Предстои ми лапароскопия - тема 6

• 101 047
  • 766
  •   1
Отговори
# 315
Добре де - знаеш ли кой лекар ще те оперира? Не може ли този, който ти е уредил операцията да попита какво иска като изследвания този, който ще оперира.
На мен на времето, когато се оперирах в майчин дом ми искаха да отида с готови изследвания - пълна кръвна картина, време на кървене, време на съсирване, АСАТ и АЛАТ.
Също така трябваше да си нося направления за консултаци (по здравна каса) със анестезиолог и специалист по вътрешни болести, които държаха да се направят в майчин дом.
А преглед правят като те приемат вече в болницата - преди операцията.

# 316
питах лекарката каза че нищо не ми трябва обаче нещо ме съмнява и съм притеснена че май само ще ида и ще ме върнат   Sad

# 317
ако стане така ще умра от яд нещо започвам да се съмнявам в компетентността на моята лекарка

# 318
Здравейте отново! Аз бих искала просто да препоръчам моят доктор, когато се налага лапароскопия. Вече минаха повече от 4 месеца от операцията ми, всичко е наред Simple Smile Моят случай беше доста интересен от медицинска гледна точка - имах дермоидна киста на яйчника, която обаче се е пукала по малко Shocked. Когато са ме отворили и са видяли това, притеснението им е било огромно, защото гледката наподобява някои доста страшни неща. Преживях истински ужас докато разбера резултатите от хистологията, но Слава Богу, всичко е наред. Има описани такива случаи като моят, но са много, много рядко. От болницата ми казаха, че досега не са виждали подобно нещо. Отидох и за второ мнение в Онкологията при професор Хаджиолов, който ми каза, че операцията ми е издържана изключително професионално от онкологична гледна точка. Хирурга, който ме оперира е д-р Попов. Мисля че той е невероятен специалист и исках просто да споделя радостта си от това, че избрах именно него, защото случая ми се оказа доста по-сложен, отколкото някой някога е предполагал. Преди да избера него, проучвах доста време в интернет и точно хора като мен, които сега споделят, ми помогнаха да се насоча правилно. Ако трябва да съм напълно честна, той не ми е най-симпатичният човек на света Simple Smile (с което изобщо не казвам, че е лош, но не е и лекарят-мечта като отношение), но като професионалист, е просто перфектен, а в крайна сметка това е най-важното!
Пожелавам на всички много здраве, защото няма по-ценно от това!

# 319
  • Другата България
Здравейте отново! Аз бих искала просто да препоръчам моят доктор, когато се налага лапароскопия. Вече минаха повече от 4 месеца от операцията ми, всичко е наред Simple Smile Моят случай беше доста интересен от медицинска гледна точка - имах дермоидна киста на яйчника, която обаче се е пукала по малко Shocked. Когато са ме отворили и са видяли това, притеснението им е било огромно, защото гледката наподобява някои доста страшни неща. Преживях истински ужас докато разбера резултатите от хистологията, но Слава Богу, всичко е наред. Има описани такива случаи като моят, но са много, много рядко. От болницата ми казаха, че досега не са виждали подобно нещо. Отидох и за второ мнение в Онкологията при професор Хаджиолов, който ми каза, че операцията ми е издържана изключително професионално от онкологична гледна точка. Хирурга, който ме оперира е д-р Попов. Мисля че той е невероятен специалист и исках просто да споделя радостта си от това, че избрах именно него, защото случая ми се оказа доста по-сложен, отколкото някой някога е предполагал. Преди да избера него, проучвах доста време в интернет и точно хора като мен, които сега споделят, ми помогнаха да се насоча правилно. Ако трябва да съм напълно честна, той не ми е най-симпатичният човек на света Simple Smile (с което изобщо не казвам, че е лош, но не е и лекарят-мечта като отношение), но като професионалист, е просто перфектен, а в крайна сметка това е най-важното!
Пожелавам на всички много здраве, защото няма по-ценно от това!
Попов от "Вита"ли?

# 320
# 321
  • Другата България
Поздравления за избора Peace

# 322
  • София
Нареждам се и аз в отбора на чакащите лапароскопия. Днес бях при д-р Попов, но не знам, само аз ли се изплахих от поведението му. Имам чувството, че не съм изглеждала стресирана и неговата единствена цел беше да сподели всички ужасни възможности за развитие на ситуацията. Имам 9 см миома, то не беше охкане, уфкане, разпит как съм се докарала до тук. Че даже ме показваха като мутант или рядко изкопаемо на една специализантка. Операцията беше наречена маткоспасяваща, каза ми, колко е трудоемко, ако направи лапароскопия, било по-лесно коремно да ме оперира, а най0лесно да махне матката. Аз изпаднах в ужас, понеже не съм раждала. Прави ми едни рисунки, при положение, че съм лекар и съм наясно с устройство на матката. Потресена съм, но знам, че е страхотен специалист, но дали ще мога да преодолея това поведение?

Надявам се просто да съм с изострена чувствителност и да съм го разбрала неправилно

# 323
Здравей! Да, такъв е Попов... казва винаги кое е най-лошото, което може да случи, дори и да е минимален шанса и успява да те уплаши. И мен много ме е стресирал, абе не го бива много като отношение... НО аз лично не съм съжалила за избора си в нито един момент!

# 324
  • София
Аз имам впечатления от попов още откогато работеше в Шейново. Не ми е бил опериращ лекар, Ненов ме оперира, но пъ беше все около мен. Наистина е малко странен, но пък аз не усетих и за миг чак толкова дръпнато и студено отношение. даже се чудех защо му е такава славата. Ама явно имало защо!

# 325
Наистина е странен, но не го прави с лошо... просто някак не се замисля много как ще се отразят думите му на пациента. В много моменти е бил мил, отговарял ми е търпеливо на въпросите. Точно след операцията ми много ме стресира с думите си, след което му го казах и той ме успокои, вече по друг начин се държеше. Но пак винаги са ми били много неприятни срещите с него, не само заради повода, по който съм там.

# 326
Преди две години, когато за първи път имах среща с д-р Попов бях много объркана и изплашена от предстоящата ми манипулация, поради факта че доста лекари преди това ми бяха обяснили, че няма как да се направи лапаро в моя случай.Той също не ми спести нищо, което беше наложително да науча и въпреки колебанията си му се доверих.За мен беше важно да си свърши добре работата, а не как се държи.Момичетата са прави, че е малко странен и директен, но пък никога не е бил груб, арогантен и нагъл.

# 327
откриха ми киста 17мм и лекарката ми каза че трябва да си направя лапароскопи .Взех направление за хоспитализация и хаиде в София от там ми казаха че не се налага тъй като е много малка .Потърсих трето и четвърто мнение които съвпадат с второто да не се подлагам на лапароскопия .Съвета на другите лекари беше да се прегледам отново след няколко месеца и че ако все още имам киста ще ми бъдат изписани контрацетиви за лечение.Много съм притеснена ! Как може първата лекарка така да ме изплаши и да не ми каже че мога да се лекувам , а веднага ме прати на лапароскопия която по мнението на повечето лекари не е съвсем безобидна

# 328
lady_avelin, опитахте ли няколко месеца с противозачатъчни да я спукате?

# 329
lady_avelin, опитахте ли няколко месеца с противозачатъчни да я спукате?

не сме опитвали нищо  просто така без лечение ми назначи лапароскопия , а когато узнах че има такава опция (за лечение) просто се побърках от яд . Това е просто начин за източване на здравната каса .Сега ще изчакам да ми мине цикъла и ще ида на лекар пак .та да ми изпишат някакви хапчета и да видим .но сега вече ще ида при друг лекар понеже на тази доверие вече и нямам.Да не говорим че според няколко лекаря има вероятност кистата да изчезне отсамосебеси

Общи условия

Активация на акаунт