Предстои ми лапароскопия - тема 6

• 100 971
  • 766
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, момичета!
Моят док ми препоръчва да направим директно диагностична лапароскопия, без да сме правили цветна снимка. Сигурен е, че ако направим снимка ще излезе проблем и пак ще стигнем до лапаро. Та вместо да правим двете процедури ...... направо само едната. Не препоръчва облъчването на яйчниците с рентгена, предвид годините ми - 35, а й при лапароскопията може да се огледа всичко и ако се открие проблем директно да се отстрани.
Към момента при хормонални и УЗ изследвания се сме открили причини за липса на бременност, но там все пак не се вижда всичко.
Какво ще кажете, да приема ли директно лапароскопията? Притеснявам се, че все пак това си е операция. От друга страна пък се надявам наистина така да открием проблема ....

# 181
pi_pi , и аз направих диагностична лапароскопия без да съм си правила цветна снимка и без да е имало някакви съществени проблеми с хормоните. Докторът ми кказа, че това е последното изследване, което ми препоръчва да направя и след това да преминем към инвитро. Имаше съмнения, че може да имам ендометриоза, която не се вижда на ехограф и затова направих операцията. Но, това наистина си е операция с пълна анестезия и трябва да се обмисли доста добре преди да се направи. Каквото и решение да вземеш, ти пожелавам успех!

# 182
pi-pi довери се на лекаря си ,лапароскопията е лека операция .

# 183
momi4eta zdraveite ot edin mesec imam bolki nisko v taza i krasta sled kato si vzeh nasila napravlenie ot lekarkata za ginekolog otidoh na pregled i  ginekologa vidq ne6to v ediniq qi4nik oba4e kaza 4e ne i prili4alo na kista i mi dade napravlenie da si pusna tumoren marker mnogo sam pritesnena pri vas puskali li sa vi takiva isledvaniq???

# 184
Hrisik, Titanka, благодаря Ви!   bouquet
Hrisik, а какъв беше резултата при теб? Потвърди ли се предположението на доктора и защо стигна до инвитро? Моят доктор не изказва предположения, но все си мисля, че за да иска да направим лапароскопия значи има някакви съмнения. Може би ще му се доверя, нямам много време за губене.

# 185
pipi81 , на мен ми пускаха такива изследвания, заради кистата. Като докторът ми каза, че трябва да се пусне такъв туморен маркер, но да не се притеснявам щяло да е доброкачествено. И наистина при мен е. Референтни стойности - до 35. При мен беше 14.13.
Направи го изследването : )

# 186
pipi81 , на мен ми пускаха такива изследвания, заради кистата. Като докторът ми каза, че трябва да се пусне такъв туморен маркер, но да не се притеснявам щяло да е доброкачествено. И наистина при мен е. Референтни стойности - до 35. При мен беше 14.13.
Направи го изследването : )
sega si vidqh isledvaniqta ca125 29.9 do 35 he4 135 do 150 pritesnqvam se ne sa li zavi6eni???

# 187
Амм..нищо не разбрах от поста ти  Rolling Eyes

# 188
Амм..нищо не разбрах от поста ти  Rolling Eyes
CA 125 mi e 29,9 do 35 a HE 4 135 do 150

# 189
Тум във форума има тема, мисля, че беше за резултати от хормонални изследвания, може да си пуснеш резултатите там, ще ти ги разчетат, ако не си се свързала с доктора си. Аз лично много, много не разбирам, ама почти 30 при референтни до 35 си е завишеничко.

# 190
Тум във форума има тема, мисля, че беше за резултати от хормонални изследвания, може да си пуснеш резултатите там, ще ти ги разчетат, ако не си се свързала с доктора си. Аз лично много, много не разбирам, ама почти 30 при референтни до 35 си е завишеничко.
mersi

# 191
mersi
vidqh 4e si pisala v temata za kista na qi4nika ti kakvi simptomi ima6???

# 192

След като е в референтните граници- значи не е завишен, а е нормален. Ако е над 35, тогава може да се говори за завишен показател.

Ако правилно разчитам за втория показател.. при рефернтни граници до 150 твоя е 4135??  Shocked За това вече трябва да говориш с лекаря си.

# 193

След като е в референтните граници- значи не е завишен, а е нормален. Ако е над 35, тогава може да се говори за завишен показател.

Ако правилно разчитам за втория показател.. при рефернтни граници до 150 твоя е 4135??  Shocked За това вече трябва да говориш с лекаря си.
ne tova e HE 4 taka se obozna4ava tumoren marker a ina4e e 135 rezultata do 150

# 194
Hrisik, а какъв беше резултата при теб? Потвърди ли се предположението на доктора и защо стигна до инвитро? Моят доктор не изказва предположения, но все си мисля, че за да иска да направим лапароскопия значи има някакви съмнения. Може би ще му се доверя, нямам много време за губене.
Не, при мен резултата от лапарото е отличен - няма ендометриоза, проходими тръби и следи от овулация. Направих инвитро с диагноза неизяснен стерилитет, но имах друга причина да действам. Преди 2 години изкарах белодбобна емболия и от тогава пия синтром, който е тератогенен при бременност, т.е. не мога за правя опити за забременяване, докато го пия. От друга страна, за мен е опасно да остана без профилактика за тромбообразуване и трябваше да премина на инжекции фраксипарин, докато бебеправим. Това обаче мен не ме устройва, в смисъл просто да си пробвам неизвестен период от време и да се бода с инжекции. Това  на кратко. Забременях от първи опит инвитро с по-лека стимулация и ще си слагам фраксипарин до края на бременността.

Общи условия

Активация на акаунт