........така.Живи и здрави ще пиша за резултатите след това.Благодаря ти за отговора!

# 121
  • пловдив
zdraveite momi4eta znae li niakoi kolko struva laparoskopia \operativna mai \.bremenna sam spontanno sled mised i v4era se okaza 4e e izvan mato4na :bad-words:sled 20 god maki 4 opita inv i 10 inseta.goliam karak sam molia pichete. veseli praznici na vsi4ki.izvinete za latinicata no nemoga na toia komp da ia smenia.blagodaria predvaritelno

# 122
  • пловдив
zdraveite momi4eta znae li niakoi kolko struva laparoskopia \operativna mai \.bremenna sam spontanno sled mised i v4era se okaza 4e e izvan mato4na :bad-words:sled 20 god maki 4 opita inv i 10 inseta.goliam karak sam molia pichete. veseli praznici na vsi4ki.izvinete za latinicata no nemoga na toia komp da ia smenia.blagodaria predvaritelno stava duma za klinika nadejda pri dr stamenov

# 123
  • Добрич
Здравейте. И на мен ми предстои лапароскопия за премахване на киста. Тя беше около 5-6см (променяше се), но сега след последната менструация се е увеличила на 8-9см. Вчера бях изпратена от ендокринолог на Компютърно Аксиален Томограф за да изключим тумор на надбъбречна жлеза, защото имам висок тестостерон. И там се видя единствено кистата, но увеличена, а при прегледа ми при гинеколог първия ден от цикъла си беше както преди. Планираме кистата да е при д-р Жеков във Варна. Чела съм добри мнения за него тук във форума. Сега лекувам трихомони и малко кандида и след празниците съм на преглед, да видим как е минало лечението. Започнах и диета без сладко и тестяно. Надявам се всичко да е наред и скоро да определим дата за лапароскопията, защото от това нарастване при всяко движение ме боли Tired

# 124
zdraveite momi4eta znae li niakoi kolko struva laparoskopia \operativna mai \.bremenna sam spontanno sled mised i v4era se okaza 4e e izvan mato4na :bad-words:sled 20 god maki 4 opita inv i 10 inseta.goliam karak sam molia pichete. veseli praznici na vsi4ki.izvinete za latinicata no nemoga na toia komp da ia smenia.blagodaria predvaritelno stava duma za klinika nadejda pri dr stamenov

Извън маточната бременност е спешно състояние ,необходимо е ти е само направление от личната лекарка за хоспитализация. Така постъпваш в болница. После си плащаш само за болничния престой ,който няма да е повече от 3дни ,зависи от лекаря и от оперативната лапароскопия ,могат да те пуснат и след няколко часа.
Когато на мен ми диагностицираха извънматочната а това продължи около 3 седмици непрекъснати ехографии и кръвни тестове не ме пуснаха от болницата .Мъжът ми ходи до личната да вземе направлението.
Това се поема от здравната каса,води се животозастрашаващо и спешно състояние.

А иначе диагностична или за избор на екип незнам ,нямам актуална инфо ,защото мойта беше 2008г ,но невярва да е повече от 500лв .Все пак дано някой с се включи с по-нова инфо.

Само за уточнение не съм стояла 3седмици е болницата ,ходех на всеки трети ден и накрая когато вече бяха сигурни че е това ,не ме пуснаха да си отида а ме задържаха .

Последна редакция: пт, 13 апр 2012, 13:32 от azzia

# 125
Здравейте. И на мен ми предстои лапароскопия за премахване на киста. Тя беше около 5-6см (променяше се), но сега след последната менструация се е увеличила на 8-9см. Вчера бях изпратена от ендокринолог на Компютърно Аксиален Томограф за да изключим тумор на надбъбречна жлеза, защото имам висок тестостерон. И там се видя единствено кистата, но увеличена, а при прегледа ми при гинеколог първия ден от цикъла си беше както преди. Планираме кистата да е при д-р Жеков във Варна. Чела съм добри мнения за него тук във форума. Сега лекувам трихомони и малко кандида и след празниците съм на преглед, да видим как е минало лечението. Започнах и диета без сладко и тестяно. Надявам се всичко да е наред и скоро да определим дата за лапароскопията, защото от това нарастване при всяко движение ме боли Tired
Ендометрялна ли ти е кистата? не се безпокой ,самата лапароскопия минава ,много бързо. Не мога да дам мнение за доктора. Въпреки че познавам някои лекари от варна.
Предполагам сте  обсъждали вариант за пункция . Преди да вземете това решение пробва ли с контрацептиви да я намалиш? Ако трябва вземи и второ мнение.

# 126
Ето малко инфо и от мен.Вчера (12,04,2012) ми направиха лапарото,премахнали са ми две кисти в двата яйчника,отпушили са ми дясната тръба.Сега се чувствам мн добре,не казвам,че не е гадно,напротив,но възстановяването е мн бързо.Дано при всички да е така.Болката от разрезите е като мускулна треска.Пожелавам на всички успех и по-малко притеснения.Бъдете живи и здрави и весели празници!!! Peace

# 127
  • Добрич
Ендометрялна ли ти е кистата? не се безпокой ,самата лапароскопия минава ,много бързо. Не мога да дам мнение за доктора. Въпреки че познавам някои лекари от варна.
Предполагам сте  обсъждали вариант за пункция . Преди да вземете това решение пробва ли с контрацептиви да я намалиш? Ако трябва вземи и второ мнение.

Най-вероятно е ендометриозна, след лапароскопията се разбирало каква е(така ми казаха). И значи така...аз си мислех че се е появила по време на прием на противозачатъчни, но наскоро намерих от септември месец една снимка от видеозон и там е била 2см, а лекарката ми каза че имам малки кистозни образувания и ще се махнат с хапчетата, но не ми каза да отида на преглед след месец. Декември месец имах силни болки около 1 седмица след цикъла и тогава е нарастнала явно. И тогава ми каза,че съм за операция. Посетих друг гинеколог и той каза или операция или да я наблюдавам няколко цикъла. Изчаках но уви не се променяше. Последва посещение при трети гинеколог. Последният ми цикъл беше 50 дни, предизвикахме менструация с Оргаметрил (ужасно лекарство) За пункция нищо не са ми казвали, само за лапароскопия. Благодаря ти azzia, че ми отговаряш smile3525

# 128
  • Добрич
Ето малко инфо и от мен.Вчера (12,04,2012) ми направиха лапарото,премахнали са ми две кисти в двата яйчника,отпушили са ми дясната тръба.Сега се чувствам мн добре,не казвам,че не е гадно,напротив,но възстановяването е мн бързо.Дано при всички да е така.Болката от разрезите е като мускулна треска.Пожелавам на всички успех и по-малко притеснения.Бъдете живи и здрави и весели празници!!! Peace

Супер, че вече е минало и си добре  bouquet Искам да те попитам кистите ти колко големи бяха, ако е удобно да отговориш. Весели празници  на всички и от мен! Simple Smile

# 129
В десния яйчник-2/2см,ендометриозна
В левия-поликистозен яйчник с корпус лутеум киста
Каквото и да значи......това е описанието лапароскопската находка,издадена от доктора

# 130
  • Добрич
Благодаря ти за бързия отговор Simple Smile Моята стана много голяма и затова се притеснявам, да не би да не стане с лапароскопия и да трябва отворена операция  Confused  аз имам май и други малки кистички
Лека вечер на всички и Господ да е с нас Praynig Още съм на 21г., а искам да имам бебенце и тази ендометриоза ме плаши Cry

# 131
Още съм на 21г., а искам да имам бебенце и тази ендометриоза ме плаши Cry

Не си го слагай на главата. Всичко ще е наред. Младостта ти е най-големия коз...  Hug  bouquet

# 132
  • Добрич
Гергана, аз гледам много да не го мисля, но се появява от време на време в мислите ми и ме гложди. Благодаря на всички!  Hug Отивам да боядисвам яйца newsm08 Хубав ден

# 133
Вилити При ендометрялна киста ,това е лечението. Споко всичко ще се нареди. Попитах те ,защото преди много години и аз имах голяма киста около 4см ,няколко месеца е наблюдаваха ни 3ти или 4ти месец се спука сама при цикъл . Вероятно е била фуликулна .

Вержи 2см не е много голяма ,но е хубаво че сте я махнали.

На всички Весел празник.

# 134
Хей, много се радвам, че всичко е минало добре при теб  Simple Smile Как се чувстваш сега?
Би ли разказала малко по-подробно, ако разбира се имаш желание. На мен след няколко дни ми предстои и съм ужасно притеснена. Слагаха ли ти катетър, дренаж? Как са условията във Вита? Изобщо каквото се сетиш, много би ми помогнало да знам какво да очаквам.
Весели празници и бързо възстановяване!

Общи условия

Активация на акаунт